Co Myslicie o Muzyce Metalowej ????
Autor |
Wiadomość |
ateista1993
|
 Re: Co Myslicie o Muzyce Metalowej ????
nurhia napisał(a): metal jest świetny !;)jednak uwazam ze zespoly sprzed lat graly duzo lepsza muzyke niz te pseudo rockowo-metalowedzieciaczi, na ktore szkoda patrzec. No tu zgadzam się z tobą zupełnie. nurhia napisał(a): metalem zaraził mnie tata  To tak jak mnie.
|
N lut 07, 2010 21:33 |
|
|
|
 |
nurhia
|
Kvenhetja napisał(a): Wiele metalowych zespołów ma piosenki o tematyce pogańskiej, bądź zniechęcającej do wiary. Słuchanie takich raczej pod grzech podchodzi. Ja słucham zespołów z gat. metalu symfonicznego i gothic - Epica, Within Temptation, Nightwish, Visions of Atlantis, After Forever. Muzyka piękna, treść piękna. nie rozumeim dlaczego myslisz ze sluchanie to grzech.jezeli tak to pojmujesz to nie powinno sie sluchac ludzi ktorzy chocby wspomna o poganstwie z racji tego ze np o tym mowia czy wymieniaja luzne poglady.czytac ksiazek, o "Mistrza i Małgorzaty" tez nei przeczytasz bo to grzech?tak to wyglada.no chyba ze jest sie niekonsekwentnym i GRZECH dotyczy tylko muzyki:p o zgrozo.
_________________ Lwy pożrą Chrześcijan... a Pogan zadepczą słonie...
|
N lut 07, 2010 21:35 |
|
 |
ateista1993
|
A na przykład utwory Sabatonu są powiązane z II wojną światową i mają wymowę antywojenną. W jednej ze swoich piosenek śpiewają o walce polskich żołnierzy z Niemcami pod Wizną.
|
N lut 07, 2010 21:57 |
|
|
|
 |
nurhia
|
ateista1993 napisał(a): A na przykład utwory Sabatonu są powiązane z II wojną światową i mają wymowę antywojenną. W jednej ze swoich piosenek śpiewają o walce polskich żołnierzy z Niemcami pod Wizną. i bardzo mnie to Cieszy! ktos waleczność polskich żołnierzy docenil;)
_________________ Lwy pożrą Chrześcijan... a Pogan zadepczą słonie...
|
N lut 07, 2010 22:07 |
|
 |
ateista1993
|
nurhia napisał(a): ateista1993 napisał(a): A na przykład utwory Sabatonu są powiązane z II wojną światową i mają wymowę antywojenną. W jednej ze swoich piosenek śpiewają o walce polskich żołnierzy z Niemcami pod Wizną. i bardzo mnie to Cieszy! ktos waleczność polskich żołnierzy docenil;) Właśnie!
|
N lut 07, 2010 22:16 |
|
|
|
 |
Rainbow_in_the_dark
|
nurhia napisał(a): ateista1993 napisał(a): A na przykład utwory Sabatonu są powiązane z II wojną światową i mają wymowę antywojenną. W jednej ze swoich piosenek śpiewają o walce polskich żołnierzy z Niemcami pod Wizną. i bardzo mnie to Cieszy! ktos waleczność polskich żołnierzy docenil;) Z sAbatonem to nie jest do końca tak,że tylko Polaków opiewają,oni zrobili płytę o tematyce wojennej i śpiewają o szczególnych dokonaniach różnych armii,Niemców też. I ogólnie o metalu jako że jestem tu nowa.To muzyka którą naprawdę uwielbiam,do czasu aż trafiłam na metal prawie każda inna muzyka mnie nudziła(teraz jest już trochę inaczej). Rodzaj sluchanej muzyki nie wpłynał negatywnie na moją wiarę,ba, jestem dużo bardziej religijna od czasów moich "metalowych początków" Może to dlatego,że teksty są szczere,pomagają poważnie spojrzeć na swoje życie i problemy. Zapzyjaźniona siostra zakonna - katechetka ma w zweyczaju chodzić po szkole w glanach, gra na gitarze elektrycznej a na jej pokrowcu widnieją naszywki m.in Megadeth, Eluveitie,Soulfly czy Korn. Niestety aktualnie leży ona w szpitalu z zapaleniem opon mózgowych i nie wiadomo czy z tego wyjdzie 
|
Pn mar 01, 2010 23:34 |
|
 |
Accid
|
Ja metalem zaraziłem się od siostry ciotecznej. Najbardziej lubię Iron Maiden, Metallicę i Anthrax. Szczególnie podobają mi utwory Paschendale, The day that never comes, Whiskey in a jar, Fear of the Dark i Deathrider.
|
Wt mar 02, 2010 22:26 |
|
 |
Accid
|
Zresztą w jaki sposób te zespoły przeszkadzają mi w chodzeniu do kościoła i modleniu się??? Jakoś moja wiara się przez to nie zmniejszyła.
|
Wt mar 02, 2010 22:32 |
|
 |
Freak
|
Ja od nikogo się metalem czy rockiem nie zarażałam, samo przyszło. Ale zgadzam się, że ma nie do końca pozytywny wpływ, przejechałam się trochę przesłuchując Behemotha i składanki z Metal Museum ( Black/death/doom). Psychika ciężko to znosiła. Co prawda do tych akurat nie miałam specjalnie dużego dystansu. Z kolei, co do masy innych zespołów nie mam żadnych zastrzeżeń, w wielu tekstach udaje mi się znaleźć coś pozytywnego. Przykładowo nasz polski Tymoteusz, Pneuma, Illuminandi czy "stare" Anastasis ( jeszcze z Dawidem). Anastasis daje takiego pozytywnego kopa ^^ A w Hunterze, Nightwishu, Within Temptation, Metallice, Closterkeller czy Sweet Noise nie widzę nic złego, totalnie przeciwnie. Wielki pozytyw 
|
Śr mar 31, 2010 19:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Szczerze to nie potrafię słuchać metalu - jest dla mnie zdecydowanie za ciężki.
Ktoś chce niech słucha - ja to szanuje. Sama znam wiele osób, które właśnie takiej muzyki słuchają.
Ale ja podziękuje.
|
Pn kwi 05, 2010 12:34 |
|
 |
CzłowiekBezOczu
|
A Rammstein to jaki gatunek muzy ? Bo już się pogubiłem . Jak byłem młody to byli pankowcy, metale, i diskopolowcy. Teraz tak się to wszystko pokręciło że szok. Nie wiadomo kto jest kim. Ja byłem "metalem" i stąd to pytanie o Rammsteina. Podoba mi się tylko nie wiem jaki to gatunek. To akurat mało ważne ale tak z ciekawości...
|
Pn kwi 05, 2010 15:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Rammstein ostrzejrze od rocka, ale to nie hard rock... heavy metal / industrial metal?
|
Pn kwi 05, 2010 19:31 |
|
 |
Promyk
|
Rammstein i heavy metal? W żadnym razie. Specyfika ich muzyki polega na tym, że samym chłopakom z zespołu trudno było określić się w kategoriach gatunkowych więc wymyślili pół żartem, pół serio nazwę "tanzmetal". Najbliżej R+ do metalu industrialnego i nurtu nazwanego Neue Deutsche Härte... przy czym staram się całkowicie nie brać pod uwagę kwiatków pokroju "Pussy". http://www.youtube.com/watch?v=ZpP7S2b2wvIBang! Bang! 
|
Pt kwi 09, 2010 22:26 |
|
 |
CzłowiekBezOczu
|
|
Pt kwi 09, 2010 22:32 |
|
 |
Promyk
|
Zależy jak się do tego podejdzie - przy chęci bycia bardziej szczegółowym w nazewnictwie muzyki wykonywanej przez dane zespoły nie wystarczy samo określenie "metal", szczególnie gdy się zwróci uwagę na multum istniejących w obrębie tego typu muzyki (ale oczywiście nie tylko w tej) podgatunków (fakt, często tworzonych z dość dużą przesadą). Z drugiej strony zbytnie udziwnianie może nie mieć sensu i wówczas słówko "metal" wyraża więcej niż tysiąc słów  . W każdym razie zdecydowanie R+ najbliżej do metalu, choć przecież często wyczuwa się w ich muzyce np. elementy "popowate".
|
Pt kwi 09, 2010 22:48 |
|
|
|