Protest przeciw meczetowi w Warszawie
Autor |
Wiadomość |
SweetChild
|
 Re: Protest przeciw meczetowi w Warszawie
Kamala napisał(a): Jezeli uwazacie, ze to zly ustroj, to prosze o lepsze propozycje. Nie tyle zły, co nieidealny, więc różne poprawki czy mechanizmy zabezpieczające są warte rozważenia. Co zresztą w obecnych demokracjach ma miejsce i co wyróżnia demokratyczne państwa prawa od prymitywnej ochlokracji. Zbytnią pewność siebie (nic nam nie grozi, bo mamy demokrację) uważam za niewskazaną, a niedocenianie przeciwnika za jeden z kardynalnych błędów.
|
Pn kwi 12, 2010 16:15 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Oczywiscie ze nam "grozi". Zawsze moze nam cos grozic i dlatego nie ma ustroju idealnego. Tyle, ze akurat mamy demokracje i ona rzadzi sie pewnymi prawami. Odbierac pewne prawa obywatelskie mozna tylko kiedy jest udowodnione, ze sa one naduzywane. No i obowiazuje w stosunku do wszystkich zasada domniemania niewinnosci. Niestety.
|
Pn kwi 12, 2010 16:18 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: Nie jestem w stanie zrozumieć kobiet dobrowolnie przechodzących na islam. A próbowałaś się zorientować, jakie mają motywy ? Cytuj: W pozwoleniu na budowę figuruje nazwa: centrum kultury muzułmańskiej. W rzeczywistości razem z centrum buduje się meczet. Trudno to odebrać inaczej niż jako nieuczciwość. A gdyby ktoś budował np. Centrum Jana Pawła II i w ramach tego centrum miała powstać kaplica, to to też byłoby nieuczciwe ? Widziałaś to pozwolenie na budowę ? Cytuj: A bez użycia przemocy? Powiedzmy, że jakaś partia/ grupa głosi, że gdy uzyska wystarczające poparcie w wyborach to zlikwiduje demokrację. Na to odpowiada Konstytucja: Art. 58 ust. 2: Zakazane są zrzeszenia, których cel lub działalność są sprzeczne z Konstytucją lub ustawą. O odmowie rejestracji lub zakazie działania takiego zrzeszenia orzeka sąd.w związku z Art. 2. Rzeczpospolita Polska jest demokratycznym państwem prawnym, urzeczywistniającym zasady sprawiedliwości społecznej.Nie można zatem zakładać partii, której program przewidywałby ( lub jakiegokolwiek zrzeszenia, którego celem byłoby ) zmianę statusu RP jako "demokratycznego państwa prawnego urzeczywistniającego zasadę sprawiedliwości społecznej".
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt kwi 13, 2010 8:53 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
Kamala napisał(a): Odbierac pewne prawa obywatelskie mozna tylko kiedy jest udowodnione, ze sa one naduzywane. I dlatego, korzystając ze swoich obywatelskich praw, wyrażam obawy, czy wyznawcy islamu nie nadużywają praw obywatelskich promując wyznanie, które jest sprzeczne z tak podstawowymi zasadami naszych demokracji jak np. wolność wyznania. Kamala napisał(a): No i obowiazuje w stosunku do wszystkich zasada domniemania niewinnosci. Niestety. Zasada domniemania niewinności nie jest równoważna z zakazem krytycznej obserwacji, zakazem wyrażania własnych podejrzeń ani z zakazem przedstawiania okoliczności obciążających. Johnny99 napisał(a): Nie można zatem zakładać partii, której program przewidywałby ( lub jakiegokolwiek zrzeszenia, którego celem byłoby ) zmianę statusu RP jako "demokratycznego państwa prawnego urzeczywistniającego zasadę sprawiedliwości społecznej". Ładne kfiatki, okazuje się, że sam mam "niekonstytucyjne" poglądy 
|
Wt kwi 13, 2010 9:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Islam ma z definicji wpisaną w program zmianę statusu RP. Ale ponieważ przebrał się za religię- więc kwitnie.
Biedni muzułmanie z organizacji ISLAM4UK zostali tam zbanowani za to, że mówili prawdę czym jest islam, szariat. Potem się dziwimy, że nas oszukują- jak za prawdę są banowani.
|
Pt kwi 16, 2010 17:24 |
|
|
|
|
|