Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 12:59

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1509 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 101  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5 
Autor Wiadomość

Post Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5
Gita2 napisał(a):
a Ty potrafisz zła bronić do upadłego, jeśli to zło mieści się po stronie PO.
My za Bronisława WSI Komorowskiego życie oddamy i własną piersią bronić będziemy.
Przeszkadza ci to?

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Pt kwi 30, 2010 7:40
Cytuj:
Zgadza się i dlatego spotkał się z mojej strony z ostrą krytyką o czym Ty Alus wiesz.
Tym się Alus różnimy, że ja zło nazywam złem, nawet, jeśli jest po stronie ludzi, których popieram, a Ty potrafisz zła bronić do upadłego, jeśli to zło mieści się po stronie PO.

Bo ja nie widzę nic złego w rozmowie Kurskiego z Wojewódzkim, w wolnym kraju każdy sam suwerennie wybiera rozmówców.
Podobnie jak Jezus który nie unikał rozmów z celnikami.

Pt kwi 30, 2010 7:43

Alus napisał(a):
Bo ja nie widzę nic złego w rozmowie Kurskiego z Wojewódzkim, w wolnym kraju każdy sam suwerennie wybiera rozmówców.
Podobnie jak Jezus który nie unikał rozmów z celnikami.

Tylko Jezus nie prowadził tok-show, żerującego na zasadzie im głupsze i bardziej niesmaczne - tym lepsze.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pt kwi 30, 2010 8:36
Zobacz profil WWW
Cytuj:
Tylko Jezus nie prowadził tok-show, żerującego na zasadzie im głupsze i bardziej niesmaczne - tym lepsze.

Praktycznie jego show obraca się ostatnio jedynie w okolicach krocza.
Jego wymiana zdań z narzeczonym Kwaśniewskiej na temat polucji, wytrysku nasienia.....etc. była żenująca.
Urszula (pierwszy gość) radośnie przy tym rechotała, bo było widać że ją to podnieca i kręci.
Hedonizm to cecha Wojewódzkiego, ale także PO, więc świetnie się on i PO uzupełniają.

Pt kwi 30, 2010 8:46
Cytuj:

Nie porównuję Kurskiego lub Wojewódzkiego do Jezusa, wyrażam opinię, że ludzie powinni ze sobą rozmawiać, nie zamykać się we własnym kręgu.
A o poziomie rozmowy decydują jej uczestnicy.

Osiris swoje o PO jak niezmienny kurant :D....oglądasz niepolską TVN? :D ....zdrada stanu....

Pt kwi 30, 2010 8:48

Alus napisał(a):
I tak jest w przypadku tej piosenki - grubiańskie chamstwo - ale idzie to na jego konto.
Podobnie jak z film "Solidarni 2010" jest dziełem Pospieszalskiego i nie przenosi się odpowiedzialność na PiS.

Piosenka (o ile tak można nazwać tę tfurczość) idzie wyłącznie na konto Wojewódzkiego, bo nie została wyemitowana w mediach kontrolowanych przez PO. Film "Solidarni 2010" (który n.b. nie jest dziełem Pospieszalskiego, a Ewy Stankiewicz) idzie również na konto PiS, bo został wyemitowana w mediach publicznych, kontrolowanych przez PiS.

Pt kwi 30, 2010 9:08

Cytuj:
A o poziomie rozmowy decydują jej uczestnicy.

A raczej - gdy jest osobą sprytną i dobrą w tym, co robi - prowadzący rozmowy, który w dowolny sposób może dyskusję zepchnąć na taki lub inny tor; podsycać drążenie czegoś "niesamowitego", a zmieniać temat, gdy "gwiazda" przynudza.

Pt kwi 30, 2010 10:06
Zobacz profil WWW

osiris napisał(a):
Secundo, Wojewódzki zawsze był kontrowersyjny, ale tym razem przekroczył wszelkie bariery przyzwoitości.

Nie dociekając czy zrobił to z czyjegoś polecenia, czy z własnej inicjatywy - daleko idąca przesada! Zero wyczucia i skandaliczna piosenka. Chamstwo! "Po trupach do celu" - Wojewódzki otwiera nam oczy - Jarosław pozazdrościł Lechowi urzędu i skasował własnego brata. Że też wcześniej nie wpadliśmy na tę oczywistość. :oops:

Pt kwi 30, 2010 10:07

Kontynuując kwestię dot. IPNu, który to założony przeze mnie osobny wątek Kamyk raczył zamknąć - co sądzicie o tym :?:

Cytuj:
POśpiech w przejmowaniu IPN
29 kwietnia 2010 autor rp

W świetle przyjętej dosłownie przed chwilą, głosami rządzącej większości, nowelizacji ustawy o IPN, poranna decyzja Bronisława Komorowskiego o podpisaniu nowej ustawy staje się jeszcze bardziej znamienna, niż to się w pierwszej chwili wydawało.

Nowa ustawa skonstruowana została tak, że wybranego zgodnie z nią, a więc prawie na pewno życzliwego PO szefa, Instytut doczekałby się za jakieś pól roku. Do tego czasu miałby kierować nim Franciszek Gryciuk, wskazany przez Kolegium IPN z dwojga obecnych wiceprezesów.

A jednak z jakiegoś powodu władza nie chce czekać, aż wypełnione zostaną procedury podpisanej rano przez p.o. prezydenta nowej ustawy. Przyjęta tego samego dnia wieczorem, w trybie superekspresowym nowelizacja daje prawo wskazania tymczasowego następcy… marszałkowi Sejmu.

O co zakład, że Bronisław Komorowski na mocy tej noweli wskaże nie Gryciuka, ale Marię Dmochowską − tę, która stała się sławna, kiedy dwie godziny po śmierci Janusza Kurtyki ogłosiła, że przejmuje jego funkcję, i próbowała zająć jego gabinet? Wówczas nie udało się to wobec stanowczego sprzeciwu pracowników IPN. Przy okazji dowiedzieliśmy się też wtedy, iż Maria Dmochowska jest członkiem komitetu wyborczego kandydata Bronisława Komorowskiego.

Przepraszam, pani Dmochowska stała się głośna jeszcze wcześniej − gdy publicznie nagłośniła swe wotum separatum wobec decyzji o opublikowaniu przez IPN książki Gontarczyka i Cenckiewicza.

Pytanie, którego nie wolno w tej sytuacji nie zadać − do Bronisława Komorowskiego i całej PO: co takiego znajduje się w zasobach IPN, że ustanowienie nad nimi własnego, zaufanego nadzorcy, staje się w okresie kampanii wyborczej tak pilne?

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2010/04/2 ... waniu-ipn/

Pt kwi 30, 2010 10:55
Zobacz profil WWW
Cytuj:
co sądzicie o tym :?:

To koniec IPN-u.
Teraz będzie to instytucja do usuwania niewygodnych śladów a nie badania przeszłości.
A jak już coś napiszą, to będziemy mieli nową historię, gdzie prawy Wałęsa zdekonspirował ubeków Kaczyńskich, których korzenie sięgają aż do króla Davida.

Pt kwi 30, 2010 11:08

Tu się zgodzę :)

Nie tyle, że od razu historia (znowu?) zostanie napisana od nowa - co w tym sensie, że do wszelkiego rodzaju manipulacji będzie pole. I w tej sytuacji tym bardziej wzrasta rola nowego szefa tej instytucji - jak widać, co do którego PO ma konkretne pomysły.

Ciekawe - przyszłość pokaże, czy Ziemkiewicz miał rację z tą kobietą.

Pt kwi 30, 2010 11:11
Zobacz profil WWW
Cytuj:
A jak już coś napiszą, to będziemy mieli nową historię, gdzie prawy Wałęsa zdekonspirował ubeków Kaczyńskich, których korzenie sięgają aż do króla Davida.

No nie wiem :D ....J. Kaczyński nie interesował nawet esbecji.
Lecha oderwali od maleńkiego dziecka, a zaoszczędzili kota Jarosława?
Niewygodne ślady to mogły byc usunięte już w latach 2000 -2005 za prezesury L. Kieresa, który nie wyciagał okumentów w 12 godzin na sędziów TK i nie wynosił dokumentów dla żadnej konkubiny wspomagając jej karierę dziennikarską.

Pt kwi 30, 2010 11:13

Cytuj:
Kontynuując kwestię dot. IPNu, który to założony przeze mnie osobny wątek Kamyk raczył zamknąć - co sądzicie o tym

Ja mam wyrobione zdanie co do samej wypowiedzi, marszałka sejmu B.Komorowskiego, że nic mu nie wiadomo na ten temat jakoby prezydent Lech Kaczyński chciał skierować tę ustawę do Trybunału Konstytucyjnego, bo gdyby prezydent chciał to by ją do Trybunału skierował.
Ustawa wpłynęła do Kancelarii Prezydenta 9 kwietnia 2010r. Urzędnik prezydenta informował, że prezydent Kaczyński zlecił przygotowanie analizy koniecznej do skierowania tej ustawy do Trybunału Konstytucyjnego. To uzasadnienie, które usłyszałem dziś, że marszałek sejmu B.Komorowski nie mógł postąpić wbrew swoim przekonaniom mnie nie razi, w przeciwieństwie do poprzedniej wypowiedzi, którą uważam za bardzo cyniczną. Kwestii samej ustawy jak powinien postąpić, czy powinien wypełniać wolę prezydenta, który zginął tragicznie, czy nie, nie chcę roztrzygać.

Pt kwi 30, 2010 11:59

Czyli - klasyka niedomówień.

Niby nie skłamał Komorowski - a z drugiej strony, znając szerzej kilka faktów, okazuje się, że głupoty opowiada, bo śp. prezydent zrobił wszystko, co w czasie jaki mu pozostał mógł zrobić w tej sprawie, właśnie celem przygotowania do skierowania noweli do TK.

Ale tak - formalnie nie skierował.

Pt kwi 30, 2010 12:01
Zobacz profil WWW
Cytuj:
Ale tak - formalnie nie skierował.

Co dobitnie podkreślił Komorowski przez co uważam to za chamstwo a la Palikot ponieważ każdy średnio rozumny obywatel zdaje sobie sprawę, iż nie mógł zakładać , że umrze, więc nie skierował bo miał jeszcze na to czas.
Nikt z nas nie myśli o śmierci, więc wiele rzeczy odkładamy na potem. To chyba naturalne a Komorowski skonstatował, że to znaczyło iż Kaczyński nie chciał skierować ustawy do TK.
Była to niebywała złośliwość z jego strony. U mnie za takie gadki ma przes.............. do końca żywota.
Na silę chce zaprezentować pogardę dla swego niedawnego przeciwnika, który nie może się ani bronić i ani ripostować.
Zastanawiam się czy Wojewódzki czy Komorowski jest bardziej podły w swoich zagraniach?
Straciłem cały szacunek, który jeszcze miałem do Komorowskiego, bo wydawał się wyważony w swoich wypowiedziach jak np. Gowin.
Pomyliłem się sromotnie, więc tym bardziej uważam, iż będzie to straszne nieszczęście jeśli ów pan zostanie Prezydentem.

Pt kwi 30, 2010 12:51
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1509 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 101  Następna strona