SLOWA ŚW OJCA PIO I DZIECI DUCHOWE JEGO !
| Autor |
Wiadomość |
|
madestino
|
 Re: SLOWA SW OJCA PIO I HISTORYJKI!
Księdzu Giuseppe De Santis wypadały włosy. Postanowił poprosić Ojca Pio by cudownie zatrzymał proces łysienia. Oczekiwał więc Stygmatyka na schodach klasztornych w kolejce pośród innych wiernych. Gdy tylko zakonnik nadszedł ksiądz przekazał mu swoją prośbę. Ojciec Pio zatrzymał się na chwilę a potem wskazał na kogoś z tyłu i powiedział: Wpierw pomodlę się za niego! Jest bardziej potrzebujący. Ksiądz Giuseppe odwrócił się i zobaczył Kapłana całkiem łysego.
Pozdrawiam Fra Madestino.
_________________ Boże daj mi doznawać niezawodnej opieki i orędownictwa Świętego Ojca Pio.
|
| Pt sty 01, 2010 8:59 |
|
|
|
 |
|
madestino
|
 Re: SLOWA SW OJCA PIO I DZIECI DUCHOWE JEGO !
Nie lękacie się życia ale podchodzcie do niego z nadzieją. Bóg do którego należycie uwolni was od wszelkich trudności. Przecież chronił was do tej pory. Trzymajcie się mocno Jego ręki która podtrzyma was gdy nie dacie rady ustać. Nie bójcie się życia. Nie myślcie o tym co ma się wydarzyć bo sam Ojciec Niebieski który troszczy się o was dzisiaj nie opuści was ani jutro ani nigdy,
Pozdrawiam Fra madestino.
_________________ Boże daj mi doznawać niezawodnej opieki i orędownictwa Świętego Ojca Pio.
|
| So sty 02, 2010 5:47 |
|
 |
|
madestino
|
Pani Teresa De Vecchi podczas pobytu w San Giovanni Rotondo poszła do klasztornego ogrodu gdzie tłum wiernych oczekiwał pod oknem na błogosławieństwo Ojca Pio Niestety spóżniła się i zobaczyła jedynie plecy oddalającego się Stygmatyka. Modliła się w duszy: Ojcze Pio tak bardzo pragnęłam otrzymać Twoje błogosławieństwo. Proszę Cię uczyń dla mnie jakiś wielki znak! W tym samym momencie Ojciec Pio odwrócił się i podszedł z powrotem do okna, podniósł rękę ale zamiast chusteczki którą zwykle pozdrawiał pielgrzymów, trzymał w dłoni wielkie prześcieradło. Wszyscy wybuchnęli śmiechem tylko pani De Vecchi płakała ze wzruszenia
Pozdrawiam Fra Madestino
Załączniki:
porada.gif [ 14.9 KiB | Przeglądane 4618 razy ]
|
| N sty 03, 2010 5:43 |
|
|
|
 |
|
julita
|
Pokój i dobro! madestino, jakże potrzebne są te Twoje cytaty z życia Ojca Pio. Tyle w nich siły i nadziei...
|
| N sty 03, 2010 23:32 |
|
 |
|
madestino
|
Pokój i dobro Julito! Dzięki za te słowa ja tylko piszę i dzielę się z wami a że one przypadają do serca to już nie moja zasługa Bogu Mari i Ojcu Pio na leżą się podziękowania Julito czy na leżysz do grupy modlitewnej Ojca Pio? Bo córką duchową Ojca Pio pewnie jesteś Pozdrawiam ciebie gorąco Fra Madestino
|
| Pn sty 04, 2010 4:02 |
|
|
|
 |
|
madestino
|
Bądz pokornego serca,uważaj na słowa postępuj roztropnie. Zachowaj umiar w rozmowach nie ustawaj pobożnej lekturze, Bądz uważny w tym co robisz i niewinny w tym co mówisz. Nikomu nie bądz niemiły i wszystkim okazuj życzliwość a przełożonym w pracy szacunek. Zachowaj oczy od złego spojrzenia,a usta od zuchwałego słowa. Żadnego nieskromnego zachowania ni swawolnego gestu,żadnego wzywającego ruchu ni zalotnego głosu Twoje zachowanie i wygląd mają być odbiciem piękna twojej duszy.
Pozdrawiam Fra madestino
|
| Pn sty 04, 2010 4:22 |
|
 |
|
julita
|
Pokój i dobro, madestino! Moje oddanie się Ojcu Pio, jako córki duchowej nastąpiło w tragicznym dla mnie momencie mojego życia. Wówczas zaczęłam zgłębiać literaturę na temat Ojca, poznawać Go i szukać książek o Nim, uczyć się wiary od Niego i przyjmowania cierpienia. Do grupy modlitewnej nie należę, uczęszczam jedynie na msze św. za wstawiennictwem Ojca Pio 23 go każdego miesiąca. Gdybyś znalazł coś o podejściu Ojca Pio do cierpienia, byłabym wdzięczna. Serdecznie pozdrawiam.
|
| Pn sty 04, 2010 8:32 |
|
 |
|
madestino
|
Pokój i dobro Julito Ojciec Pio zawsze się godził z wolą Bożą jest jednak książka na temat różnych doświadczeń które musiał przeżyć napisał Edward Augustyn Ojciec Pio święty na przekór wydana przez Ojców kapucynów z krakowa Też możesz się łączyć przez telewizję Ojca Pio z San Giovanni Rotondo na różańcu i na mszy świętej. Pozdrawiam Fra madestino
|
| Pn sty 04, 2010 11:58 |
|
 |
|
julita
|
Dziękuję, poszukam tej książeczki. Pozdrawiam serdecznie.
|
| Pn sty 04, 2010 13:15 |
|
 |
|
madestino
|
Pokój i dobro Julito! Ja też zbieram książki Ojcu Pio i zawsze można coś nowego się dowiedzieć jakbyś kiedyś chciała podam ci parę tytułów warte uwagi Niech ciebie Jezus z Maryją i Ojcem Pio Błogosławią.
|
| Pn sty 04, 2010 13:30 |
|
 |
|
julita
|
Ja też sporo czytam książek a o tej Ojciec Pio na przekór jeszcze nie czytałam, znam natomiast między innymi Święty Ojciec Pio - cudotwórca, Ojciec Pio a dusze czyśćcowe, Przyślij mi swojego Anioła Stróża itd. A według Ciebie, które są godne polecenia? A oglądałeś może film pt "Ojciec Pio (Padre Pio - Miracle Man)?
|
| Pn sty 04, 2010 13:39 |
|
 |
|
madestino
|
Mam dwa Filmy fabularne Ojcu Pio jeden 4 godziny z aktorem Sergio Castellito i drugi 90 minutowy z Michele Placindo Oraz dokumenty 50 lat cierni i róż, W hołdzie Ojcu Pio i ukrzyżowany bez krzyża i Ojciec Pio sługa Boży.
Pozdrawiam Fra Madestino
|
| Pn sty 04, 2010 14:01 |
|
 |
|
madestino
|
A z tych książek co poleciłaś dusze czyśćcowe i przyślij mi swego Anioła to jest seria z tej serii bym polecił przed wszystkim Listy Ojca Pio z jego kierownikami duchownymi,Msza Święta Ojca Pio,Mędrzec z Gargano, Ojciec Pio Miłosierny Samarytanin,Przyślij mi swego Anioła Ojciec Pio a dusze czyśćcowe,Ojciec Pio z Pietrelciny oraz Szatan w życiu Ojca Pio To tak bym polecał w kolejności jest jeszcze mały modlitewnik Ojciec Pio modlitwa też polecam Pozdrawiam Fra Madestino
|
| Pn sty 04, 2010 14:27 |
|
 |
|
madestino
|
Pewien człowiek opowiadał: Postanowiłem rzucić palenie ofiarując te małe cierpienia Ojcu Pio. Od tego momentu codziennie wieczorem stawałem przed jego zdjęciem z paczką papierosów w ręku i mówiłem: Ojcze oto pierwsza . Następnego wieczoru mówiłem: Ojcze oto druga. I tak przez trzy miesiące. Po trzech miesiącach tej codziennej udręki pojechałem do San Giovanni Rotondo aby spotkać się z Ojcem Pio. Gdy go ujrzałem zacząłem szybko mówić: Ojcze nie palę już 91 dni 91 paczek papierosów.... Ojciec Pio przerwał mi: Wiem Wiem też liczę te twoje paczki co wieczór.
Pozdrawiam Fra madestino.
Ps..Julito znalazłem jeszcze nie wielką książeczkę o Ojcu Pio pt Ojciec Pio i cierpienie napisał Giancarlo Setti.
|
| Wt sty 05, 2010 4:41 |
|
 |
|
julita
|
Pokój i dobro, madestino!
Listy Ojca Pio z jego kierownikami duchownymi,Msza Święta Ojca Pio, Ojciec Pio Miłosierny Samarytanin też znam te książeczki, ponadto, Ojciec Pio modlitwa, jest super korzystam z niego, znam jeszcze Modlitewnik czcicieli Ojca Pio.
Film z aktorem Sergio Castellito także oglądałam, tego drugiego nie znam. A tą książeczkę Ojciec Pio i cierpienie chyba czytałam ale to była mała książeczka o ile pamiętam, chyba, że Ty znasz inną.
A czytałeś może Alfabet Ojca Pio, albo Serce Ojca Pio?
|
| Wt sty 05, 2010 9:55 |
|
|
|