Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 22:41

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 809 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 54  Następna strona
 Radio Maryja sektą ? 
Autor Wiadomość

Proszę o usunięcie 1 powyższego postu - pomyliłem się. już usunięty - rozalka

DDv nie rób wody z mózgów tymi cytatami sekretarza PZPR - Króla - naczelnego z Wprost. Te wypowiedzi z sufitu wziął, albo z artykułów Urbana o ks. Popiełuszce ("seanse nienawiści", zresztą Wałęsa to znów powtarza).

So lut 26, 2005 14:49
....a ilu biskupów uznaje "najlepszy" z katolików Rydzyk?

Cytuj:
- Chociaż wszyscy biskupi są zadowoleni z tego, że rozgłośnia istnieje, WSZYSCY też "podzielają niepokój co do formy przekazywania pewnych treści". Dlatego właśnie powstał w Episkopacie zespół duszpasterskiej troski o Radio Maryja - mówił abp Gocłowski.

Cytuj:
To jest wielki problem dla Kościoła w Polsce. To nie jest problem tylko dyrektora, ale także ekipy Radia Maryja i jego słuchaczy, którzy nabrali pewnego tupetu i uważają, że są jedynymi w świecie mającymi rację - mówił z kolei bp Pieronek w Radiu ZET.

Cytuj:
- Nazywanie porozumienia przy Okrągłym Stole jakimś spiskiem, jakimiś układami, jest fałszowaniem historii - powiedział też wczoraj arcybiskup Gocłowski. I skrytykował Radio Maryja za to, że stale powraca do teorii spisku.

Twierdzenie, że Okrągły Stół był niepotrzebny, bo wystarczyło poczekać kilka miesięcy, by komunizm upadł, metropolita nazwał bzdurą. - Oczywiście, wypalenie komunizmu od wewnątrz było faktem. Ale przecież wiemy, że było różnie - w Rumunii, na Węgrzech, na Słowacji. A co się działo potem na Bałkanach? Natomiast Polska realizowała w pewnym sensie scenariusz, który Papież nakreślił w 1987 r. w Gdyni i w Gdańsku - scenariusz odchodzenia od systemu poprzez troskę o człowieka i zagwarantowanie fundamentalnych praw człowieka - powiedział abp Gocłowski.

Bardzo przepraszam, ze cytuje wypowiedzi biskupów, którzy nie zostali uznani przez "władcę" Rydzyka.......w końcu ON jest tym , który ukazuje DROGE........

pozdrówka

So lut 26, 2005 18:18
Znasz nazwiska osób występujących, wystarczy poczytać, lub wpisać w wyszukiwarkę i odnajdziesz ich życiorysy.
Istnieje ustawa o ochronie danych osobowych i na forum też należy ją respektować.
Bp Michalik dla KAI:
"Nawet najbardziej zasłużona gazeta, radio, zakonnik, zakon, parafia nie mogą wyłamywać się spod posłuszeństwa wiary tym, którym powierzona jest troska o poprawność nauki, o wyznaczenie linii duszpasterskich, o jedność działań, także w konkretnych sytuacjach życia Kościoła.
Żaden ksiądz, albo zakonnik ani zakon nie może być antykościelny.
Jedność wymaga wyrzeczeń, także w Kościele.
RM i TP powinni także stawać się w pełni, bez najmniejszych wątpliwości głosem Kościoła.
Inaczej nie mają racji bytu jako instytucje Kościoła".

So lut 26, 2005 21:29
Post Wrocławskie Radio Rodzina
A ja polecam:
1 Otworzyć winampa
2 ctrl+L
3 wpisać: http://radiorodzina.wroc.pl:8000/rr.mp3
4 enter
5 play
hmmm...
...to jest to
:D

So lut 26, 2005 22:55

DDv nie rób wody z mózgów tymi cytatami sekretarza PZPR - Króla - naczelnego z Wprost. Te wypowiedzi z sufitu wziął, albo z artykułów Urbana o ks. Popiełuszce ("seanse nienawiści", zresztą Wałęsa to znów powtarza).

Taaaa...
Cały świat jest zły ...
Uwziął się na biednego O. Rydzka :placze: :placze: :placze: :placze: :placze:
Tylko - skąd tyle materiałów potwierdzających niewłaściwe zachowania o. Rydzyka :co: ??

N lut 27, 2005 0:06

Zostawcie xiędza Rydzyka w spokoju. Polska to wolny kraj demokratyczny. Wiecie co to jest wolność słowa? Skąd te PZPRowskie metody się u was biorą. Chce xiądz Rydzyk zbierać pieniądze niech zbiera! Chce mieć radio? Niech sobie ma!

Mnie dziwi że katolicy więcej walczą z x.Rydzykiem niż z tow.Urbanem. Ehh, perditissima respublica...

N lut 27, 2005 5:05

Zostawcie xiędza Rydzyka w spokoju. Polska to wolny kraj demokratyczny. Wiecie co to jest wolność słowa? Skąd te PZPRowskie metody się u was biorą. Chce xiądz Rydzyk zbierać pieniądze niech zbiera! Chce mieć radio? Niech sobie ma!

Mnie dziwi że katolicy więcej walczą z x.Rydzykiem niż z tow.Urbanem. Ehh, perditissima respublica...

Wolnosc slowa jest, ale sa tez granice dobrego smaku. Poza tym, o. Rydzyk nie jest panem siebie, tylko czescia Kosciola, a zdaje sie tego nie zauwazac.

N lut 27, 2005 7:31

Fatal error napisał(a):

Wolnosc slowa jest, ale sa tez granice dobrego smaku. Poza tym, o. Rydzyk nie jest panem siebie, tylko czescia Kosciola, a zdaje sie tego nie zauwazac.

Ks.Boniecki Czajkowsi abp.Życiński za to mogą wszystko.
A Twoje uwagi na temat o.Rydzyka zapewne są wynikiem wchłaniania wiadomości z TV albo wyborczej.Jak byś słuchał tego radia to byś wiedział jaka jest prawda.

Ps.DO MODERATORÓW.Dlaczego wykasowaliście moją wypowiedż.Czyżby cenzura? W związku z tym dlaczego nie wykasowaliście postu niejakiego "LOVE",który nazwał RM sektą i obraził wielu ludzi?
Może myślicie tak samo.

N lut 27, 2005 9:37

Metaliku
Znasz nazwiska osób występujących, wystarczy poczytać, lub wpisać w wyszukiwarkę i odnajdziesz ich życiorysy.
Istnieje ustawa o ochronie danych osobowych i na forum też należy ją respektować.
Bp Michalik dla KAI:
"Nawet najbardziej zasłużona gazeta, radio, zakonnik, zakon, parafia nie mogą wyłamywać się spod posłuszeństwa wiary tym, którym powierzona jest troska o poprawność nauki, o wyznaczenie linii duszpasterskich, o jedność działań, także w konkretnych sytuacjach życia Kościoła.
Żaden ksiądz, albo zakonnik ani zakon nie może być antykościelny.
Jedność wymaga wyrzeczeń, także w Kościele.
RM i TP powinni także stawać się w pełni, bez najmniejszych wątpliwości głosem Kościoła.
Inaczej nie mają racji bytu jako instytucje Kościoła".

To są osoby publiczne więc ochrona danych osobowych nie ma tu znaczenia.Powiem Ci coś.Nie znasz tych ludzi albo jest ich tak mało,że wolisz to przemilczeć.

N lut 27, 2005 9:39

A Twoje uwagi na temat o.Rydzyka zapewne są wynikiem wchłaniania wiadomości z TV albo wyborczej.Jak byś słuchał tego radia to byś wiedział jaka jest prawda.

Owszem lubie Wyborcza. Twoje 'zapewne' za to, jest negacja prawdy. RM sluchalem czasami. I wystarczylo. Odpowiedz mi:
a) czy RM ma doktryne zgodna z nauczyaniem Kosciola?
b) czy o.Rydzyk wyjasnil niejasnosci pieniezne?
c) czy w RM pojawiaja sie tresci antysemickie?
d) czy RM prowadzi propagande polityczna?

N lut 27, 2005 10:17

I jeszcze jedno!

Nie nazywajcie mi tu Jeziorańskiego patriotą,bo nim nie jest.
Jak ktoś nie zna historii to niech się nie wypowiada na jego temat.
Wystarczy sobie przypomnieć jego postawę w sprawie Jedwabnego,jak to sie trząsł cały i jęczał coś o przepraszaniu Żydów w imieniu Całego narodu polskiego.Tak się patriota nie zachowuje.Nawet niektórzy Żydzi przeciwni byli tym przeprosinom a taki Jeziorańsi bezczelnie nazywający się patriotą robi sobie kpiny z narodu.
Podobnie jest z Kuroniem i Miłoszem (pseudoautorytety)

Cofne sie jeszcze. Bede nazywal Jana Nowaka-Jezioranskiego patriota bo nim byl. Malo kto sie zasluzyl dla niepodleglej Polski tak jak on. I to ty dajesz przyklad kompletnej nieznajomosci historii, a raczej historii wyjatkowo subiektywnej. J.N-J przez cale zycie pokazywal odwage, na jaka mnie, i mysle ze ciebie rowniez, z pewnoscia nie byloby stac. Daj mi przyklad zdania w ktorym powiedzial, ze jest patriota. No prosze.
Co do Jedwabnego i wielu lat przedwojennej Polski to Zydow trzeba by przepraszac na kolanach, bo to co sie dzialo z chrzescijanstwem nie ma nic wspolnego. Z czlowieczenstwem rowniez. I jesli patriota nie jest patriota, bo uwaza, ze za bledy trzeba przepraszac, to...dziekuje bardzo.

N lut 27, 2005 10:27

Traktuję "Wprost" jako źródło niezależnej informacji.
Oprócz felietonów np. T Nałęcza - można tam również znaleźć również i wypowiedzi Piotra Semki.
Można również wiele dowiedzieć się o kulisach wielu afer gospodarczych i politycznych - tą tematykę wolę jednak zostawić dla siebie. Nie "bawią" mnie bowiem wypowiedzi na tematy polityczne.
Zatem - to wydawnictwo jest pewnego rodzaju "kalejdoskopem", "forum" na którym można się zapoznać z poglądami róznych opcji.

Tymczasem - ja oceniam wszystkich ludzi (w tym również naczelnego wydawnictwa "Wprost" ) przede wzszystkim jako człowieka - czy jest człowiekiem uczciwym i prawym później dopiero interesują mnie sprawy światopoglądu i przeszłości.
Gdyby pójśc Twoim tokiem myślenia to możnaby np. nazwać L. Moczulskiego "partyjnym agitatorem" za to, co pisał w latach sześćdziesiątych. Tymczasem - L. Moczulski tak dalece zmienił swoje polądy, że zarzucanie czegoś takiego byłoby najzwyklejszym pomówieniem (by nie nazwać tego ostrzej)- gdyż swoim własnym cierpieniem i wielkorotnym więzieniem udokumentował to, że jest osobą prawą.
Ja zaś nie mam najmniejszych podstaw do tego, by zarzucać nierzetelność Naczelnemu "Wprost" - pomimo tego, że niejednokrotnie nie zgadzam się z poglądami w tym wydawnictwie publikowanym.

N lut 27, 2005 10:32
"Jest ich tak mało" - wystarczy, jest to zasadniczy trzon ideowo-polityczny RM.
"Słowa uczą, przykłady pociągają"...uwiarygodnieniem prawdziwości głoszonych haseł, opinii, koncepcji, jest świadectwo życia.
Nie twierdzę, że ludzie się nie zmieniają, ale...
- Jezus mówił:"Kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamień"....nie zmazuje się swoich błędów, przewinień, wskazując, uwydatniając winy innych.
Ty żądasz nazwisk - jako słuchacz RM przekonany o prawdziwości głoszonych tam opinii, argumentów, winieneś poznać kto to mówi, jakie racje nim kierują, jakie są jego dokonania.

N lut 27, 2005 10:35
Mam natomiast podstawy do tego, by bardzo negatywnie oceniać działalność O. Rydzyka - "naczelnego" "Radia Maryja" - a to boli o bardzo.
Gdzyż jest on członkiem Kościoła Rzymskokatolickiego, który winien stać na straży umiłowania prawdy - a nie posługiwać się moralnie wątpliwymi działaniami - choćby tymi z pogranicza prawa.

N lut 27, 2005 10:37

Metalik napisał(a):

Owszem lubie Wyborcza. Twoje 'zapewne' za to, jest negacja prawdy. RM sluchalem czasami. I wystarczylo. Odpowiedz mi:
a) czy RM ma doktryne zgodna z nauczyaniem Kosciola?
b) czy o.Rydzyk wyjasnil niejasnosci pieniezne?
c) czy w RM pojawiaja sie tresci antysemickie?
d) czy RM prowadzi propagande polityczna?

1.Gdyby nie miało to by je zlikwidowano.Wrogowie tylko na to czekają,a to by była okazja.Powodem ataków jest prawda polityczna i historyczna.

2.Niech go zamkną w więzieniu jak coś nakradł.Sam(a) się go spytaj.idź i porozmawiaj z nim.Tylko tak można poznać człowieka.

3.Skoro osoby pochodzenia żydowskiego występują w radiu to...

4.Zajrzyj do słownika co oznacza to słowo.potem tak przez miesiąc posłuchaj,wejdź na to forum i mi powiedz.

N lut 27, 2005 17:57
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 809 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 54  Następna strona