Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 22:41

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1386 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 93  Następna strona
 Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli 
Autor Wiadomość
zbanowana na stałe

Post Re: Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli
Obama jest mocny tylko w gębie , nie w czynach

Śr kwi 21, 2010 15:55

Polacy są uczuciowi, żeby nie powiedzieć sentymentalni.
Ale może dzięki tej cesze, na podstawie tragedii Prezydenta Kaczyńskiego z mordem Katyńskim sprzed 70 laty w tle uda się przywrócić uczciwość do życia politycznego, uczciwość i moralność? Ale na to potrzeba, byśmy kierując się sentymentami wybrali Jarosława Kaczyńskiego na Prezydenta Rzeczpospolitej Polskiej. A następnie domagali się przedterminowych wyborów do Sejmu i Senatu. Oj, to już chyba tylko marzenia!
Prawda, a cóż to jest prawda.

Śr kwi 21, 2010 17:26
konserwatysta_pl napisał(a):
Polacy są uczuciowi, żeby nie powiedzieć sentymentalni.
Ale może dzięki tej cesze, na podstawie tragedii Prezydenta Kaczyńskiego z mordem Katyńskim sprzed 70 laty w tle uda się przywrócić uczciwość do życia politycznego, uczciwość i moralność? Ale na to potrzeba, byśmy kierując się sentymentami wybrali Jarosława Kaczyńskiego na Prezydenta Rzeczpospolitej Polskiej. A następnie domagali się przedterminowych wyborów do Sejmu i Senatu. Oj, to już chyba tylko marzenia!
Prawda, a cóż to jest prawda.

No tak monopol na uczciwość, moralnośc, posiada wszak w Polsce tylko Kaczyński i PiS :D

Śr kwi 21, 2010 17:28

Nikt nie ma monopolu, szkoda tylko, że uczciwość jest tak rzadko jest używana przez polityków, zwłaszcza od czsu ostatniej kampanii wyborczej. Pr zastąpił prawdę.

Śr kwi 21, 2010 18:06

Jarosław jednak jest bardziej niebezpieczny niż Lech. Lepiej na niego nie głosować.

Ja chciałem głosować na Lecha, a teraz za bardzo nie mam wizji. :S

Śr kwi 21, 2010 18:40

Cytuj:
zwłaszcza od czsu ostatniej kampanii wyborczej. Pr zastąpił prawdę.
PO wygrało wybory, bo PR PiS okazał się za słaby (może nie mają odpowiednich ludzi do tego).

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Śr kwi 21, 2010 18:45

A może jednak warto szukać prawdy, a nie pr-u.
Sprawdzić oraz wydrukować plany, program i jego realizację. Wyłączyć telewizor, przeczytać i pomyśleć samemu. Tak, na to trzeba mieć dużo czasu, a rzeczywistość ciągle skrzeczy i pogania. Ale może warto? Bo co to jest prawda?

Śr kwi 21, 2010 19:52
zbanowany na stałe

Cytuj:
Taka okazja, żeby załatwić za jednym zamachem tyle niewygodnych osób ,nigdy by już się nie powtórzyła

Kogo masz na myśli?
Jezeli Rosjan to sie mylisz. Prezydent Polski nie jest az tak znacząca osoba w polityce. Na dodatek Prezydent, który być może wogóle by nie wygrał i za kilka miesięcy byłby już tylko byłym prezydentem. Gdyby Rosjanom w czymkolwiek mógł zaszkodzić to załatwiliby go na samym początku, albo tuż po sławnej wizycie w Gruzji.
Tak więc Ruscy odpadaja.

Pozostaje PO. Hmmm dla tych kilku miesięcy PO zabijałoby także swoich po to by zlikwidowac Kaczyńskiego? Chore myślenie, tak myślec moga tylko goście RM (tak barwnie określenie niegdys przez Wałęsę) i własciciele tej stacyjki.
PO odpada.

Lewica? Ci to już kompletnie odpadaja. Nie zabijaliby przy okazji swojego kandydata.

Kto nam pozostaje? No zawsze sa jeszcze na podorędziu :Żydzi, masoni, cykliści i kilka innych ugrupowań rojacych sie w zamaconych umysłach słuchaczy toruńskiej rozgłośni. Tylko co by im z tego przyszło?
Odpadaja

Na koniec pozostaje nam...no własnie BÓG. No bo jak On mógł do tego dopuscić? Pewnie należy do jakiegos spisku :o

A tak na serio to jedyne co nam pozostaje to leczenie twórców tych makabrycznych i chorych teorii. Leczenie intensywne i specjalistyczne.

Mam już pierwszego kandydata do leczenia (chociaz to już przypadek beznadziejny):
Cytuj:
- Jeżeli by to było zamierzone, to proszę popatrzeć: w ostatnim momencie do tego samolotu nie wszedł pan Jarosław Kaczyński. A może komuś zależało na załatwieniu obu? - pytał szef Radia Maryja.

- I jeszcze jedno - ciągnął. - Nie chciałbym być źle zrozumiany. Nie wiem czy ojciec zauważył, w czasie tej uroczystości pogrzebowej na Placu Piłsudskiego, pod koniec mszy świętej, zza ołtarza, tam zza tych zdjęć wysoko poszła, najpierw jedna – przepraszam ojcze, ale muszę to powiedzieć, ojciec wie, jakie ptaki były, jak się tam znalazły – ciekaw jestem, czy w Warszawie na tym placu są kaczki? Pofrunęły, były wypuszczone dwie kaczki. Co to znaczy? Czy to była złośliwość, czy to było rzeczywiście naturalne? No wiemy jak mówili niektórzy cały czas, prawda?

Cały Rydzyk...nic dodać nic ująć.

Śr kwi 21, 2010 19:54

Cytuj:
w ostatnim momencie do tego samolotu nie wszedł pan Jarosław Kaczyński.
Z tego wynika, że zamachu mógł dokonać właśnie prezes Jarosław. :mrgreen:

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Śr kwi 21, 2010 20:14
zbanowana na stałe

ja nie chcę spekulować jak było i kto za tym stoi,ale wszystko jest zbyt tajemnicze i zbyt wiele jest nieścisłości,rozbieżnych informacji, zbyt wiele dziwnych zdarzeń ( dlaczego tak niski lot, dziwny filmik, dziwne,że byli już prawie na miejscu tak nisko, lądowali , a tu nikt nie przeżył, dziwne,że ciała ciężko zidentyfikować,a bukiet nie, dziwne,że w dniu rocznicy katyńskiej,dziwne ,że na ziemi rosyjskiej,dziwne,że nie powołano jeszcze żadnej Komisji do tej sprawy,dziwne,że Tusk jakoś też ma gdzieś wyjaśnienia na czele z PO i Komorowskim, dziwne,że od razu na miejscu byli rosjanie i dziwne,że sprawę oddano na wstępie od razu rosyjskiej prokuratorze, a nie przyjechali nasi i od razu nie powiedzieli " wara Wam od tej sprawy", zamiast sami się nią zająć .. wszystko to wydaje się nienormalne dlatego ja nie wykluczam zamachu, podstępu,spisku,aczkolwiek nie jestem w stanie stwierdzić kto za tym stoi ,choć wiele rzeczy może wydawać się tendencyjnych).
Co do Jarosława- to ja mu ufam,jeśli zostałby Prezydentem to ok- przecież Lech był głową, ale szyją- Jarek i to Lecha " melduję wykonanie zadania" , ale jakby Jarek wygrał to osłabłaby partia.
W ogóle nie wiem jak PiS się podniesie. Dla mnie to też jest porażka ,bo ja na nich głosowałam i zamierzam głosować. Jeśli nie wystartuje Jarosław- Komorowski wygra. A to dla mnie klęska.I będę się wtedy dołować przez najbliższe 5 lat.
Żarty powyższe o Jarosławie Kaczyńskim,że mógłby wejść do samolotu albo,że to on dokonał zamachu są nie na miejscu. Jak możecie???!!

Śr kwi 21, 2010 20:31

A mi się zdawało, że jestem na portalu "wiara - portalu ludzi otwartych". A tu znowu warczenie - tym razem dostało sie Radiu Maryja i jego dyrektorowi ojcu Rydzykowi. Po co warczeć? Otwórzcie głowy, zacznijcie myśleć a jeszcze lepiej zamiast warczeć pomódlcie się. To pozwala się wyciszyć, uspokoić.

Śr kwi 21, 2010 20:42
*Julka* napisał(a):
dziwne,że ciała ciężko zidentyfikować,a bukiet nie, dziwne,

To akurat nie dziwne, już to któryś raz słyszę i sam się nie mogę głupocie nadziwić. Ciała ludzkie są cięższe przecież od kwiatów, więc siła grawitacji działa na nie mocniej. Jak zlecisz z dziesiątego piętra to też Cię łyżką z bruku będzie można skrobać. A weź zrzuć bukiet róż to sama zobaczysz. Tylko na wiatr uważaj. Ech...

Śr kwi 21, 2010 20:45
konserwatysta_pl napisał(a):
A może jednak warto szukać prawdy, a nie pr-u.
Sprawdzić oraz wydrukować plany, program i jego realizację. Wyłączyć telewizor, przeczytać i pomyśleć samemu. Tak, na to trzeba mieć dużo czasu, a rzeczywistość ciągle skrzeczy i pogania. Ale może warto? Bo co to jest prawda?

A która partia powie obiektywną prawdę?
Zawsze będzie zasada "moja prawda" to cała prawda, a pozostałych prawda to g....o prawda.
I która zamierza realizować nakreślone programy po wyborach?????

Śr kwi 21, 2010 20:49

Elbrus napisał(a):
Z tego wynika, że zamachu mógł dokonać właśnie prezes Jarosław. :mrgreen:

Nawet w żartach, takie słowa mogą skutkować konsekwencjami prawnymi!
To forum jest przecież publiczne i zawarte na nim wypowiedzi - niektórych tak ponosi, że jakby zapominają o tym.

Śr kwi 21, 2010 20:51
Zobacz profil WWW
Liam napisał(a):
To akurat nie dziwne, już to któryś raz słyszę i sam się nie mogę głupocie nadziwić. Ciała ludzkie są cięższe przecież od kwiatów, więc siła grawitacji działa na nie mocniej. Jak zlecisz z dziesiątego piętra to też Cię łyżką z bruku będzie można skrobać. A weź zrzuć bukiet róż to sama zobaczysz. Tylko na wiatr uważaj. Ech...

Słyszałam wypowiedź w TV, że mase ciała człowieka w momencie uderzenia takiej masy samolotu z taką prędkością należy przemnożyć 300 - 400 razy.
Kwiaty najmniej ucierpiały, bo samolot dachował, a luki bagażowe są położone w dolnej części - więc w momecie upadku na działała na nie taka siła nacisku, jakby to było w przypadku spadania podwoziem na ziemię.

Śr kwi 21, 2010 20:55
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1386 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 93  Następna strona