Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 19:24

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1386 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 93  Następna strona
 Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli 
Autor Wiadomość
zbanowana na stałe

Post Re: Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli
tak,ale był pożar jakiś , w każdym razie skoro samolot wygląda na spalony , wokół był ogień,ale dopuszczam,że kwiaty mogły gdzieś tam wylecieć, no, ale nie skupiam się głównie na tym. Jest masa innych trudnych do wyjasnienia rzeczy. Ja w ogóle nadal nie mogę pogodzić się ze stratą tych ludzi.

Śr kwi 21, 2010 21:03
zbanowany na stałe

Cytuj:
dziwne,że od razu na miejscu byli rosjanie i dziwne,że sprawę oddano na wstępie od razu rosyjskiej prokuratorze, a nie przyjechali nasi i od razu nie powiedzieli " wara Wam od tej sprawy", zamiast sami się nią zająć .. wszystko to wydaje się nienormalne dlatego ja nie wykluczam zamachu, podstępu,spisku,aczkolwiek nie jestem w stanie stwierdzić kto za tym stoi ,choć wiele rzeczy może wydawać się tendencyjnych).

O ile dobrze sobie przypominam to Smoleńsk lezy na terytorium Rosji, a nie Polski. Tak więc zgodnie z prawem to Rosjanie przejmują całe sledztwo i tylko od ich dobrej woli zalezy czy Polacy zostana bezposrednio dopuszczeni do badania katastrofy. Rosjanie te wole pokazali i polscy prokuratorzy prawie od samego poczatku uczestnicza w badaniach..
Najsmieszniejsze w Twoich wywodach jest zdanie "dziwne, ze od razu na miejscu byli rosjanie (a propos pisze sie z dużej litery)". To ja sie Ciebie pytam KTO miał być? Eskimosi? Aborygeni?
Naprawde najpierw trzeba pomyślec, a dopiero potem pisać takie androny.

Cytuj:
że Tusk jakoś też ma gdzieś wyjaśnienia na czele z PO i Komorowskim

To juz przesada. Gdzieś to ty masz chyba jakakolwiek wiedzę.
Od badania katastrof lotniczych sa wyspecjalizowane jednostki. W Polsce istnieje Państwowa Komisja Badania Wypadków Lotniczych działajaca przy Ministerstwie Infrastruktury.. Ta własnie komisja współpracuje z rosyjskim odpowiednikiem w celu zbadania przyczyn. To może trwać pół roku, a nawet dłużej. Dopiero potem można szukać winnych. Tu masz adres :
Państwowa Komisja
Badania Wypadkow Lotniczych
ul. Chałubińskiego 4/6
00-928 Warszawa

Wystarczy trochę poczytac by sie dowiedziec tak prostych spraw. Poczytac o rzeczach mądrych, a nie o kretyńskich teoriach tworzonych przez ignorantów i frustratów.
Chyba nie miałas na myśli tworzenia Spec-Komisji sejmowej???? To byłoby oznaka najwiekszej głupoty.

Cytuj:
Żarty powyższe o Jarosławie Kaczyńskim,że mógłby wejść do samolotu albo,że to on dokonał zamachu są nie na miejscu. Jak możecie???!!

Insynuacje o wchodzeniu do samolotu Jarosława, snuł Naczelny Szaman RP - szef Radia Maryja - Rydzyk. A więc jego spytaj "Jak możesz?"

Jeżeli chodzi o kwaity, To już ci wytłumaczył Liam, pozostała wiedze możesz czerpac z podręczników do fizyki dla gimnazjalistów.

Cytuj:
A tu znowu warczenie - tym razem dostało sie Radiu Maryja i jego dyrektorowi ojcu Rydzykowi

No cóz konserwatysto. Ten facet sieje nienawiść na antenie i co chwila wymyśla nowa bzdurę. Jak na takiego nie warknąć?

Śr kwi 21, 2010 21:10
zbanowana na stałe

eu_geniusz napisał(a):

O ile dobrze sobie przypominam to Smoleńsk lezy na terytorium Rosji, a nie Polski. Tak więc zgodnie z prawem to Rosjanie przejmują całe sledztwo i tylko od ich dobrej woli zalezy czy Polacy zostana bezposrednio dopuszczeni do badania katastrofy. Rosjanie te wole pokazali i polscy prokuratorzy prawie od samego poczatku uczestnicza w badaniach..

nie do końca :| jakby rosyjski samolot rozbił się na ziemi polskiej , wierz mi rosjanie od razu
bez ceregieli przejęliby to , a nie pytali" sorry ,możemy się wtrącić?"

nie pouczaj mnie z kwiatami,bo sam nie wiesz, co się stało.
A w tym momencie nie rozmawiam z o.Rydzykiem z Radia Maryja, ale z forumowiczami tego forum,których stwierdzenia,że Kaczyński zrobił zamach na brata, są krzywdzące i niestety przykre.

Co do komisjii - powinna być już dawno powołana jakaś porządna komisja do badania tej sprawy.

zbyt wiele też niektórych śladów jest zacieranych-materiały, komentarze o różnych prawdach-są natychmiastowo kasowane.

Każdy ma prawo do rozważania Zamachu, więc ja nie zgadzam się jak na razie, na żadne
winy pilotów i wypadek.

I skończ eugeniusz z tą swoją prowokacyjną ironią,bo nie stajesz się przez to
inteligentniejszy.

Śr kwi 21, 2010 21:23

eu_geniusz napisał(a):
Ta własnie komisja współpracuje z rosyjskim odpowiednikiem w celu zbadania przyczyn. To może trwać pół roku, a nawet dłużej.
Może to potrwać nawet 2 lata.
Selgrado napisał(a):
Nawet w żartach, takie słowa mogą skutkować konsekwencjami prawnymi!
A gdybym zażartował, że ja to zrobiłem, to byłbym oskarżony o oczernianie (w żartach) samego siebie?

*Julka* napisał(a):
I będę się wtedy dołować przez najbliższe 5 lat.
Chyba, że zostanie "odsunięty" przed końcem swojej kadencji.
*Julka* napisał(a):
ale z forumowiczami tego forum,których stwierdzenia,że Kaczyński zrobił zamach na brata, są krzywdzące i niestety przykre.
Kogo te stwierdzenia skrzywdziły? Kaczyńskiego?
1.To nie było stwierdzenie.
2.Kaczyński "przyjmował" nie takie zarzuty (i to nie w żartach). \Chociażby zarzut o polityczne aresztowanie Barbary Blidy, czyli pośrednio przyczynienie się do jej śmierci.

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Śr kwi 21, 2010 21:41
zbanowana na stałe

w takim razie bardzo kiepski żart. Mnie by nie było do śmiechu jakbym opłakiwała kogoś bliskiego i ktoś nawet w głupich żartach napisał ,że może to ja zabiłam ,bo coś tam coś tam. a potem masa to powtarza.
to jest po prostu gorzej niż gówniarskie.

Śr kwi 21, 2010 21:45

Julka, dziekuję za stwierdzenie, że najbardziej szkoda ludzi, tych ludzi. Wieczne odpoczywanie racz Im dać Panie..... Nie ma co sie dołować przez następne x lat. I to co robisz świadczy o tym, że rozumiesz więcej niż pokazujesz. Ty masz wątpliwości w opisach katastrofy i jako człowiek powinnaś mieć, ale również starasz się zasiać ziarno wątpliwości czyli człowieczeństwa wśród forumowiczów. Tak trzeba.
Wyjaśnienia odnośnie "dachowania" należy włożyć między bajki dla grzecznych dzieci. Przy prędkości 200km/godz po zderzeniu z przeszkodą pod kątem części samolotu rozlatują się na odległości kilkusetmetrowe. Co do kwiatów, to wydaje się możliwe wylecenie z częścia, do której były przymocowane, a która później była niejako ich osłoną. Przy dużych przeciążeniach mogły zostać uszkodzone, a organizm ludzki prawdopodobnie by nie wytrzymał (wylew wewnętrzny). Ale to tylko dywagacje.

Śr kwi 21, 2010 22:05
zbanowany na stałe

Cytuj:
[Co do komisjii - powinna być już dawno powołana jakaś porządna komisja do badania tej sprawy.
/quote]

Nie potrafisz czytać, czy nie rozumiesz co czytasz? Pisze po raz drugi
PAŃSTWOWA KOMISJA BADAŃ WYPADKÓW LOTNICZYCH istnieje od dawna i NIE MA POTRZEBY powoływać czegokolwiek. To komisja składajaca się ze specjalistów, a nie ignorantów polityków.
Poza nia, a raczej równolegle z nia działa Prokuratura.
I jedno i drugie współdziała z rosyjskimi odpowiednikami w celu zbadania przyczyn katastrofy!!!
Czego ty chcesz? Medialnego spektaklu, gdzie główne role beda grali politycy?
Jezeli tak, to ty nie chcesz rzetelnego wyjasnienia sprawy, ale CYRKU.

Cytuj:
zbyt wiele też niektórych śladów jest zacieranych-materiały, komentarze o różnych prawdach-są natychmiastowo kasowane

Dowody!!! Dowody, a nie wyssane z palca bzdury.

Cytuj:
Każdy ma prawo do rozważania Zamachu, więc ja nie zgadzam się jak na razie, na żadne
winy pilotów i wypadek.

A ja sie nie zgadzam na snucie idiotycznych teorii przez ignorantów. M.in. Ciebie.
Poza tym kto normalny obwinił pilotów? No kto? Jakis dziennikarzyna?
Jak na razie wszystko jest brane pod uwagę. Jedynie ty i Tobie podobni z góry już ustalili, ze to był zamach. Jakby prezydent Kaczyński był conajmniej prezydentem USA, czyli kims kto ogromna władze i wielki wpływ na światowa politykę.
Weź mnie kobieto nie rozśmieszaj. Doucz sie najpierw troche, a później dopiero pisz kolejne bzdety.

Cytuj:
I skończ eugeniusz z tą swoją prowokacyjną ironią,bo nie stajesz się przez to
inteligentniejszy.

No chyba skończe, ale rozmowe z Tobą, bo przypomina mi to rozmowe z 5 latkiem.

Śr kwi 21, 2010 22:11

A i jeszcze wątpliwość odnośnie prawdy? całej prawdy, półprawdy itd. Każdy ma prawo do swojej prawdy i obrażanie Kogoś za to, że ma swoją małą prawdę, którą stara się zgłębić jest wyrazem pogardy. Aby coś powiedzieć, należy nauczyć się słuchać i rozumieć co zostało powiedziane. Warczenie uniemożliwia rozmowę, i w konsekwencji może prowadzić do ... samookaleczenia. Czym różni sie prezydent Albani od prezydenta Stanów Zjednoczonych? Znowu mamy także na forum ludzi otwartych słuchać "przemądrzałych pyszałków" którzy pozjadali wszystkie rozumy. Jest taka pieśń chyba Okudzawy o postęplowaniu wszystkich mądrych ...
Do miłego usłyszenia.

Śr kwi 21, 2010 22:23
zbanowany na stałe

Cytuj:
Czym różni sie prezydent Albani od prezydenta Stanów Zjednoczonych?

Zakresem władzy.
Tłumacząc prosciej - Tym czym papież od proboszcza. Obaj sa księzmi, ale róznica jest.

Śr kwi 21, 2010 22:29

konserwatysta_pl napisał(a):
Każdy ma prawo do swojej prawdy i obrażanie Kogoś za to, że ma swoją małą prawdę, którą stara się zgłębić jest wyrazem pogardy.
Są więc tacy dla których zamach jest prawdą, albo wypadek/usterka, albo błąd pilota.
Wszystko powyższe jest prawdą i jest zagwarantowane "prawnie". Ciekawe...
A co to jest "swoja prawda" i czym się różni mała prawda od większej?

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Śr kwi 21, 2010 22:35

Tak, czas pokaże, co było najbardziej prawdopodobnym powodem katastofy. W tej chwili jest za mało danych, żeby to jednoznacznie ocenić. Prawda, a cóż to jest Prawda.

Śr kwi 21, 2010 22:48
zbanowana na stałe

eugeniusz powiem jedno: przestań obrażać mnie i innych ludzi tylko dlatego,że mają inne zdanie od Ciebie.
Poza tym ja nie powiedziałam,że to był zamach,ale ,że dopuszczam możliwość zamachu. A to różnica.

a tak ogólnie:

http://www.youtube.com/watch?v=Zfwb0QYf ... re=related

straszny tu dym ... długo, długo.. przy katastrofach zwykle taki dym długo jest ....

tupolew wyglądał na spalonego, ale ja tam widziałam nagranie ,gdzie powietrze było w miarę czyste i nawet
widoczność niezła i gdzieniegdzie tylko paliły się małe ogniska..ze dwa... dziwne.

konserwatysta: no dlatego mówię,że bukiet mógł wylecieć , ale ciężko mi stwierdzić.
jak mówię wszystko to są przypuszczenia. ciekawa jestem czy kiedykolwiek się dowiemy...
tak czy siak Polska już nie ta...

ale dziś słuchałam pięknej homilii ,która trochę dodała mi nadziei. nadziei,że śmierć to nie koniec.
I,że nawet jeśli czasem wydaje mi się w czymś takim jak katastrofa w Smoleńsku nie powinno się doszukiwać jakiegoś sensu to choćby ten człowiek ,który stojąc w kolejce wypowiadał się,że
żałuje,że tak mówił,że będzie teraz stał i zastanawiał się ,czemu tak było....
dziś rozmawiałam z kolegą i mówię jakie zmiany we mnie to spowodowało,ale ,że nie wiem
czy można liczyć na zmianę ogólnie krajową. A on" no tak zmiany najpierw przychodzą wewnątrz"...
być może na zmiany przyjdzie poczekać.
Bo to wszystko to nie tylko o polityczną arenę się rozgrywa.
Bo to wszystko to nie tylko media.
Bo to wszystko to nie tylko wybory,kto zostanie prezydentem.
Bo tu chodzi o Polskę: a Polska to MY.
we mnie to obudziło... wiele dobra tyle powiem. I może jeszcze przyjdzie...
aczkolwiek jestem zdania,że wolałabym by to się nie zdarzyło.
To jest wciąż taka niemożliwa możliwość.... godzę się z tym... ale ciężko..

ps. co do prawdy: nikt z nas nie wie jaka ona jest.
bo nic nie wiadomo . na razie wszystko to tylko przypuszczenia, które wolno mieć.
I każdy ma prawo do swoich.

Śr kwi 21, 2010 22:53

Rumuńskie media podają coś niewiarygodnego na temat katastrofy samolotu prezydenckiego.
Trudno w to uwierzyć, wręcz niewiarygodne!
http://www.niezalezna.pl/article/show/id/33217

Cz kwi 22, 2010 6:15
Gita2 napisał(a):
Rumuńskie media podają coś niewiarygodnego na temat katastrofy samolotu prezydenckiego.
Trudno w to uwierzyć, wręcz niewiarygodne!
http://www.niezalezna.pl/article/show/id/33217

Kolejni nawiedzeni traktujący Rosjan jak bandę idiotów.
"Julka" - kilka ognisk w sytuacji gdy wywaliło się paliwo lotnicze to nic nadzwyczajnego.

Cz kwi 22, 2010 7:12

Alus! A jak strzelali naszym jeńcom wojennym w tył głowy, to kim byli?
Rumuni byli najbardziej niechętnym w stosunku do ZSRR "barakiem" w czasie komunistycznego zniewolenia.
To, że teraz odważyli się na podanie takiej wersji świadczy o tym, że nadal są najbardziej niechętni.
Jednak to co obecnie wiemy na temat śledztwa, sprzeczności, tajemnice itp. dają dużo do myslenia.
Objęcie przez Putina Tuska na miejscu katastrofy było wyraźnie widać, że jest sztuczne.
Nie jestem pewna o tym czy Rosjanie są niewinni, chociaż wersja, że mysleli o tym, że na samolocie jest również Jarosław Kaczyński wydaje się zupełnie nieprawdopodobna.
Wywiad rosyjski jest profesjonalny.

Cz kwi 22, 2010 8:34
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1386 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 93  Następna strona