Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 18:15

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 ... 222  Następna strona
 Uwagi do moderacji II 
Autor Wiadomość

Post Re: Uwagi do moderacji II
Daruj sobie te złośliwości. Jeśli nie rozumiesz przyczyn ani intencji takich a nie innych zapisów w regulaminie i nie chcesz tego zrozumieć, a jedynie przeinaczać i drwić, to nic na to nie poradzę. Tym niemniej jesteś zobowiązany do przestrzegania regulaminu.

N mar 14, 2010 21:08
Zobacz profil WWW
jumik: mylisz się co do moich intencji. Gdzie ja jakieś złośliwości czy drwiny zawarłem w poprzednim poście? I co znowu poprzeinaczałem?

Ja naprawdę sądziłem, że inne duże religie monoteistyczne są współcześnie tolerowane przez chrześcijaństwo jako również posiadające część prawdy.

Pn mar 15, 2010 8:11

Chodziło mi o drwinę i ironię w poprzednim poście - jakoby z mojego postu wynikał brak tolerancji albo zaprzeczenie dialogu międzyreligijnego. Prawdą jest, że inne religie posiadają część/promień prawdy (w przeciwieństwie do pełni prawdy/objawienia w Kościele) oraz że jest prowadzony dialog międzyreligijny. Ale co to ma do Twojej uwagi?

PS. I proszę, powoli kończmy tutaj, bo nie jest to miejsce na dyskusję o religiach, ale konkretne uwagi do moderacji.

Pn mar 15, 2010 11:42
Zobacz profil WWW
Jest spamer: użytkownik jolkaaaa.

Wt mar 16, 2010 21:34

grzmot napisał(a):
Jest spamer: użytkownik jolkaaaa.

Cały jej 10-postowy dorobek jest taki jak tutaj:
viewtopic.php?f=40&t=6774&start=90

[b]Galatów 3:20 " Pośrednika jednak nie potrzeba, gdy chodzi o jedną osobę, a Bóg właśnie jest sam jeden"[/b]
"Gdy mądry spiera się z głupim, ten krzyczy i śmieje się; nie ma pojednania"

Wt mar 16, 2010 21:58

Jak długo jeszcze na forum będzie ta irytująca reklama z dzwonem? Jest już od tak dawna, że może w końcu kiedyś powinna się skończyć umowa albo coś?

Śr mar 17, 2010 8:14
zbanowany na stałe

Zatkaj uszy :P
Nie wiem jakie sa "uklady", ale te reklamy wiele osob irytuja. Moze w ramach polepszenia forum opisac sposob ich obejscia?

Śr mar 17, 2010 8:25

Ja wyłączam dźwięk... ale może prościej wcisnąć F5, powinno odświeżyć stronę i zmienić reklamę na coś niewyjącego

Śr mar 17, 2010 10:17
Rozumiem, że jolkaaaa spamowała. Fakt. Ale czy ban na stałe nie jest zbyt surową karą w stosunku do kogoś, kto dopiero się zarejestrował, a więc dobrze forum nie zna, a ogłoszenie zamieszcza w dobrej wierze? Rozmawiałam z nią wczoraj na czacie. Była zdziwiona, że wklejanie tego samego tekstu to spam... Może starczyłoby ostrzeżenie, albo próba wyjaśnienia?

P.S. Nadal proszę, żeby konsekwentnie do julity zostały zastosowane takie same kryteria, jak do mnie.

viewtopic.php?f=18&t=23965

- bo wychodzi na to, ze niektórzy jednak mogą mieć reklamę księgarni w podpisie.

Śr mar 17, 2010 18:52
Do wyłączenia reklam wystarczy Firefox z Adblockiem lub Flashblockiem lub Opera z włączonym odpowiednim filtrem lub wyłączonym flashem.

baranek: jakie ogłoszenia w dobrej wierze? To klasyczny spam, a nie żadna nieznajomość forum. Jak pisała, że jest zdziwiona, to udawała głupią i tyle. Nikt normalny nie wkleja tego samego 15 razy.

Śr mar 17, 2010 19:21
viewtopic.php?f=37&t=24314&start=30

Mam dziwne wrażenie, że post Fat Morgana pochwala morderstwo dokonane na kuratorce sądowej, jako, jak to napisał:
obronę "przed przed totalna ingerencją w jej pryncypia - prawa boskie i naturalne."

Proszę moderatora o interwencję oraz o ukaranie użytkownika, tym bardziej że przy okazji morderstwa kobiety wyciera sobie gębę "boskimi prawami".

Crosis

Cz mar 18, 2010 22:19

Ja tego posta nie odczytuję jako pochwały morderstwa. Nie widzę powodów dla ukarania Fat Morgana

Cz mar 18, 2010 23:03
Cytuj:
takie sytuacje mogą się zdarzać częściej.
Dziś kurator, jutro kuratorzy, PO jutrze pracownicy socjalni, PO nich inne
grupy służ sądowych., ..... .
PO uchwaleniu ustawy przeciwko Polskiej Rodziny, rodziny zaczną się bronić
przed totalna ingerencją w jej pryncypia - prawa boskie i naturalne.
POlecamy uwagę grupie posłów PO I lewicy !!!.
Parlamentarzyści dajcie żyć ludziom, ręce precz od Polskiej Rodziny !!!.

Może tylko mi się wydaje, ale z tego posta wynika, że Fat Morgan uznaje zabójstwo kuratorki jako obronę rodziny, mało tego, uważa to morderstwo jako usprawiedliwione
Cytuj:
...rodziny zaczną się bronić
przed totalna ingerencją w jej pryncypia - prawa boskie i naturalne.

Mało tego, używa tego morderstwa jako przestrogi dla innych:
Cytuj:
... POlecamy uwagę grupie posłów PO I lewicy !!!.
Parlamentarzyści dajcie żyć ludziom, ręce precz od Polskiej Rodziny !!!

Nie wiem Kamyku jak mam Ci to bardziej pokazać.

Crosis

Cz mar 18, 2010 23:16

Proszę bardzo o zwrócenie uwagi na post użytkownika kriss73 w temacie "Znak od Boga czy przypadek?"
kriss73 napisał(a):
wierz sobie w co chcesz. kazdemu wg potrzeb. byleby wasi czarni bracia nie molestowali dzieci, sprzedawali wódę pod własnym logo, wykorzystywali swoją pozycję w celu ograbiania z majątku zniedołężniałych staruszków itd, itp.

http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?f=27&t=24219&start=15
Pomijając już znikomy związek owego posta z tematem pragnę zauważyć, iż są granice myślenia stereotypowego i wszelakich uogólnień. Mam wrażenie, że kolega jednak przekracza nie tylko granice stereotypów, ale i dobrego smaku.

Cz mar 18, 2010 23:56

Crosis - zgadzam się z Kamykiem. Trzeba naprawdę rozbierać tego posta na skrawki, żeby wysnuć taki wniosek, a i tak nie wydaje mi się oczywisty...

Pt mar 19, 2010 23:13
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 ... 222  Następna strona