Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 15:37

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Dziwne rzeczy. 
Autor Wiadomość

Post Dziwne rzeczy.
Witam wszystkich po raz pierwszy. Ostatnio jak byłem w kinie na jakiejś komedii zaczepił mnie jakiś chłopak, wyglądał normalnie i powiedział że mam bardzo ciekawą aurę ( ? o co chodzi ), nie wierzę w takie rzeczy. Powiedział że jest fioletowo różowa. Potem poszedł. Także kilka dni temu zacząłem czytać o świadomych snach i podróżach duszy po za ciałem. Po przeczytaniu kilku tematów dowiedziałem się że ja tak naprawdę doznałem tego kilkanaście razy w życiu chociaż nawet nie wiedziałem co to jest to całe OOBE ( mam 13 lat ). Także od jakiegoś czasu zacząłem interesować się innymi cywilizacjami ( jeśli takie istnieją ). Proszę mi powiedzieć co ze mną jest nie tak, może to okres dojrzewania ? Żeby rozwiać wszelkie możliwości jestem chrześcijaninem i praktykuję katolicyzm.

Śr sty 27, 2010 13:33
Post Re: Dziwne rzeczy.
Jeśli masz 13 lat, to nie jest z Tobą nic złego, możesz się interesować dowolnymi "niesamowitościami", dopóki nie wąchasz kleju i nie zarzynasz kotów ;). Wszystko inne zostanie wybaczone.

Śr sty 27, 2010 14:58
zbanowany na stałe

Jeszcze niejednego cymbala w zyciu spotkasz. Spokojna glowa. :)

Śr sty 27, 2010 14:59
zbanowana na stałe

A głupoty gadacie, że wszystko zostanie wybaczone. Jeśli nie będzie wierzył w jedynego katolickiego Boga to pójdzie do katolickiego piekła, nawet jeśli nie będzie zarzynał kotów, a wręcz przeciwnie... :P

Ostatnio edytowano Śr sty 27, 2010 15:11 przez jatsek, łącznie edytowano 1 raz

Śr sty 27, 2010 15:04
zbanowany na stałe

Cytuj:
, a wręcz przeciwnie... :P

Koty jego?

Śr sty 27, 2010 15:11
zbanowana na stałe

Zakładam, że przeciwieństwem zarzynania kotów jest ich miłowanie (aczkolwiek nie rozumiane tak, jak niektórzy księża rozumieją miłowanie ministrantów).

Śr sty 27, 2010 15:12

Powtarzam że chodzę do kościoła, obchodzę święta, badrzo często się modlę, przyjmuję sakramenty. Satanizm i inne pseudo religie są dla mnie śmieszne i w głowie mi się nie mieści żeby to robić. Aha od jakiś 2 lat bardzo zaczęła mnie interesować potęga ludzkiego umysłu, nauka oraz inne rzeczy na które sam nie potrafie sobie znaleźć odpowiedzi. Świadome śnienie oraz wyginanie łyżeczek 'siłą woli' to grzech ?

Śr sty 27, 2010 15:14
zbanowana na stałe

Wg Katolików? Każda inna niezrozumiała dla nich magia poza magią ich Boga (którą rzekomo rozumieją) jest grzechem.
A przerabiałeś już Daenikena? Jeśli nie, to polecam, zwłaszcza w przystępnej formie proponowanej przez niejakiego Arnolda Mostowicza (My z Kosmosu, O tych co z Kosmosu i inne jego książki z tej serii).
To ci dopiero namiesza w głowie... :)

Śr sty 27, 2010 15:20

JaiL napisał(a):
wyginanie łyżeczek 'siłą woli' to grzech ?
Nie, to nie grzech. To bajka. Robiono badania naukowe osób, które podobno wyginały siłą woli. Były nagrywane ukrytymi kamerami. Nie potwierdzono żadnego przypadku faktycznego wygięcia siłą woli.

Śr sty 27, 2010 15:40
zbanowana na stałe

Ale też nie jest wykluczone, że robiono badania osób, które podobno wyginały a nie tych, które na pewno wyginały... :)

Śr sty 27, 2010 15:46

jatsek napisał(a):
Ale też nie jest wykluczone, że robiono badania osób, które podobno wyginały a nie tych, które na pewno wyginały... :)
Zgłaszały się osoby, które same twierdziły, że wyginają. W każdym razie nie ma udowodnionego naukowo żadnego zjawiska z dziedziny parapsychologii, choć takie udowodnienie jest możliwe. Można bowiem udowodnić istnienie zjawiska, nie znając przyczyn - ale nie udowodniono istnienia... Daeniken i Mostowski... tez ich czytałem, w wieku mniej więcej tylu lat (czyli 12-13). Teraz wiem, ze nic z tego, co piszą, nie jest udowodnione, choć jest możliwość udowodnienia.

Śr sty 27, 2010 16:14

Cytuj:
potęga ludzkiego umysłu

Nie radze czytać książki ''Twórcza moc myślenia'' (albo umysłu). Ogólnie o pozytywnym myśleniu itp.
Na stronie egzorcyzmy.katolik.pl były świadectwa 2 osób, które miały z tym doczynienia. Jak znajdę to napisze. Polecam książke: ''NIEpozytywne myślenie'' to świadectwa.

Śr sty 27, 2010 16:34
zbanowana na stałe

djdomin napisał(a):
Daeniken i Mostowski... tez ich czytałem, w wieku mniej więcej tylu lat (czyli 12-13). Teraz wiem, ze nic z tego, co piszą, nie jest udowodnione, choć jest możliwość udowodnienia.

Mostowicz a nie Mostowski.
Serio jest możliwość udowodnienia, że ta skrzynia, z którą Żydzi łazili 40 lat po pustni to maszyna do wytwarzania jakiegoś pokarmu, Ezechiel widział lądowanie latadła ze śmigłami, a bóg przemawiał do Mojżesza za pomocą nadajnika zawieszonego na jego szyi?

Śr sty 27, 2010 17:10

Chciałem jeszcze spytać o kilka rzeczy. Jak myślicie, w wszechświecie istnieją inne cywilizacje niż ludzkość ? Czy istnieje takie coś jak 'dzieci indygo' czy to tylko jakiś wymysł ? Aha wyginanie łyżeczek i nie tylko siła ludzkiego umysłu jest udowodnione.

Śr sty 27, 2010 17:43
zbanowana na stałe

Wyginasz łyżeczki?

Śr sty 27, 2010 18:55
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona