Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 22:54

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 320 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Następna strona
 NWO 
Autor Wiadomość

Post Re: NWO
Dural napisał(a):
Powinienes wiedziec, skoro wiesz juz tyle, ze do lozy nie przystepujesz ot tak sobie, musisz byc wprowadzony. Werbunek masonow nie jest twoja silna strona. :)

Zapomniałem wspomnieć, że te symbole są ukryte i tylko nieliczni o nich wiedzą.

Witold napisał(a):
A co mnie to obchodzi w czym ją wykorzystano? To jej niby ma dodawać wiarygodności?

Nie chodziło mi o jej wiarygodność. Chodziło mi o to, że ta teoria jest bardzo znana.

Witold napisał(a):
Eee... gdzie i kiedy?

Przecież w tym wątku dyskutuję głównie z Tobą.

Witold napisał(a):
Nie, to po prostu paranoja wariatów którzy wszędzie gdzieś "coś" widzą. Nie jest to godne nawet cienia poważnego potraktowania.

Jeśli nie wierzysz w podprogowe przekazy, to poczytaj o nich w internecie.

Witold napisał(a):
A tak w ogóle to nie wiedziałem, że ateizm ma jakiś symbol.

Symbolem ateistów jest chyba coś takiego (parz poniżej)
Obrazek
Podobny symbol widzę w niektórych programach MTV.

A co myślicie o terroryzmie? Ludzie, którzy wierzą w teorie spiskowe o NWO, twierdzą, że nie ma terroryzmu, a walka z nim to tylko pretekst do odbierania ludziom ich swobód obywatelskich. Oni też twierdzą, że zamachy 11 września na WTC zostały wykonane na zlecenie rządu USA. Są też teorie, że to Żydzi ich dokonali. Co Wy na to?

N mar 07, 2010 11:51

Daniel86 napisał(a):
Zapomniałem wspomnieć, że te symbole są ukryte i tylko nieliczni o nich wiedzą.

A ci nieliczni to w jaki sposób zostali wtajemniczeni w te rewelacje?

Cytuj:
Nie chodziło mi o jej wiarygodność. Chodziło mi o to, że ta teoria jest bardzo znana.

No i co w związku z tym?

Cytuj:
Przecież w tym wątku dyskutuję głównie z Tobą.

Od dyskusji do obalenia albo udowodnienia czegokolwiek, droga daleka.

Cytuj:
Jeśli nie wierzysz w podprogowe przekazy, to poczytaj o nich w internecie.

Istnienie czegoś takiego jak przekaz podprogowy, nota bene, zmitologizowanego i raczej nie mającego nawet cienia cudownego wpływu na odbiorcę które mu się powszechnie przypisuje, to znowu jedno, a paranoja na punkcie dostrzegania wszędzie jakichś symboli i ukrytych przekazów to zupełnie co innego. To owo goebbelsowskie ziarnko prawdy w tonie wymysłów.

Cytuj:
Symbolem ateistów jest chyba coś takiego (parz poniżej)

Tak i pewnie kiedy w szkołach uczą o budowie atomu, przedstawiając podobny rysunek, to też jest propaganda żydomasońska. Różni ateiści używają czasem różnych symboli, np. Niewidzialnego Różowego Jednorożca, karmazynowego "A", ale mówienie o jakimkolwiek "symbolu ateizmu" to całkowita pomyłka.

I i uważaj kiedy gdziekolwiek zobaczysz czerwoną literę A, to może być ateożydomasoński przekaz podprogowy.

Cytuj:
Podobny symbol widzę w niektórych programach MTV.

No tak, to ma sens. Żydzi i masoni przejmują władzę nad światem za pomocą MTV. To się trzyma kupy, jest spójne i logiczne. Teraz jak mi to powiedziałeś, wydaje mi się to wręcz oczywiste!

Cytuj:
A co myślicie o terroryzmie? Ludzie, którzy wierzą w teorie spiskowe o NWO, twierdzą, że nie ma terroryzmu, a walka z nim to tylko pretekst do odbierania ludziom ich swobód obywatelskich.

To samo co o wszystkich tych "teoriach".

Cytuj:
Oni też twierdzą, że zamachy 11 września na WTC zostały wykonane na zlecenie rządu USA. Są też teorie, że to Żydzi ich dokonali. Co Wy na to?

A ja twierdzę, że zamachy z 11 września na WTC zostały wykonane na moje zlecenie. Co ty na to?

N mar 07, 2010 12:36

czy co poniektórzy katolicy maja az takie kompleksy, zeby weszyc spiski, szczególnie z udzialem ŻYDO-KOMUNO-MASONO-PEDAŁO-AGENTÓW...?
symbole maja wiele znaczen, z czasem takze znaczenia swoje zmieniają.
jedyna rzecza jaka rządzi światem to pieniądz.

N mar 07, 2010 12:59

Jednym z etapów wprowadzenia NWO ma być PROJEKT BLUE BEAM - (Projekt Niebieskiego Promienia). Jeśli go wprowadzą, to będzie to najlepszy dowód na istnienie NWO. Czy uważacie, że to możliwe? Czy zwolennicy NWO prowadzą to w życie? O PROJEKCIE BLUE BEAM można przeczytać tutaj.

N mar 07, 2010 17:48

Daniel86 napisał(a):
Jednym z etapów wprowadzenia NWO ma być PROJEKT BLUE BEAM - (Projekt Niebieskiego Promienia). Jeśli go wprowadzą, to będzie to najlepszy dowód na istnienie NWO. Czy uważacie, że to możliwe? Czy zwolennicy NWO prowadzą to w życie? O PROJEKCIE BLUE BEAM można przeczytać tutaj.

Już samo źródło ("newworldorder.pl") to dobry powód na wyrzucenie materiału do śmietnika, a treść... no cóż, bez komentarza, naprawdę nie warto.

N mar 07, 2010 18:00

Witold napisał(a):
Już samo źródło ("newworldorder.pl") to dobry powód na wyrzucenie materiału do śmietnika, a treść... no cóż, bez komentarza, naprawdę nie warto.

Spróbuj ocenić treść tego tekstu, a nie jego pochodzenie, bo ten sam tekst znajdziesz na innych, być może bardziej wiarygodnych, portalach, forach i blogach. Adres strony jest przypadkowy i nieistotny. Równie dobrze mogłem dać odnośnik do innej strony, na której znajduje się ten tekst (dokładnie ten sam). A tak w ogóle to nie chciało mi się tego tekstu kopiować tu na forum, więc nie zwracaj uwagi na źródło tylko na sam tekst.

N mar 07, 2010 18:11

A co tu jest do oceniania?

Jednym z wielu możliwych zastosowań tej technologi jest zdolność do projekcji obrazów w olbrzymiej skali na niebie. Projekt BLUE BEAM ma być programem wykorzystującym obrazy o charakterze religijnym do stworzenia holograficznej prezentacji na niewyobrażalną wręcz skalę.

To co zdumiewa bardziej to fakt, że technika ta ma wykorzystywać sygnały, które mają bezpośredni wpływ na ludzki umysł w taki sposób, że nawet osoby niewidome będą mogły "zobaczyć" hologram.

W ramach projektu BLUE BEAM możliwe ma być przesyłanie dźwięku prosto do głowy człowieka, w procesie, w którym nasze uszy nie biorą udziału. Dźwięk ma docierać bezpośrednio do mózgu w postaci impulsów elektrycznych.

Co ja tu mam skomentować? Przecież to czyste S-F.

N mar 07, 2010 18:24

Witold napisał(a):
Co ja tu mam skomentować? Przecież to czyste S-F.

Tak samo kiedyś mówiono o telewizorach, a dziś są one faktem. I co Ty na to?

N mar 07, 2010 18:56

O reklamach na księżycu mówiono już od jakiegoś czasu, teoretycznie byłoby to możliwe już współcześnie, można by po prostu wyżłobić logo gąsienicami sond, czy byłoby to opłacalne to już inna rzecz. Ale ten cały Neurofon wygląda na jakąś pseudonaukową ściemę, dla zainteresowanych tu można poczytać o "wynalazcy": http://en.wikipedia.org/wiki/Patrick_Flanagan dla mnie wygląda raczej na New Ageowego oszusta niż genialnego naukowca ale jeśli ktoś lubi się bać...

N mar 07, 2010 19:03

Nie wierzycie, że Projekt Blue Beam jest możliwy, a przecież kiedyś słyszałem w TV, że być może w przyszłości będą na niebie reklamy wyświetlane przez satelity. Więc wielki i fałszywy Jezus na niebie też będzie możliwy. Ja już prędzej nie potrafię uwierzyć w sztuczne trzęsienia ziemi wyniku, których zostaną odkryte rzekomo starożytne pisma, z których będzie wynikać, że ludzie na całym świecie źle zinterpretowali święte księgi swoich religii. Gdy już się to stanie, to na niebie ma się pojawić wielki fałszywy Jezus, który będzie nawoływał do wyznawania jednej spólnej religii.

Czy Waszym zdaniem trzęsienia ziemi sztucznie wywołane są możliwe? Jeśli tak, czy zwolennicy NWO wykorzystają je w Projekcie Blue Beam i czy w ogóle je do czegoś wykorzystają?

Pn mar 08, 2010 12:16

Najpierw coś takiego jak NWO i Projekt Blue Beam musiałoby istnieć w świecie rzeczywistym, poza wymysłami s-f propagatorów teorii spiskowych żerujących na naiwności swoich słuchaczy.

Myślę że możemy zakończyć tą "dyskusję" ograniczającą się do tego że Daniel z każdym postem podaje coraz bardziej absurdalne teorie. Nie da się przeprowadzić rzeczowej polemiki z tezą, że borsuki, świstaki i pieski preriowe wspólnymi siłami knują spisek w celu zniszczenia ludzkości i przejęcia władzy nad Ziemią.

Pn mar 08, 2010 14:48

Witold, wiem że starasz się uchodzić za racjonalistę, ale ośmieszanie wszystkiego co wpadnie w ręce tylko dlatego, że jest inne niż komuś się wydaje, nie jest racjonalnym zachowaniem. to prawda, że wiele rzeczy do tzw. NWO jest dopisywane. niektóre z nich są bardziej lub mniej wiarygodne, ale nawet nie o to chodzi. NWO jak sama nazwa wskazuje to new world order. chodzi o grupę osób, która chce zdobywać więcej i więcej władzy kosztem innych, chce ograbiać mieszkańców z tego co im zostało (można to nazwać poniekąd zniewalaniem). chcą przejąć władzę nad światem. ale jeśli znasz historię to wiesz, że nie jest to nic nowego. tyle, że dzisiaj nie trzeba za każdym razem używać wojsk. czasem wystarczy ekonomia by zrujnować jakieś państwo. ta grupa osób, czyli masoni, iluminaci, elita, bilderbergowie - jakkolwiek byś ich nazwał to i tak nie ma większego znaczenia. to że od wprowadzenia tego NWO trochę nas dzieli to zgoda, ale to wszystko jest bardziej realne niż ludziom się wydaje.
wystarczy poczytać, niekoniecznie strony o spiskach, ale zwykłe serwisy ekonmoiczne, bo tam są najważniejsze informacje, bo np. na tych wszystkich portalach typu onet lub wp to niewiele się dowiesz.
pozdrawiam ;)

Pn mar 08, 2010 15:14

A co możecie powiedzieć o roli Baracka Obamy w NWO? Są nawet teorie, że jest on antychrystem. Co możecie powiedzieć o roli języka esperanto w NWO? Ten język to idealne narzędzie do przyspieszenia globalizacji i zjednoczenia się ludzkości i jeszcze na dodatek ten język został poparty przez Baracka Obamę.

Cytuj:
Obama, wprowadzenia esperanto jako języka drugiego przedmiotu w szkołach.

W tym czasie globalnej komunikacji i wspierania międzynarodowej dyplomacji przez rząd amerykański, realizacji zajęć na język międzynarodowy, esperanto w szkołach amerykańskich byłoby gestem dobrej woli wobec społeczności międzynarodowej.

Obowiązek nauki języka angielskiego został nacisk na życie milionów ludzi na całym świecie, bo choć bardzo piękny język, to jest bardzo trudne. Przyjmuje osoby średnio 7 lat do nauki języka angielskiego, a tysiące dolarów na drogie kursy języka angielskiego.

Pogląd, że wszyscy mówią po angielsku jest błędna. Większość ludzi nie może mówić więcej niż "Hello", "Good bye" i "dziękuję". Jeśli często podróżujesz, tylko tam, gdzie naprawdę można rozmawiać w języku angielskim znajdują się hotele i miejscowości turystycznych. Jeśli naprawdę chcesz dowiedzieć się o kulturze podczas podróży, a także spotkać miejscowych angielski, byłoby bardzo złym narzędziem.

Esperanto został zaprojektowany jako język międzynarodowy i jest na najlepszej drodze do stania tak. To jest proste (można się jej nauczyć w ciągu 4 do 8 miesięcy, a nie od 7 do 10 lat, jak w przypadku angielskiego). Jeśli Amerykanie dał push, wkrótce stać się drugim na świecie języka. (Rosjanie po rosyjsku i esperanto, Amerykanie nie mówią po angielsku i esperanto, Brazylijczycy nie mówią po portugalsku i esperanto, itd. To jest pomysł. Każdy jest w stanie łatwo komunikować się ze sobą, bez konieczności tłumaczenia, znaki ręką, itp. Esperanto ma już obszerną literaturę i ponad milion na świecie głośniki szerokości.

Jest również neutralne. To nie jest z tego samego państwa, ale wszystkie państwa. It's public domain. Most języka, dla wszystkich, aby komunikować się z łatwym i równości warunków (bo wszyscy zaangażowani będą musiały nauczyć się go). Nikt kraju odbędzie korzyść komunikacji nauczył się go od urodzenia.

W odniesieniu do korzyści dla Amerykanów: Esperanto pomaga dzieciom uczyć się innych języków, a wzrost dziecka zdolności logicznego myślenia. To zostało udowodnione w licznych badaniach prawda od 1920 roku. Nauki esperanto zwiększa motywację uczniów i poprawia stopnie w każdej innej sprawie.

Pierwsze udokumentowane doświadczenie w Anglii - Bishop Auckland, 1918/21, później studiów: Nowa Zelandia (1924), New York (1931), Manchester (1948-'65), Sheffield (1951), Finlandia (1963), Węgry ( 1970), Niemcy (1980), 5 krajów europejskich (1990), Włochy (1993) i Australii (2000). 1931 praca została przez zespół kierowany przez wybitnego psychologa edukacyjnych, Edward Thorndike z Columbia University. Zwykły fakty są takie, że młodzi ludzie korzystają z nauki esperanto, uczą go do 5 razy szybciej niż inne języki i umiejętności nabyte są łatwo zbywalne.

Nauki esperanto również wzrosła dziecka ciekawość poznania różnych kultur i różnych punktów widzenia. To czyni je bardziej tolerancyjni ludzi i daje im wielką szansę, aby dobrymi przyjaciółmi na całym świecie.

on realizację Esperanto w amerykańskich szkołach pozwoliłoby dzieciom bardziej tolerancyjni ludzie. I na pewno potrzeba więcej tolerancji na świecie.
Zaproponuj lepsze tłumaczenie

Tekst został przetłumaczony przez Google, a tu jest jego źródło w oryginalnym języku.

Szczególnie chodzi mi o esperanto, bo jestem zwolennikiem tego języka, a może się okazać, że przez to popieram NWO i być może nawet antychrysta. Dodam jeszcze, że Ludwik Zamenhof, twórca esperanta, został pośmiertnie ogłoszony masonem.

Wt mar 09, 2010 11:36

Cytuj:
Szczególnie chodzi mi o esperanto, bo jestem zwolennikiem tego języka, a może się okazać, że przez to popieram NWO i być może nawet antychrysta. Dodam jeszcze, że Ludwik Zamenhof, twórca esperanta, został pośmiertnie ogłoszony masonem.

Esperanto nie ma raczej szans by zostać światowym językiem, nie jest dość popularne a obecnie zarzuca mu się eurocentryzm więc mało prawdopodobne by przyjęło się np. w Chinach.
Rolę o jakiej mówisz pełni obecnie język angielski i nie trzeba do tego żadnych konspiracji...

Wt mar 09, 2010 13:33

Daniel86 napisał(a):
A co możecie powiedzieć o roli Baracka Obamy w NWO? Są nawet teorie, że jest on antychrystem.

A ja mam teorię, że ja jestem samym Lucyferem.

Cytuj:
Co możecie powiedzieć o roli języka esperanto w NWO? Ten język to idealne narzędzie do przyspieszenia globalizacji i zjednoczenia się ludzkości i jeszcze na dodatek ten język został poparty przez Baracka Obamę.

No, typowo logiczne. Esperanto jako "język międzynarodowy", szkoda tylko że nikt tego języka nie zna. Już chyba łatwiej znaleźć kogoś znającego grekę i łacinę.

Cytuj:
Pogląd, że wszyscy mówią po angielsku jest błędna. Większość ludzi nie może mówić więcej niż "Hello", "Good bye" i "dziękuję".

To i tak więcej niż w esperanto...

Cytuj:
A co możecie powiedzieć o roli Baracka Obamy w NWO? Są nawet teorie, że jest on antychrystem.

A ja mam teorię, że ja jestem samym Szatanem.

Cytuj:
Szczególnie chodzi mi o esperanto, bo jestem zwolennikiem tego języka, a może się okazać, że przez to popieram NWO i być może nawet antychrysta.

To jest żałosne... Tak jak już pisałem, z takimi tezami jak to powyżej, po prostu nie da się podjąć dyskusji.

Spragniony napisał(a):
Witold, wiem że starasz się uchodzić za racjonalistę, ale ośmieszanie wszystkiego co wpadnie w ręce tylko dlatego, że jest inne niż komuś się wydaje, nie jest racjonalnym zachowaniem.

Owszem jest. Co więcej kiedy dyskutujemy nad tezami takimi jak te głoszone tu przez Daniela, o NWO, masonach, ta powyższa o esperanto i popieraniu antychrysta, którym jest Barack Obama, wyśmianie jest wręcz jedynym racjonalnym zachowaniem.

No, jest jedna alternatywa, mianowicie potraktowanie głosicieli tych tez jak powietrza i najzwyklejsze ich ignorowanie.

Wt mar 09, 2010 17:10
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 320 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Następna strona