Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 11:47

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
 Cud Świętego Ognia w Jerozolimie ? 
Autor Wiadomość

Post Re: Cud Świętego Ognia w Jerozolimie ?
Taki mały offtopek ale chyba trochę związany. Coś o tłumie ludzi. Chyba Suworow pisał jak fajnie ruscy sobie obmyślili sterowanie tłumem. Przed dniem wielkiego zgromadzenia zwożono kilka setek agentów i na placu na którym miała odbyć się impreza ustawiano z nich na całej przestrzeni siatkę kwadratów. Każdy miał wiedzieć gdzie ma stać bo nazajutrz między ich szeregami mieli być zwykli ludzie. No i ćwiczyli. Na dany sygnał wszyscy się cofają, na inny rozdzielają na środku placu tworząc przejście, na jeszcze inny wszyscy klaszczą lub twardo stają w miejscu trzymając się za ręce i tak dalej i tak dalej. I kiedy przyszło do owego wielkiego dnia, agenci po cywilnemu tą siatką kwadratów nadawali odpowiednie ruchy i zachowania wszystkim zgromadzonym na placu którzy znajdowali się w "okach" tej sieci i nawet nie wiedzieli że robia coś z góry założonego.
Niezłe nie ?

Wt mar 30, 2010 16:17
Czy Ty byłeś kiedyś w środku takiego kwadratu i machałeś rękami jak inni?? Może też nawet o tym nie wiesz. Niektórzy są w stanie uwierzyć w niejedną terorię spiskową, ale ktoś je wymyśla.
Podobno niektórym ateistom żeby uwierzyć wystarczyło by zdjęcie ( choć nie wiedzą czego), a tu filmy i nic. Chyba sami nie wiedzą czego chcą.

Wt mar 30, 2010 19:37

Ale to nie jest cud rzymskokatolicki więc jak może być prawdziwy? Ateista uwierzy widząc film czy fotkę tylko z cudem w świątyni Krk. Tylko taki cud może być prawdziwy. :-D

Czemu ludziki nie wsadzą zdecydowanie ręki na dłużej tylko tak jakoś śmigają?

Wt mar 30, 2010 22:31
R6 napisał(a):
Czemu ludziki nie wsadzą zdecydowanie ręki na dłużej tylko tak jakoś śmigają?

Ciekawośc pierwszy krok do......podróży - najlepiej samemu sprawdzić :)

Wt mar 30, 2010 22:44
zbanowany na stałe

No! Ja bym tez chcial by jakis "kontra" sprawdzil! Tylko takiemu ateizujacemu nalezy chyba zabrac gasnice pod kosciol. Kto wie jaki wplyw swietego ognia na niewiernego?

Śr mar 31, 2010 11:48

Wczoraj na antenie TVP rozmawiali o tym cudzie. Jeden z reporterów prowadził audycję i powiedział , że zostaje w Jerozolimie na święta w celu zobaczenia tego cudu.
Ciekawe cytat: "Wielu Chrześcijan nieprawosławnych nic nie słyszało o Świętym Ogniu schodzącym tylko na Boży Grób i tylko na prawosławną Paschę. Wielu jest sceptyków, którzy nie wierzą w ten cud I próbują ośmieszyć to zjawisko, pomniejszyc jego rangę zarzucają prawosławnym mistyfikację I oszustwo. Było by to możliwe, gdyby w komisji nie było wojska izraelskiego i muzułmanów, którzy dobrze sprawdzają, czy nie zachodzi oszustwo. Nigdy muzułmanie i Żydzi nie postawili zarzutu o jakies fałszerstwo. Najwięcej problemów z tym nadprzyrodzonym zjawiskiem mają niewierzący duchowni i chrześcijanie apostaci, dla których takim samym problemem jest uznanie Zmartwychwstania jak i zejście Świetego Ognia."
Jeśli doszukujecie się oszustwa to dlaczego muzułmanie i żydzi nie stawiają zarzutów ? dlaczego lokalne władze uczestniczą w tym cudzie ? Czyżby byli przekupieni... heh.

Apropos kolegi R6, Twoja wypowiedź jest niestosowna ( nie mogłem się powstrzymać bo na każdym kroku zaznacza Pan to w swoich wypowiedziach ... więc moja riposta, jak może być prawdziwy jak zmienia swoje dogmaty coróż, albo post, który nie jest już postem... proszę o PW w celu niezaśmiecania forum)

Cz kwi 01, 2010 22:37

Święty Ogień po raz pierwszy chyba, ma być przywieziony do Polski dziś tj. w Wielką Sobotę około godziny 20:00. Zostanie przetransportowany w inne regiony naszego kraju m. in. do Białegostoku (około godziny 22:30) - to takie małe info, jeśli ktoś chciałby się dowiedzieć coś więcej na ten temat niech pisze na gg 574953. A co do tego cudu według mnie jest on prawdziwy, znam wiele osób które były tam i doświadczyły go osobiście. :)

So kwi 03, 2010 10:04

A co na to katolicy? Czy jest to im obojętne? Może w to nie wierzą i tyle. Podkreślam, że nie chcę podsycać waśni

So kwi 03, 2010 11:28
R6 napisał(a):
A co na to katolicy? Czy jest to im obojętne? Może w to nie wierzą i tyle. Podkreślam, że nie chcę podsycać waśni

Nie napotkałam nigdzie na negację ze strony KRK.
Bóg jest Bogiem wszystkich ludzi.
Katolicy nie mają obowiązku wierzyć w cuda, objawienia w łonie KRK.

So kwi 03, 2010 11:36

Też się nie napotkałem, ale z tego co wiem to raczej nie chętnie na to patrzą. Np. w tv w ogóle o tym nie mówią, przynajmniej ja nigdy nie słyszałem, a przecież cud ten zdarza się co roku. Natomiast było ostatnio głośno o cudzie w Sokółce. Wydano chyba nawet o tym książkę :)

So kwi 03, 2010 11:57
Lukasz94 napisał(a):
Też się nie napotkałem, ale z tego co wiem to raczej nie chętnie na to patrzą. Np. w tv w ogóle o tym nie mówią, przynajmniej ja nigdy nie słyszałem, a przecież cud ten zdarza się co roku. Natomiast było ostatnio głośno o cudzie w Sokółce. Wydano chyba nawet o tym książkę :)

Raczej neutralne
http://mateusz.pl/pow/030905.htm

So kwi 03, 2010 12:17

Masz rację :) ale i tak można tego niewiele spotkać, nawet w sieci :)

So kwi 03, 2010 14:14

Spójrzmy na to logicznie ... Czy Polska jest krajem katolickim czy prawosławnym ? Rzecz oczywista, że w Polsce nie będą mówić (a raczej sporadycznie bo w TVP Info czasem można usłyszeć o tym ) ze względu na to, że skoro mediami rządzą ludzie powiązane z kościołem kat. albo ateiści. Spójrzmy na Rosję, gdzie o cudzie wie prawie każdy, media o tym mówią, relacja z Jerozolimy jest pokazywana na żywo. Aha tak w woli informacji zszedł dzisiaj o godzinie 13.00 Święty Ogień !!
[url]http://www.cerkiew.pl/index.php?id=90&tx_ttnews[tt_news]=12900&tx_ttnews[backPid]=90&cHash=055dcd3ced[/url]

So kwi 03, 2010 14:56

Ja jestem prawie ateistą więc powinienem milczeć na ten temat. Jest jednak inaczej. Szkoda że nie pasuję do stereotypu wg którego powinienem wpatrywać się w portret Lenina, popierać aborcję i feminizm, mieć przodków w PZPR i należeć lub głosować do SLD. itd. Gejem ani Żydem też nie jestem. Co za mnie za ateista? Przecież to głupota szukać prawdy o ewentualnym (nie)istnieniu Boga.

Cudów nie ma, sam sprawdziłem wszystkie. ;-)

So kwi 03, 2010 16:10

Cytuj:
http://www.cerkiew.pl/index.php?id=90&tx_ttnews[tt_news]=12900&tx_ttnews[backPid]=90&cHash=055dcd3ced

Ej chwila. To znaczy że Patriarcha jerozolimski wchodzi ze świeczkami do kaplicy, wychodzi z zapalonymi i reszta odpala od niego. Ale cud niesamowity. I jeszcze policja sprawdza kaplicę. A jak gość ma zapalniczkę w kieszeni ? Ja mam bo palę niestety. A obmywanie twarzy ogniem też potrafię zrobić. Ważne żeby za długo w jednym miejscu nie trzymać tylko poruszać bo inaczej będą oparzenia. To taki stary trik. Można wypróbować poruszając ręka nad płomieniem świecy. W ruchu nic się nie czuje. Jakby obmywający ustawił głowę nieruchomo i potrzymał nad świętym ogniem ze trzy minuty to moglibyśmy rozmawiać o cudach. Zdaje się że to w ogóle lepsza lipa jest.

So kwi 03, 2010 20:19
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona