Autor |
Wiadomość |
Elbrus
|
 Re: Lucid Dream
Cytuj: czy to nie jest okultyzm Z okultyzmem lub wywoływaniem duchów ma to tyle wspólnego co poker z tarotem. @discovery44 Jeśli takie rzeczy będziesz traktował w kategoriach grzechu, to niedługo zaczniesz bać się snu jako takiego. Wiele rzeczy podczas snu można robić, jeśli jest się świadomym tego np. skakanie z dużych wysokości. Czy to jest związane z myślami o samookaleczaniu lub samobójstwie? Daj spokój...
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
So kwi 24, 2010 20:46 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
Cytuj: Teraz mam podejrzenie, że jesteś lucyferystą Przyznaję się bez bicia - jestem heretykiem, ale szatana się wyrzekam. Czy teraz jesteś spokojniejszy? Cytuj: który udaje przychylnego chcąc mnie sprowadzić na złą drogę Czy gdybyś uderzył kogoś we śnie, to czy wyspowiadałbyś się z tego, że stosujesz przemoc? C'mon 
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
|
So kwi 24, 2010 22:17 |
|
 |
Rozmyślacz
|
i jak nie napisać że dekalog prowadzi do zaburzeń nerwicowych... wszystko to grzech jest złe i za każdym razem jak pomyślisz o gołej kobiecie to też grzeszysz...
|
N kwi 25, 2010 11:41 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kontrola snów - a co to takiego? i kto sny kontroluje?
|
N kwi 25, 2010 11:44 |
|
 |
Elbrus
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Lucid_Dream@Alus Tu nie chodzi tylko o kontrolę, ale wogóle o świadomość, że sen to sen a nie rzeczywistość.
|
N kwi 25, 2010 11:51 |
|
|
|
 |
nurhia
|
świadome snienie czasem ulatwia duzo rzeczy. szczegolnie jak sni sie cos zlego...wtedy mozna sie obyc bez koszmarow.
_________________ Lwy pożrą Chrześcijan... a Pogan zadepczą słonie...
|
N kwi 25, 2010 12:55 |
|
 |
R6
|
Jak ktoś się nie może pozbyć koszmarów to marna ta jego "kontrola". Jak nie chcesz mieć koszmarów to ich nie masz.
U mnie LD pojawiły się same. Znaczy taka wola Boża i nie będę się ich pozbywał.
_________________ Wadą wiary jest to, że jest wiarą.
http://wiadomosci.onet.pl/2084260,12,zl ... ,item.html
|
N kwi 25, 2010 17:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Elbrus napisał(a): http://pl.wikipedia.org/wiki/Lucid_Dream @Alus Tu nie chodzi tylko o kontrolę, ale wogóle o świadomość, że sen to sen a nie rzeczywistość. U mnie sen przechodzi w rzeczywistość. Kiedyś przez sen ugryzłam męża w ramię i on dotąd nie wierzy, że była to moja reakacja na sen. Śniło mi się, że koleżanka przyparła mnie do muru, zastawiła drogę i ja z braku innych możliwości ratowałam się zębami A to małżonek rozpychał się, przygniótł mnie ręką, co zapewne utrudniało mi oddychanie - ale nie obudziłam się, tylko go ugryzłam. Nie posiadam zatem żadnych zdolności kontroli lub świadomości snu.
|
N kwi 25, 2010 18:30 |
|
 |
R6
|
Tutaj przydałaby się świadomość śnienia ze względów bezpieczeństwa  Na czym miałaby polegać grzeszność praktykowania LD? Pewnie to grzech bo Kościół tego nie przewidział i w ogóle nie wiadomo co to to jest. I nazwa jakaś taka straszna, coś jak acid czy cóś... 
_________________ Wadą wiary jest to, że jest wiarą.
http://wiadomosci.onet.pl/2084260,12,zl ... ,item.html
|
N kwi 25, 2010 18:41 |
|
 |
Elbrus
|
@Alus A zdarzyło ci się kiedyś obudzić podczas stawiania kroku we śnie i zauważyłaś jak "w realu" ruszyłaś nogą? //mniej więcej jak tutaj
|
N kwi 25, 2010 18:43 |
|
 |
oredaktor
|
Podczas snu następuje paraliż całego ciała. Właśnie po to, byśmy nie biegali w rzeczywistości gdy biegamy we śnie  Czasami jednak zdarzają się drobne anomalia przez co wiercimy się w łóżku czy gryziemy biednych mężów  To nic strasznego. Gorzej jak paraliżu nie ma, wtedy cierpimy na tzw. lunatyzm
|
N kwi 25, 2010 19:58 |
|
 |
Elbrus
|
R6 napisał(a): Na czym miałaby polegać grzeszność praktykowania LD? Pewnie to grzech bo Kościół tego nie przewidział i w ogóle nie wiadomo co to to jest. I nazwa jakaś taka straszna, coś jak acid czy cóś... Jeszcze groźniejsze jest (jak wspomniał oredaktor) lunatykowanie, czyli somnambulizm. Widziałem w tv film o tym jak facet (we śnie!) przejechał przez miasto (kilka skrzyżowań ze światłami), zadźgał teściową nożem i wrócił do swojego mieszkania, nie wiedząc o tym co zaszło. Został uniewinniony - lekarz uratował mu skórę. 
|
N kwi 25, 2010 21:37 |
|
 |
Lot Orła
|
Ktoś mi bliski trenował swój umysł w ten sposób, ale przestał, kiedy zaczęły dopadać go koszmary i kiedy czuł czyjąś obecność. Brzmi śmiesznie, ale takie nie jest.
_________________ leć wysoko! prosto pod sztandar WOLNOśCI!
Nigdy nie ufaj maszynom... i kobietom.
|
Pn kwi 26, 2010 9:13 |
|
 |
oredaktor
|
O kurde dopadły was złe demoniczne moce! ... Pamiętam gdy po raz pierwszy zdałem sobie sprawę, że śnie. Siedziałem w szkole ze swoją klasą i gdy zdałem sobie sprawę, że śnię, zacząłem lewitować nad sufitem, a cała klasa zamieniła się w zombie i wydawać dziwne dźwięki. Nie mogłem nad tym zapanować. Złe moce? Szatan? Latający potwór spaghetii? NIE! Gram po prostu za dużo w dziwne gry, oglądam głupie filmy i mam bzdury w głowie... żadnych okultystycznych pierdół, a szatanowi chyba nawet sobie gitary mną nie zawraca
|
Pn kwi 26, 2010 10:56 |
|
 |
Lot Orła
|
Dobrze, że Ty to wiesz oredaktorze. Twoja super wiedza i autorytet przekonały mnie...
_________________ leć wysoko! prosto pod sztandar WOLNOśCI!
Nigdy nie ufaj maszynom... i kobietom.
|
Cz kwi 29, 2010 11:44 |
|
|
|