Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 23:13

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość

Post Re: Radio Maryja, cz. 2
Witooldzie! Tobie też odpowiadam:"Jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził"

Pt sty 29, 2010 15:42
Ukyo napisał(a):
Bo widzisz, Tereso, z Waszych wypowiedzi wynika - że radia Maryja i jego założyciela nie można krytykować. Za to ujdzie krytyka wszystkiego naokoło - łacznie z dostojnikami kościelnymi niesprzyjającymi radiu.

Wiesz ja słucham tego Radia i wyobraź sobie, że głosy krytyczne są wpuszczane na antenę.
Słyszałam ludzi, którzy dzwonili i przedstawiali krytyczne uwagi.
Złość widzę natomiast po obydwu stronach. Jedna z osób z waszej strony barykady dostała juz drugiego czasowego bana. To chyba mówi samo za siebie.
Ile z osób broniących radia dostało ban ?

blix napisał(a):
Nie popieram również żydowskiej polityki wobec Palestyny. Eu_geniuszu, dlaczego w toruńskich mediach mówi się o Żydach, a nie o Koreańczykach, Chińczykach, Irakijczykach, Turkach, narodach, które też świętymi nie są/były? Czyż to żydostwo to nie generalizowanie tego narodu jako odpowiedzialnego za plagi wszelakie?

Akurat Eu_geniusz nie jest zwolennikiem radia...Widzisz anty-żydowskie poglądy prezentują tez osoby niezwiązane z Radiem.

Ja popieram Izrael i słucham Radia.

Ale juz sobie pewnie wyrobiłeś schemat- ktos powie cos przeciw żydom- to związany z Radiem...

W Radiu mówi się o wielu narodach- naturalnie najwięcej o tych z którymi losy Polski są związane.

Pt sty 29, 2010 20:14

Nie jest? Dziwne inaczej odbieram jego sympatię do radia. Nieważne to Eu-geniusza sprawa.
Być może mówi się tam o wielu narodach, wszak w wielu Polakach płynie w sporej części krew ukraińska i białoruska (i wcale nie chodzi mi tylko o to, że kresy były kiedyś polskie). Jednak do naród izraelskiego media te mają dość specyficzne podejście... Radio Maryja, jak pięknie to brzmi, radio imieniem żydówki nazwane...

Pt sty 29, 2010 22:19
Teresse napisał(a):
Złość widzę natomiast po obydwu stronach. Jedna z osób z waszej strony barykady dostała juz drugiego czasowego bana. To chyba mówi samo za siebie.

Zdziwisz się, ale dostały :)

So sty 30, 2010 10:20

Alus napisał(a):
Teresse napisał(a):

Zdziwisz się, ale dostały :)

Na pewno dostały bana, w to i ja wierzę, chociaż rzadko się z Tobą Alus zgadzam.
W tej chwili na antenie RM i TVTrwam mówi o.T.Rydzyk, a temat wystąpienia:"Prawda w mediach w/g sługi bożego Jana Pawła II".
Wystapienie to na pewno będzie w archiwum, jeśli ktos nie zdąży na żywo, może wysłuchać później.
www.radiomaryja.pl

So sty 30, 2010 11:06

Transmisja nadawana jest z WSKSiM, może tak zadziała:
http://www.radiomaryja.pl/

So sty 30, 2010 11:10

Z dużą przyjemnością i dosyć regularnie oglądam niektóre programy religijne w TV Trwam. Mam nadzieję, że stacja pokona problemy finansowe, o których słyszy się ostatnio w mediach, i będę mogła te programy oglądać nadal.
Zawsze też wrzucam monetę do puszki Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.
Obie formacje starają się nieść pomoc, choć różnie rozumianą, w różny sposób i z różnych stron. Obie mają plusy i minusy. Plusy bardzo mi się podobają.

Pn lut 01, 2010 19:58

Olila, co do WOSP nie ma żadnych wątpliwości. Mogłabyś jednak sprecyzować jaki rodzaj pomocy niesie formacja związana z Toruniem? Tak z ciekawości zapytuję...

Pn lut 01, 2010 20:12
blix napisał(a):
Olila, co do WOSP nie ma żadnych wątpliwości. Mogłabyś jednak sprecyzować jaki rodzaj pomocy niesie formacja związana z Toruniem? Tak z ciekawości zapytuję...

A choćby informacje o ośrodkach pomocy dla ludzi uzależnionych, rekolekcjach dla skonfliktowanych rodzin.
Pomoc bywa wszelaka nie tylko finansowa.
RM prowadzi audycję pomocy wzajemnej - dzwonią ludzie, którzy mają do zaoferowania meble, odzież, sprzęt, który nie jest im potrzebny, a który mogą otrzymać gratis osoby potrzebujące.

Wt lut 02, 2010 8:55

Alus napisał(a):
blix napisał(a):

A choćby informacje o ośrodkach pomocy dla ludzi uzależnionych, rekolekcjach dla skonfliktowanych rodzin.
Pomoc bywa wszelaka nie tylko finansowa.
RM prowadzi audycję pomocy wzajemnej - dzwonią ludzie, którzy mają do zaoferowania meble, odzież, sprzęt, który nie jest im potrzebny, a który mogą otrzymać gratis osoby potrzebujące.

Alus! Zadziwiasz mnie! coraz częściej zgadzam się z Tobą.
Dodam, że często pomoc duchowa jest ważniejsza niż finansowa. Wdzięczność ludzi chorych, dla których Radio Maryja jest najlepszym przyjacielem wyrażana jest dość często na antenie Radia Maryja.

Wt lut 02, 2010 18:56
Gita2 napisał(a):

Wskazywanie na zauważone nieprawidłowości - nie chodzi mi o lapsusy językowe o. Rydzyka - nie jest totalna krytyką i usiłowaniem zdeprecjonowania RM.
Nic i nikt na tym świecie nie jest z gruntu tylko dobry lub tylko zły.

Śr lut 03, 2010 9:18

Alus napisał(a):
Gita2 napisał(a):

Wskazywanie na zauważone nieprawidłowości - nie chodzi mi o lapsusy językowe o. Rydzyka - nie jest totalna krytyką i usiłowaniem zdeprecjonowania RM.
Nic i nikt na tym świecie nie jest z gruntu tylko dobry lub tylko zły.

Pięknie! Na razie nasze mysli i poglądy schodzą się. ciekawa jestem kiedy zaczną się rozchodzić.

Śr lut 03, 2010 10:05

Dyrektor Radia Maryja-o.Tadeusz Rydzyk został uhonorowany prestiżową nagrodą im Sługi Bożego
Jerzego Ciesielskiego-ojca rodziny.
Gratulacje! :brawo:
http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=po15.txt

Cz lut 04, 2010 19:44
Czasami słucham Radia Maryja. :) Bardzo fajne są audycje młodzieżowe, które niosą dużą dawkę pozytywnej energii i optymizmu. :)

Pozdrawiam

Cz lut 04, 2010 23:56

Gita2 napisał(a):
Dyrektor Radia Maryja-o.Tadeusz Rydzyk został uhonorowany prestiżową nagrodą im Sługi Bożego
Jerzego Ciesielskiego-ojca rodziny.
Gratulacje! :brawo:
http://www.naszdziennik.pl/index.php?da ... d=po15.txt

Moje gratulacje. PiS do władzy już nie powróci także na całe szczęście Rydzyk będzie dostawał już tylko takie "prestiżowe" nagrody.

N lut 07, 2010 15:23
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 168  Następna strona