Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Radio Maryja, cz. 2
Gita2 napisał(a): Po wygranych wyborach przez PiS zaproszeni stawili się i Niesiołowski zachował się skandalicznie pomawiając o. Rydzyka nawet o złodziejstwo. Oczywiście powinien być podany do prokuratury i sądu, ale o.Rydzyk nie zrobił tego, uzasadniając to, co najmniej trzema powodami; 1. Wrogom chodzi o to, aby czas przeznaczany na działanie dla dobra, był czasem przebywania w sądach i prokuratorach. 2.Sady działają długo, stronniczo i nie zawsze mozna się spodziewać sprawiedliwości 3. W myśl wybaczania bliźniemu oraz zasadzie, którą powiedział Jezus:"Mnie prześladowali i was prześladować będą. Gita2, gratuluje! Wlasnie udowodnilas, ze o. Rydzyk i jego zwolennicy za nic maja panstwo i prawo i w zwiazku z tym oglaszaja wlasne (samo)sady.Dla mnie rewelacja: "stronnicze sady" w demokracji. Zawsze mozna sie odwolac do Strasburga A od prywatnych (o)sadow o.Rydzyka mozna tylko do Pana Boga. A jako, ze Pan Bog nierychliwy, ale sprawiedliwy... A to o wybaczaniu blizniemu, to jak rozumiem, byl dowcip?
|
Wt sty 26, 2010 14:48 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Kamala! dowcip, to Twój komentarz do mojego postu. Zacznij mysleć i oglądac programy np. Jaworowicz oraz inne przykłady "sprawiedliwych wyroków".
|
Wt sty 26, 2010 15:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2, szczerze mowiac, to zmeczyly mnie proby szukania pozytku ze sluchania RM i ogladania TV Trwam. Moje proby niezmiennie konczyly sie zdegustowaniem, kiedy tylko pojawial sie o.Rydzyk. Niestety, jego sposob przemawiania, mi osobiscie nie odpowiada. Nie mowiac o jego przekonaniu, ze akurat on jest bez winy i caly swiat chce niszczyc jego dzielo. A wyroki sadu sa wazne, ale dla innych itd. Mozliwe, ze mialam pecha, albo w tamtych czasach o. Rydzyk pojawial sie (takze telefonicznie, nie tylko osobiscie) szczegolnie czesto. Biorac pod uwage, ze z mediow (poza internetem) w ogole prawie nie korzystam, szkoda mi czasu na szukanie pozytywow akurat w RM czy TV Trwam. Sa taki programy telewizyjne, przy ktorych mam o wiele wieksza szanse, ze zobacze cos pozytywnego i nie bede musiala tego szukac.
|
Wt sty 26, 2010 16:07 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Ażeby słuchac dobrych i jeszcze lepszych audycji na antenie Radia Maryja wystarczy kliknąć: www.radiomaryja.pl
|
Wt sty 26, 2010 16:17 |
|
 |
blix
|
eu_geniusz napisał(a): Cytuj: Wiecie dlaczego stali się bogaci w USA? Ponieważ wchodzili w biznesy, przy których inni "mądrzy" pukali się w czoło. Nie ma co zazdrościć i psioczyć tylko dziękować tej nacji. Masz rację! Niektórzy woleli sie puknąc w czoło niźli robić interes z nazistami. Amerykańscy Żydzi podczas II WŚ, nie pukali sie tylko zbijali niezłą kase na uśmiercaniu swoich biedniejszych współbraci. Tak, tak... Niektórzy Żydzi nieźle wyszli na tym Holokauscie, który teraz tak fałszywie opłakują. Zapewne i tak było wśród Żydów. tak również było wśród każdej innej nacji w chwilach kryzysowych. "Kruk krukowi...". Jednak nie zapominaj eu-geniusz, że to my Polacy paliliśmy ich w stodołach (i to pewnie nie tylko pod komando Niemców) i to my Polacy byliśmy szmalcownikami.
_________________ "...Nie budujcie mi kościołów..."
|
Śr sty 27, 2010 10:56 |
|
|
|
 |
blix
|
To może mały sondaż  W ostatnią sobotę wraz z przyjaciółmi przy butelce dobrego wina zastanawialiśmy się czy media związane z Rydzykiem mają szanse bytu za kilka, kilkanaście lat. Według moich towarzyszy NIE, a uzasadnili to tym, iż media te związane są przede wszystkim z ludźmi starszymi, którzy są słuchaczami, ale też, którzy łożą pieniądze na ich utrzymanie. Wiadomo czas leci nieubłagalnie, a elektorat ten wciąż topnieje (normalna kolej rzeczy). Ja osobiście, jako użytkownik tego forum stwierdziłem, że jednak nie mają do końca racji. Owszem ludzie starsi są przede wszystkim słuchaczami/odbiorcami tych mediów, ale z tego co można zobaczyć właśnie na forum wiara.pl RM i TV TRWAM mają zwolenników również wśród osób młodych. Co WY sądzicie na ten temat? Czy media związane z Rydzykiem mają szanse bytu, a przede wszystkim czy mają szansę swojego specyficznego przekazu, a co za tym idzie i odbioru za parę/parenaście lat?
|
Śr sty 27, 2010 11:06 |
|
 |
eu_geniusz
zbanowany na stałe
|
Hmmmm Czy naprawde środowisko emerytów topnieje? Mnie się raczej wydaje, ze co roku wzrasta. Polacy sie starzeja, a dzieci coraz mniej. Często tak bywa, że młody "watażka" na starość pokornieje i widząc zbliżająca się śmierć zwraca się ku Bogu. To wielkie pole do zagospodarowania przez Rydzyka lub jego nastepców Armii Moherowych Beretów "poborowych" nie zabraknie 
_________________ Właściciele agencji towarzyskiej tym się różnią od polityków, że posiadają
umiejętność ogarnięcia bur..lu.
|
Śr sty 27, 2010 11:12 |
|
 |
meritus
|
Kamala Cytuj: Dla mnie rewelacja: "stronnicze sady" w demokracji. Fakty pokazują, że sądy i prokuratura były wykorzystywane do akcji propagandowych przeciw Radiu Maryja. Nie znalazł się jednak paragraf i wszystkie sprawy były oddalane, niektóre po kilka razy, bo lewactwo nie dawało za wygraną. Co do Platformy - w sprawach etycznych głosują razem z socjalistami z SLD. Ostatnio przegłosowali odrzucenie obywatelskiego projektu ustawy o in vitro. Trudno, by mieli stałe miejsce w katolickim radiu i mogli propagować swoje poglądy na te tematy. Alus Cytuj: Lub krzyki prof. Wolniewicza - "Żydzi nas atakują". A nie atakują? Niektóre środowiska chcą dolarów. Niemcy już nie chcą wypłacać.
|
Śr sty 27, 2010 11:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
meritus napisał(a): Kamala Cytuj: Dla mnie rewelacja: "stronnicze sady" w demokracji. Fakty pokazują, że sądy i prokuratura były wykorzystywane do akcji propagandowych przeciw Radiu Maryja. Nie znalazł się jednak paragraf i wszystkie sprawy były oddalane, niektóre po kilka razy, bo lewactwo nie dawało za wygraną. meritus, wlasnie udowodniles, ze zarzut "stronniczosci sadow", ktorych wyrokow obywatel panstwa polskiego o.Rydzyk nie realizuje, jest wyciagniety z rekawa. Sad nie jest stronniczy, bo rozpatruje jakas sprawe, ale wtedy kiedy na jego wyrok wplywaja jakies czynniki poza prawem.
|
Śr sty 27, 2010 11:55 |
|
 |
eu_geniusz
zbanowany na stałe
|
blix napisał(a): eu_geniusz napisał(a): Cytuj: Wiecie dlaczego stali się bogaci w USA? Ponieważ wchodzili w biznesy, przy których inni "mądrzy" pukali się w czoło. Nie ma co zazdrościć i psioczyć tylko dziękować tej nacji. Masz rację! Niektórzy woleli sie puknąc w czoło niźli robić interes z nazistami. Amerykańscy Żydzi podczas II WŚ, nie pukali sie tylko zbijali niezłą kase na uśmiercaniu swoich biedniejszych współbraci. Tak, tak... Niektórzy Żydzi nieźle wyszli na tym Holokauscie, który teraz tak fałszywie opłakują. Zapewne i tak było wśród Żydów. tak również było wśród każdej innej nacji w chwilach kryzysowych. "Kruk krukowi...". Jednak nie zapominaj eu-geniusz, że to my Polacy paliliśmy ich w stodołach (i to pewnie nie tylko pod komando Niemców) i to my Polacy byliśmy szmalcownikami. Owszem, ideałami nie jesteśmy. Jednak to najwięcej Polaków ukrywało Żydów przed Niemcami, narażając się na śmierć. Jednak to Niemcy wymordowali miliony Żydów, a mimo to Żydzi kochają Niemców, a Polaków nazywaja antysemitami. To nie fałsz jest problemem Żydów. Ich problemem są pieniądze dla których są gotowi sprzedać włąsną rodzinę. Po co oskarżać Niemców skoro można z nich uzyskiwać o wiele większe profity od Polaków? Niedobrze sie robi gdy się słyszy o polskim antysemityźmie. Niemcy, Francuzi - ot antysemici. Jedni palili drudzy sprzedawali (hurtowo). W obecnych czasach wystarczy przejechać sie do Niemiec i Francji - tam sie naprawde można nauczyć antysemityzmu. Zydzi jednak nawet nie wspomna o nich. Powód jest prosty - oni sa bogatsi od Polaków. Ma rację bp Pieronek - dla Żydów Holokaust to fabryka pieniędzy.
_________________ Właściciele agencji towarzyskiej tym się różnią od polityków, że posiadają
|
Śr sty 27, 2010 12:11 |
|
 |
nurhia
|
eu_geniusz-to o czym mowisz dotyczy chyba obecnego pokolenia Żydow, których Holokaust bezpośrednio nie dotknął.ale zgadzam sie z tym co napisales.
_________________ Lwy pożrą Chrześcijan... a Pogan zadepczą słonie...
|
Śr sty 27, 2010 12:25 |
|
 |
eu_geniusz
zbanowany na stałe
|
Tak, głównie mówię o obecnym pokoleniu. Jednak to pokolenie zostało wychowane przez przodków, czyli tych, których Holokaust dotknął
|
Śr sty 27, 2010 12:46 |
|
 |
blix
|
eu_geniusz napisał(a): Hmmmm Czy naprawde środowisko emerytów topnieje? Mnie się raczej wydaje, ze co roku wzrasta. Polacy sie starzeja, a dzieci coraz mniej. Często tak bywa, że młody "watażka" na starość pokornieje i widząc zbliżająca się śmierć zwraca się ku Bogu. To wielkie pole do zagospodarowania przez Rydzyka lub jego nastepców Armii Moherowych Beretów "poborowych" nie zabraknie  Emerytów będzie przybywać tak i młodych ludzi na tym świecie. Oczywista oczywistość. Jednak czy przyszli emeryci będący obecnie w wieku nieemerytalnym będą podzielać poglądy Rydzyka? To, że widząc zbliżającą się śmierć często zwracamy się ku Bogu wcale nie znaczy, że ku mediom Rydzyka.
|
Śr sty 27, 2010 13:21 |
|
 |
blix
|
Eu-geniuszu. Jesteśmy jako naród antysemitami i tego nie da się ukryć. Młodzi ludzie często nawet nie wiedzą dlaczego krzyczą na meczach hasła dot. Żydów. Ich pieniądze? Być może... Amerykani też są od nas bogatsi, a jednak ich kochamy. Wystarczy spojrzeć na kilka naszych rządów: każda rządząca partia po roku 89' pragnęła przyjaźnie USA. często przyjaźni na kolanach.
Możesz uzasadnić w jaki sposób Holokaust to fabryka pieniędzy dla Żydów?
|
Śr sty 27, 2010 13:31 |
|
 |
eu_geniusz
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Jesteśmy jako naród antysemitami Kompletna bzdura, wydumana i rozdmuchana oraz potwierdzana przez głupców. W Polsce jest Zydów jak na lekarstwo, nikt autentycznych Żydów nie prześladuje i nie bije. Młodzież na meczach jest po prostu głupia. Mianem Żydów określa się kiboli Widzewa Łódź - miasta kojarzonego z dawna dominacją żydowskiego kapitału. Na Śląsku na meczach innych drużyn padaja określenia "faszyści", lub jak w przypadku Legii - "bolszewicy". Jeżeli na podstawie zachowania kretynów ze stadionowych trybun chcesz oceniać całe społeczeństwo. To naprawdę niczym nie różnisz się od Rydzyka. Dajesz sie wmanipulowywać w ogólnoświatową tendencję, która z Polaków chce zrobić antysemitów, a z Niemców anioły opatrzności. Cytuj: Możesz uzasadnić w jaki sposób Holokaust to fabryka pieniędzy dla Żydów? Wystarczy samo włażenie w tyłekj byłym katom i próby zwalania winy za ich przestepstwa na innych. Dobra opinia w świecie ma dla interesów kolosalne znaczenie. Który Niemiec robiłby interesy z Żydem, gdyby ten nazywał go mordercom? Cytuj: Amerykani też są od nas bogatsi, a jednak ich kochamy No mów za siebie! Ja ich nie kocham. Co wiecej! Nie uważam ich za Naród, a za zlepek emigrantów i wielu narodowościach. Sa pełni egoizmu i nadzwyczajnej wiary w siebie, ale sa efektem wymordowania autentycznego narodu Ameryki. Dlatego musza sobie stwarzać iluzje. Jedyne co można o nich powiedzieć to, że sa bogaci i potężni militarnie. Chociaz ostatni kryzys ujawnił ich słabości. A z islamskimi fundamentalistami mimo tylu lat nie potrafia sobie poradzić. Tak samo było z wietnamczykami z północy. Sorka! Ale USA nigdy nie było dla mnie ideałem i nigdy nie będzie. To tylko przemądrzałe matoły z grubą kasą.
|
Śr sty 27, 2010 14:00 |
|
|
|