Dlaczego Europa boi się Islamu ?
Autor |
Wiadomość |
Rozmyślacz
|
 Dlaczego Europa boi się Islamu ?
Czyżby kościół katolicki bał się utraty wpływów do kasy Watykanu ? Czy obsesyjnie europejczycy myślą o muzułmanach że to zamachowcy ? Dlaczego Europa tak się boi meczetów ...?
|
So mar 27, 2010 20:03 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
 Re: Dlaczego Europa boi się Islamu ?
Cytuj: bał się utraty wpływów do kasy Watykanu ? Zawsze nowo powstające wspólnoty wyznaniowe powodują pogorszenie statystyk, no i wpływów. Cytuj: europejczycy myślą o muzułmanach że to zamachowcy ? Niektórzy na pewno tak, chociaż "Zachód" powinien bardziej się tego niż Polacy, którzy z muzułmanami żyją od wieków i problemów z tego powodu nie ma żadnych. Cytuj: Dlaczego Europa tak się boi meczetów ...? Słuchałeś wypowiedzi przeciwników meczetu w Warszawie? "Bo tak mało kościołów się teraz buduje..."  ^^ Ciekawe czy w tych kościołach są ławki zapełnione, bo ostatnio chyba świątynie świecą pustkami, więc powoli będzie trzeba je sprzedawać (jak np. w Hiszpanii), a nie budować nowych.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
So mar 27, 2010 22:26 |
|
 |
WIST
|
Tu pewnie też przypadkiem znów o kasie która płynie do Watykanu. Chociaż tutaj nie udawaj...
Europa jest w powijakach i jeśli chodzi o korzenie i wartości. Nie było by problemu gdybyśmy mówiąc: jestem europejczykiem, faktycznie wygłaszali coś oznaczającą treść. Ja jednak choćbym chciał nie widzę tutaj znaczenia, tylko slogan polityczny. Tak, wszyscy możemy się bać bo zaleje nas kultura, wobec której nie mamy co przeciwstawiać. Nie szanujemy swoich korzeni, więc czemu oni mają nas szanować. Jedynie na szczeblu rządów można zamknąć granice, ale to marnie świadczy o naszej kondycji.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
So mar 27, 2010 22:56 |
|
|
|
 |
Rozmyślacz
|
przeraża mnie świat religii i udowadniania sobie racji na wzajem jednej religii drugiej, jednej kulturze i drugiej kulturze , religia w fanatycznym wymiarze prowadzi do waśni i jak pokazała historia do ofiar, czy tego chcemy , raczej nie
|
So mar 27, 2010 23:25 |
|
 |
WIST
|
Mnie przerażają ludzie, bo czy jest religia czy nie, powód aby się zabijać zawsze się znajdzie, dlatego też nie rozumiem Twojego stanowiska.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
So mar 27, 2010 23:45 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Rozmyślacz napisał(a): Czyżby kościół katolicki bał się utraty wpływów do kasy Watykanu ? Czy obsesyjnie europejczycy myślą o muzułmanach że to zamachowcy ? Dlaczego Europa tak się boi meczetów ...? Skąd pomysł, że to Kościół katolicki boi się meczetów? Wiesz, że Oriana Fallaci- znana krytyczka islamu- obwiniała właśnie min. Kosciół katolicki za zbytnie ustępowanie islamowi ? Oczywiście bać się trzeba jedynie Boga- choć w praktyce to trudne. W meczetach głoszą, ze ty masz zostać zabity a kobiety z twojej rodziny wzięte jako branki do niewoli seksualnej. Jeśli jesteś chrześcijaninem albo Żydem to możesz też zostać dhimmi- znasz warunki Dhimmy ? 
|
N mar 28, 2010 12:13 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Oriana Fallaci! Dawno o nie nie slyszalem! Faktycznie kobieta wymagajaca szacunku! W calej tej dyskusji o zagrozeniu nie bierzecie pod uwage tej prostej prawdy, ze otoczenie zmienia czlowieka. Wielu wyznawcow islamu staje sie bardziej "ludzmi do zycia" po chocby krotkim pobycie w panstwach o wysokim rozwoju kulturalnym(czyli pozbawionym wplywom religii  ).
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
N mar 28, 2010 12:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dural napisał(a): Oriana Fallaci! Dawno o nie nie slyszalem! Faktycznie kobieta wymagajaca szacunku! W calej tej dyskusji o zagrozeniu nie bierzecie pod uwage tej prostej prawdy, ze otoczenie zmienia czlowieka. Wielu wyznawcow islamu staje sie bardziej "ludzmi do zycia" po chocby krotkim pobycie w panstwach o wysokim rozwoju kulturalnym(czyli pozbawionym wplywom religii  ). Niestety to nieprawda... Muzułmanie przebywają w ghettach- czy tzw. strefach no go- gdzie nawet jak ktos nie chce- to juz "bracia" go dopilnują by żył według zasad islamu. Tam panuje bardziej Shariat niz prawa europejskie. Np. w UK działają juz sądy shariatu- prawdopodobnie odbyła się już tam egzekucja za picie alkoholu.
|
N mar 28, 2010 12:56 |
|
 |
nurhia
|
raz weszlam sobie na forum islamskie o ile mozna tak to nazwac.wyczytalam ze Europa jest niemoralna, a Polska zacofana i nietolerancyjna....nie uwazam zeby oni byli bardziej moralni od przecietnego czlowieka.dziwilo mnie bardzo to ze byla to opinia kobiety, ktora w swoim kraju nie mialaby tylu przywilejow co tutaj...widocznie za dobrze ma i nie docenia.
boja sie bardziej ludzie, i to dlatego ze muzulmanie maja złe obyczaje, prawa, na ktore my zgodzic si enie mozemy. a tolerancja to nie jest rezygnowanie z siebie.wszystko w granicy rozsadku.
_________________ Lwy pożrą Chrześcijan... a Pogan zadepczą słonie...
|
N mar 28, 2010 13:20 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Teresse, juz nie raz przyznawalem Ci racje, jednak staraj sie zauwazyc, ze to jest PRZEJSCIOWA faza do przystosowania. To normalne, ludzie w nowym spoleczenstwie jeszcze bardziej trzymaja sie nabytych zasad i praw. Cytuj: na ktore my zgodzic si enie mozemy My na inne prawa sie nie zgodzimy. Powiemy "Cierp cialo cos chcialo  ", a jesli muzulmanie beda za bardzo upierdliwi to mamy inne srodki.
|
N mar 28, 2010 13:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dural napisał(a): Teresse, juz nie raz przyznawalem Ci racje, jednak staraj sie zauwazyc, ze to jest PRZEJSCIOWA faza do przystosowania. To normalne, ludzie w nowym spoleczenstwie jeszcze bardziej trzymaja sie nabytych zasad i praw. Cytuj: na ktore my zgodzic si enie mozemy My na inne prawa sie nie zgodzimy. Powiemy "Cierp cialo cos chcialo  ", a jesli muzulmanie beda za bardzo upierdliwi to mamy inne srodki. Nie za bardzo mamy inne środki- bo wielu radykałów jest już urodzonych w UE i mam wrażenie że ich rodzime Pakistany czy inne stany też nie pałają chęcią na przyjęcie z powrotem zradykalizowanych fanów Ben Ladena. Chyba, że inny środek to dla Ciebie wojna domowa. Powodzenia- bo muzułmanie są juz w policji- co do wojska to nie wiem...ale sam rozumiesz. Co do autora wątku to polecam video Pata Condella- część jest przetłumaczona... choćby to- islam w Europie: http://www.youtube.com/watch?v=4xqRqZTl ... re=related
|
N mar 28, 2010 13:40 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Teress, co mam Ci odpowiedziec? Powiem tyle, sam zyje "juz w tej opanowanej europie" i to co zauwazylem to spadek cen w sklepach(ONI umieja handlowac!), grupy "czarnoskorych" dyskutujacych w jezyku z ktorego rozumiem tylko "yalla, yalla" i dziwne kobiety, ukrywajace swoje przepiekne wdzieki pod sukienkami przypisowanymi rownie dziwnym stworzeniom ktore nazywamy ksiedzami(choc bez spodziewanych wdziekow  ). A na koniec czemu nikt nie czepia sie mew? Taka franca, kilka lat temu, DOSLOWNIE wyrwala mi kanapke z salami ktore bardzo lubie, i co na to chrzescijanie? Moim zdaniem mewy opanowaly europe! Ot co!
|
N mar 28, 2010 14:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Możliwe, że tam gdzie mieszkasz nie jest az tak źle.
Ale trzeba patrzeć całościowo- a nie byle moja wieś zaciszna.
Co do handlowania- no nie wiem- mnie np. odrzuca to przekomarzanie się o pieniądze typowe dla arabskich suków. Nie mówiąc juz o przysięganiu na Allaha, które nic nie znaczy- co dla ludzi naszej cywilizacji może być nieco szokujące.
|
N mar 28, 2010 15:44 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Ale trzeba patrzeć całościowo- a nie byle moja wieś zaciszna. Myslisz o Azji, Afryce i Ameryce? A co mnie to zadupie interesuje? Jam Polak, moj znak Orzel Bialy ja ma w.... inne banaly 
|
N mar 28, 2010 16:53 |
|
 |
noah44
|
Dlatego, że głownie muzułmanie robią zamachy jak wczoraj w Moskwie. Uważam, że Polska powinna ich mieć jak najmniej, nie budowac im meczetów bo jakby ich napłynęło więcej to problemy a'la Niemcy, Francja, Wielka Brytania gwarantowane.
_________________ Ps 17,15 Ja zaś w sprawiedliwości ujrzę Twe oblicze, powstając ze snu nasycę się Twoim widokiem.
|
Wt mar 30, 2010 9:12 |
|
|
|