Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: FILM "SOLIDARNI 2010"
Cytuj: Wybaczcie, ale TVP to taki sam syf jak wszelkie inne stacje. Taka to uroda mediów - manipulować. Można się tylko spierać kto robi to więcej i dobitniej.
|
Śr kwi 28, 2010 20:10 |
|
|
|
 |
mazli
|
osiris napisał(a): Cytuj: Wybaczcie, ale TVP to taki sam syf jak wszelkie inne stacje. Taka to uroda mediów - manipulować. Można się tylko spierać kto robi to więcej i dobitniej. W TVN manipulują nie ludzie z ulicy, ale autorytety. Niedawno widziałem wypowiedź pewnego publicysty czy socjologa, który swą stronniczą wypowiedź zakończył stwierdzeniem, że wielu jego studentów popierających PIS zbiera podpisy dla Komorowskiego w celu budowy spokojnej Polski. Następnego dnia znowu ten pan oraz drugi gość z identycznym fachem. Panowie różnili się w każdej kwestii. Czyżby jeden miał wykształcenie, a drugi nie? Czyżby jeden miał oczy, a drugi nie? Czy obydwaj manipulują?
|
Śr kwi 28, 2010 21:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Media to rozrywka i manipulacja w jednym. W zasadzie wszystkie stacje manipulują bo mają w tym swój własny interes. Kto ma wrodzoną inteligencję ten nie da się na to nabrać. Generalnie ten przekrzywiony przekaz kierowany jest do pospólstwa wychowanego na serialu Kiepscy lub M jak Miłość. MY tu wszyscy nie zaliczamy się do tego kręgu odbiorców, więc zastanawiam się jaki sens ma ta dyskusja gdzie każdy ma swoje wyrobione zdanie zależnie od ukrytych interesów?
|
Śr kwi 28, 2010 22:21 |
|
|
|
 |
Gita2
|
Dobry tytuł i dobry film. Słychać glos ludu, a to nie podoba się lewakom i libertynom, którzy uważają, że lud powinien cicho siedzieć i słuchać.
|
Cz kwi 29, 2010 8:21 |
|
 |
Elbrus
|
Gita2 napisał(a): Dobry tytuł i dobry film. Tytuł jest bardzo dobry, bo lud był solidarny ze sobą, a nie z "tamtymi" (z którymi nie powinien).
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Cz kwi 29, 2010 8:45 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Dobry tytuł i dobry film. Słychać glos ludu, a to nie podoba się lewakom i libertynom, którzy uważają, że lud powinien cicho siedzieć i słuchać. I nieprawym Polakom "Głos ludu" zagrany przez troje aktorów zawodowych...... Smutne jest tłumaczenie Pospieszalskiego - ludzie klękali i zaklinali, aby operator poświadczył, że nie jest pracownikiem TVN lub Polsatu - żałoba zatem ani na ułamek sekundy nie wyrogowała wrogości......
|
Cz kwi 29, 2010 8:49 |
|
 |
Gita2
|
Radzę Ci Alus, abyś obejrzała film dopóki jest jeszcze na tej stronie i wtedy okaże się, że umiesz liczyc powyżej trzech.
|
Cz kwi 29, 2010 9:21 |
|
 |
Elbrus
|
Gita2 napisał(a): i wtedy okaże się, że umiesz liczyc powyżej trzech. To tych podstawionych było więcej??
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Cz kwi 29, 2010 9:27 |
|
 |
Gita2
|
Tak wszyscy byli podstawieni. Bezmózgowcy w to na pewno uwierzą!
|
Cz kwi 29, 2010 9:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita2 napisał(a): Tak wszyscy byli podstawieni. Bezmózgowcy w to na pewno uwierzą! Nieprawi Polacy tak mają - bezmózgowie.....cud przebijający wszystkie cuda 
|
Cz kwi 29, 2010 9:43 |
|
 |
SweetChild
|
Mroczny Pasażer napisał(a): Teraz należy sobie postawić pytanie ile z tych osób tam występujących było podstawionych i ile tych wielkich, "spontanicznych" przemówień wyreżyserowanych. Co do tego, że wypowiedzi są całkowicie "spontaniczne" i wybrane zupełnie "przypadkowo", to wszelkie wątpliwości zanikają już po pierwszych minutach filmu. Mnie zadziwia jedynie, jak poważny dziennikarz (a za takiego mam Pospieszalskiego) mógł podstawić za "zwykłych ludzi" tak znane twarze  Przecież strzelił tym sobie samobója. Chyba że to agent KGB albo, co gorsza, PO 
|
Cz kwi 29, 2010 10:29 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Nie znam tego Pospieszalskiego jeśli mam być szczery, ale odkąd włączyłem w którymś momencie i zobaczyłem tłumik ludzi z pojedynczymi jednostkami wypowiadającymi się płynnie po przynajmniej 10min to zacząłem nabierać podejrzeń.
Nie wierzę, że są ludzie, którzy nie domyślili się, że większość (jeśli nie wszystkie) tych wypowiedzi to reżyserka.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Cz kwi 29, 2010 10:32 |
|
 |
SweetChild
|
Mroczny Pasażer napisał(a): Nie znam tego Pospieszalskiego jeśli mam być szczery, Nie pamiętasz Voo_Voo? Mroczny Pasażer napisał(a): Nie wierzę, że są ludzie, którzy nie domyślili się, że większość (jeśli nie wszystkie) tych wypowiedzi to reżyserka. Chciałbym mieć Twoją wiarę w ludzi 
|
Cz kwi 29, 2010 10:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild napisał(a): Mroczny Pasażer napisał(a): Teraz należy sobie postawić pytanie ile z tych osób tam występujących było podstawionych i ile tych wielkich, "spontanicznych" przemówień wyreżyserowanych. Co do tego, że wypowiedzi są całkowicie "spontaniczne" i wybrane zupełnie "przypadkowo", to wszelkie wątpliwości zanikają już po pierwszych minutach filmu. Mnie zadziwia jedynie, jak poważny dziennikarz (a za takiego mam Pospieszalskiego) mógł podstawić za "zwykłych ludzi" tak znane twarze  Przecież strzelił tym sobie samobója. Chyba że to agent KGB albo, co gorsza, PO  To samo tyczy się Szkła Kontaktowego gdzie dziwnie tylko antypisowcy i antykaczyści się wypowiadają. Obiektywizm wylewa się wręcz z ekranu, czyli przyganiał kocioł garnkowi. A wrogość wynika z kampanie nienawiści lansowanej przez PO, gdzie głównym celem a właściwie postacią do straszenia dzieci jest Kaczyński. Cała retoryka PO polega na zastraszaniu publiki zarazą moherową i innymi morowym powietrzem.
Ostatnio edytowano Cz kwi 29, 2010 11:11 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Cz kwi 29, 2010 11:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: To samo tyczy się Szkła Kontaktowego gdzie dziwnie tylko antypisowcy i antykaczyści się wypowiadają. Obiektywizm wylewa się wręcz z ekranu, czyli przyganiał kocioł garnkowi. Ooooo kochany - p. Edwarda ze Szczecina i p. Andrzeja z Warszawy żaden antypisowiec i antykaczysta nie przebije http://www.looknij.pl/video/743
Ostatnio edytowano Cz kwi 29, 2010 11:13 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Cz kwi 29, 2010 11:10 |
|
|
|