Dlaczego islam jest popularny?
Autor |
Wiadomość |
TheJOZI
|
 Re:
R6 napisał(a): Taki ten islam okropny a wielu i tak zostaje islamistami. Jednego jestem pewien. Ilość wyznawców nie świadczy o prawdziwości religii. Ale Amerykę odkryłem, prawda? Do Kościoła przekonuje mnie właśnie to, że nienawiść ludzi skupia się na Kościele. W internecie gdy filmik o Katolicyzmie od razu lecą komentarze: -''To wasz jahwe jest złym duchem skoro kazał wam zabijać i niszczyć inne kultury Nienawidzę was katolickie psy ! Przeklinam Was ! '' -''Gratuluje tym co do zycie używają własnego rozumy i wyobrazni, a nie cholernej lektury zwanej biblia !'' Nikt nie krytykuje bajecznych religii, które są absurdalne, tylko wszyscy na Kościół! Ale ''bramy piekielne Go nie przemogą.'' I ten cytat mnie utrzymuje A co do islamu, to sam się nad nim zastanawiałem, ale jak tam można przestać kochać Jezusa? 
_________________ -Odliczanie do wieczności: http://opoka.tv/video/filmy/odliczaniedowiecznosci,mf,vid,fil,p_238.html -www.prawdapisma.blogspot.com "Przestań płakać: Oto zwyciężył Lew z pokolenia Judy, Odrośl Dawida, tak że otworzy księgę i siedem jej pieczęci"
|
Wt sty 12, 2010 12:56 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Dlaczego islam jest popularny?
TheJOZI: wiesz, co to jest paranoja?
|
Wt sty 12, 2010 14:15 |
|
 |
Snufkin
zbanowany na stałe
|
grzmot napisał(a): TheJOZI: wiesz, co to jest paranoja? stan umysłu paranoja wymyślili ateiści, żeby zdyskredytować chrześcijan. Wpisz w wyszukiwarce "what Islam fears: laughter" z 1000 mirrorów
|
Wt sty 12, 2010 15:58 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@Dural- czemu piszesz w taki dziwny sposób... Czy znany jest ci problem wyłudzania pieniędzy od turystek w krajach Maghrebu?
@Jozi- o co chodzi z tym Jezusem i islamem- nie rozumiem pytania...
|
Pt sty 15, 2010 0:44 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: @Dural- czemu piszesz w taki dziwny sposób... Dziwnie? Wbrew pozorom moje zdanie o muzulmanach jest zbiezne z Twoim. Jednak Ty uogolniasz i do tego widzisz blad w wyznaniu, nie w ludziach. Mi zadna religia do szczescia nie jest potrzebna, nieraz zawadza, ale dzieje sie tak z powodu ludzkiej natury. Patrz na Polske. Czemu po jakiejs kontrowersyjnej wypowiedzi hierarchii koscielnej, w necie burza? Bo ludzie dostrzegaja czeste "przecholowania" oparte "podobno" na Dobrym Slowie. Winic za to Biblie? Ostatnio czytalem o kolejnych roszczeniach majatkowych i pomyslalem; co by sie zlego stalo, gdyby Kosciol zechcial ofiarowac czesc swego majatku dorabiajacemu sie panstwu? W Emiratach podparbym sie pieknymi slowami Koranu: "Dawajcie sierotom ich mienie i nie zamieniajcie tego, co dobre, na to, co złe; i nie zjadajcie ich majątku, dołączając go do waszego majątku! Zaprawdę, to jest wielki grzech!". Niestety, tu Polska i biblijne "oko za oko". 
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Pt sty 15, 2010 11:33 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dural napisał(a): Cytuj: @Dural- czemu piszesz w taki dziwny sposób... Dziwnie? Wbrew pozorom moje zdanie o muzulmanach jest zbiezne z Twoim. Jednak Ty uogolniasz i do tego widzisz blad w wyznaniu, nie w ludziach. Tak -problemem są dla mnie nie muzułmanie a islam. Co do sieroctwa- wiesz każdy wers z Koranu można idealnie dopasować do sytuacji z życia proroka. On sam był sierotą i mam wrażenie, że stąd wypłynęła ta zapobiegliwość. Nie da się porównać świata islamu z naszym. Właśnie dlatego błądzimy- bo projektujemy na ten świat nasze skojarzenia z chrześcijaństwem. Biblią, Bogiem.
|
Pt sty 15, 2010 11:38 |
|
 |
karolina
|
No akurat mój facet pochodzi z rodziny, gdzie mama jest muzułmanką, tata katolikiem i sam nie jest jakoś bardzo religijny. W dzisiejszych czasach tak jak facet zostawia kobietę tak i kobieta może zostawić faceta. Wspólnie też decydują o wierze dla dzieci, przynajmniej ja widzę to z tej strony, ale chyba zależy jakie kto ma doświadczenia. A nie mówiłam o koranie tylko o prawie państwa. Wiem, że jeszcze niektóre państwa trzymają się ścisłej tradycji, np Arabia Saudyjska, ale Tunezja taka nie jest, a wypowiadam się tylko na bazie znajomości Tunezji. O Koranie nie będę dużo dyskutować, bo nie znam go aż tak dobrze, mówię o swoich obserwacjach. Pozdrawiam!
|
So sty 16, 2010 9:54 |
|
 |
Kasztanstein
|
Islam jest religią mało atrakcyjną, że tak napiszę. Niewiele osób z własnej woli decyduje się na nią. Rodziny muzułmańskie są bardzo prokreacyjne, 6 dzieci to normalka. Niestety muzułmanie osiedlają się w Ameryce i w Europie, które mają problemy demograficzne. Nie zdziwmy się jak za 40 lat Niemcy dzięki Turkom i Kurdom będą krajem muzułmańskim.
|
So sty 16, 2010 13:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
karolina napisał(a): No akurat mój facet pochodzi z rodziny, gdzie mama jest muzułmanką, tata katolikiem i sam nie jest jakoś bardzo religijny. To jeszcze bardziej niepokojące co napisałaś. TO jest na 99,99 % niemożliwe. Niestety wielu muzułmanów nie uważa kłamstw za coś złego.
|
So sty 16, 2010 13:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tak- udało mi się znaleźć potwierdzenie, że nawet tunezyjskie świeckie prawo- nie rozpoznaje małżeństw muzułmanek z innowiercami. Jeśli takie małżeństwo zostało zawarte za granicą- nie jest uznane za ważne po powrocie pary do Tunezji. Islam zaś kategorycznie zakazuje takich małżeństw. Zajrzyj tutaj- mam nadzieję, że to NIE o Tobie. http://www.tunisia-love.com/i tu: http://www.tunisia-love.com/what-is-bez ... unisia.htmsą tez strony na ten temat po francusku- jesli wolisz ten język...
|
So sty 16, 2010 16:18 |
|
 |
anathiela
|
Tyle, że prawo świeckie w Islamie co innego mówi. Kobiety mają prawo rozwodu. Choć faktycznie, prawo koranu jest przeciwko kobietom. One nie mają tam nic do powiedzenia.
_________________ Kto odnalazł doskonałą miłość Bożą idzie przez życie, jakby nie istniał.św. Serafim z Sarowa
|
So sty 16, 2010 17:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie ma czegoś takiego jak prawo świeckie w islamie. Jest prawo świeckie w państwie islamskim- które istnieje tam do momentu, gdy do władzy dochodzą radykałowie jak np. stało sie w Iranie w 1979.
Zarówno prawo świeckie w Tunezji jaki islamskie prawo szariatu nie uznają małżeństw muzułmanek z innowiercami.
|
So sty 16, 2010 23:31 |
|
 |
TheJOZI
|
Teresse napisał(a): @Dural- czemu piszesz w taki dziwny sposób... Czy znany jest ci problem wyłudzania pieniędzy od turystek w krajach Maghrebu?
@Jozi- o co chodzi z tym Jezusem i islamem- nie rozumiem pytania... Zastanawiałem się nad Islamem, i troche mnie ciągneło przyznam  . Oświecony, nawrócony jestem od niedawna, i nie wiedziałem czy kocham Jezusa, w sumie to się o to modliłem o miłość. Dopiero zauważyłem że Bóg mnie wysłuchał, gdy wyobraziłem sobie życie bez Jezusa, Boga. Pewnie gdyby nie ta łaska, miałbym poważne problemy.  Możecie mówić, ze to nie miłość tylko przywiązanie do przekonań, ale ja wiem co czuję 
_________________ -Odliczanie do wieczności: http://opoka.tv/video/filmy/odliczaniedowiecznosci,mf,vid,fil,p_238.html -www.prawdapisma.blogspot.com "Przestań płakać: Oto zwyciężył Lew z pokolenia Judy, Odrośl Dawida, tak że otworzy księgę i siedem jej pieczęci"
|
Śr sty 20, 2010 19:56 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
W Nigerii zamieszki religijne. Reuter podaje, ze zginelo 460 osob. Jak na razie "nasi" gora! Co teraz wypada powiedziec? Dzieki Bogu? 
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Śr sty 20, 2010 22:55 |
|
 |
Kancermeister
|
13-letnia uczennica z Arabii Saudyjskiej została skazana na 90 uderzeń batem za przyniesienie do szkoły telefonu komórkowego z kamerą. Dziewczyna ma być wychłostana na oczach całej szkoły.Gazeta.plMoże niektórym się podoba taka sprawiedliwość?
Pt sty 22, 2010 23:51 |
|
|
|