Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn wrz 01, 2025 23:21

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Następna strona
 WOŚP czyli Wielka Orkiestra Światecznej Pomocy 
Autor Wiadomość
Post Re: WOŚP czyli Wielka Orkiestra Światecznej Pomocy
Prezydent bierze udział w satanistycznej imprezie ....wystawił do licytacji pobyt w prezydenckim pałacyku w Wiśle.
No to NDz da mu popalić :D

So sty 09, 2010 13:37

Alus napisał(a):
Prezydent bierze udział w satanistycznej imprezie ....wystawił do licytacji pobyt w prezydenckim pałacyku w Wiśle.
No to NDz da mu popalić :D
Podejrzewam, że prezydent nawet nie słyszal o istnieniu zespołu KAT. Akurat w Warszawie wystąpi Arka Noego.

So sty 09, 2010 22:47
Proponuje przeczytac, szczegolnie wszystkim, ktorym sie wydaje, ze Owsiak i WOSP sa szkodliwi spolecznie.

http://tygodnik.onet.pl/30,0,39430,1,artykul.html

A potem podziekowac Panu Bogu, ze ich dzieci nie zachorowaly na raka, szczegolnie 15 lat temu.

N sty 10, 2010 9:22
Kamala napisał(a):
Proponuje przeczytac, szczegolnie wszystkim, ktorym sie wydaje, ze Owsiak i WOSP sa szkodliwi spolecznie.

A potem podziekowac Panu Bogu, ze ich dzieci nie zachorowaly na raka, szczegolnie 15 lat temu.

Kamala....zapomniałaś, że TP to "katolewica", a więc żaden argument :)

N sty 10, 2010 10:30
Wiesz Alus, te wszystkie podzialy sa moim zdaniem po to, zeby miec "czyste sumienie" i nic nie robic. Bo tamci mysla nie tak ja powinni (czyli jak ja), bo inni zaprosili nie tego, kto mi sie podoba, bo sa zieloni, pomaranczowi i w ogole....
Najwazniejsze, ze ja sie nie splamie wspolpraca z niewlasciwymi. A ze nie splamie sie zadna praca... no coz, Panie Boze, dales mi niewlasciwe towarzystwo na moj ziemski zywot. Twoja wina, ze nie mialem szansy zrobic niczego pozytecznego.
A przypowiesci o talentach i o synu marnotrawnym cos chca nam przekazac. Ale co?

N sty 10, 2010 11:23

Cytuj:
Ogólnie to mam spore wątpliwości co do tego, czy wolontariusze WOŚP jeżdżą na PW - gdyby na bramce trzeba było pokazać jakiś papier to podejrzewam, że w hucznej imprezy zrobiłby się festyn. Sam PW jako zwykłe wydarzenie muzyczne może być, ale jako forma podziękowania wolontariuszom niekoniecznie.

Ale to chyba też jest forma podziękowania dla darczyńców. Wiadomo, że przyjadą tam ludzie, którzy z WOŚP nie mają nic wspólnego, tego się nie uniknie, ale... co w tym złego? Czy na Lednicę nie mogą jeździć ludzie, którzy z religią nie mają nic wspólnego?

BTW http://wiadomosci.onet.pl/2108443,450,1,1,item.html

micked:

Cytuj:
Czyli jak sam to dobrze nazwałeś, był to wyjazd do Częstochowy, a nie żadna pielgrzymka

Kwestia nazewnictwa.

Cytuj:
Jeśli masz potrzebę dyskutowania o Dniach Pcimia Górnego to załóż oddzielny temat. Tutaj mówimy o WOŚP i związanym z nią Przystanku

Problem w tym, że to wszystko jest analogicznie powiązane. Nie da się dyskutować (a raczej dyskredytować) PW nie mówiąc o innych, analogicznych imprezach, na których dzieją się takie same sytuacje.

Cytuj:
Wniosek stąd, że Ty metodą wzrokową "nawalonych" nie rozpoznajesz, a więc ten odsetek z PW badałeś alkomatem. Ciekaw jestem jak to przyjęli?

Gdzie ja napisałem, że kogokolwiek badałem? Proszę, wskaż mi to.
Kwestionuję jedynie Twoje "badanie" na wyczucie (i to nawet chyba przez internet bo na PW nie byłeś, tak?).

N sty 10, 2010 13:25

Alus napisał(a):
Kamala napisał(a):
Kamala....zapomniałaś, że TP to "katolewica", a więc żaden argument :)
Jeśli dla kogoś etykietki są ważniejsze niż argumenty to pewnie tak. Ja wolę przyglądać się argumentom.

Równie dobrze można by napisać: "Proponuję przeczytać ten tekst tym wszystkim, którzy uważają, że McDonalds, Polsat i TVN są szkodliwi społecznie". Bo ze słów profesora Matysiaka wynika, że to te firmy obok WOŚP utrzymują polską pediatrię. Czy wynika stąd, że ponieważ Polsat i TVN sponsorują chore dzieci, to mamy się zachwycać przekazem ideologicznym tych telewizji? (który działa dokładnie w drugą stronę) Albo zachwycać jedzeniem w Mc Donaldsie, dzięki któremu koszty leczenia Polaków rosną?

Jak już napisałem, Orkiestra spełnia dobrą rolę, ale można jej skuteczność jeszcze poprawić. Ten milion PLN odsetek od środków zebranych np w dniu dzisiejszym można również przeznaczyć na dofinansowanie szpitali zamiast organizować koncerty satanistycznych zespołów, niosących przesłanie śmierci. Wtedy ze spokojnym sumieniem będę mógl dać datek na Orkiestrę. A póki co wolę wpłacić moje pieniądze na organizacje, które również pomagają umierającym dzieciom, ale nie trwonią środków na szkodliwe imprezy muzyczne.

N sty 10, 2010 15:32

Mroczny Pasażer napisał(a):
Cytuj:
Czyli jak sam to dobrze nazwałeś, był to wyjazd do Częstochowy, a nie żadna pielgrzymka
Kwestia nazewnictwa.
Nie tylko, to kwestia czy jedzie się po to, żeby popić piwo i się rozerwać, czy po to, żeby ofiarować ten czas Bogu (stąd prawdziwi uczestnicy pielgrzymek podejmują post od alkoholu -jak sugeruje regulamin)
Cytuj:
Nie da się dyskutować (a raczej dyskredytować) PW nie mówiąc o innych, analogicznych imprezach, na których dzieją się takie same sytuacje.
Czy te "analogiczne" imprezy są finansowane ze środków zebranych na ratowanie dzieci? Jeśli nie, to o nich nie dyskutujmy.
Cytuj:
Cytuj:
Wniosek stąd, że Ty metodą wzrokową "nawalonych" nie rozpoznajesz, a więc ten odsetek z PW badałeś alkomatem. Ciekaw jestem jak to przyjęli?
Gdzie ja napisałem, że kogokolwiek badałem? Proszę, wskaż mi to.
Napisałeś, że byłeś na PW i że "nawalonych" był "odsetek". Więc musiałeś to w jakiś sposób ocenić :-D Skoro dziwisz się, że można to zrobić wzrokowo, no to pozostaje Ci tylko alkomat.

N sty 10, 2010 15:41
micked napisał(a):
Jak już napisałem, Orkiestra spełnia dobrą rolę, ale można jej skuteczność jeszcze poprawić. Ten milion PLN odsetek od środków zebranych np w dniu dzisiejszym można również przeznaczyć na dofinansowanie szpitali zamiast organizować koncerty satanistycznych zespołów, niosących przesłanie śmierci. Wtedy ze spokojnym sumieniem będę mógl dać datek na Orkiestrę. A póki co wolę wpłacić moje pieniądze na organizacje, które również pomagają umierającym dzieciom, ale nie trwonią środków na szkodliwe imprezy muzyczne.

micked - wspaniale, masz pomysl jak poprawic impreze pozyteczna, ktora ktos zorganizowal tak a nie inaczej i ona dziala. Bardzo dobrze: to sie nazywa krytyka konstruktywna. Tyle, ze my na forum jestesmy zlymi adresatami tej krytyki.
Przekaz ta informacje Owsiakowi, bo moze on po prostu uwaza, ze jest to w porzadku, jezeli tak od poczatku bylo zorganizowane, wiekszosci sie podoba, a grupka niezadowolonych zawsze sie znajdzie. Moze potrzeba, zeby w sposob wywazony, bez inwektyw itp powiedziec, ze uwazasz, ze wolontariusze sie nie obraza i beda dalej stac za darmo na ulicach, dadza sie pobic i okrasc, bo wiedza ze to na szczytny cel. Najlepiej zbierz jeszcze podpisy prawdziwych wolontaiuszy, czyli tych z ulic, ze PW jest im do niczego nie potrzebny i oni wola, zeby odsetki tez byly dla dzieci.

A dopoki tego nie zrobisz, to marudzisz i to jeszcze niejawnie.

A mozesz nam zdradzic, na jakie to organizacje
Cytuj:
które również pomagają umierającym dzieciom
wplacasz pieniadze? Bo moze inni o nich nie wiedza a tez chcieliby sie przylaczyc do finansowania organizacji pozytecznych, ktorym ty osobiscie wystawiasz certyfikat uczciwosci? Rozumiem ze przeswietliles cale ich finansowanie, ich rozliczenia finansowe sa jawne i nikt nigdy nie robil zadnych przekretow? No i wszyscy tam dzialajacy robia to za darmo i cale fundusze przekazywane sa na umierajace dzieci. A co z wczesniakami, tez je wspierasz? A pompy insulinowe dla cukrzykow? Tez masz kogos uczciwego na oku?

N sty 10, 2010 16:22

no-to teraz wystarczy przeczytać wypowiedź Życińskiego-i sprawa jasna ;)

N sty 10, 2010 16:57

Kamala napisał(a):
Bardzo dobrze: to sie nazywa krytyka konstruktywna. Tyle, ze my na forum jestesmy zlymi adresatami tej krytyki.
To po co jest ten wątek na forum? Tylko po to, żeby pisać że WOŚP jest świetna i nie ma żadnych minusów? Trzeba było to zaznaczyć na początku, to bym nie zabieral glosu.
Cytuj:
Przekaz ta informacje Owsiakowi, bo moze on po prostu uwaza, ze jest to w porzadku
Nie mam dojścia do Jerzego Owsiaka, ale przypuszczam, że nie jestem jedynym, który zglasza podobne zastrzeżenia i organizator WOŚP jest ich świadomy.
Cytuj:
uwazasz, ze wolontariusze sie nie obraza i beda dalej stac za darmo na ulicach, dadza sie pobic i okrasc, bo wiedza ze to na szczytny cel.
A dlaczego mają się obrazić. Chyba będą zadowoleni, że jeszcze bardziej mogli pomóc dzieciom, nie żądając nic w zamian?
Cytuj:
Najlepiej zbierz jeszcze podpisy prawdziwych wolontaiuszy, czyli tych z ulic, ze PW jest im do niczego nie potrzebny i oni wola, zeby odsetki tez byly dla dzieci.
Ja po prostu mówię wolontariuszom o moich zastrzeżeniach, a oni mają swój rozum, co z tym zrobić na przyszłość.
Cytuj:
A dopoki tego nie zrobisz, to marudzisz i to jeszcze niejawnie.
No tak, potwierdziło się, że ten temat jest tylko po to, żeby pisać o WOŚP pozytywnie. A jak ktoś spróbuje inaczej, to znaczy, że marudzi. A co do jawności: mam podać moje imię i nazwisko? Mogę. Tylko Ty zrób to samo.
Cytuj:
A mozesz nam zdradzic, na jakie to organizacje
Cytuj:
które również pomagają umierającym dzieciom
wplacasz pieniadze? Bo moze inni o nich nie wiedza a tez chcieliby sie przylaczyc do finansowania organizacji pozytecznych, ktorym ty osobiscie wystawiasz certyfikat uczciwosci?
Choćby "Zdążyć z pomocą" http://www.dzieciom.pl
Cytuj:
Rozumiem ze przeswietliles cale ich finansowanie, ich rozliczenia finansowe sa jawne i nikt nigdy nie robil zadnych przekretow?
Nie zauważyłem, żeby finansowały działania, które uważam za szkodliwe jak np koncerty satanistów. Jeśli to zauważę, przestanę na nie płacić.

N sty 10, 2010 17:22
micked napisał(a):

Podobnie wielu argumentuje rozbrat z Kościołem - "chodziłbym do kościoła, dawał na tacę, gdyby mnie upewnili, że nie będą kupować wypasionych samochodów, budować plebani-pałacyków, znikną afery typu Stella Maris, nie usłyszę informacji o pijanych duchownych".
Masz rację - skutecznośc winna byc poprawiana ...i to wszystkich.

N sty 10, 2010 17:33
micked, oczywiscie ze mozesz krytykowac WOSP. Tyle, ze informowanie o warunku "jak zmienia to i to, to ja moze im dam pieniadze" nie ma sensu. Jezeli mowiles to wolontariuszom, to juz jakis krok w dobra strone.

Nie wiem czy WOSP finansuje koncerty satanistow, raczej wydawalo mi sie (moze naiwnie), ze rozne grupy graja na cel WOSP, czyli bez gazy - ale moze zle to zrozumialam.
W tym wypadku jednak, gdyby tak bylo jak przypuszczalam, to nie uwazam za wielki grzech przyjecie wsparcia od tych, ktorzy mi sie nie podobaja. W koncu Pan Jezus nie protestowal, kiedy Zacheusz rozdawal biednym ukradzione pieniadze, a jawnogrzesznica wylewala mu na stopy cenny olejek, na pewno nie kupiony za prace sprzataczki.

N sty 10, 2010 19:38

Cytuj:
Nie tylko, to kwestia czy jedzie się po to, żeby popić piwo i się rozerwać, czy po to, żeby ofiarować ten czas Bogu (stąd prawdziwi uczestnicy pielgrzymek podejmują post od alkoholu -jak sugeruje regulamin)

No toć i na pielgrzymkach znajdą się tacy, którzy jadą tam tylko po to by chlać. Analogia panie kolego - na PW część jedzie po to by się bawić, a część by chlać, na pielgrzymki część jedzie by się modlić, a część by chlać.

Cytuj:
Czy te "analogiczne" imprezy są finansowane ze środków zebranych na ratowanie dzieci? Jeśli nie, to o nich nie dyskutujmy.

Nie są, tak samo jak PW nie jest finansowany ze środków zebranych na ratowanie dzieci.

Cytuj:
Napisałeś, że byłeś na PW i że "nawalonych" był "odsetek". Więc musiałeś to w jakiś sposób ocenić :-D Skoro dziwisz się, że można to zrobić wzrokowo, no to pozostaje Ci tylko alkomat.

Ok mogliśmy się nie zrozumieć, miałem na myśli przykłady pokazane w zmanipulowanym filmie TRWAM czyli ludzi, którzy tak się nawalili/naćpali, że leżeli gdzie popadnie. Specjalnie liczyłem i naliczyłem dwie takie osoby.
To, że ktoś się napił to nic złego póki zachowuje się kulturalnie/nie padnie trupem.

Pn sty 11, 2010 0:13
Dobra :) ...po co się dochodzić...już zebrano ponad 36 milionów :brawo:
I moje sąsiadki, wieloletnie fanki, członkinie Rodziny RM też dały datki.....jednak świat się zmienia na lepsze....a kilkaset lub tysiące dzieciaków odzyska zdrowie i życie :aniol:

Pn sty 11, 2010 0:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14  Następna strona