|
|
|
Nie ma Boga ? Nie ma go, a jak jest to nic nam do tego
Autor |
Wiadomość |
CzłowiekBezOczu
|
 Re: Nie ma Boga ? Nie ma go, a jak jest to nic nam do tego
HyHY to wygląda jak rozmowa homika z potencjalną ofiara jego żądzy. Strzeż się Kamyk bo ani się nie spodziejesz jak gość Ci za chwilę będzie chciał komin czyścić.
|
Pt gru 25, 2009 21:30 |
|
|
|
 |
homo_sapiens
zbanowany na stałe
|
Podaj choć jeden argument, z którego jednoznacznie wynika wiarygodność chrześcijaństwa.
|
Pt gru 25, 2009 21:43 |
|
 |
Kamyk
|
Nalegam raczej, abyś poszukał odpowiednich tematów. Na forum mamy działającą wyszukiwarkę. O wiarygodności chrześcijaństwa postaram się coś napisać, jak będę miał więcej czasu i spokoju, gdyż zajmie mi to sporo czasu
|
Pt gru 25, 2009 21:48 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zgadzam się Kamyk, przecież jest mnóstwo tematów o cudach wszelkiego rodzaju, nawet takie dobrze zbadane naukowo jak cud eucharystyczny w Buenos Aires.
Poza tym, wbijasz tutaj na forum, piszesz że tak naprawdę to Boga wcale nie ma... A ja zapytam ciebie: "A skąd o tym wiesz?" Jakie masz dowody na wiarygodność twojej tezy?
Czy uważasz że Apostołowie którzy niby sobie wymyślili to wszystko, skoro Zmartwychwstanie jest Bajką tak samą jak bajka o kopciuszku to czy normalny człowiek oddawał by życie za to co sam sobie ubzdurał?
Czy Ktoś oddaje życie z Harygo Pottera? A za wiarę w zmartwychwstanie oddawali swe życie... I ty śmiesz twierdzić, że ktoś oddaje swe życie za własne fantazje? Dlatego ten argument mnie przekonuje.
Jeśli zatem ty uważasz inaczej, czyli że Boga nie ma to proszę mi to udowodnić. Próbowano konstruować różne argumenty, próbowano szukać dowody że pojęcie absolutu jest sprzeczne samo w sobie, jednakże każdy taki argument został obalony i dlatego dziś istnieją religie monoteistyczne i zresztą nie tylko...
Proszę, jeśli jesteś taki pewny, że Boga nie ma to mi to udowodnij.... jestem bardzo ciekaw.
|
So gru 26, 2009 0:37 |
|
 |
WIST
|
Sądzę że kolega homo sapiens nie użył wyszukiwarki, a poza tym jest prowokatorem.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
So gru 26, 2009 12:19 |
|
|
|
|
|