Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli
mazli napisał(a): Albo spekulujemy o wszystkich możliwych scenariuszach i nie dyskryminujemy nikogo za jego przypuszczenia - albo czekamy na konkrety. Lepiej czekajmy na konkrety, będzie to pożyteczniejsze dla nas i kraju. Alus napisał(a): Alus przeglądnij posty na najpopularniejszych portalach a zobaczysz, że wielu już obarczyło winą Kaczyńskiego i pilota. Głupich nigdy nie brakowało. Reakcje bywają przedziwne: http://autorzygazetypolskiej.salon24.pl ... czynskiegolub zapowiadane akty zakłócania ceremonii pogrzebowej w Krakowie.
|
So kwi 17, 2010 15:35 |
|
|
|
 |
*Julka*
zbanowana na stałe
|
ja bym była ostrożna z informacjami z mediów i ogólnie informacjami , konkretami. Nie od dziś wiadomo,że prasa i media manipulują i zakłamują PRAWDĘ. Miejcie to na uwadze.
|
So kwi 17, 2010 15:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gdyby wszyscy czkali na konkrety to nie mielibyśmy dzisiaj filmiku z sieci, który został zachowany dzięki przytomności internautów. Dobrze, że ktoś wykazał zdrową podejrzliwość i go ściągnął na dysk. Cytuj: Albo spekulujemy o wszystkich możliwych scenariuszach i nie dyskryminujemy nikogo za jego przypuszczenia - albo czekamy na konkrety. Dokładnie. Uciszane są tylko osoby, które odbiegają od spekulacji dominującej w przekaziorach- czyli błąd pilota pod presją prezydenta. Niestety - teraz kiedy imię pilota zostało już oczernione - to wezwanie do czekania na konkrety jest poniewczasie. Tekst przyjaciółki zamordowanej dziennikarki Anny Politkowskiej- mocny. Waleria Nowodworska napisał(a): Zresztą nasi współprezydenci zjedzą to wszystko na pogrzebie polskiej delegacji, ofiar Katynia -2. i tu już na pewno na Niemców się nie zwali, Niemiec tam w pobliżu zabrakło. W Warszawie pewnie będzie cały wagon czekistowskich przedstawicieli z krokodylimi łzami w bezwstydnych oczach. Jak nie przymierzając po pogrzebie Michoelsa, Pasternaka, Starowojtowej i Juszenkowa. "A nad trumną stanęli zbiry i zaciągnęli wartę honorową" Gości tego rodzaju bez gazu i głowic jądrowych, bez ropy i 1/8 części lądu w ogóle nie puścili by za próg.
Ale na Katyń -1 legł Katyń - 2, a mgła to alibi lepsze niż Niemcy. Dowodów niema i nie będzie. Mam zamiast nich absolutną pewność. Prezydent Lech Kaczyński był solą w czekistowskim oku, pogłaskały go sowieckie kanały telewizyjne na równi z prezydentami Juszczenką i Saakaszwilim. On zapłacił za wszystko: za poparcie dla Gruzji, za ten bohaterski lot do Tibilisi za stypendia i miejsca na uniwersytetach dla białoruskich studentów; za azyl dla czeczeńskich stron internetowych I czeczeńskich uchodźców; za próby osądzenia Jaruzelskiego, za antysowietyzm i antykomunizm ; za zachodnią orientację; za film "Katyń"; za aktywną rolę w NATO.
Co należy się polskim powstańcom? Trzy rozbiory Polski; zdławienie powstania Kościuszki, powstań 1830 i 1863 r.; wojna 1920r.; okupacja 1939r. , Katyń, Układ Warszawski; stan wojenny w 1981 r. I na koniec Katyń – 2 w 2010 r.. Wojna się nie skończyła, wojna między wolnością i zniewoleniem nie kończy się nigdy, a ten kadłubek Związku Sowieckiego w którym żyjemy walczy z wolnością.
Nie pracuję w SWR [Służbie Wywiadu Zagranicznego], nie wiedziałam że Polacy zamierzają przedsięwziąć ten szalony lot. Samolotem swoich wrogów, sponiewieraną "tutką", wyremontowaną przez wrogów już po zwycięstwie wyborczym Kaczyńskiego, bez ochrony samolotów wojskowych, bez kontroli, na zaniedbanym wojskowym lotnisku, całkowicie oddając się w ręce ciemnych czekistowskich sił...
I jeśli chciało im się uganiać po Europie za 90 – letnim Krasnowem i truć polonem Litwinienkę , częstować cukierkami z trucizną, kłuć parasolem, to kto mi udowodni że nie można bezkarnie i pewnie usunąć antykomunisty, wroga Łubianki i Kremla Lecha Kaczyńskiego? Nie znałam go ale był moim współbojownikiem, towarzyszem broni i będę go opłakiwać, w odróżnieniu od Adama Michnika i innych polskich lewaków, obrońców Jaruzelskiego. Kaczyński był polskim Reganem, następcą Kościuszki, Sowińskiego, Dąbrowskiego i Piłsudskiego. "Polska"oczywiście "nie zginie" [w org. po polsku]. Polska wszystko pamięta i jest na dobrej drodze, ale czekiści lubią ugrzyźć i odskoczyć. Sobacze (psie- T.) plemię od czasu sformowania opryczników (rodzaj milicji Iwana Grożnego- T.).
(..) Przy okazji w filmie fabularnym na kanale "Imedi" samolot z Lechem Kaczyńskim wybucha gdy leci na pomoc Gruzji. Przyjmijcie że to był pierwszy zwiastun. Antysowiecki Kaczyński pomylił się tylko raz – kiedy poleciał sowieckim samolotem na sowieckie terytorium , zaufawszy sowieckiej władzy. A cywilizowany świat nie będzie oskarżać. Wszystko pokryje ropa, gaz i mgła. Niesamowity tekst. tu jest cały po rosyjsku: http://www.grani.ru/Events/Disaster/m.176940.html
|
So kwi 17, 2010 18:13 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Sończyłam oglądać na TVPolonia film Wajdy "Katyń". Nie wiem czy ktoś dostrzegł.....przypadek?..intuicja?..proroctwo???....w scenie transportu do Katynia, w pociągu por. lotnictwa krzyżem Różańca wydrapuje na drewnianej ścianie przedziału datę: 10 kwiecień 1940r......niesamowite 
|
So kwi 17, 2010 22:25 |
|
 |
eu_geniusz
zbanowany na stałe
|
Nie powołuj sie Teresse na Suworowa, bo to był, jest i bedzie zwykły szmaciarz, który zbija kase na pisaniu nedznych książczyn. Czasem nawet probuje pisac pseudohistoryczne rozprawki, które wzbudzaja tylko śmiech u ludzi znających chociaz troche historię...natomiast podziw wzbudzaja u parainteligentów wychowanych na ksiązkach typu political thiller. Wiem co pisze, bo przeczytałem wiekszośc jego książczyn i 90 % z tego co pisze to brednie osnute na faktach. Wiekszym talentem obdarzony był Janusz Przymanowski (autor "Czterech pancernych i psa"). Talentem pisarskim, bo co do faktów to stoja na tym samym poziomie - poziomie dna.
Wracając jednak do meritum Teorie spiskowe moga snuć tylko osoby psychicznie niezrównoważone lub łase na chwilowa sławę i poczytność (pismaki z bożej łaski). Rosjanie musieliby być wyjątkowymi idiotami by zrobić tak spektakularny zamach na Prezydenta Polski. Prezydent Kaczyński za życia był dla nich zbyt maołistotny i nieważny. Zabijając go wraz z 95 osobami i na dodatek lecących w miejsce o którym woleli milczeć i jeszcze na swoim terenie! Strzeliliby sobie wyjątkowego samobója. Katyń obecnie jest na ustach całego świata. Gdyby Rosjanie chcieli zabić Prezydenta Kaczyńskiego, to zrobiliby to w taki sposób by nawet cień podejrzeń na nich nie padł. To fachowcy, którzy przez dziesiątki lat rywalizowali z najlepszymi tajnymi służbami. To nie jacys idioci pokroju Piotrowskiego, którzy w prymitywny sposób zamordowali ks. Popiełuszkę. Dlatego powtarzam! Teorie na temat spisku i zamachu moga snuć tylko kretyni lub rządni " pieciu minut" sławy pismacy, a wierzyc w nie moga tylko...(nie napisze kto, bo mnie zbanują, ale każdy może się domyślec co o takich "ludziach" mogę sądzić).
Natomiast ty Teresse lepiej byś zrobiła gdybyś się pomodliła za tragicznie zmarłych. Czasem pomyślała i dała sobie spokój ze słuchaniem RM i wypisywaniem bzdur na forum. Ostatecznie możesz też przypudrować nosek.
_________________ Właściciele agencji towarzyskiej tym się różnią od polityków, że posiadają
umiejętność ogarnięcia bur..lu.
|
So kwi 17, 2010 22:46 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Specjalnie dla tych, którzy słyszeli tam "ognisko" Cytuj: Z podinspektorem Henrykiem Juszczykiem, ekspertem z Zespołu Badań Broni i Balistyki z Centralnego Laboratorium Kryminalistycznego Komendy Głównej Policji, rozmawia Marta Ziarnik
Analizował Pan film nakręcony tuż po katastrofie pod Katyniem, jakie może być źródło strzałów, które słyszymy na nagraniu pochodzącym z miejsca katastrofy prezydenckiego Tu-154M? - Najprawdopodobniej są to wybuchy nabojów z broni, którą mieli przy sobie funkcjonariusze BOR. Nabój, jeżeli leży w odpowiedniej temperaturze i się nagrzewa, to wówczas wybucha. Następuje to w momencie, kiedy ta temperatura wyniesie powyżej 70 st. C.
Czyli możemy wykluczyć teorię, iż dźwięk ten może pochodzić z wybuchającej instalacji elektrycznej? - Tak, jak najbardziej. Zarejestrowane na nagraniu strzały zdecydowanie pochodzą z broni palnej, gdyż taki właśnie jest odgłos wystrzału. A lecący na pokładzie funkcjonariusze mieli przy sobie broń. Jednak łuski pochodzące z broni, czy też jej metalowe fragmenty, powinny być także na miejscu zabezpieczone.
Możliwe jest, by strzelali funkcjonariusze rosyjskich służb, którzy usiłowali w ten sposób odstraszyć gapiów i zabezpieczyć miejsce katastrofy? - Faktycznie widać było na tym filmiku spacerujące osoby. Tej hipotezy nie mogę co prawda wykluczyć, ale to trzeba zweryfikować. Wątpliwe jest jednak, żeby Rosjanie strzelali w celu odstraszenia pojawiających się osób. W to raczej bym nie wierzył.
Pistolety nie powinny wystrzelić zaraz po katastrofie? - Naboje są w magazynku, który jest umieszczony wewnątrz broni. Czyli ta broń - ten metal musi się nagrzewać stopniowo. To nie jest tak, że on się nagrzeje momentalnie do danej temperatury. Także to następuje stopniowo. I jeśli już metal osiągnie określoną temperaturę, wówczas dochodzi do rozerwania znajdujących się w nim nabojów i w konsekwencji do wybuchu.
Pod wpływem dużego uderzenia nie może dojść do wybuchu? - Uderzenie nie ma tutaj nic do rzeczy. Tak jak mówiłem, decyduje o tym temperatura. Tak więc dochodzi do tego z opóźnieniem do tej katastrofy.
Strzały padały w odstępie czasowym. - To jest - jak już mówiłem - związane z tym, w którym momencie te naboje nabierają temperatury. Broń była prawdopodobnie w różnych miejscach i jeżeli było środowisko, gdzie temperatura była wyższa, to znajdująca się tam broń szybciej się nagrzewała i szybciej wybuchała, zaś w środowisku o niższej temperaturze ta broń wybuchała później. Stąd najprawdopodobniej ten odstęp czasowy.
Jednak na tym filmiku można usłyszeć słowa wypowiadane po polsku, a po nich rosyjską komendę "Strzelaj!", po której następuje strzał. - Można różne wersje tego zdarzenia tworzyć, natomiast żeby to wyjaśnić, wystarczy przeszukać to miejsce i odnaleźć łuski. Na ich podstawie będzie wiadomo, z jakiej broni pochodziły strzały. Funkcjonariusze BOR mieli przy sobie najprawdopodobniej pistolety glock. W nim są szkielety z tworzywa, które prawdopodobnie się stopiły, natomiast pozostały także elementy metalowe, które muszą być zachowane.
Strona rosyjska nie podała jeszcze takiej ważnej informacji, jaką jest znalezienie łusek. - Nie podała, ale na pewno wszystko zabezpieczy. Musi zabezpieczyć wszystko, więc w dowodach powinniśmy znaleźć także te łuski i pozostałe elementy broni. Kiedyś również będzie można o to zapytać.
Dziękuję za rozmowę. Alus- i jak "Katyń" Dla mnie był nieczytelny- według mnie ktoś, kto nie wie o chodzi zupełnie go nie zrozumie- kto kogo i o co... ...... Eugeniusz - Twoje argumenty może odeprzeć ktoś nawet mało inteligentny- ale jakoś nie mam na to ochoty- bo chyba i tak nie trafi. Oprócz zniewag- tym razem Suworowa- masz niewiele do powiedzenia. Ciekawe, że zamach na Litwinienkę tak spaprali, że radioaktywny polon był jeszcze na pokładzie samolotu, którym leciał agent. Albo ich agenci, którzy przekazali im receptę na bombę atomową i dostali w USA czapę. Nie mówiąc o Kuklińskim- co robił ich w trąbę. I synach Kuklińskiego. Albo Ci złapani w Katarze. Nie zawsze da się ukryć zamach- i czasem jest to wliczone w koszty- tak jak Mossad w Dubaju- który zaryzykował demaskację kilkunastu agentów ze specjalnego Komanda- których twarze widać na hotelowej kamerze- plus zaryzykował awanturę międzynarodową.
|
So kwi 17, 2010 23:49 |
|
 |
eu_geniusz
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Eugeniusz - Twoje argumenty może odeprzeć ktoś nawet mało inteligentny- ale jakoś nie mam na to ochoty- bo chyba i tak nie trafi. Oprócz zniewag- tym razem Suworowa- masz niewiele do powiedzenia.
No szkoda, ale rozumiem. Jako osoba "wysoce" inteligentna nie masz na to czasu. Wolisz wyszukiwac kolejne bzdury (zamiast pudrować nosek). Co do Suworowa. Hmmm gdybyś miała wiedzę na jego temat i poczytała jego książczyny wnikliwie i ze zrozumieniem, to nie pisałabyś o znieważaniu go. Jednak brak obycia w tej sprawie doskonale cię tłumaczy. Ja ci radzę, poczytaj sobie Ludluma, on przynajmniej nie ukrywa że fantazjuje, ale robi to o niebo doskonalej od kiepskiego pisarzyny Suworowa. Świetnymi tego typu pisarzami sa też Forsyth, Folett....niezły jest nawet rosyjski fantasta Prochanow. Tylko błagam daj sobie spokój z Suworowem, naprawdę szkoda czasu i można sobie rozum uszkodzić 
_________________ Właściciele agencji towarzyskiej tym się różnią od polityków, że posiadają
|
N kwi 18, 2010 0:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Teresse - ironicznie piszesz "ognisko" - napisałam ognisko, bo nawet kilka grubych polan drzewa w ogniu strzela i huczy (huczy ognisko i szumią knieje - słówa piosenki harcerskiej). Ale gdybys była naoczym świadkiem pożaru, widziała, słyszała pożar, to usłyszałabyś mnóstwo "podejrzanych" wybuchów , "strzałów". Byłam świadkiem pożaru kilku domów mieszkalnych wraz z obejściami - ogien wydaje ogromny huk, a z ognia co rusz słuchac głośne wybuchy, często przypominające strzały. Według mnie film "Katyń" nawet dla totalnych laików nie pozostawia złudzeń kto mordował i bardzo trafnie ukazuje zakłamany system komunistyczny.
|
N kwi 18, 2010 8:18 |
|
 |
Kamyk
|
@eu_geniusz - bardzo proszę, bez wycieczek osobistych. Za kolejne będą ostrzeżenia
|
N kwi 18, 2010 9:02 |
|
 |
*Julka*
zbanowana na stałe
|
Alus, wybacz, ale chyba każdy głupi potrafi odróżnić wystrzały z pistoletu, od ogniska.
|
N kwi 18, 2010 12:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
*Julka* napisał(a): Alus, wybacz, ale chyba każdy głupi potrafi odróżnić wystrzały z pistoletu, od ogniska. Najwidoczniej nie.
|
N kwi 18, 2010 12:32 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: ... ale chyba każdy głupi potrafi odróżnić wystrzały z pistoletu, od ogniska. Moze to i prawda. Ja nie wiem. Jak ja moge wiedziec?  Podobnych mnie jest chyba wiecej na forum?
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
N kwi 18, 2010 16:57 |
|
 |
eu_geniusz
zbanowany na stałe
|
*Julka* napisał(a): Alus, wybacz, ale chyba każdy głupi potrafi odróżnić wystrzały z pistoletu, od ogniska. Widać mamy tutaj wybitnych specjalistów na forum. Hmmm strzelałem z róznych broni w wojsku, na strzelnicach sportowych. Jednak nie pokusiłbym się na to by na podstawie kiepskiej jakości filmiku z internetu dojść do tak kategorycznych wniosków. Odgłos strzału może np. doskonale nasladować wybuchajaca opona lub gwałtowne wypuszczenie gazów z pewnego intymnego miejsca, które każdy z nas posiada... Oczywiście to tylko takie moje dywagacje, gdyż wszyscy ( z naszymi forumowymi śledczymi na czele) doskonale zdają sobie sprawe z tego, ze to były strzały dobijające rannych 
|
N kwi 18, 2010 17:06 |
|
 |
*Julka*
zbanowana na stałe
|
czyżby wszyscy??
czy specjalistów?? cóż, słyszałam ognisko i słyszałam odgłosy pistoletów. Ciężko jest więc nie stwierdzić,że były to odgłosy pistoletów. Nie wiem, czy BORowców lecących z prezydentem, które wystrzeliły samowolnie nagrzane,czy też Rosjan. Nie było mnie tam, ale w życiu nie pomyślałabym,że to ognisko!
|
N kwi 18, 2010 20:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dla wszystkich, którzy wierzą, że alianci wypowiedzieli by trzecią wojnę światową Rosji gdyby znaleziono dowody na zamach. Cykl: poznaj tą Europę co z pomocą skora biec... Cytuj: "Zrozumiałbym, że nie przyjechał kanadyjski premier czy gubernator generalny Australii. Lecz to, że nie przyjadą niektórzy Europejczycy, że nikt nie przyjedzie z Brukseli, to jest dla mnie niewybaczalne" - powiedział prezydent Czech Vaclav Klaus po pogrzebie prezydenckiej pary.
Prezydent Republiki Czeskiej Vaclav Klaus, który przybył w niedzielę do Krakowa na pogrzeb prezydenta Lecha Kaczyńskiego i jego żony Marii, wyraził zdziwienie z powodu nieobecności pewnych polityków, w tym unijnych.
"Dowodzi to, że wszelkie mówienie o jedności europejskiej to jedynie puste słowa" - dodał czeski prezydent. nasi kochani ... Cytuj: Nie będzie śledztwa NATO ws. katastrofy 10 kwietnia
NATO nie przeprowadzi śledztwa w sprawie katastrofy 10 kwietnia. Według rozmówców korespondentki RMF FM Katarzyny Szymańskiej-Borginon w NATO, nie ma podstaw ani terytorialnych, ani formalnych, by Sojusz prowadził śledztwo w sprawie katastrofy lotniczej, w której zginął prezydent Lech Kaczyński i 95 innych osób.
Do wypadku doszło na terenie Rosji, a nie w którymś z krajów Sojuszu. Nie była to także misja czy operacja NATO.
Także w kwestii wysłania ekspertów Sojuszu na miejsce katastrofy są duże wątpliwości. Rozmówcy naszej korespondentki twierdzą, że lepsi specjaliści od Tupolewów są w Polsce i w Rosji. Eksperci NATO byliby raczej mało użyteczni - usłyszała Katarzyna Szymańska-Borginon w Kwaterze Głównej Sojuszu. Ale jakby tak odkryto jakieś dowody na zamach- to rozgorzały by takie działania wojenne- że łoooo. Co prawda Talibowie twierdzą, że Francuzi chcieli dawać im pieniądze by ich nie atakowali- ale jakby ci żołnierze się dowiedzieli, że Rosja zgładziła 96 Polaków- to wiecie jak by się natychmiast zerwali do walki. Hej! Już widzę te nagłówki- Tak, chcemy umierać za Gdańsk. Za Gdańsk. @Eugeniusz czytałam Lodołamacz- i nie zauważyłam jakiś ewidentnych bzdur. Poza tym nie opieram się w 100 % na Suworowie- tylko przytaczam różne fakty. Byłam dzisiaj na pogrzebie. Stali ludzie z transparentem " Jaki prezydent, taki zamach". Ludzie ze znaczkiem Polska Walczy w klapie. Ludzie czują, że cos jest nie tak.
|
N kwi 18, 2010 21:51 |
|
|
|