Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 17:54

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1386 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 93  Następna strona
 Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli 
Autor Wiadomość
Post Re: Rozbił się samolot z Lechem Kaczyńskim, wszyscy zginęli
nurhia napisał(a):
hm no to moze kosmici ukradli nam samolot i trzasneli nim o ziemie?pozniej przez pol roku beda taka glupote wykluczac.
zreszta wciaz mowicie zamach.pilota najlepiej obwinic bo ma imie, nazwisko.a wiec kto spowodowal zamach z luboscia o ktorym tak niektorzy pisza?nie badzcie tacy skromni, powiedzcie, chetnie sie dowiem.a jak nie wiecie, to juz lepiej dajcie spokoj ze spekulacjami, bo sie to juz nudne robi.

W kwestii ewentualnej winy pilota odpowiedzialność ponoszą dowódcy.
Człowiek, który oskarżony został o tchórzostwo przed cała Polską, poseł Karski takie doniesienie zrobiło do prokuratury po sławnym incydencie odmowy lądowania w Tbilisi, nigdy nie powinien pilotowac samolotu prezydenckiego.

So kwi 24, 2010 10:56
Pilot ewentualnie odpowiedzialny za śmierć 95 osób został awansowany przez pana Klicha:

Cytuj:
Decyzją Nr 343/KADR z 13 kwietnia 2010 roku, Minister Obrony Narodowej Bogdan Klich awansował pośmiertnie kpt. pil Arkadiusza Protasiuka na stopień majora.

Wina pilota to papka merdialna dla maluczkich- jak widać nawet minister z PO wie, że to nie pilot.

każdy lubi myśleć, że jest niezależny -ale ja pamiętam jak kiedyś czytałam GW- to piana mi wyskakiwała na pysku jak słyszałam nazwisko np. profesora Chazana- to nie było racjonalne- tylko taka reakcja uwarunkowana- oni robili nagonki na niego. Do teraz mam do niego negatywne nastawianie emocjonalne- tego nie da się juz odwrócić.

Takie przypadki, że jedyny prezydent nie oskarżany o bycie TW- ginie właśnie na terenie Rosji.

Przypomnijmy:

Cytuj:
Z materiałów komunistycznej bezpieki wynika, że obecny lider lewicy był zarejestrowany jako tajny współpracownik "Alek". Młody Kwaśniewski musiał czuć się bardzo pewnie - komentuje "Fakt". Nawet SB oszukiwał, że jest magistrem.

"Fakt" jest pierwszą gazetą, która dotarła w Instytucie Pamięci Narodowej do teczek byłego prezydenta. Gazeta twierdzi, że nie skorzystała z przecieku ani nikt nie podrzucił jej tajnych teczek. Do zachowanych w IPN materiałów dotyczących Aleksandra Kwaśniewskiego dotarł najprostszą drogą. Nowa ustawa lustracyjna daje każdemu Polakowi prawo dostępu do teczek osób sprawujących najważniejsze funkcje w państwie. Każdy może prześwietlić przeszłość zarówno obecnych, jak i dawnych dygnitarzy. I choć Trybunał Konstytucyjny zakwestionował część ustawy, to uprawnienie nadal obowiązuje. "Fakt" postanowił sprawdzić, jak działa ono w praktyce.

http://www.wprost.pl/ar/114625/Fakt-Kwa ... o-TW-Alek/

Cytuj:
Dziś na procesie wytoczonym K. Wyszkowskiemu z powództwa L. Wałęsy zeznawał major SB Janusz Stachowiak.

Funkcjonariusz zeznał, że rejestrował Lecha Wałęsę jako tajnego współpracownika o pseudonimie „Bolek”, który został „stosunkowo łatwo” pozyskany do współpracy, nie był zastraszany ani szantażowany, gdyż współpracownicy pozyskani groźbą byli mniej efektywni.

Natomiast „Bolek”, według zeznań funkcjonariusza, przysięgał nawet „na krzyżyk”, że będzie dobrym i sumiennym współpracownikiem.

Szczegółowo opowiedział również o motywach finansowych współpracy TW "Bolka” i kwotach pieniężnych, jakie otrzymywał za donosy.

Najciekawsze jednak zeznania dotyczą jednak przyczyn, dla których funkcjonariusz nie złożył takich wyjaśnień podczas procesu lustracyjnego w 2000 roku. Miał on być wówczas zastraszany, przytoczył nawet przykłady swoich kolegów, którzy łamiąc zmowę milczenia w sprawie współpracy „Bolka”, narażali się na wytaczane im fikcyjne procesy karne; jednemu z nich wytoczono sprawę o posiadanie materiałów radioaktywnych.

http://swkatowice.mojeforum.net/temat-vt9111.html

Jaruzelski:

Cytuj:
Według dokumentów znajdujących się w archiwach IPN współpracował w latach 1946–1954 jako agent informator z Informacją Wojskową pod pseudonimem "Wolski

http://pl.wikipedia.org/wiki/Wojciech_Jaruzelski

Jak widać niestety- choć mniejszość społeczeństwa współpracowała z bezpieką- to jednak wybory prezydenckie czasem dają nam wybór między dwoma TW.

Takie jak te gdzie walczył Kwaśniewski z Olechowskim albo wcześniejsze Kwaśniewski z Wałęsą.

Jak ktoś naprawdę się pyta czemu teraz i czemu ten prezydent- to już wie, ale czy wszyscy pytają naprawdę?

So kwi 24, 2010 11:22

Czy nie zaczynacie rozmywać problemu zajmując się problemami pobocznymi w sprawie katastrofy?
Z pewnością bardzo istotnymi, ale w sprawie katastrofy ubocznymi. Ważniejsze są chyba kwestie poruszane przez gen Petelickiego do Donalda Tuska w tym problemkomisji w sprawie katastrofy w Mirosławcu (rezygnacja wszystkich ekspertów technicznych, szykany wobec majora Szczęsnego, po próbie przedstawienia prokuraturze raportu wstępnego, żądanie dymisji ministra Klicha).
Staram sie utrzymać wirę, że był to wypadek, choć jest coraz ciężej. Zwłaszcza po wiadomościach, że Polska nie wprowadziła procedur NATO-wskich (powinny lecieć co najmniej 3 samototy z dowódcami), i zrezygnowała z przejęcia dochodzenia (dyrektywy Unijne) uczestnicząc tylko w dochodzeniu Rosjan.
Pomódlmy się za ofiary katastrofy... Wieczny odpoczynek racz dać im Panie...

So kwi 24, 2010 12:14
Teresse - masz rację, to wszyscy byli TW prezydenci gremialnie sprokurowali zamach.

So kwi 24, 2010 14:45
zbanowana na stałe

Alus jak dotąd to nie ja mam okazję nawtykać innym,ale jak dotąd to inni mnie obrażają, więc nie mów mi,że podejrzenia o zamachu są okazją do nawtykania innym - ok ???

oczywiście ,że zamach sam się nie robi. Jak jest zamach to ktoś za tym musi stać- ale jak nie masz dowodów to nie wskażesz nikogo konkretnego. Możesz tylko podejrzewać.
W dzisiejszych czasach pełnych manipulacji i kłamstwa bycie czujnym jest na czasie, w przeciwieństwie,co do niektórych opinii. I ja na tym poprzestanę.
A jak działa manipulacja już chyba większość zobaczyła po katastrofie.

So kwi 24, 2010 16:12

Dzisiaj w Radio Maryja po godz. 21.40 - Rozmowy niedokończone: Wokół tragedii samolotowej pod Smoleńskiem,
Tomasz Hypki - Sekretarz Krajowej Rady Lotnictwa.
Myślę, że warto będzie posłuchać.

So kwi 24, 2010 16:21
Zobacz profil WWW

Właśnie słucham tych "Rozmów niedokończonych" w RM, ale trudno mi się w zupełności zgodzić z Tomaszem Hypkim;
www.radiomaryja.pl

So kwi 24, 2010 22:04
Gita2 napisał(a):
Właśnie słucham tych "Rozmów niedokończonych" w RM, ale trudno mi się w zupełności zgodzić z Tomaszem Hypkim;
http://www.radiomaryja.pl

Nie chce potwierdzić teorii zamachu?

N kwi 25, 2010 8:01
A co powiecie na to, że na stronie TVPInfo znalazło się orędzie Komorowskiego z datą 10.04.2010 i godziną 05.57:
Sensacyjna data i godzina orędzia Komorowskiego

Polska znalazła się w żałobie przed katastrofą.
Komorowski jasnowidzem, czy co?

N kwi 25, 2010 10:45
zbanowana na stałe

Cytuj:
Zrobiłem zdjęcie skrzydła, które zniknęło po dwóch godzinach

Cytuj:
. Nie mieliśmy dostępu do miejsca, gdzie samolot się rozbił.

Cytuj:
Był tam też kawałek terenu ogrodzony, ale niepilnowany przez milicję, nie było tam dużych części samolotu, tylko jakieś małe fragmenty. Widzieliśmy, jak jacyś młodzi ludzie je zabierali. Krzyczeliśmy, że nie powinni tego robić, oni jednak zabrali te kawałki i poszli. Z drugiej strony lotnisko nie było ogrodzone, co nas zdziwiło. Teren był otwarty i można było wejść prawie na pas startowy. W pobliże wraku nie było szans się dostać

Cytuj:
Już ponad 6 tys. osób podpisało się pod listem otwartym do premiera Donalda Tuska o powołanie międzynarodowej komisji technicznej w celu zbadania przyczyn katastrofy prezydenckiego samolotu. Tymczasem rząd nie widzi potrzeby organizowania "na obecnym etapie prac" nowych zespołów śledczych. Jest przekonany, że współpraca polsko-rosyjska w zupełności wystarczy do wyjaśnienia przyczyn tragedii pod Katyniem.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html
już PO robi wszystko po swojemu i robi to ,czego zabraniał/ nie chciał Prezydent :
pewnie nie mógł się doczekać by to zrobić... :roll:

N kwi 25, 2010 10:48
Cytuj:
już PO robi wszystko po swojemu i robi to ,czego zabraniał/ nie chciał Prezydent :
pewnie nie mógł się doczekać by to zrobić... :roll:

I dlatego ukradli skrzydło, zburzyli ogrodzenie, nasłali watachy złodziei......

N kwi 25, 2010 11:41

osiris napisał(a):
A co powiecie na to, że na stronie TVPInfo znalazło się orędzie Komorowskiego z datą 10.04.2010 i godziną 05.57:
Sensacyjna data i godzina orędzia Komorowskiego

Polska znalazła się w żałobie przed katastrofą.
Komorowski jasnowidzem, czy co?
To tak jak relacja o zawaleniu się WTC7 w BBC - drobna pomyłka...

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

N kwi 25, 2010 11:53
Cytuj:
drobna pomyłka......

Rozumiem, że to wyłącznie Twoja teza, bo nie możesz się (tak jak i ja) autorytatywnie na ten temat wypowiadać.

N kwi 25, 2010 12:08
zbanowana na stałe

Alus napisał(a):
I dlatego ukradli skrzydło, zburzyli ogrodzenie, nasłali watachy złodziei......

i dlatego robią z IPNem co im się podoba

N kwi 25, 2010 12:11
Chyba przy tym wszystkim kradzież Księżyca to mały Pikuś.

N kwi 25, 2010 12:17
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1386 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 93  Następna strona