Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 17:18

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: Radio Maryja, cz. 2
"W trosce o dobro Polski" - szczególnie interesujace sa audycje z udziałem JRR Nowaka. W których az roi się od spiskowych teorii dziejów i siania czystej nienawiści. JRR Nowaka - tak zakonspirowanego opozycjonisyte, że o jego działalności wiedział tylko on sam :D

Wt lut 16, 2010 10:04

Osoby, które podjęły współpracę z RM, są napiętnowane, bo rzekomo sieją nienawiść i inne zarzuty i kalumnie też się pojawiają.
Są też osoby, które słychać bardzo rzadko na antenie lub w ogóle i mówią właściwie to samo.
Wynika to z tego, że prof. J.R. Nowak ośmielił się skrytykować jeszcze w latach 90-tych m.in. Michnika, Kuronia i innych i za to jest nielubiany przez tzw. "autorytety", które się gloryfikuje, np. w TVP.

J.R. Nowak ma twarde i niezmienne od lat poglądy na pewne sprawy i nie zmienia ich co roku, jak pewien znany polityk.

Wt lut 16, 2010 18:51
Zobacz profil WWW

Gita2 napisał(a):
Oprócz modlitwy Radio Maryja porusza wiele spraw społecznych i politycznych w trosce o dobro Polski. (...)

Dziwi mnie zacietrzewienie przeciwników Radia Maryja. Przecież tematy, w których ukazany jest punkt widzenia, odmienny od powszechnie propagowanej "poprawności politycznej", gdyby głosiły kłamstwa i manipulacje już dawno byłyby zaskarżane.
A niby manipulacją jest zwracanie uwagi na zagrożenie rodziny, np. aktualnie propozycja administracyjnego odbierania dzieci rodzicom, bez decyzji sądowej, bo urzędnik wie lepiej?

Wt lut 16, 2010 23:36

ratio napisał(a):
A niby manipulacją jest zwracanie uwagi na zagrożenie rodziny, np. aktualnie propozycja administracyjnego odbierania dzieci rodzicom, bez decyzji sądowej, bo urzędnik wie lepiej?

to juz bylo w TVP2.

przeciez musza byc w Radiu wiadomosci polityczne.skad elektorat sluchajacy ma wiedziec na kogo ma zaglosowac...

Wt lut 16, 2010 23:47

Cytuj:
Dziwi mnie zacietrzewienie przeciwników Radia Maryja. Przecież tematy, w których ukazany jest punkt widzenia, odmienny od powszechnie propagowanej "poprawności politycznej", gdyby głosiły kłamstwa i manipulacje już dawno byłyby zaskarżane.

Radio Maryja było dość często monitorowane - robili, co mogli, żeby do czegoś się przyczepić, jakiś haczyk odszukać lub coś, ale to wszystko okazało się bezpodstawne.

Śr lut 17, 2010 11:23
Zobacz profil WWW
Selgrado napisał(a):
Wynika to z tego, że prof. J.R. Nowak ośmielił się skrytykować jeszcze w latach 90-tych m.in. Michnika, Kuronia i innych i za to jest nielubiany przez tzw. "autorytety", które się gloryfikuje, np. w TVP.

J.R. Nowak ma twarde i niezmienne od lat poglądy na pewne sprawy i nie zmienia ich co roku, jak pewien znany polityk.

Tak od lat był w opozycji do Michnika :D ....przed 90-tymi latami wspólnie z towarzyszami postrzegał Michnika jako "wroga ludu"......ma twarde, niezmienne poglądy :D

Śr lut 17, 2010 11:28

Witajcie, dopiero się wgryzam w to forum i niesprawnie się jeszcze tu poruszam, nie miałam też zbyt wiele czasu, by wnikliwie przeczytać Wasze wypowiedzi na temat RM, ale chciałam się zwrócić do Was z pytaniem o to, jakie są, Waszym zdaniem, te wartościowe audycje w RM? Przyznam, że nigdy nie słuchałam tego Radia, mam w głowie trochę stereotypów na jego temat i osoby Założyciela, ale od jakiegoś czasu myślę sobie, że głupotą jest krytykować na podstawie jednej, czy drugiej zasłyszanej rzeczy, a nie posiadanie własnego doświadczenia bycia słuchaczem tego Radia. Zaczął się Wielki Post i pomyślałam, że zamiast głupio gapić się w TV, mogłabym posłuchać czegoś sensownego, co będzie budować i utwierdzać moją wiarę, karmić ducha "zdrowa nauką". Właśnie o takie audycje mi chodzi. Nie jestem już nastolatką, a jeszcze nie staruszką - raczej kobietą środka - mam nadzieję, że i dla mnie się tam coś znajdzie?
Jeśli macie tam jakieś swoje ulubione, dobre audycje, to podzielcie się, proszę. Czytałam program Radia, ale lapidarne tytuły niewiele mi mówią...
Pozdrawiam serdecznie, szczęśliwego Postu.

Cz lut 18, 2010 11:59
agatefka napisał(a):
Witajcie, dopiero się wgryzam w to forum i niesprawnie się jeszcze tu poruszam, nie miałam też zbyt wiele czasu, by wnikliwie przeczytać Wasze wypowiedzi na temat RM, ale chciałam się zwrócić do Was z pytaniem o to, jakie są, Waszym zdaniem, te wartościowe audycje w RM? Przyznam, że nigdy nie słuchałam tego Radia, mam w głowie trochę stereotypów na jego temat i osoby Założyciela, ale od jakiegoś czasu myślę sobie, że głupotą jest krytykować na podstawie jednej, czy drugiej zasłyszanej rzeczy, a nie posiadanie własnego doświadczenia bycia słuchaczem tego Radia. Zaczął się Wielki Post i pomyślałam, że zamiast głupio gapić się w TV, mogłabym posłuchać czegoś sensownego, co będzie budować i utwierdzać moją wiarę, karmić ducha "zdrowa nauką". Właśnie o takie audycje mi chodzi. Nie jestem już nastolatką, a jeszcze nie staruszką - raczej kobietą środka - mam nadzieję, że i dla mnie się tam coś znajdzie?
Jeśli macie tam jakieś swoje ulubione, dobre audycje, to podzielcie się, proszę. Czytałam program Radia, ale lapidarne tytuły niewiele mi mówią...

Ja mogłabym Ci tylko polecić TVReligia :) - wspaniałe programy oświatowe, naukowe, filmy dokumentalne z histori Kościoła, świętych, misjach i ewangelizacyjny program interaktywny "Rozmównica".
RM słucham sporadycznie.

Cz lut 18, 2010 12:31

agatefka napisał(a):

Masz rację, że z opinii innych ludzi można wyrobić sobie swoją własną. Nie do końca sprawiedliwą opinię. Tak jest w przypadku RM. Natomiast czy nie słuchając RM nie można wyrobić sobie opinii o Rydzyku? Owszem, że można. Przecież występki tego jegomościa są dość oczywiste i wcale nie trzeba być fanem lub antyfanem, a zarazem słuchaczem "codziennym" lub "spontanicznym" toruńskich mediów, aby oceniać postać samego Rydzyka.

Cz lut 18, 2010 13:14

agatefka
Z audycji dla młodzieży to proponuję 'Czas wzrastania' w piątki po 21.40, a wcześniej, bo od 18 z minutami jest audycja o charakterze biblijnym, ale to też zależy, co cię interesuje?

Cz lut 18, 2010 16:50
Zobacz profil WWW

Selgrado napisał(a):
agatefka
Z audycji dla młodzieży to proponuję 'Czas wzrastania' w piątki po 21.40, a wcześniej, bo od 18 z minutami jest audycja o charakterze biblijnym, ale to też zależy, co cię interesuje?

Audycja dla młodzieży już jutro, ale w Radiu Maryja codziennie mozna znaleźć ciekawe audycje, katechezy oraz modlitwy.
www.radiomaryja.pl

Cz lut 18, 2010 17:23

Alus napisał(a):
Ja mogłabym Ci tylko polecić TVReligia :) - wspaniałe programy oświatowe, naukowe, filmy dokumentalne z histori Kościoła, świętych, misjach i ewangelizacyjny program interaktywny "Rozmównica".
RM słucham sporadycznie.

Nie polecam TVReligia osobom chcącym zainwestować w rozwój duchowy, choćby ze względu na głównego właściciela. Nawiasem mówiąc naukowo to wielu chciało udowadniać, że Boga nie ma. :x
Polecam http://www.radiomaryja.pl a tam znajdziesz odpowiednie zakładki, np. homilie, katechezy, audycje dla małżonków i rodziców, czas wzrastania (dla młodzieży) , itd. Rewelacyjne są audycje dla małżonków i rodziców z udziałem pana Jacka Pulikowskiego. Możesz poszukać w danym dziale i odsłuchać poprzednie tematy.
Według mnie Radio Maryja gwarantuje teologiczną zgodność z nauką Kościoła Katolickiego, gdyż tematy dotyczące teologii prowadzą kapłani a dla mnie kapłani są bardziej wiarygodni w tym temacie niż różne "świeckie autorytety".
Bywa też, że prowadzenie jakiejś audycji mi nie odpowiada i wtedy ... mogę wyłaczyć. :razz:

N lut 21, 2010 12:22
ratio napisał(a):
Nie polecam TVReligia osobom chcącym zainwestować w rozwój duchowy, choćby ze względu na głównego właściciela.

Takimi nonsensami wystawiasz opinie sobie :(
W kanale TVReligia wystepują nie kapłani tylko Waltera przebierańcy??...albo jak to uwielbiacie mówić "tzw" księża?
W pogrzebie założyciela J. Wejcherta też uczestniczyli duchowni przebierańcy, a i sobowtór abp Nycza składał podziękowania za ogromny wkład i wieloletni sponsorig budowy świątyni Opatrzności Bożej.

N lut 21, 2010 12:59

Obejrzyjcie ten filmik: http://video.google.pl/videoplay?docid= ... zyk&hl=pl#
Występują w nim moherowe berety, "prawdziwi Polacy" wykazujący się niezwykłą kulturą w stosunku do dziennikarzy TVN-u :D
Rozbawił mnie jeden taki chłop, który wydzierał się do dziennikarzy: "Żydy Kwasa i Millera! Raus!" Jakiż był zbulwersowany! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Cz lut 25, 2010 17:33

A czego tu się dziwić? Typowy elektorat Rydzyka. Raus Żydy...

Pt lut 26, 2010 9:14
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95 ... 168  Następna strona