Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 23:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 161 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna strona
 Dlaczego Europa boi się Islamu ? 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: Dlaczego Europa boi się Islamu ?
Cytuj:
Proszę oświeć nas.

Jak tylko zmienie nick na Syzyf, to i owszem. :)
Cytuj:
Gdyby nasi wojacy nawrócili się na islam- to mogli by sobie brać branki wojenne i je gwałcić

Pokaz mi jakakolwiek wojne bez przemocy i gwaltu, i to bez wzgledu na wyznanie zolnierzy!
Islam nie wygra. W wiekszosci panstw wyznaniowych jest narzucany przymusem i w zwiazku z tym skazany na przegrana. Ostatnio przykladem sa rozruchy w Iranie. Teresse ja wiem troche wiecej, niz Tobie sie wydaje, o niektorych z tych panstw. Tam ilosc analfabetow jest bardzo znaczna. Trzymani w kleszczach tradycji (ktora przeciez popierasz, choc oczywiscie ta Twoja, lepsza :) ) maja zerowe pojecie o swiecie, o tym jak dobrze mozna zyc. Oni nie maja szans na cos lepszego. Jesli jeszcze do tego odgrodzimy ich murem nieufnosci to nie za 50 i nie za 100 lat stana sie bardziej "europejscy".
I na koniec, ja nie twierdze, ze islam nie ma NIC wspolnego z terroryzmem. Islam jest przez terrorystow wykorzystywany.
Cytuj:
Ci sami idioci ostrzegali, że będą pozwy tzw. wypędzonych. I co, nie ma?

To, ze w jednym mieli racje o niczym nie swiadczy. Czy Niemcy rozkupili Polske, bo ja widze Polakow rozkupujacych pomorze niemieckie! A jak Ty nazwiesz wysiedlanie powojenne? A czy nalezy sie komus odszkodowanie czy nie osadzi sad. Mamy demokracje, jak wiesz.

noah44,
Dla mnie najwazniejsza jest wolnosc jednostki. Ja nie widze przyszlosci w ograniczaniu ludzi i narzucaniu im wlasnych pogladow. Wysadzic Cie moga "kibice" Legii, ale tego nie widzisz.
Z USA masz racje polowiczna. Ich postepowanie (rzadu) zaczyna juz bardzo grac na nerwach spoleczenstwa i przypuszczam, ze niebawem sie cos zmieni, bo doszlo do absurdow.
Problem z muzulmanami (czy innymi naplywowymi) zaczyna sie wtedy kiedy panstwo za bardzo popuszcza wodze, kiedy ten naplyw staje sie zalewem. A ilu to w Polsce tych arabow zyje?

Wt mar 30, 2010 19:15
Dural napisał(a):
Pokaz mi jakakolwiek wojne bez przemocy i gwaltu, i to bez wzgledu na wyznanie zolnierzy!
Islam nie wygra. W wiekszosci panstw wyznaniowych jest narzucany przymusem i w zwiazku z tym skazany na przegrana. Ostatnio przykladem sa rozruchy w Iranie. Teresse ja wiem troche wiecej, niz Tobie sie wydaje, o niektorych z tych panstw. Tam ilosc analfabetow jest bardzo znaczna. Trzymani w kleszczach tradycji (ktora przeciez popierasz, choc oczywiscie ta Twoja, lepsza :) ) maja zerowe pojecie o swiecie, o tym jak dobrze mozna zyc. Oni nie maja szans na cos lepszego. Jesli jeszcze do tego odgrodzimy ich murem nieufnosci to nie za 50 i nie za 100 lat stana sie bardziej "europejscy".
I na koniec, ja nie twierdze, ze islam nie ma NIC wspolnego z terroryzmem. Islam jest przez terrorystow wykorzystywany.

Będziemy teraz zachwalać samych siebie kto wie więcej ? :D

W większości państw to władcy boją się tzw. arabskiej ulicy, która jest niezwykle radykalna.

Biedny prezydent Pakistanu - mąż zamordowanej Benazir Bhutto- codziennie poświęca czarną kozę by odgonić "zło". Czytam to- by nie wylecieć w powietrze jak jego żona.
Król Jordanii musi nieźle manewrować- jego koledzy po fachu królowie Egiptu i Iraku- zostali" wywiezieni na taczkach" by rzec łagodnie.

To samo jest z Abbasem z Palestyny. Już stracił Gazę. Albo król Maroka i jeog siostra, którzy chcą zreformować kraj. Tylko czekać az ich na taczkach wywiozą.

Khadafi - który jest dyktatorem- powiedział, że gdyby przywiózł swoim ludziom traktat z chodzącymi nago po ulicach(chodzi o nas) to by go zabili.

Albo Sadat.

Co do Iranu - to wiesz mam wątpliwości czy to faktycznie taki masowy opór.
Mam wrażenie, że to Żydzi i Amerykanie chcą się pozbyć Ahmadinezada nie swoimi rękami.

To ulica narzuca islam władcom.

Dlatego sprawa jest beznadziejna.

Jeden szejk powiedział, że gdyby nie nasi dyktatorzy to pożarlibyśmy Żydów swoimi zębami.
...........
Wojna to przemoc- jednak islam daje ten komfort, że wszystko jest dozwolone- i jeszcze jest rozgrzeszenie:

8:17 To nie wy ich zabijaliście, lecz Bóg ich zabijał. To nie ty rzuciłeś, kiedy rzuciłeś, lecz to Bóg rzucił; aby doświadczyć wiernych doświadczeniem pięknym, pochodzącym od Niego.

...............

Kleszcze tradycji pomoże zburzyć nowy meczet z materiałami prosto ze stolicy wahabizmu ?

Wt mar 30, 2010 19:39
zbanowany na stałe

Teresse, pozwol, ze sie z Toba nie zgodze. W kazdym totalitarnym systemie wladza ma gleboko gdzies tlumy. Boi sie, fakt ale dopoki jest silna, tlumy rozgoni i zastosuje inne represje.
Na Sadama byl kiedys zamach, polowa sasiedniej wioski wystrzelal, druga posadzil (ludzi nie majacych z zamachem nic wspolnego). Tak sie bal ulicy.
Czemu nie przytoczysz krola Abdullacha II, incjatora tak zwanego "Amman Message". Pod dokumentem dotyczacym islamu podpisalo sie do roku 2006 550-ciu przywodcow duchowych i 84 panstwa. Najwazniejszym dla nas jest zdanie "... potwierdzenie wiary w prawa czlowieka, wolnosc religijna, tolerancja..." i "Terroryzm, extermizm, radykalizm, fanatyzm i przemoc w stosunku do ludzi cywilnych POTEPIA SIE".
Poczytaj sama. Mozesz sie rowniez sama podpisac, jesli Ci sie te trzy punkty spodobaja, oczywiscie :)
http://ammanmessage.com/
Tu masz liste podpisanych, nawet jeden katolik z Polski (mysle, katolik bo nie odpowiedzialas ilu "arabow" mieszka w Polsce, widocznie zaden :P)
http://ammanmessage.com/index.php?optio ... &Itemid=31
A jak juz o Jordanii, to moze strona krolowej Ranii? Pierwsze co widzimy;"EDUKACJA-OKAZJA".
http://www.queenrania.jo/
Poczytaj troche, moze zmienisz zdanie? (w co watpie-swinia jestem).

Śr mar 31, 2010 11:58
No właśnie- dzięki że udowadniasz moją tezę, że to ulica narzuca islam władcom.

Akurat nie ma bardziej ewidentnego przykładu niz Jordania.

wiesz co się dzieje na terenach zamieszanych przez Palestyńczyków w Jordanii?

Policja tam nie interweniuje.

I skoro władza tam nie dociera- to według Twoich teorii powinna tam byc tolerancja i spokój.

Co jest to poczytaj w książce "Spalona żywcem".

Akurat Saddam był raczej laickim dyktatorem- na początku lat 90 trochę się to zmieniło-bo zależało mu na poparciu szejków z Zatoki Perskiej.

Ale trzymał radykałów w szachu- chrześcijanie byli bezpieczni.

Jak tylko stracił się Saddam i zapanowała demokracja- czyli znów według Twoich teorii powinien byc spokój i tolerancja- zaczęło się wymuszanie jizyi na chrześcijanach i mordowanie tych, którzy nie mogą zapłacić.

Saddam bardzo się bał ulicy. Dlatego właśnie jego represje były tak straszne.
Wiesz ze kazdy kto do niego przychodził był wielokrotnie sprawdzany, miał sobowtórów.

..............

Poza tym, które państwa islamskie zakwalifikujesz jako totalitarne?

1.Arabia Saudyjska- tak na marginesie Saud to nazwa dynastii- trzeba mieć tupet by nazwać kraj imieniem swojej dynastii...
Tak czy siak Anglicy pomogli im w utworzeniu ich kraju - teraz mają nauczkę, że wróg mojego wroga to niekoniecznie mój przyjaciel. :twisted:

i co dalej ?

Śr mar 31, 2010 12:40
zbanowany na stałe

Cytuj:
i co dalej ?

Atom, najlepiej! :D
Ja widze, ze Tobie wlasciwie chodzi o wygodne zycie i dobro, ale tylko dla chrzescijan.
Tamte kraje sa ze wszech miar totalitarne! O demokracji mozna mowic w Egipcie czy Palestynie. A jaka to demokracja? Wole "demokratyczna" PRL! Iran dopiero sie buduje i co z tej budowy wyniknie? Allach wie!
No wlasnie Saudowie. Czy to PRAWDZIWI muzulmanie? Czy, gdyby Wlosi wsiedli na konie, rozwalili Watykan, zrabowali swietosci i zbeszczescili swiete miejsce, nazwalabys ich PRAWDZIWYMI katolikami? A tak powstalo panstwo Saudow!
Ty po prostu nie rozrozniasz religii od sposobow ubezwlasnowolnienia spoleczenstwa za jej pomoca!
Czy myslisz, ze te setki ksiazat rodu, wody nie chleje!? Popatrz troche po lepszych hotelach Europy i bogatszych klubach, to zobaczysz jacy z nich "swieci w Allachu"!
Ty nie podasz przykladu chrzescijanskiej Zimbabwe, chociaz tam zyje dziesiec razy wiecej katolikow niz muzulmanow! Zimbabwe cacy! :)

Śr mar 31, 2010 13:32
Dural napisał(a):
Cytuj:
i co dalej ?

Tamte kraje sa ze wszech miar totalitarne! O demokracji mozna mowic w Egipcie czy Palestynie. A j

Wymień proszę, które są totalitarne. W strefie Gazy można mówić o demokracji ? A demokracja w Egipcie- no hmm...zastanów się. Ja bym nazwała Egipt raczej państwem autorytarnym.

Rabunek nie jest sprzeczny z islamem- tak zarabiał na swoje życie święty prorok. Tak samo jak bezczeszczenie świętych miejsc- zależy co przez to rozumiesz.
Prorok gdy zobaczył mężczyznę sikającego w meczecie- powiedział żeby dac mu spokój.

Iran miał Szacha, który modernizował kraj i zmiotła go islamska rewolucja, którą ludzie poparli.
Teraz to buduje broń nuklearną.

Islamu nie da się odróżnić od ubezwłasnowolniania- bowiem to właśnie zrobił prorok. Islam -słowo-oznacza poddanie.

Nie wiem skąd ten wniosek o chęci dobrobytu dla chrześcijan- ale czuję w tym ponownie tresurę i argumenty brygady Politycznej Poprawności.

Śr mar 31, 2010 16:53
zbanowany na stałe

Wiesz co sobie pomyslalem? Moze juz skonczmy te przepychanki bo wyjdzie na to, ze mi zaczna arabskie ambasady Rolexy czy inne RR przysylac, a Ty nieszczesna list z waglikiem otrzymasz. :)
Podam Ci na koniec cos dla otuchy. :P
Kilka dni temu pietnastu "uczonych w pismie" po spotkaniu w Mardin (Turcja) doszlo do wniosku, ze tlumaczenie fatwy z 1300 roku NIE OBOWIAZUJE. Al-Qaida i inni bojownicy powoluja sie na slowa Ibn Taymiyyah (tzw. Mardin-fatwa) do prawa Jihadu wobec innowiercow, ktore zostaly napisane w czasach zagrozenia przez hordy mongolskie.
"Ten kto szuka poparcia w tej fatwie, zeby mordowac muslimow i nie muslimow, zle ja tlumaczy". Podkreslono rowniez, ze stary podzial swiata na "wiernych" i nie nalezy porzucic, dopasowac islam do politycznej rzeczywistosci respektujac religijne, ETNICZNE i narodowe prawa.
Byl tam m.in. przedstawiciel SAUDARABII.

Śr mar 31, 2010 20:19
Dla mnie to nie przepychanki.

Piszę- bo moze choc jedną osobę to zaintryguje do swoich poszukiwań- dlatego na Twoją odpowiedź odpowiadam: Non possumus ;)

Dural napisał(a):
Kilka dni temu pietnastu "uczonych w pismie" po spotkaniu w Mardin (Turcja) doszlo do wniosku, ze tlumaczenie fatwy z 1300 roku NIE OBOWIAZUJE. Al-Qaida i inni bojownicy powoluja sie na slowa Ibn Taymiyyah (tzw. Mardin-fatwa) do prawa Jihadu wobec innowiercow, ktore zostaly napisane w czasach zagrozenia przez hordy mongolskie.

Śmiać sie czy płakać.

Jihad nie opiera się na żadnych fatwach- tylko na Koranie i przykładzie Proroka.

Nigdy nie słyszałam by się na to powoływali.
Jak słucham radykałów to cytują oni słowa proroka.
Np. te o tym jak to Żydzi będą sie kryć za drzewa i kamienie- a kamienie i drzewa będą krzyczeć: O muzułmaninie, niewolniku Allaha, za mną ukrywa się Żyd, choć i zabij go. Jedynym wyjątkiem jest drzewo Gharqad, które nie zdradzi ich obecności.

Chociaż są tacy imamowie- np. Kabbani, którzy mówią, że Ben Laden nie ma racji, bo....musimy poczekać na przybycie Mahdiego. Jak myślisz, że to jakieś androny- to posłuchaj sobie przemowy Ahmadenizada w ONZ, który zaczął od modlitwy o przybycie Mahdiego...

Jak w świecie muzułmańskim pojawi się przywódca którego rodzice będą się nazywać Amina i Abdullah- to drżyjmy...Nawet jesli nie wierzymy w to proroctwo- to wystarczy, że 1 miliard ludzie w nie wierzy...

Dural napisał(a):
Wiesz co sobie pomyslalem? Moze juz skonczmy te przepychanki bo wyjdzie na to, ze mi zaczna arabskie ambasady Rolexy czy inne RR przysylac, a Ty nieszczesna list z waglikiem otrzymasz.

Na tym polega dowcip, że obydwoje dostaniemy to samo. :twisted:

Sharia ma Ci do zaproponowania:
1.Dhimma
2.Shahada
3.Śmierć

Widzisz, nie ma przymusu w religii...

Śr mar 31, 2010 21:11
Specjalnie Dural dla Ciebie- już dawno to chciałam zrobić. O byciu nazywanych rasistą i o innym rasizmie, o którym nie przeczytasz w polit poprawnych mediach- bo to byłby rasism. :-)

Ayaan Hirsi Ali- Somalijka z klanu Darod

Cytuj:
Zawsze byliśmy pewni, że my muzułmanie i Somalijczycy jesteśmy lepsi od niewiernych, a tutaj nie byliśmy wcale lepsi. W życiu codziennym nie wiedzieliśmy jak działa bankomat i że trzeba nacisnąć guzik by autobus się zatrzymał. Raz jechałam z Dhahabo, azylantem z Somalii. Kiedy (autobus)przejechał przez miejsce gdzie chcieliśmy wysiąść Dhahabo wrzasnął : Stop! i wszyscy się na nas gapili. To było żenujące.

Wielu wycofało się z takiego zażenowania do enklawy somalijskości. Ich reakcją było wytworzyć fantazję, że oni jako Somalijczycy wiedzieli o wszystkim lepiej niż biali, gorsi ludzie. " Nie musisz mnie uczyć jak używać termometru, nasze somalijskie termometry są o wiele bardziej zaawansowane"- ten rodzaj nastawienia." Jego oddech śmierdzi świnią. Jest tylko kierowcą autobusu. Jak śmie myśleć, że może mi mówić jak się zachowywać."

Kiedy przeprowadziłam się do Ede, lepiej zrozumiałam Holandię. Denerwowało mnie kiedy Somalijczycy, którzy mieszkali tu długo narzekali, że oferuje się im tylko podrzędne posady. Chcieli wykonywać poważane zawody: pilot, prawnik. Kiedy mówiłam, że nie mają kwalifikacji do tej pracy, uważali, że to wszytko wina Holandii. Europa skolonizowała Somalię, i dlatego nie mamy kwalifikacji i jesteśmy w tym bagnie. Pomyślałam, że to nonsens. Rozdarliśmy nasz kraj zupełnie samodzielnie. ( chodzi zapewne o wojnę domową- T.)

To było to samo obronne, aroganckie nastawienie jakie widziałam u ludzi, którzy przybyli ze wsi do Mogadishu i Nairobi. Tu w Holandii zawsze twierdzono, że powstrzymuje nas rasizm. Każdy wydawał się gotować ze złości na temat tego jak byliśmy dyskryminowani z powodu kolory skóry. Jeśli sprzedawca nie targował się o cenę T -szirtu, Yasmine mówiła, że są specjalne zniżkowe ceny tylko dla białych. Ona i Hasna powiedziały mi, że często nie płacą za bilety; wymyślały jakieś spotkania na mieście a jeśli biuro ds. uchodźców nie dało im biletu mówiły im, że są rasistami.
"Jeśli powiesz Holendrowi, że jest rasistą, da Ci, co tylko chcesz." - powiedziała mi raz Hasna z satysfakcją.W Holandii jest dyskryminacja- nigdy nie zaprzeczę, ale oskarżenie o rasizm może być także strategią.

Wszystkim polecam książkę Ayyan Hirsi Ali " Niewierna"- autorka żyła w Somalii, Kenii, Arabii Saudyjskiej, Holandii i USA moze dlatego jej uwagi są celne i ciekawe. Jest to najlepsza z biografii jakie czytałam w ogóle, nie licząc hagiografii.

Pt cze 11, 2010 0:27

[irony]Myślę, że problemem nie są muzułmanie, tylko my. To MY jesteśmy niewierni, to MY nie wierzymy w Allacha i jego proroka Muhammada i to MY pójdziemy do piekła.
Także powinniśmy otwierać się na islam bo to jedyna droga do pokoju na świecie[/irony]

Pt cze 11, 2010 23:17

Cytuj:
Jak w świecie muzułmańskim pojawi się przywódca którego rodzice będą się nazywać Amina i Abdullah- to drżyjmy...Nawet jesli nie wierzymy w to proroctwo- to wystarczy, że 1 miliard ludzie w nie wierzy...

To oni są na tyle głupi ,że nie umieją zaaranżować istnienia przywódcy ,którego rodzice mieliby takie imiona. Żenada ;)

Pt cze 18, 2010 9:04
zbanowany na stałe

Teresse!
Rasizm drzemie w kazdym z nas. Jest uznany za bardzo niebezpieczna i niepozadana ceche. Dlatego o rasizmie pisze sie ogolnikowo by "Nie wywolywac czorta z lasu". Na rasizm jest jedno lekarstwo, trzeba blizej poznac tych "odmiencow". Bo "oni" sa wlasciwie zadziwiajaco podobni do nas.
Czytalem czesciowo raport policji na temat rozruchow w jednej z dzielnic miasta szwedzkiego (zasiedlona przez przewazajaca wiekszosc "arabopodobnych"). Okazuje sie, ze wywolane byly przez grupe 30 (sic! 30) nastolatkow, najstarszy, o ile pamietam, 22-latek. W gazetach calego swiata pokazali plonace kontenery ze smieciami, rzucanie kamieniami itp. . "Rozruchy" cala geba, choc nawet kropli krwi! Czy na tej podstawie mam krzyczec "Precz z muzulmanami!", bo bandziory i wichrzyciele? Ale dla rasisty do woda na mlyn.
Sprobuj moze stanac przed lustrem w czarne chuscie a la muzulmanka. Zobacz te piekne rysy twarzy podkreslone czernia, ten podniecajacy czar zakrytych wlosow, moze zmienisz zdanie? :D

N cze 20, 2010 9:28

Całkiem niedawno byłem świadkiem komicznej sceny. Do prawie pustego autobusu wsiadła para sudentów... czy ja wiem? Może Egipcjan. Języka nie znam, ubrani byli po europejsku. Ale dziewczyna faktycznie dość głośno mówiła. Właściwie trajktotała na pół autobusu. Odłożyłem książkę bo nie mogłem się skupić siedząc od nich w sporej odległości. W pewnej chwili jakaś pani odwróciła się do nich i syknęła z wściekłością: "Ciszej proszę!"

Dziewczyna popatrzyła na nią, chyba nie zrozumiała, chłopak wzruszył ramionami a ona zaczęła dalej nawijać. Kilka przystanków dalej wysiedli oboje, za to wsiadła jakaś starsza pani i usiadła obok tamtej. I jak zaczęły obie narzekać na pół autobusu o tych "Arabach"... :D

Morał z tego taki, że i mnie przeszkadzało. Jedno i drugie. Ale rozumiem, że w pierwszym przypadku to odmienność kulturowa - oni tak na co dzień gadają - a w drugim wiekowa. Grecy lub Włosi też gadają za głośno i stoją za blisko. Ale wystarczy pamiętać, że ja dla Skandynawa mogę być tak samo nieznośny...

N cze 20, 2010 13:32
Dural napisał(a):
Teresse!
Rasizm drzemie w kazdym z nas. Jest uznany za bardzo niebezpieczna i niepozadana ceche. Dlatego o rasizmie pisze sie ogolnikowo by "Nie wywolywac czorta z lasu". Na rasizm jest jedno lekarstwo, trzeba blizej poznac tych "odmiencow". Bo "oni" sa wlasciwie zadziwiajaco podobni do nas.
Czytalem czesciowo raport policji na temat rozruchow w jednej z dzielnic miasta szwedzkiego (zasiedlona przez przewazajaca wiekszosc "arabopodobnych"). Okazuje sie, ze wywolane byly przez grupe 30 (sic! 30) nastolatkow, najstarszy, o ile pamietam, 22-latek. W gazetach calego swiata pokazali plonace kontenery ze smieciami, rzucanie kamieniami itp. . "Rozruchy" cala geba, choc nawet kropli krwi! Czy na tej podstawie mam krzyczec "Precz z muzulmanami!", bo bandziory i wichrzyciele? Ale dla rasisty do woda na mlyn.
Sprobuj moze stanac przed lustrem w czarne chuscie a la muzulmanka. Zobacz te piekne rysy twarzy podkreslone czernia, ten podniecajacy czar zakrytych wlosow, moze zmienisz zdanie? :D

Owszem -drzemie w każdym- także w muzułmanach.

Czytałam kiedyś świadectwo Bengalczyka- muzułmanina, któremu rodzina Arabki nie pozwalała na małżeństwo z nią. Rasizm jest potężnym problemem w krajach islamu- a także w środowisku kolorowych w USA ( np. ruch Czarnych Panter).

Oni nie są do nas podobni. I nie mówię tego jako zarzut. Poznanie kultury islamu dało mi bardzo wiele w sensie intelektualnym. Bo zrozumiałam, ze to co brałam za odruchy ludzkie- jest tylko wyuczonym wzorcem kulturowym.

Uwielbiam czerń- ale zauważ, że nawet zakonnice pracujące na misjach w tropikach chodzą w bieli albo w szarym. Ubierz kiedyś burkę i pochodź jeden dzień. Wiesz, że kobiety wycierają w to nosy? Bo nie mają innej możliwości. Część przy nosie jest potem sztywna...

Nie ma znaczenia,że "buntownicy" mieli 30 lat. Z powodu dużej dzietności kobiet islamskich młodzi stanowią większość. I jak widać są radykalni. Dlatego Twoja teoria, że wszystko się samo ureguluje bierze w łeb.

Pn cze 21, 2010 1:37
zbanowany na stałe

A guzik prawda! Jesli poczytasz o ilosci urodzen w krajach rozwinietych i nie, zrozumiesz jak kolosalny wplyw wywiera dobrobyt na ilosc rodzonych dzieci. Uproszczone przeliczenia pokazuja mozliwosc zmniejszenia ilosci urodzen krajow trzeciego swiata o polowe, po "przeslaniu" im zaledwie 5% energii jaka zuzywa nasz. Oczywiscie chodzi o rozwoj przemyslu itd.. Najblizszy przyklad Polska. Czemu spada ilosc urodzen? He? A spojrz na swoja Rodzine o.Rydzyka. Ilu tam mlodych, pracujacych, uczacych sie ludzi? Wiekszosc chrupow nie majacych nic do roboty (szczescie, ze juz nie w wieku rozrodczym :P ). Z braku zajecia uczeszczacie na te pozalowania godne "sesje" Wielkiego Dyrektora. Daj "arabom" mozliwosc rozwoju to w zamian jihadu zaczna myslec o nowym samochodzie lub domu z prawdziwego zdarzenia.
Co do koloru czarnego, a o Tuaregach slyszalas?

Pn cze 21, 2010 9:03
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 161 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna strona