Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 21:16

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość
Post Re: Radio Maryja, cz. 2
Teresse napisał(a):
Może się zdziwisz ale ojciec nie szczędzi słów prawdy także słuchaczom.

Kiedyś mówił jak pytał się osoby która sprzedaje pamiątki/gadżety osobom przyjeżdżającym oglądać Radio: "Kradli dzisiaj?" I okazało się że kradli.

Albo jak powiedział jakiejś osobie dzwoniącej z zagranicy, że to nie sztuka mówić co trzeba zrobić w kraju jak się jest poza nim- coś takiego nie pamiętam dokładnie słowo w słowo..

Proboszcz mojej parafii opowiadał jak uczestnik Mszy pogrzebowej ukrył się z tyłu kościoła za filarem i odkręcał kinkiet.
Albo o nagminnym pobieraniu prasy i nie wrzucaniu do puszki należności za nią.
Normalna sprawa kapłan ma wręcz obowiązek wskazywac (oczywiście anonimowo) faryzeizm "katolików".

Cytuj:
W przeciwieństwie do wielu krytyków radia - ja słucham zarówno toruńskiej rozgłośni - jak i czytam "Politykę", "Wprost", "Dziennik", "Wyborczą"

Wielu krtytków radia takie zachowania uznaje za normę :) . w przeciwieństwie do o. Rydzyka, który właśnie ta słowa odnosi do czytelników wymienionych przez Ciebie "polskojęzycznych" mediów....a za czytanie GW to grozi anatema :razz:

N sty 24, 2010 10:10
micked napisał(a):
Na pewno nikt nie ma wątpliwości? Ja na przykład mam. I wolałbym jakiś dowód w postaci przykładu antysemickiej wypowiedzi prof. Nowaka. Oczywiście rozumiejąc antysemityzm właściwie- jako nienawiść do przedstawicieli narodu żydowskiego. Bo często jest to etykietka, którą przykleja się z byle powodu. Jak powiedział kiedyś o antysemityzmie Norman Davies:
"To jest termin dialektyczny, a jego stosowanie prowadzi do absurdu. Wszystko musi być albo prożydowskie, albo antyżydowskie. A Polacy są albo antysemitami, albo prosemitami, normalnych Polaków nie ma"

Można o problemie mówić precyzyjnie i spokojnie, zamiast siadać d..ą do ołtarza wespół z ateistą, zwolennikiem eutanazji grozić "Zydzi nas atakują"
http://wiadomosci.onet.pl/2117130,12,sz ... ,item.html

Pn sty 25, 2010 10:11

Alus napisał(a):
micked napisał(a):
Na pewno nikt nie ma wątpliwości? Ja na przykład mam. I wolałbym jakiś dowód w postaci przykładu antysemickiej wypowiedzi prof. Nowaka. Oczywiście rozumiejąc antysemityzm właściwie- jako nienawiść do przedstawicieli narodu żydowskiego. Bo często jest to etykietka, którą przykleja się z byle powodu. Jak powiedział kiedyś o antysemityzmie Norman Davies:
"To jest termin dialektyczny, a jego stosowanie prowadzi do absurdu. Wszystko musi być albo prożydowskie, albo antyżydowskie. A Polacy są albo antysemitami, albo prosemitami, normalnych Polaków nie ma"

Można o problemie mówić precyzyjnie i spokojnie, zamiast siadać d..ą do ołtarza wespół z ateistą, zwolennikiem eutanazji grozić "Zydzi nas atakują"
http://wiadomosci.onet.pl/2117130,12,sz ... ,item.html

Nie zawsze z opiniami biskupa Pieronka zgadzam się, gdy wypowiada sie w kwestiach społecznych, czy politycznych, ale ta wypowiedź jest dobra.
P.S
"Żydzi nas atakują" to jest grożenie??? Możesz to wytłumaczyć?
Czy dla żydów mamy nadstawiać trzeci policzek, gdy nas atakują, bo niestety to sie zdarza.
Jeśli miałaś na myśli grożenie nas przez żydów, to zgoda.

Pn sty 25, 2010 11:42

media, kazde, publiczne, prywatne, katolickie, sa po to aby kierowac masa.manipulacja.dlatego to co jest w mediach trzeba odbierac z dystnasem a nie od razu podejsc do tego w sposob ze jezeli Rydzyk cos mowi to na 100% tak jest, albo jak mowi cos jakis reporter to rowniez na 100% tak jest.
czasemjak sie poslucha zwolennikow Radia to dochodzi sie do wniosku ze oni maja swojego nieomylnego boga, o. Rydzyka...
a swoja ocene na temat Radia buduje na podstawie wypowiedzi samych sluchczy i zwolennikow.zeby mi zaraz nikt nie zarzucil ze to medialna manipulacja.czasem jak sie poslucha co Ci ludzie mowia to rece opadaja....jest jest czlwoiekowi zwyczajnie wstyd ze brzydko mowiac mozna byc tak hmm, niemadrym.
Pamietam ze babcia kiedys Radia sluchala i wszytsko bylo super, ale poznie z biegiem czasu sama stwierdzila ze luzdie tam zaczynaja wariowac i juz niewiele wartości ma to Radio...
odnozse wrazenie ze teraz jest to pole biterwne i chodzi kłownie o to zeby na antenie sie powyzywac od żydo-komuno-masono-pedało-agentów...
a mieszanie sie wzajemne polityki do Kosciola i Kosciola do polityki nie jest zbyt zdrowe, choc rozumiem ze tzreba sie lapac wszytskiego by przezd wyborami pozyskac jeszcze glosy wyborcow...

Pn sty 25, 2010 12:02
Nie - miałam na mysli niestosowność głoszenie takich poglądów siedząc w kościele tyłem do ołtarza.
I słowa Jana Pawła II - "rasizm jest zniewagą Boga".
Ja akurat nie odczuwam żadnego zagrożenia ze strony Żydów.
Oglądałam wczoraj dokument w TVReligi o Żydach emigrujących do Izraela.
Z tego filu dowiedziałam się o mieście i okręgu utworzonym decyzją Stalina na Syberii, gdzie pod przymusem zwożono Żydów z całego terytorium ZSRR.
W latach 90-tych zaczęli emigrowac do Izraela.
Młodzi adaptują się bez większych problemów.
Ludzie w średnim wieku, wykształceni, po wyższych studiach ukończonych w ZSRR, sprowadzani są do najniższej klasy - pracują jako stróże, zamiatacze.
Ludzie po konserwatorium muzycznych żebrzą na ulicach grając rosyjskie melodie.
Starzy oderwani od ojczyzny w Rosji, wegetują, żyjąc wspomnieniami.
Zakwaterowani w najuboższej dzielnicy Jerozolimy żyją wspomnieniami - wrócic nie ma gdzie, w nowej ojczyźnie nie znaleźli dla siebie miejsca.
Żyd - to nie tylko bogaty bankier, biznesmen, rewizjonista bazujący na Holokauście....to także miliony tułaczy, nie znajdujących swojego miejsca na ziemi, dyskryminowani, oskarżani o wszelkie zło tego świata.

Pn sty 25, 2010 12:05

"Żyd - to nie tylko bogaty bankier, biznesmen, rewizjonista bazujący na Holokauście....to także miliony tułaczy, nie znajdujących swojego miejsca na ziemi, dyskryminowani, oskarżani o wszelkie zło tego świata."
kierujemy sie utartymi schematami i dlatego wiekszosc tak mysli. a co do zagrożenia to niby jakie ma być?wpadna do kraju biedni Żydzi, wyprą narodowe firmy, przejma wladze w kraju?Polak Polakowi czesto zagraża bardziej niż Bogu ducha winny Żyd.który sie nasłucha jaki to jest zły i niedobry zanim jeszcze zdązy cokolwiek zrobić czy powiedziec...czyżbyśmy bali sie żydow bo tak naprawde sa lepszymi ludzmi od nas?
ja nie mam im nic do zarzucenia.a na podstawie kilku opini szufladkowac wszytskich nie mozna.tak samo powiezdiec: Polacy to złodzieje...niczego nigdy nei ukradlam, jestem Polka to tez od razu złodziejką?
a i co jest smutne to jak sie takich radyjkowych babc i dziadkow poslucha to tez zaraz od Żydów wyzywaja...i co moze samo im to do głowy przyszlo?sie taka babci aco juz mam poglady na swiat zubożale naslucha i kazdego od Żyda bezdie wyzywac...

Pn sty 25, 2010 12:28

Czy ma ktoś to nagranie z RM, kiedy w studiu pojawił się Niesiołowski? Z tego co pamiętam to mógł być pierwszy przypadek linczu w eterze w historii światowej radiofonii.

Aha, a propos żydów. Wiecie dlaczego stali się bogaci w USA? Ponieważ wchodzili w biznesy, przy których inni "mądrzy" pukali się w czoło. Nie ma co zazdrościć i psioczyć tylko dziękować tej nacji. A znając historię Polski można śmiało stwierdzić, że w nas też płynie trochę tej krwi. I bardzo dobrze. Warto być przedsiębiorczym.

Pn sty 25, 2010 12:33
anglo napisał(a):
Czy ma ktoś to nagranie z RM, kiedy w studiu pojawił się Niesiołowski? Z tego co pamiętam to mógł być pierwszy przypadek linczu w eterze w historii światowej radiofonii.

Aha, a propos żydów. Wiecie dlaczego stali się bogaci w USA? Ponieważ wchodzili w biznesy, przy których inni "mądrzy" pukali się w czoło. Nie ma co zazdrościć i psioczyć tylko dziękować tej nacji. A znając historię Polski można śmiało stwierdzić, że w nas też płynie trochę tej krwi. I bardzo dobrze. Warto być przedsiębiorczym.

Ja słuchałam tej audycji i powiem Ci, że to było wielkie faux pas ze strony PO że wysłali tam Niesiołowskiego. Prowokował on słuchaczy swoim zachowaniem i spowodowało to reakcję.
Ojciec Piotr zostawił wolną rękę posłom PO kogo wydelegować i wydelegowali Wyrowińskiego i Niesiołowskiego.

Pan Wyrowiński zachowywał się w miarę kulturalnie- natomiast Niesiołowski- :?

Poza tym lincz zakłada chyba śmierć ofiary o ile się nie mylę a pan N. jeszcze żyje.

tu masz te audycje:

http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=1698
http://www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=1699

Pn sty 25, 2010 15:39
zbanowany na stałe

Cytuj:
Wiecie dlaczego stali się bogaci w USA? Ponieważ wchodzili w biznesy, przy których inni "mądrzy" pukali się w czoło. Nie ma co zazdrościć i psioczyć tylko dziękować tej nacji.

Masz rację! Niektórzy woleli sie puknąc w czoło niźli robić interes z nazistami. Amerykańscy Żydzi podczas II WŚ, nie pukali sie tylko zbijali niezłą kase na uśmiercaniu swoich biedniejszych współbraci.
Tak, tak... Niektórzy Żydzi nieźle wyszli na tym Holokauscie, który teraz tak fałszywie opłakują.

Pn sty 25, 2010 18:02
eu_geniusz napisał(a):
Cytuj:
Wiecie dlaczego stali się bogaci w USA? Ponieważ wchodzili w biznesy, przy których inni "mądrzy" pukali się w czoło. Nie ma co zazdrościć i psioczyć tylko dziękować tej nacji.

Masz rację! Niektórzy woleli sie puknąc w czoło niźli robić interes z nazistami. Amerykańscy Żydzi podczas II WŚ, nie pukali sie tylko zbijali niezłą kase na uśmiercaniu swoich biedniejszych współbraci.
Tak, tak... Niektórzy Żydzi nieźle wyszli na tym Holokauscie, który teraz tak fałszywie opłakują.

Eugeniuszu, gdybyś to powiedział na antenie Radia to następnego dnia byłoby to w Wyborczej i/lub w prokuraturze.

Pn sty 25, 2010 23:17

4 lata temu marszałek Niesiołowski nie miał jeszcze takiej wścieklizny - robi w Platformie za chłopca od pyskowania

nurhia
Cytuj:
czasemjak sie poslucha zwolennikow Radia to dochodzi sie do wniosku ze oni maja swojego nieomylnego boga, o. Rydzyka...
a swoja ocene na temat Radia buduje na podstawie wypowiedzi samych sluchczy i zwolennikow.

i co powiedział ci który, że o.Rydzyk jest dla niego bogiem? :D litości...

Wt sty 26, 2010 1:28

eu_geniusz napisał(a):
Cytuj:

Geniusz, może wytłumaczysz mi co ma wspólnego dolina krzemowa i devoloperka z nazizmem? Bo to miałem na myśli pisząc o ryzyku w biznesie w latach 50-80?

Wt sty 26, 2010 7:54
Teresse napisał(a):
Eugeniuszu, gdybyś to powiedział na antenie Radia to następnego dnia byłoby to w Wyborczej i/lub w prokuraturze.

Przesadzasz - interes "Holokaust" jest powszechnie znany w świecie.
A stwierdzenie powszechnie znanych faktów nie jest anysemityzmem, ani przestępstwem.
Zarzut antysemityzmu podnoszony w stosunku do RM odnosi się np. do wypowiedzi O. Rydzyka o represyjnym działaniu rządu polskiego zmierzającym do zmniejszenia ilości Polaków, dla uczynienia miejsca dla 300 tys Zydów powracających z Ameryki Południowej do Polski.
Lub krzyki prof. Wolniewicza - "Żydzi nas atakują".
Oskarżanie polityków, znanych postaci ze świata nauki, kultury, nie podzielających linię prezentowaną w RM, o pochodzenie żydowskie, a co za tym idzie z podtekstem o fałsz, obłudę, niegodziwe intencje godzące w dobro narodu.

Wt sty 26, 2010 9:09

Alus! dlaczego nie chcesz się szczerze do tego przyznać, że Twoja krytyka RM i o. Rydzyka wynika stąd, że,
platforma nie jest popierana w RM, ani w TVTrwam i sobie na to solidnie zasłuzyła.
Nie chce mi sie odgrzebywac wszystkich powodów tych "zasług", ale przypomnę chociaż jeden.
W 2005 roku platforma była zapraszana w ramach kampanii wyborczej do dyskusji, ale były to za niskie progi dla platformersów.
W studio stały dwa puste krzesła z napisem PO, tam gdzie miał siedzieć przedstawiciel platformy.
Po wygranych wyborach przez PiS zaproszeni stawili się i Niesiołowski zachował się skandalicznie
pomawiając o. Rydzyka nawet o złodziejstwo. Oczywiście powinien być podany do prokuratury i sądu, ale o.Rydzyk nie zrobił tego, uzasadniając to, co najmniej trzema powodami;
1. Wrogom chodzi o to, aby czas przeznaczany na działanie dla dobra, był czasem przebywania w sądach i prokuratorach.
2.Sady działają długo, stronniczo i nie zawsze mozna się spodziewać sprawiedliwości
3. W myśl wybaczania bliźniemu oraz zasadzie, którą powiedział Jezus:"Mnie prześladowali i was prześladować będą.

Wt sty 26, 2010 11:46
Gita2 napisał(a):
Alus! dlaczego nie chcesz się szczerze do tego przyznać, że Twoja krytyka RM i o. Rydzyka wynika stąd, że,
platforma nie jest popierana w RM, ani w TVTrwam i sobie na to solidnie zasłuzyła.

Powtórzę po raz enty - wizja miłosci bliźniego prezentowana przez RM była mi obca na lata przed powstaniem PO.
Jeszcze w roku 1993 -4? podpisywałam apel w sprawie koncesji dla RM.
Z czasem zauważałm, że moja wizja katolicyzmu a wizja prezentowana w RM zaczynają się znacznie rozjeżdżać.
Uwielbiam np. książki ks Tischnera, który w RM tytułowany był "tak zwany ksiądz" Tischner.

Wt sty 26, 2010 12:01
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 168  Następna strona