Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 21:58

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 89  Następna strona
 Wybory 2010 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: Wybory 2010
Kampania już sie zaczęła!!!
Rozpoczał ją nie kto inny ale sam Naczelny Siewca Rydzyk, z iście "katolickim" zacięciem.:
Cytuj:
Słyszałem, proszę to sprawdzić, nie wiem czy to prawda, że podobno pełniący obowiązki prezydenta pierwsze czym się zainteresował, to tym tajnym sprawozdaniem czy opracowaniem, to chyba robił pan Macierewicz, o WSI. I te dokumenty – mówił redemptorysta. I kontynuował: - Podobno 50 ludzi z kancelarii z miejsc zwolniono. Nie wiem czy to jest prawda. Nie ci, którzy są do tego..., niech powiedzą ci rządzący, czy to jest prawda. Bo to jest po prostu dziwne. Wchodzimy w system, który jużeśmy przeżyli.

Najwidoczniej habit do magla oddawał i urządził sobie ploty z moherowymi beretami.

Czy tego faceta nie można by gdzies zamknąć?

Cz kwi 22, 2010 20:20

@eu_geniusz
"Dziennikarze" z ND się rozkręcają:
Wizerunek ponad wszystko

Tusk zasłużył na dymisję

Wybory będą sprawdzianem naszej przemiany

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Cz kwi 22, 2010 20:34
Dural napisał(a):
Dla mnie Korwin Mikke to troche szalony czlowiek, chociaz ciekawe wypowiedzi tez ma. Mysle, ze prezydent powinien byc dostojny, wysoki, szronkowaty itd. . Czy musi byc madry? Tu mozna polemizowac, ale jego sztab to juz musi bezdyskusyjnie!

A nie znasz przysłowia "jaki pan taki kram".....głupi nie dobierze mądrych, bo nawet nie potrafi rozeznać czym jest mądrość.

A ta niechęć O. Rydzyka do Komorowskiego budzi we mnie nieustanne zdziwienie.
Rozumiałabym, gdyby chodziło mu o kogoś niewierzącego, wyznawcę innej religii, socjalistę.
Wychodz jakby obaj modliki się i oddawali kult innemu Bogu.
Bo Komorowski, i cała jego rodzina, tzn. żona, dzieci,od lat związani są i współtworzą stowarzyszenie "Przymierze Rodzin", którego priorytetem jest edukacja od przedszkola po studia wyższe według wartości patriotyczno chrześcijańskich.
http://www.przymierze.org.pl/
Mogę pojąc, że nie trawi Tuska, bo ten "w celach politycznych" - ponoć, po kilkunastu latach pożycia wziął ślub kościelny.
Ale przdkładać Wolniewicza "rzymskiego katolika niewierzącego" orędownika eutanazji nad katolika z dziada pradziada......tego ni w ząb nie jestem w stanie pojąć :o :o

Cz kwi 22, 2010 21:01

@Alus
Wolniewicz ponadto popiera karę śmierci - podobnie zresztą jak (kiedyś/nadal?) Jarosław Kaczyński.

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Cz kwi 22, 2010 21:31

Elbrus napisał(a):

To jest jak najbardziej uzasadnione i tylko w takiej republice bananowej jak u nas nie lecą dymisje. Nie możemy teraz każdego krytycznego głosu w stronę rządu, czy PO, traktować jako wykorzystywania tragedii do gry politycznej.

Cz kwi 22, 2010 23:34
Cytuj:
To jest jak najbardziej uzasadnione i tylko w takiej republice bananowej jak u nas nie lecą dymisje. Nie możemy teraz każdego krytycznego głosu w stronę rządu, czy PO, traktować jako wykorzystywania tragedii do gry politycznej.

A gdyby Tusk nie zezwolił lecieć generalicji, to też byłby argument do dymisji - bo przeciez kierowałby się tylko zazdrością, złośliwością i chęcią umniejszenia rangi wizyty Prezydenta w Katyniu.
Kłania się stare przysłowie - jak nie kijem to pałą.
Tak ja teraz publicznie osoby dla potrzeb polityki, w dniach żałoby, kłamią publicznie - p. Waszczykowski, Krasnodębski dowodzą, że Komorowskie powiedział "Jaki Prezydent taki zamach.
Nie wierzę, aby w Polsce porafiono w zacietrzewieniu, zawiści, uszanowac żywych lub zmarłych.
Ksiądz pozwala sobie na informacje w rodzaju "Podobno zrobiono to...i tamto" za dwa dni zniknie "Podobno" i zostanie jedynie słuszna prawda "zrobiono to i tamto".
I oczywiście wszystko w imię "Bóg, honor, Ojczyzna" :( :( :(

Platforma przynajmniej na ten czas schowała, zniewoliła Palikota.....no ale PO to samo zło i napewno tak zadziałała w ramach zamierzonego spisku.

Pt kwi 23, 2010 6:50
zbanowany na stałe

Po co nam politycy?
Jak widać po zachowaniu piewców PO, tylko po to by nas okłamywali. W ich "rzeczywistości", lepiej jak Rostowski kupuje swap-y by ukryć dziurę budżetową, jak Tusk przerabie 70 mld euro, na rozwój naszego kraju, by umocnić złotego, gdy taki jeden małolat bezrobotny, wyjeżdża by zapierniczac na budowie gdzieś w Europie...czy teraz się o tym pisze?
Pisze się o spadających zarobkach? 0.6% minus za 2009 rok? za PiS plus 30%!!!
Pisze się jak są podsłuchiwani dziennikarze?, jak prokuratorzy naciskani? jak Komorowki karze zabezpieczyć prywatne rzeczy osób z PiS, tłumacząc to "pobieraniem DNA"?
Jak ginie laptop Szczygły? przeczytaliście o tym na onecie? usłyszeliście w TVN? wiecie, ze akcyzy na paliwa wzrosly? na gaz, na prąd? że benzyna już po 4, 60?

Po co wam politycy? by nienawidzić o.Rydzyka? durnie...

Pt kwi 23, 2010 7:04
Zobacz profil WWW
Taaaa.- spadek 0,8 w Polsce gdy wszystkie kraje na świecie notują wzrosty w granicach 30%
Młodzi wyjechali wszyscy po zakończeniu kadencji IVRP.
I oczywiście ukochane, najbardziej szanowane magiczne słówko -"NIENAWIŚC".

Pt kwi 23, 2010 7:08

Elbrus – nikomu nie zalecam postępowania wbrew sobie. Należy postępować zgodnie z tym, w co się wierzy. Po smoleńskiej katastrofie dowiedzieliśmy się o jej ofiarach wiele dobrych rzeczy. Muszą zginąć następni, żebyś uwierzył, że nie wszyscy co zostali przy życiu są oszołomami?

Widziałam ostatnio sporo wystąpień w mediach, w których mówi się o PiS w kontekście „utraty wierchuszki”, żądzy odwetu, dążenia do wykluczenia pewnych środowisk, chęci zmiażdżenia Platformy przy pomocy brutalnej kampanii, wykorzystywania tragedii smoleńskiej w kampanii wyborczej itp.; jednym słowem próbuje się wrócić do dawnej taktyki przypinania PiS fizjonomii złowieszczego demona mającego jeden cel – zniszczenie demokracji, Polski i czego się tylko jeszcze da dookoła. Z drugiej strony odnoszę wrażenie, że w wypowiedziach wielu przedstawicieli PiS dominuje spokój, powaga, rzeczowość. Wspominają swoich zmarłych liderów, mówią o kontynuacji ich dzieł, o chrześcijańskiej nadziei, o braku przyzwolenia społecznego na brutalną kampanię itd. Nie wiem, czy dobrze odczytuję sytuację ale wygląda to, jakby bardzo starano się sprowokować PiS do ostrych wystąpień a PiS nie dawał się sprowokować. Jeśli tak jest, to postawa PiS coraz bardziej mi się podoba. Zważywszy na podane wczoraj zmiany w sondażach chyba podoba się nie tylko mnie. Moim zdaniem powinni wysunąć kandydata na prezydenta, który będzie kontynuował tę linię postępowania – spokojnego, poważnego, mądrego, takiego, który nie da się sprowokować do pyskówki i bezsensownej szarpaniny a w odpowiedzi na demagogiczne zaczepki będzie w stanie przedstawić konkretne, wyważone, wiarygodne argumenty. A przede wszystkim będzie pamiętać, że to on jest dla narodu, nie naród dla niego.

Podobało mi się również wystąpienie pana Napieralskiego, komentujące jego decyzję o kandydowaniu na urząd prezydenta. Jako osoba wychowana w PRL-u nie jestem w stanie przekonać się do SLD, dla mnie jest ona spadkobierczynią PZPR, której rządy w żaden sposób nie kojarzą mi się pozytywnie. Ale w demokracji pluralizm jest potrzebny a decyzja pana Napieralskiego jest rzeczywiście decyzją odważną. Być może ma to swoje uzasadnienie polityczne, że w przypadku uzyskania małego poparcia w wyborach „polegnie” w swojej partii, jednak jeśli jego kampania będzie zgodna z wczorajszym wystąpieniem mojego szacunku nie straci, nawet gdyby uzyskał ćwierćprocentowe poparcie.

Trzeba pamiętać, że wszystkie strony polityczne poniosły tragiczne straty w katastrofie pod Smoleńskiem a cierpienia nie da się zmierzyć liczbą poległych. Nie ma żadnego powodu aby przypuszczać, że śmierć Jerzego Szmajdzińskiego jest mniej bolesna dla SLD niż Lecha Kaczyńskiego dla PiS.

Przyznam, że PO straciła całą moją sympatię z powodu rozporządzenia o obowiązkowej cytologii i mammografii. Nie mam za grosz zaufania do partii, która odbiera kobietom prawo do decydowania o własnym biuście i własnych czterech literach. I popieram protest zmarłego Lecha Kaczyńskiego przeciwko nowelizacji ustawy o IPN. Myślę, że jeśli obecny prezydent p.o., pan Komorowski, ją podpisze, straci trochę punktów w sondażach. Było też parę innych posunięć Platformy, które mi się nie podobają, na przykład dążenie do ograniczenia kompetencji CBA. Im mniej kompetencji mają organy walczące z korupcją, tym większe stają się kompetencje korupcji, a na korupcji tracą wszyscy oprócz tych, co biorą łapówki.

No i jest jeszcze pan Pawlak, jako minister gospodarki główny autor dodatniego PKB (chyba?), który tak dumnie powiewa na sztandarach PO.

Do niedawna nie interesowałam się polityką, ale przy okazji parytetów wyborczych dla kobiet, trochę mnie to wciągnęło.

Pt kwi 23, 2010 7:13
zbanowany na stałe

Alus napisał(a):
Taaaa.- spadek 0,8 w Polsce gdy wszystkie kraje na świecie notują wzrosty w granicach 30%
Młodzi wyjechali wszyscy po zakończeniu kadencji IVRP.
I oczywiście ukochane, najbardziej szanowane magiczne słówko -"NIENAWIŚC".

znów bredzisz, znów nic nie zrozumiałaś...(censored) mnie obchodzą "wszystkie kraje" to tak samo jak "żaden kraj", tak samo nic nie znaczące jak wszystko to co piszesz.
Choć miałabyś tyle przyzwoitości by już nie dyskutować z moimi wpisami, bo wielokrotnie się ośmieszyłaś, a nawet udowodniłem Ci mijanie się z prawdą.
Mam alergie na taką "inteligencję". I popieram twoje zaangażowanie w partię PO, taki sam poziom.

Pt kwi 23, 2010 7:27
Zobacz profil WWW
Cytuj:
I znów bredzisz, znów nic nie zrozumiałaś...(censored) mnie obchodzą "wszystkie kraje" to tak samo jak "żaden kraj", tak samo nic nie znaczące jak wszystko to co piszesz.
Choć miałabyś tyle przyzwoitości by już nie dyskutować z moimi wpisami, bo wielokrotnie się ośmieszyłaś, a nawet udowodniłem Ci mijanie się z prawdą.
Mam alergie na taką "inteligencję". I popieram twoje zaangażowanie w partię PO, taki sam poziom.

Klasyka......

Pt kwi 23, 2010 7:31
olila - według sondazy PiS zyskał, a 50% Polaków nie chce kandydatury J. Kaczyńskiego
http://www.tvn24.pl/-1,1653248,0,1,50-p ... omosc.html
A za kilka dni inna pracownia zaserwuje nam diametrialnie odmienne wskazania.

Pt kwi 23, 2010 8:54

olila napisał(a):
Podobało mi się również wystąpienie pana Napieralskiego, komentujące jego decyzję o kandydowaniu na urząd prezydenta. Jako osoba wychowana w PRL-u nie jestem w stanie przekonać się do SLD, dla mnie jest ona spadkobierczynią PZPR, której rządy w żaden sposób nie kojarzą mi się pozytywnie.

Z upływem czasu podziały historyczne tracą na znaczeniu, a coraz większą rolę odgrywają podobnie socjalistyczne zapatrywania obu partii. Stąd coraz większa sympatia i bliższa współpraca lewicy katolickiej i lewicy laickiej.

Pt kwi 23, 2010 9:21
Cytuj:
Stąd coraz większa sympatia i bliższa współpraca lewicy katolickiej i lewicy laickiej.

Rozumię z Kwasniewskim, Cimoszewiczem, Olejnikiem....ale z Napieralskim?

Pt kwi 23, 2010 9:32

Na tle Leppera z postesbeckiej SO Napieralski z postpezetpeerowskiej SLD prezentuje się całkiem przyzwoicie ;)

Pt kwi 23, 2010 9:37
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 89  Następna strona