Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 19:06

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 
 Boga nie ma... ? 
Autor Wiadomość

Post Boga nie ma... ?
chciałem podzielić sie swoimi przemyśleniami na temat wiary w boga czy jakiejkolwiek religii maja 22 lata zyjac w 2010 roku szybko mozna zweryfikowac swoje zdanie na temat istnienia Boga jego "milosci" do nas i jego dobroci na ziemi, wszyscy widza w jakich czasach żyjemy syf otaczający cale nasze kraje, miasta, biede, przemoc, "grzechy" mniejsze i większe, narkomanie, alkoholizm, demoralizacja i tak dalej, dobry katolik na to wszystko odpowie "to wina ludzi to oni sa temu winni bóg dał nam wolna wole i nie ingeruje w nia i kara spotka ludzi za to w piekle" a gdy spotyka nas cos wspanialego milosc, spełnione marzenia, sukces finansowy, dziekujemy za to bogu, wtedy dobry katolik powie "ze to dzieki bogu wszystko on nam pomaga i dzieki niemu wszystko co dobre nas spotyka" tak dobry katolik moze wytlumaczyc wszystko co dobre i zle na swiecie nie wazne czy to smierc z glodu niczego niewinnych dzieci czy morderstwa kataklizmy.

Jezus żył w biedzie i umarł w biedzie... ? watykan, papiez, biskupi ktorzy są jego "pracownikami" szerzących wiarę pomagające ludziom Niepiętnujący zlo i niesprawiedliwość oplywaja w bogactwa ciagle gadając ze trzeba sie dzielić pomagać biednym głodującym zyją odcięci od ludzi ich problemów i prawdziwego zycia zwykłego szarego człowieka, niewiedza co to bieda, głód, przemoc, strach bo nie doświadczają tego robia zbiurki na nowe kościoły miejsca kultu za miliony odwiedzając je i wysiewięcają i znowu opowiadają ze trzeba pomagać modlić sie i dzielic sie z słabszymi biednymi itp. a na wyświęcenie tych "świętych" budynków szykują sie jak "stara baba na pogrzeb" pokazując swoje drogie samochody zlote zegarki zlote sygnety naszyjniki, po zejsciu z "ambony" staja sie tymi zapatrzonymi w siebie bogatych "ludzi" z wysokim statusem społecznym i finansowym a dzieciaki i ich rodzice grzebiacych w smieciach zeby miec co zjesc to dla nich robaki "bo to lenie i nie chce im sie pracowac" te slowa uslyszalem od ksiedza w szkole średniej gdy oburzylem sie gdy stwierdzil ze "ojciec rydzyk ma klase" chodzilo o status finansowy i społeczny, taki obraz próżności osoboscie mnie obraza

to tylko kilka przykładów których ejst setki tysięcy i widzac to wszystko ja nie potrafie byc tym "dobrym katolikiem" skoro dobrze wiem ze ksieza i cala "elita" katolica ma mnie gdzies jak i calą reszte ludzi, a prawda jest taka ze to bieda, niesprawiedliwość, i poczucie strachu, popycha czlowieka do "zla", gdy zydzi są bogaci katolicy mowia ze oni sie wpychaja wszędzie i trzeba ich izolowac wyrzucić, czarni to patologia zyjaca w gettach i sami przestępcy, ludzie innej wiary to poganie grzesznicy i wogole powinni ich spalic na stosie, niemam szacunku do tych księży biskupów papieży i elit kościelnych w ktorych jest tyle zaklamania i hipokryzji która piorą mózgi naiwnym masą ludzi bo niewidze w tym palca Bożego

Z tym "cytatem" utożsamiam swoje poglady i wstawiam jako morał tego co chciałem powiedzieć i podzielic sie swoimi przemyśleniami na tym forum

..."Jesteś tam Boże, czyśmy tu sami?
Niebo w kolorze stali groźnie milczy z oddali
Boję się nieraz, że wszystko co jest
To tylko tu i teraz, to tylko lud i ziemia
To tylko bród skąpany w grzechach i trud skopany w mękach
Duch w nas umiera, jedyny bóg to pieniądz
I nawet w świątyniach oddają cześć jemu
A rzeźby milczą nie wiedzieć czemu
Niech krzyczą, bo milcząc nie dadzą rady temu
Wciąż wiszą tam i widzą, jesteś to przemów
To wszystko martwe symbole jak każde
Zimne pomniki pod które dla publiki
prominenci kościoła napełniają wieńcami kwietniki..."

Śr mar 24, 2010 12:30

Post Re: Boga nie ma... ?
No tak, wyżaliłeś się. A czemu oprócz tego ma służyć ten post?

Nigdy nie ufaj maszynom... i kobietom.

Śr mar 24, 2010 12:43

Podziwiam dobry humor tych, którzy teraz weryfikują "istnienie zła" na Ziemi ( wierząc zapewne, że przez wszystkie tysiąclecia istnienia ludzkości nikt inny go nie zauważył ! ) bo.. mają 22 lata i żyją w 2010r. Ha. Ha. Ha.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr mar 24, 2010 12:51

i teraz tez daliście dowody na to ze w was niema za grosz chrześcijaństwa ignorancja i pycha to wasza domena to jest właśnie problem takich ludzi jak wy czujecie sie lepiej jak mozecie komus dojebac obrazic i pokazać ze jesteście lepsi

Śr mar 24, 2010 13:00

Przyznaj - o to Ci właśnie chodziło, prawda ? :) Znamy takich, znamy.. nawet w tym nie jesteś pierwszy :D

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr mar 24, 2010 13:16

własnie nie o to...i to jest najgorsze ty zamiast widziec tresc widzisz to co chciales zobaczyc ze niby ja tobie chcialem dojebac zebys musial sie napinac tutaj zeby pokazac ze jestes lepszy tylko to zobaczyles i miales ochcote poczuc sie lepszym i napisales to nie myslac nawet chwile

Śr mar 24, 2010 13:26

a ten podpis (jk 4, 12) niewiem po co sobie dodales skoro oceniles mnie odrazu i jak sam napsailes nie bylem pierwszy...

Śr mar 24, 2010 13:27
Przeczytałem 1 wpis Twój i nie rozumiem o czym chcesz dyskutować?
Czym dla Ciebie jest elita katolicka? Możesz sprecyzować?
Spójrz chociażby na zakony, czy można powiedzieć, że ci ludzie żyją w bogactwie?
Jaki ma związek "bogactwo" księży z istnieniem Boga?

Śr mar 24, 2010 13:29

Eazy_E Proszę,proszę wielki chrześcijanin się znalazł,aż błyszczy swą inteligencją,erudycją i co najwazniejsze przepojony jest do szpiku kości swą pokrętną sofizmatyczną nienawiścią,co jest główną domeną fanatyków,bojowników chrześcijaństwa.

Śr mar 24, 2010 13:30

Eazy-E rozumiem że masz w sobie wiele goryczy. Rozumiem że katolik jest dla Ciebie synonimem ignorancji, braku empatii itd. Rozumiem że chcesz się przebić ze swoją wizją i trudno Ci gdy ktoś odpowiada "wyżaliłeś się?". Ale tak to dla nas wygląda, nie jesteś pierwszy który pisze coś o złym świecie w 2010 r. oraz o złym papieżu który niestety nie urodził się w gnoju, oraz ma nazbyt ładne ubrania. Ludzie tu chętnie rozmawiają z kimś kto ma coś do powiedzenia, ale nie lubią rozmawiać z pretensjami i żalami. To moi poprzednicy napisali, bo wszyscy mamy już dość takiego ciągłego powtarzania tych samych treści, a czytać to musimy i nie mamy zwyczaju pozostawiać kogoś bez odpowiedzi aby triumfalnie stwierdził że nas pozaginał. Wiedz że nas znudziłeś nie zagiąłeś. To jest forum dyskusyjne nie panel dla ogłaszania swoich refleksji, tylko dla samego ogłaszania. Bądź logiczny i sam przyznaj że pisząc na forum wystawiasz swoje poglądy na krytykę. Twoje odpowiedzi świadczą jednak o tym że tego nie rozumiesz. Uspokój się zatem, podejdź do ludzi z szacunkiem i dopiero zacznij pisać, bo chamstwa tutaj nie znosimy.

Jak już się uspokoisz to napisz a chętnie odblokuje.

Śr mar 24, 2010 13:34
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 10 ]