Tradycyjna rodzina katolicka a współczesny "wyścig szcz
Autor |
Wiadomość |
Julia
|
nie wiem wardo jak u ciebie ale w moim akademiku mieszkaly wodziny, z tego co wiem w akademiku w ktorym mieszkala moja kolezanka tez sa pokoje rodzinne...
nie mam nic przeciwko imprezowaniu, tylko nie bardzo rozumiem dlaczego np. mieszkancy calego pietra maja ponosic konsekwencje zachowan poszczegolnych mieszkancow (chodzi mi tu o konsekwencje finansowe) gdy podczas imprezy zostanie zdemolowane pietro.... np przez jednego z mieszkancow i jego gosci spoza akademika
_________________ Niebo gwiaździste nade mną, prawo moralne we mnie...
|
So lut 26, 2005 21:46 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Luz luzem - a zachowanie świadczy tylko o nas ... 
|
So lut 26, 2005 21:53 |
|
 |
Agniulka
|
rozalka napisał(a): Jestem studentką i wiem co to jest życie w akademiku, choć sama w nim nie mieszkam
Ja identycznie.
A co to zmienia?
Nieumiejętność uszanowania czyjegoś prawa do wypoczynku w godzinach ciszy nocnej jest po prostu brakiem kultury i nie zamierzam nazywać rzeczy inaczej niż po imieniu
_________________ TE DEUM LAUDAMUS !
|
So lut 26, 2005 21:57 |
|
|
|
 |
Wanda
|
Cytuj: tylko nie bardzo rozumiem dlaczego np. mieszkancy calego pietra maja ponosic konsekwencje zachowan poszczegolnych mieszkancow (chodzi mi tu o konsekwencje finansowe) gdy podczas imprezy zostanie zdemolowane pietro.... np przez jednego z mieszkancow i jego gosci spoza akademika
No wiesz, nie pisałaś na poczatku o demolce, tylko głosnych imprezach, dlatego uznałam, że przesadzasz. Nikt normalny nie zaakceptuje demolowania pietra! To na pewno był akademik????
_________________ Oszukać diabła nie grzech...
|
So lut 26, 2005 21:59 |
|
 |
Wanda
|
Cytuj: Nieumiejętność uszanowania czyjegoś prawa do wypoczynku w godzinach ciszy nocnej jest po prostu brakiem kultury i nie zamierzam nazywać rzeczy inaczej niż po imieniu
Heh, ależ Was tam musieli nie lubić  ...
|
So lut 26, 2005 22:01 |
|
|
|
 |
Julia
|
tak to byl akademik... mieszkalam w nim... kilka dni temu mialam okazje odwiedzic tam kolezanke... wcale nie wygladalo to zbyt dobrze... urwana sluchawka od automatu... powyrywane hydranty... (za czasow mojego mieszkania podczas jakiejs imprezy na moim pietrze zostala wybita dziura w scianie, ale na szczescie nie musialam placic, bo sprwcow zlapali) a to byl... naprawde akademik (10 pieter, najwiekszy akademik UWM w Olsztynie)
|
So lut 26, 2005 22:08 |
|
 |
Wanda
|
No to ciekawych studentów macie w tym Olsztynie. Ja studiowałam w Sosnowcu i nie przypominam sobie takich akcji... telefon co prawda sie urywał, ale pod naporem dzwoniacych, a nie z powodu wyrywania go ze ściany 
|
So lut 26, 2005 22:14 |
|
 |
Julia
|
no ja tez nie wiem... ja juz tam nie mieszkam, wiec nie wiem... ale rok wczesniej telewizor wylecial przez okno... az strach sie bac...
|
So lut 26, 2005 22:37 |
|
 |
Wanda
|
Ty to masz pecha, Dziewczyno!  Wandale w akademiku, hałasujacy sąsiedzi śmieciarze, a ja jak żyję niemal na samych fajnych ludzi trafiam  i bardzo, bardzo, baaaaardzo tęsknię za jakąś imprezką 
|
So lut 26, 2005 22:41 |
|
 |
Julia
|
no to mialas szcescie, bo niestety... w innym akademiku ... byla zdemolowana lazienka i.. kot wylecial z 2 pietra przez okno...
|
So lut 26, 2005 23:15 |
|
 |
gosc12
|
OTO czlowiek-i to ma swiadzczyc o czlowieku? 
_________________ "Szanuj kazdego czlowieka,bo Chrystus w nim zyje."
|
So lut 26, 2005 23:51 |
|
 |
Julia
|
obecnie to chyba mozna zauwazyc ewolucje wsteczna, czy jakos tak, bo nie weim jak to nazwac... coraz wieksze uzwierzecenie... z czlowieka i jego godnosci niewielu cos zostalo  czy nie zaczyna sie koniec czasow?
|
So lut 26, 2005 23:56 |
|
 |
gosc12
|
Tak ,Julio-masz poniekad racje
Zezwierzecenie czlowieka-tylko,ze czlowiek moze na nowo uczyc sie od zwierzat np.milosci.
_________________ "Szanuj kazdego czlowieka,bo Chrystus w nim zyje."
|
N lut 27, 2005 0:20 |
|
 |
Wanda
|
Nie obrażajcie zwierząt!
A tak poza tym, to świat jest piekny i życie jest piekne, i choćbyscie nie wiem jak przekonywali tu wszystkich na forum, że jest inaczej, to i tak Wam nie uwierzę!
Kolorowych snów życzę wszystkim czarnowidzom!
|
N lut 27, 2005 0:25 |
|
 |
angua
|
Ja też nie uwierzę w takie wywody
Podejrzewam, że człowiek zawsze twierdził, że czasy okropne, świat zepsuty i generalnie gorzej być już nie może. W związku z tym na pewno w którymś momencie się mylił  A nawet jeśli rzeczywiście jest nienajlepiej, to jakiego znaczenia nabiera istniejące przecież dobro! No serce rośnie
Także głowy do góry - lub, jeszcze lepiej, na poduszki 
|
N lut 27, 2005 0:44 |
|
|
|