Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 21:56

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 568 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 38  Następna strona
 Potop 
Autor Wiadomość
Post Re: Potop
Cytuj:
tak jak współczesna nauka mówi bajki na temat dawno dawno temu.

Tyle, że współczesna nauka dysponuje na potwierdzenie swoich tez wyliczeniami opartymi na prawach i zasadach fizyki, geologii, chemii, genetyki itp., które są do zweryfikowania przez każdego kto poświęci temu odpowiednio wiele czasu (i ma odpowiednie predyspozycje intelektualnie). Posiada także dowody materialne np. w postaci skamielin.

A co jafko ma na potwierdzenie swoich tez? Poza stwierdzeniami, że to bajki i że nie wierzy w to?

So maja 01, 2010 11:45

jafko napisał(a):
istnieje też możliwość że jest Bóg.
A jako że nikt nie udowodnił ze go nie ma wiec On jest.
To coś jak dowód na istnienie teorii ewolucji.
Istnieje taka możliwość, ale nie ma dowodów na jej istnienie. Nie, nie, nie, udowadnia się istnienie czegoś, a nie jego nieistnienie. Idąc Twoim tokiem myślenia, istnieją także zmutowane króliki z marsa z siekaczami na czole. Udowodnij, że nie istnieją ;)

Cytuj:
wiem co to znaczy .
tyle że takie wymysły są normalnie nazywane bajkami.
Dlaczego uważasz, że te "wymysły" poparte licznymi dowodami i spójne logicznie są bajkami? Proszę, powiedz mi własnymi słowami co oznacza "teoria" w nauce.

A właśnie, zapomniałbym, możesz mi przedstawić swój pogląd na pochodzenie życia, ewolucje, powstanie wszechświata itp.? Ułatwiło by to nam dyskusję ;]

So maja 01, 2010 11:52

Cytuj:
gdyby ewolucja była faktem przetrwały by tylko najsilniejsze zwierzęta[
Nie.

Ewolucja (łac. evilutio – rozwinięcie) – ciągły proces, polegający na stopniowych zmianach cech gatunkowych kolejnych pokoleń wskutek eliminacji przez dobór naturalny lub sztuczny części osobników (genotypów) z bieżącej populacji.
Co eliminuje dobór naturalny?
Dobór naturalny (selekcja naturalna) – jeden z mechanizmów ewolucji biologicznej, prowadzący do ukierunkowanych zmian w populacji zwiększających ich przeciętne przystosowanie, czyli adaptację do warunków środowiskowych, poza okresem wymierania.
wydawałoby się że już wiemy .
przeciętne przystosowanie.
Żyły sobie rybki w morzu .
Nagle okazało się, że z jakiegoś powodu: pogody, brzydkich widoków w morzu, dużej ilości rekinów które je zjadały (naukowcy nie umieją wyjaśnić po co ryby miałyby wychodzić na ląd),rybki wyszły na ląd.
Ale po co wychodziły skoro do dziś nadal żyją w morzu ?
.Jak z płetewek w wyniku mutacji(a przecież wiemy, że mutacje znamy tylko złe,dobrych mutacji jeszcze nikt nie znalazł)wytworzyły się łapki.
Oczywiście nie mówię o mutacjach w których zminia się kolor upierzenia ale takie mutacji to margines tego co potrzebujemy.
Tego nie wiedzą mądrzy naukowcy. Ale wiedzą że w wyniku mutacji wytworzyły się lapki.
Oczywiście mutacje musiały się pojawić miliony razy . Ciekawe jak skoreo teraz nawet jednej dobrej mutacji nie znamy. Wtedy były a teraz nie .
Rewelacja .
Ewolucja zatrzymała się.?

Cytuj:
byłyby jakieś formy pośrednie
I są.

z tym że je wywieziono na księżyc chyba.

Cytuj:
To coś jak dowód na istnienie teorii ewolucji.
Dowodem na istnienie teorii ewolucji jest każda praca naukowa napisana na jej temat. Z tym że jafko nie odróżnia ewolucji od teorii ewolucji, chociaż wbrew pozorom, to nie jest to samo.

To dowodem na istnienie Boga jest Biblia.

So maja 01, 2010 13:51

Dawidowski napisał(a):
tyle że takie wymysły są normalnie nazywane bajkami.
Dlaczego uważasz, że te "wymysły" poparte licznymi dowodami i spójne logicznie są bajkami? Proszę, powiedz mi własnymi słowami co oznacza "teoria" w nauce.

przykład :mamy krzesło.
Teoria w nauce opisuje, jak, kiedy, po co, to krzesło wytworzył stolarz ,pomalował malarz, i obił tapicer.

Cytuj:
A właśnie, zapomniałbym, możesz mi przedstawić swój pogląd na pochodzenie życia, ewolucje, powstanie wszechświata itp.? Ułatwiło by to nam dyskusję ;]

Pochodzenie życia.
Bóg
Ewolucja
istnieje w obrębie gatunku.
Powstanie Wszechświata.
Bóg

So maja 01, 2010 14:00

mauger napisał(a):
Cytuj:
tak jak współczesna nauka mówi bajki na temat dawno dawno temu.

Tyle, że współczesna nauka dysponuje na potwierdzenie swoich tez wyliczeniami opartymi na prawach i zasadach fizyki, geologii, chemii, genetyki itp., które są do zweryfikowania przez każdego kto poświęci temu odpowiednio wiele czasu (i ma odpowiednie predyspozycje intelektualnie). Posiada także dowody materialne np. w postaci skamielin.

A co jafko ma na potwierdzenie swoich tez? Poza stwierdzeniami, że to bajki i że nie wierzy w to?

Mam skamieliny .
http://www.stworzenie.org/pliki//Teksty ... stone1.jpg

I opis .Miliony lat temu na ziemi zyli kowboje.

So maja 01, 2010 14:02

jafko napisał(a):
przykład :mamy krzesło.
Teoria w nauce opisuje, jak, kiedy, po co, to krzesło wytworzył stolarz ,pomalował malarz, i obił tapicer.

ROTFL!

So maja 01, 2010 14:45

Cytuj:
Ewolucja (łac. evilutio – rozwinięcie) – ciągły proces, polegający na stopniowych zmianach cech gatunkowych kolejnych pokoleń wskutek eliminacji przez dobór naturalny lub sztuczny części osobników (genotypów) z bieżącej populacji.
Co eliminuje dobór naturalny?

Nigdzie tu nie jest napisane, że eliminuje osobniki najsłabsze na korzyść najsilniejszych.

Dobór naturalny eliminuje te cechy, które zmniejszają rozrodczość (ilość potomstwa). W jaki sposób to robi jest raczej oczywiste. Osobniki u których wystąpiła cecha zmniejszająca szansę na udany rozród rozmnażają się mniej lub w ogóle.

Cytuj:
Nagle okazało się, że z jakiegoś powodu: pogody, brzydkich widoków w morzu, dużej ilości rekinów które je zjadały (naukowcy nie umieją wyjaśnić po co ryby miałyby wychodzić na ląd),rybki wyszły na ląd.

Skoro dziś też niektóre to robią, to pewnie te sprzed 400 milionów lat też miały jakiś powód.

Cytuj:
Ale po co wychodziły skoro do dziś nadal żyją w morzu ?

Te które zostały tak, te które wyszły nie.

Cytuj:
a przecież wiemy, że mutacje znamy tylko złe,dobrych mutacji jeszcze nikt nie znalazł

Tak, wy wiecie. Na szczęście was nikt nie pyta o zdanie.

Cytuj:
z tym że je wywieziono na księżyc chyba.

Nie, do muzeum.

Form pośrednich nie ma, a woda jest sucha. Ile można powtarzać jedną i tą samą bzdurę?

Cytuj:
To dowodem na istnienie Boga jest Biblia.

No tak, jak przypuszczałem, jafko nie rozumie różnicy pomiędzy ewolucją a teorią ewolucji, słowa teoria też nie rozumie, więc czego się tu spodziewać.

Cytuj:
Mam skamieliny .

A skąd taki absurdalny wniosek?

So maja 01, 2010 15:39

Witold napisał(a):

Nigdzie tu nie jest napisane, że eliminuje osobniki najsłabsze na korzyść najsilniejszych.

Dobór naturalny eliminuje te cechy, które zmniejszają rozrodczość (ilość potomstwa). W jaki sposób to robi jest raczej oczywiste. Osobniki u których wystąpiła cecha zmniejszająca szansę na udany rozród rozmnażają się mniej lub w ogóle.

czyli jak człowiek ma 7 palców u rąk to w następnym pokoleniu zostanie to wyeliminowane?
czy nie?

Cytuj:

Skoro dziś też niektóre to robią, to pewnie te sprzed 400 milionów lat też miały jakiś powód.

a jaki to ostatnio gatunek ryby wyszedł na ląd.

Cytuj:
z tym że je wywieziono na księżyc chyba.[
Nie, do muzeum.
Form pośrednich nie ma, a woda jest sucha. Ile można powtarzać jedną i tą samą bzdurę?

dopóki ktoś nie pokaże takiej formy pośredniej.

Cytuj:
Mam skamieliny .

A skąd taki absurdalny wniosek?

skoro skamieliny to dowód na miliony lat ewolucjii.

So maja 01, 2010 15:47

Cytuj:

Różne, głównie poskoczki mułowe, zdarza to też węgorzom.

Cytuj:

Były pokazywane setki razy, są w dowolnym podręczniku do biologii, w dowolnej pracy popularnonaukowej o ewolucji, są nawet na Wikipedii, a kreacjoniści i tak będą mówić że ich nie ma nawet gdyby im te skamieliny spadły i rozbiły łeb.

Cytuj:
skoro skamieliny to dowód na miliony lat ewolucjii.

Czy ty jesteś w stanie myśleć samodzielnie i rozumieć COKOLWIEK z tego o czym dyskutujesz?

Skamieliny poddaje się datowaniu na wiele różnych metod.

So maja 01, 2010 17:24
jafko napisał(a):
Mam skamieliny .

Czy to już wszystkie twoje dowody potwierdzające tezę, że świat nie liczy sobie milionów lat? A może dysponujesz równie przekonywującymi dowodami na rzecz rzekomego potopu? Jeśli tak to nie krępuj się, wklejaj dalsze linki. Myślę, że wszyscy chętnie zapoznamy się z kolejnymi porażającymi argumentami kreacjonizmu :-D .

So maja 01, 2010 18:01

Cytuj:

Uszanuj to, że "robię za Ciebie zadanie domowe". Wszedłem na stronę http://www.wikipedia.pl, to taka encyklopedia internetowa, bardzo powszechna. W wyszukiwarce wpisałem "Brakujące ogniwa ewolucji" i zgadnij co znalazłem? http://pl.wikipedia.org/wiki/Brakuj%C4% ... o_ewolucji

Co pan sobie jeszcze życzy? Piszesz, żeby ktoś Ci pokazał formy pośrednie, a sam za przeproszeniem, tyłka nie ruszysz i nie poszukasz.

Dodatkowo proponuje Ci jeszcze jeden artykuł: http://pl.wikipedia.org/wiki/Fosylizacja_%28geologia%29

So maja 01, 2010 20:23

mauger napisał(a):
[

Czy to już wszystkie twoje dowody potwierdzające tezę, że świat nie liczy sobie milionów lat?.

Zapewne masz dowody że jest inaczej .
To poproszę

So maja 01, 2010 23:02

Witold napisał(a):

a potem zdychają?

jeszcze raz zapytam?

Cytuj:

czyli jak człowiek ma 7 palców u rąk to w następnym pokoleniu zostanie to wyeliminowane?
czy nie?

So maja 01, 2010 23:10

Dawidowski napisał(a):
Cytuj:

Uszanuj to, że "robię za Ciebie zadanie domowe". Wszedłem na stronę http://www.wikipedia.pl, to taka encyklopedia internetowa, bardzo powszechna. W wyszukiwarce wpisałem "Brakujące ogniwa ewolucji" i zgadnij co znalazłem? http://pl.wikipedia.org/wiki/Brakuj%C4% ... o_ewolucji

Tiktaalik – prawdopodobnie długo poszukiwana forma przejściowa pomiędzy rybą a płazami.

prawdopodobnie na księżycu jest życie.
a na marsie ufoludki.

Ja chciałbym szkielet formy poedniej miedzy plazami a ssakami, między rybami a plazami i ptakami.
powinno ich być całe setki.

So maja 01, 2010 23:13

jafko napisał(a):
Cytuj:

a potem zdychają?

Nie.

Cytuj:
czy nie?

Oczywiście jafko nadal nie rozumie kompletnie nic.

Dyskutowałbym czy posiadanie 7 palców u rąk ma jakiś istotny wpływ na rozrodczość (no, może taki że tego typu oryginalność mogłaby utrudniać znalezienie partnera) jeżeli jednak założymy że ma, to nie, nie zostanie to wyeliminowane w następnym pokoleniu. Ponieważ nie będzie żadnego następnego pokolenia. Nasz hipotetyczny Johny 14 Palców po prostu nie będzie miał dzieci. A jeżeli nawet będzie, to będzie miał pod tym względem znacznie mniejsze powodzenie od swoich konkurentów. I jego dzieci również. Cecha ta nie rozprzestrzeni się w populacji i prędzej czy później zaniknie.

Cytuj:
Ja chciałbym szkielet formy poedniej miedzy plazami a ssakami, między rybami a plazami i ptakami.

Formą pośrednią pomiędzy płazami a ssakami są gady.

http://www.talkorigins.org/faqs/faq-transitional.html
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_tr ... al_fossils

So maja 01, 2010 23:21
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 568 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 38  Następna strona