Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 26, 2025 14:41

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1509 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 101  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5 
Autor Wiadomość
Post Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5
Cytuj:
To jakaś nowa dyrektywa UE? W domach i miejscach publicznych już świętować nie można? To dlaczego np prezydent stolicy zaprosiła warszawiaków na Plac Teatralny na spotkanie wigilijne (z kolędami jak najbardziej)? Czyżby była niedoinformowana? :D

A ile warszawiacy zapłacili z budżetu miasta za to kolędowanie?.
Kolędowanie, bo święta koscielne celebruje się w kościele, albo przynajmniej z udziałem kapłana - sednem świętowania jest Msza Sw.

Cz sty 21, 2010 15:33
Cytuj:
Boże Narodzenie świętuje się w świątyniach.

Teraz to naprawdę palnęłaś głupotę i trzeba było tym razem nazwać to po imieniu. :-(

Cz sty 21, 2010 16:33

Alus napisał(a):
A ile warszawiacy zapłacili z budżetu miasta za to kolędowanie?
Nie wiem, program był dośc bogaty, zresztą ja nie mam nic przeciwko finansowaniu takich imprez przez Ratusz. Podałem po prostu przykład świętowania w miejscu publicznym
Cytuj:
Kolędowanie, bo święta koscielne celebruje się w kościele, albo przynajmniej z udziałem kapłana - sednem świętowania jest Msza Sw.
A czy kolacja wigilijna albo spotkania opłatkowe w czasie których śpiewa się kolędy nie są świętowaniem narodzin Chrystusa??? To czym są?

Cz sty 21, 2010 21:02

Alus napisał(a):
Cytuj:
To jakaś nowa dyrektywa UE? W domach i miejscach publicznych już świętować nie można? To dlaczego np prezydent stolicy zaprosiła warszawiaków na Plac Teatralny na spotkanie wigilijne (z kolędami jak najbardziej)? Czyżby była niedoinformowana? :D

A ile warszawiacy zapłacili z budżetu miasta za to kolędowanie?.

Nie wiem ile warszawiacy zapłacili za kolędowanie. Nie wiem równiez ile Chlebowski zapłacił Sekule za obronę go w czasie przesłuchań.
Wiem, że Sekuła wcielił się w rolę adwokata i na oczach opinii publicznej kompromituje się jako przewodniczący komisji hazardowej, ale za ile to robi, nie wiem. :?:

Cz sty 21, 2010 21:32
Porażką PO jest obsadzenie własnego polityka na stołku przewodniczącego komisji bo to łamie niepisane zasady.
W komisji Rywina przewodniczącym był Nałęcz który był koalicjantem a nie z SLD.
PO ma wszystko w zadku a dodatkowo Sekuła bez żenady zabawia się w mecenasa nawet nie siląc się na pozory bezstronności..

Cz sty 21, 2010 22:13
Cytuj:
Nie wiem ile warszawiacy zapłacili za kolędowanie. Nie wiem równiez ile Chlebowski zapłacił Sekule za obronę go w czasie przesłuchań.
Wiem, że Sekuła wcielił się w rolę adwokata i na oczach opinii publicznej kompromituje się jako przewodniczący komisji hazardowej, ale za ile to robi, nie wiem. :?:

A szkoda, że nie wiesz - gdyby Kamiński nadal przewodził CBA media toruńskie już by ujawniły.
Chlebowski nie powiedział za wiele, niewiele ponoć pamiętał.
Niemniej świetnie pamiętał i objasniał tworzenie pisowskiej wersji ustawy hazardowej :D
Coś mi sie wydaje, że teraz PiS zaczyna żałować, że rozpętał kolejną spartaczoną aferę (gruntowa)....i obie będą się odbijać czkawką.
Przezabawne było jak pani Kempa wybraniała się i dowodziła, że niegdy nie była ze Zbychem na "ty" :D :lol:

Pt sty 22, 2010 9:05
Z adwokata Sekuły skwapliwie korzystała Z. Gilowska.
Korzystając z podpowiedzi Sekuły "krakowskim targiem" uciekła w niepamięć, gdy "inkwizytor" z komisji usiłował wydobyć od niej informacje :D

Pt sty 22, 2010 11:32
Okazało się, że Sekuła był nawet kelnerem a teraz zdobył nową specjalność i wystąpił w roli chłopca do posyłek.
To że ludzie w swoim życiorysie imają się różnych zawodów nie dziwi, tylko dlaczego teraz ten awans społeczny idzie zamiast do góry to w dół?
Graś robi za ciecia, no niezły skład ma PO.

I cytat z prasy:
Cytuj:
Chlebowski wróci? Niesiołowski: Czemu nie?

A Kępa rzecze: Oczywiście przed komisję na następne przesłuchanie.

Pt sty 22, 2010 12:24
osiris napisał(a):
To że ludzie w swoim życiorysie imają się różnych zawodów nie dziwi, tylko dlaczego teraz ten awans społeczny idzie zamiast do góry to w dół?.

Bywa....a niektórym to wcaale nie przeszkadza - jak choćby gorliwej apologetce PiS, bywalczyni w pałacu prezydenckim, red. Kani sięgania po pieniądze od Dochnala :D

Pt sty 22, 2010 12:58

Można oczywiście żartować sobie z nowej roli przewodniczącego Sekuły-listonosza, ale tak na prawdę to co wyrabia platforma to skandal.
Coraz wyraźniej widać jak nieudolnie Sekuła spełnia swoja rolę, chociaż wczoraj bywał nawet bezczelny przerywając zadawanie pytań czlonkom komisji.
Dziwiłam się spokojnej reakcji Beaty Kempy, Z.Wassermana i Arłukowicza, ale dzisiaj Beata Kempa nie wytrzymała i wygarnęła Sekule jego prawdziwą rolę-sługus swojej partii.

Pt sty 22, 2010 13:40
Gita2 napisał(a):
Można oczywiście żartować sobie z nowej roli przewodniczącego Sekuły-listonosza, ale tak na prawdę to co wyrabia platforma to skandal.
Coraz wyraźniej widać jak nieudolnie Sekuła spełnia swoja rolę, chociaż wczoraj bywał nawet bezczelny przerywając zadawanie pytań czlonkom komisji.
Dziwiłam się spokojnej reakcji Beaty Kempy, Z.Wassermana i Arłukowicza, ale dzisiaj Beata Kempa nie wytrzymała i wygarnęła Sekule jego prawdziwą rolę-sługus swojej partii.

"wygarnęła" bo koncepcja uwalenia Tuska oddala się - nie dziw, że nerwy puszczają.
Zbychu nie dość, że nie poległ, wił się jak piskor, ale dołożył PiSowi.... Gosiewski już poległ, może innych czeka podobny los....
W jednym zdaniu Kempa zarzuca Sekule lenistwo i zarazem stwierdza usiłowania wykończenia członków komisji przez Sekułę narzucającego katorżnicze tempo :D

Pt sty 22, 2010 13:54
Cytuj:
ale dołożył PiSowi.

Może TY i Tobie podobnym tak się to widziało, bo ja zupełnie co innego widziałem.
Żałosny spektakl w wykonaniu Chlebowskiego, gdzie chciał gromkim krzykiem i wymachiwaniem rękami oraz dokumentami przykryć swoja winę a także brak argumentów.
Dla mnie to on sie dokumentnie ośmieszył. Była to rozpaczliwa walka o zachowanie twarzy.

Pt sty 22, 2010 14:21

Alus! Jesteś wzorcowym przykładem tego, że słyszysz to co chcesz usłyszeć.
Beata Kempa zarzucała Sekule lenistwo w sprawie dostarczenia z prokuratury materiałów, a jednoczesnie tempo dla członków komisji.
Powtarzam: to skandal co wyprawia platforma nie tylko z komisja hazardową.

Pt sty 22, 2010 14:39
Gita2 napisał(a):
Alus! Jesteś wzorcowym przykładem tego, że słyszysz to co chcesz usłyszeć.

I vice versa :) .....przykład?..."to skandal co wyprawia platforma nie tylko z komisją hazardową"....sądzisz, że wszyscy podzielają Twoje zdanie?
Cytuj:
Beata Kempa zarzucała Sekule lenistwo w sprawie dostarczenia z prokuratury materiałów, a jednoczesnie tempo dla członków komisji.

Bez sensu - komisja poza szumem medialnym, nie posiada kompetencji do karania, wnioskowania o ukaranie - taki wniosek może tylko skierowac do prokuratury.
A i tak nad dokumentami przekazanymi z prokuratury najprawdopodobniej pracowac będą na tajnych posiedzeniach.

Pt sty 22, 2010 15:41

Alus!Oczywiście, ze nie wszyscy podzielają moje zdanie, na pewno nie Ty, ani Zbycho,Rycho czy Miro. Oni równiez nie podzielają mego zdania.

Pt sty 22, 2010 15:54
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1509 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 101  Następna strona