Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 21:20

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1509 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 101  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5 
Autor Wiadomość
Post Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5
Kamyk napisał:
Cytuj:
żebyś nie uogólniał, że za tamtej koalicji "każdemu żyło się lepiej"

Mi się żyło i wtedy i teraz tak samo dobrze bo inaczej nie siedziałbym tutaj za klawiaturą tylko zasuwał od rana do wieczora.
Jednak uważam, iż wtedy było mniej zakłamania niż obecnie a farsy mamy podobne proporcje, bo tylko w pierwszym roku było spokojnie w mediach a teraz jest ta sama uciecha co u poprzedników.

N sty 24, 2010 17:02
kosiarz napisał(a):
Cytuj:
Zwalanie odpowiedzialności na PO nic wam tu nie da.

A no zapewne...
Gowin;
Kiedy przyszło obrzydzenie?

Cytuj:
Cytuj:
- Tuz po wyborach w 2005 r. Byłem przekonany, że powstanie rząd Po i PiS. Wtedy nastąpił moment inicjacji w brudną część polityki. Siedziałem w restauracji sejmowej z pewnym ważnym politykiem. Byłem rozgorączkowany. Mówiłem, że powinniśmy stworzyć wspólny rząd, by realizować program. On na to: "Pisiaki wygrały, niech sobie sami teraz tworzą rząd". 'Przez kilka lat obiecywaliśmy wyborcom rząd. Jak mamy teraz się z tej obietnicy wycofać? - spytałem. Na to on, z miną guru politycznego, powiedział: "Pamiętaj. Pierwsza zasada w polityce - pie**ol wyborców"

http://www.wprost.pl/ar/177573/Gowin-ce ... z-pozarna/

Dokładnie wypisz, wymaluj - "ciemny lud to kupi" :D

Cytuj:
Gdyby to Kaczyńskiego spotkało...

Niechybnie mielibyśmy III wojnę światową....zważywszy zwłaszcza na "wojnę katoflaną" :D

Ostatnio edytowano N sty 24, 2010 17:10 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

N sty 24, 2010 17:07

kosiarz napisał(a):
Wszystko można przedstawić w różnych barwach. TVN czy GW to nie są obiektywne media, może niezależne, bo nie sadzę, iż zależne od jakiś polityków...choć TVN mocno i to nadwyręża.

Jedyne miejsce gdzie można znaleźć ludzi obiektywnych, to jakieś 3 metry pod powierzchnią cmentarza.

Nie zaprzeczam, że i gazety i stacje telewizyjne mają swoje sympatie i antypatie polityczne, jednym sprzyjają bardziej, innym mniej. Co nie zmienia faktu, że fanatycy PiSu, którzy każdą porażkę tej partii, włącznie z przegranymi wyborami, chcą zrzucić na media, się tylko ośmieszają.

Cytuj:
Za rządów PiS fotoradary były zagrożeniem demokracji i podłością zrobioną kierowcom. Sam miałem takiego człowieka, który za to nienawidził PiS.
Dziś ich wielokrotność, to dbałość rządu o bezpieczeństwo kierujących, troska.

Normalka. Przerabialiśmy to kilkanaście postów wcześniej. PiS "odciąża od zbędnego balastu", PO "pokazuje obłudną twarz złodziejskiego liberała".

Cytuj:
Piszesz, z sarkazmem, że to wina /porażka PiS/ GW, TVN itp...ale przecież oni to nie ukrywają, oni właśnie tego chcieli, więc dlaczego z nich szydzisz?

Jasne że chcieli. Podobnie jak chciało tego prawie 7 milionów Polaków, którzy głosowali na PO. I co z tego?

Można przypuszczać, że RM i Nasz Dziennik chciało czegoś zupełnie innego. No i co?

Cytuj:
Zapomniałem dodać "sukcesy" rządu PO w stylu "cały swiat się znas smieje"....

No i tu strzeliłeś sobie w stopę. Pod względem wyśmiewania przez zagranicę, PO w najmniejszym stopniu nie umywa się do osiągnięć PiSu.

N sty 24, 2010 17:10

Alus, Witold i Kamyk! Wasze argumenty nie mają żadnych podstaw wiarygodności.
Ja i moja rodzina i tak o stokroć wolimy PiS niz biznesowo-skorumpowaną platformę.

N sty 24, 2010 20:41

Ale jakie argumenty? Ja teraz akurat żadnych argumentów nie podawałem. Pisałem tylko, że wcale za czasów PiSu nie żyło mi się lepiej niż teraz.
Fajnie że wolicie PiS, ale to akurat jest bez znaczenia w dyskusji (swoją drogą to też nie ma żadnych podstaw wiarygodności).
Poza tym pisząc o biznesowo-skorumpowanej Platformie oskarżasz całą partię, jednoznacznie stwierdzając, że wszyscy jej członkowie (przynajmniej znakomita większość) jest skorumpowana. Uważaj lepiej z takimi oskarżeniami, bo są niebezpieczne i mogą być bardzo krzywdzące

N sty 24, 2010 20:47

Zgadza się Kamyk! Różnisz się w swojej ocenie od Alus, a tymbardziej od Witolda i byc może dokonałam nadużycia podciagając Cię pod jeden mianownik z nimi.
Jednak ja oceniając wiarygodność partii, nie patrze jedynie na swoją osobistą sytuację, gdyz w mojej sytuacji /emerytka/ tez się niewiele zmieniło, ale wydaje mi się, że jestem dobrym obserwatorem i potrafię oceniac obiektywnie to co się dzieje w Polsce.
W skali 1 do 10, PiS zasłużył na 6, a PO na 1.

N sty 24, 2010 21:08
zbanowany na stałe

Czytając Ciebie Witold, widzę, że Ty o tym wszystkim doskonale wiesz, iż są to manipulacje i oszczerstwa na temat PiS. Nie masz żadnego przekonania co do argumentów które próbujesz podważać.
W innych tematach, o których piszesz, można powiedzieć, że "płoniesz" tutaj widzę, że po prostu nie lubisz PiS, zapewne tylko i wyłącznie z przekonań które wyznajesz, a które nie pod drodze Ci akurat z Kaczyńskimi.

Cytuj:
Ale jakie argumenty? Ja teraz akurat żadnych argumentów nie podawałem. Pisałem tylko, że wcale za czasów PiSu nie żyło mi się lepiej niż teraz.
Fajnie że wolicie PiS, ale to akurat jest bez znaczenia w dyskusji (swoją drogą to też nie ma żadnych podstaw wiarygodności).
Poza tym pisząc o biznesowo-skorumpowanej Platformie oskarżasz całą partię, jednoznacznie stwierdzając, że wszyscy jej członkowie (przynajmniej znakomita większość) jest skorumpowana. Uważaj lepiej z takimi oskarżeniami, bo są niebezpieczne i mogą być bardzo krzywdzące

Kamyk-u, gdybym sięgnął do archiwum z Twoich wypowiedzi za rządów PiS, ciekawe czy z takim samą sprawiedliwością, broniłeś tego ugrupowania, gdy pisano tutaj o nich bolszewicy, kgb, o podsłuchach, politycznej prokuraturze itp...pamiętam oszczerce Grubego...
Nie bądźmy, hipokrytami.
Gdzie to wszystko dziś jest...w PO! Platforma jest partią aferałow, czy to w samorządach czy w rządzie, taka prawda. Jeżeli ktoś jest w niej uczciwy, jak Gowin, mówi o tych patologiach władzy głośno.

Ostatnio edytowano N sty 24, 2010 21:17 przez kosiarz, łącznie edytowano 1 raz

N sty 24, 2010 21:14
Zobacz profil WWW
zbanowany na stałe

Gita2 napisał(a):
Zgadza się Kamyk! Różnisz się w swojej ocenie od Alus, a tymbardziej od Witolda i byc może dokonałam nadużycia podciagając Cię pod jeden mianownik z nimi.
Jednak ja oceniając wiarygodność partii, nie patrze jedynie na swoją osobistą sytuację, gdyz w mojej sytuacji /emerytka/ tez się niewiele zmieniło, ale wydaje mi się, że jestem dobrym obserwatorem i potrafię oceniac obiektywnie to co się dzieje w Polsce.

Z Alus może jeszcze coś będzie, tylko muszą jej napisać w GN... :D W sumie przekonania ma dobre, tylko partia się jej pomyliła. 8)

N sty 24, 2010 21:17
Zobacz profil WWW
zbanowany na stałe

Pamiętacie matka_kurka? Jak nadawał na "łonecie" na PiS?

Cytuj:
Posłowie PO: Nitras, Nowak, Chlebowski, Drzewiecki, Karpiniuk i niezawodna w tej kategorii minister Pitera, wspaniali kandydaci. Ale…ale tytuł należy się Donaldowi Tuskowi za całokształt i w imię zasad. Długo jeszcze nie będziemy mieć premiera, który dostał wszystko i spieprzył wszystko. Nie było dotąd partii i lidera partii, który miałaby takie poparcie mediów, taki kredyt od wyborcy, tak nędzną, nieudolną opozycję i to wszystko zostało przetrawione PR-owską zabawą. PO i Tusk dostali na łeb od sondaży, do propagandowych celów używali wszystkiego od pedofilów, przez in vitro aż po konstytucję. Donald Tusk jest politycznym Nikim Roku i jak wszystko co wiąże się z jego działaniem nawet nie musiał na to pracować, samo mu nie wyszło. Donaldzie Tusku jesteś dupek, mówię ci to doniosłą dykcją bez zająknięcia.

Tak on to napisał.... Sam nie mogłem uwierzyć. Chyba zagłosuje na PiS :D

http://www.kontrowersje.net/tresc/nomin ... ment-77422

N sty 24, 2010 21:21
Zobacz profil WWW

Nie tylko Gruby, wielu takich było. Zawsze leciały wypowiedzi, które były "zbyt mocne", a w ostateczności lecieli również użytkownicy - bez względu, która opcja była oskarżana.
I prosiłbym, żeby takich wypowiedzi unikać, nie tylko ze względu na Regulamin, ale również ze względu na uczciwość wobec członków partii, którzy wcale nie muszą być umoczeni w żadne intrygi

N sty 24, 2010 21:24
zbanowany na stałe

Wybacz ale nie o to mi chodziło. Oczywiste jest działanie moderatora jakim jesteś przy takich tekstach, choć Grubemu to akurat uchodziło płazem.
Pisałem nawiązując do zwrócenia przez Ciebie uwagi Gitce, gdy pisałeś, że w PO nie wszyscy są tacy źli.
Nie przypominam sobie byś stawał po stronie PiS gdy gorsze rzeczy kłamliwie i ogólnikowo były tutaj wypisywane. Piszę wyłącznie o użytkowniku Kamyk, nie o moderatorze. ;)

Dodam jednak, że mogłem nie wszystko czytać. :)

N sty 24, 2010 21:51
Zobacz profil WWW

Pamiętam, że swego czasu przez jednego z userów byłem uważany za wielkiego pisowca który nie dopuszcza krytyki tej partii - więc pewnie coś musiało być na rzeczy ;)
Nie ukrywam, że do PiSu mam stosunek, delikatnie mówiąc, niechętny. Ale ile razy widzę pisanie np. o pisowcach jako głupkach, to mnie to irytuje, bo jest to dla mnie tak samo krzywdzące i fałszywe uogólnienie, jak mówienie o peowcach że są aferzystami. Mam takie wrażenie, że obie strony wzajemnie się oskarżają w bardzo podobnym stylu, używając tylko innych oskarżeń

N sty 24, 2010 21:59

Kamyk napisał(a):
Mam takie wrażenie, że obie strony wzajemnie się oskarżają w bardzo podobnym stylu, używając tylko innych oskarżeń

Oraz innych wyzwisk - co wybitnie nie sprzyja porozumieniu. Przykre jest to, że same wyrażenia "pisowiec" czy "peowiec" bardzo często nabierają już pejoratywnego znaczenia (ze względu na kontekst w jakim są najczęściej używane). Przykre jest też to, że niezmiernie rzadko potrafimy rozmawiać o swoich przekonaniach politycznych i bronić ich w sposób merytoryczny - bez obrażania innych.

N sty 24, 2010 22:14

kosiarz napisał(a):
Czytając Ciebie Witold, widzę, że Ty o tym wszystkim doskonale wiesz, iż są to manipulacje i oszczerstwa na temat PiS.

Co jest manipulacją i oszczerstwem? Oczywistość, z którą jeszcze żaden zwolennik PiSu nie potrafił się zmierzyć - że wasza ukochana partia ma tendencje do permanentnego ośmieszania się, co szkodzi głównie jej?

Dwa lata rządów PiSu były najgorszym okresem od dawna - ale nie dla Polski, tylko dla samego PiSu.

Cytuj:
Nie masz żadnego przekonania co do argumentów które próbujesz podważać.

My obaj mówimy na dwa zupełnie różne tematy. I odnoszę wrażenie że zupełnie różnie patrzymy na politykę.

Cytuj:
W innych tematach, o których piszesz, można powiedzieć, że "płoniesz"

Hmmm, ciekaw jestem, co konkretnie masz na myśli?

Cytuj:
tutaj widzę, że po prostu nie lubisz PiS, zapewne tylko i wyłącznie z przekonań które wyznajesz, a które nie pod drodze Ci akurat z Kaczyńskimi.

Na przykład jakich przekonań?

PiS mnie do siebie zraził wieloma swoimi występami i paradoksalnie niewiele z nich tak naprawdę ma wielkie znaczenie dla kraju. Marionetkowy Kazimierz Wielki, koalicja (de)stabilizacyjna, obsesja budowy "czwartej" Rzeczpospolitej, paranoja na puncie "układów", "łże-elit", SB i ZOMO, mania jedynego sprawiedliwego, utrzymywanie że sondaże w których PiS przegrywa zostały sfałszowane, Nelly Rokita posłem (chyba dla wyrównania strat spowodowanych odejściem Leppera)... że co, że to nic nie znaczące pier***ły? A owszem. Ale w gruncie rzeczy, czy to nie przez nie PO wygrało wybory?

Kaczyński robi wrażenie dość dziecinnego, a że lider to partia, a partia to lider, no to całą partię przedstawia w takim a nie innym świetle. To czego PiS potrzebuje to gruntownej zmiany wizerunku i tu obawiam się, że raczej tego nie osiągnie bez odsunięcia Wielkiego Małego Wodza - przynajmniej od kamery.

Cytuj:
Nie bądźmy, hipokrytami.

Dlaczego? Przecież rozmawiamy o polityce ;-)

Gita2 napisał(a):

Aż 1? Niemożliwe. -10, nie, -30 to maksimum.

A dla PiSu przynajmniej 11. Albo nawet 15. 15/10.

I w ogóle to Kaczyński powinien dostać Nobla.

N sty 24, 2010 23:52
kosiarz napisał(a):
Z Alus może jeszcze coś będzie, tylko muszą jej napisać w GN... :D W sumie przekonania ma dobre, tylko partia się jej pomyliła. 8)

Jak grabki i łopatka w piaskownicy :D
Napewno nie "nawrócę się" do partii, która wchodzi w aliense z "wycieraczkami PZPR", Oleksymi, Millerami i przezentuje "uczciwość inaczej" w myśl zasady - "my niepokalani, nam więcej wolno"
http://wyborcza.pl/1,176842,7487773,Czy ... gonem.html

O zgrozo!!! kolejna osoba po bp Długoszu udziela wywiadu GW .....że też wzorem posła Brudzińskiego nie zrobiła rejterady :D .....

Pn sty 25, 2010 8:47
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1509 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 101  Następna strona