Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt paź 03, 2025 19:12

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 89  Następna strona
 Wybory 2010 
Autor Wiadomość

Post Kandydaci są już wybrani
Turą zerową są sondaże, którymi lud kieruje się, dokonując wyboru kandydata. Trzeba wreszcie z tym skończyć. Głosujemy na ludzi, którzy spełniają nasze oczekiwania / wymagania, a nie tych, którzy są najbardziej popularni w mediach i różnych badaniach.

Najpierw wielka popularność w mediach (dużo się o nich mówi), później zmanipulowane sondaże (wybiera się grupę docelową tak, aby dominował elektorat określonej partii).

Dlaczego nie głosować na kandydatów nieobjętych zainteresowaniem mediów masowych?

Tylko jak przekazać to przynajmniej połowie społeczeństwa?

Naprawdę są lepsi kandydaci od tych w czołówce.

Pt kwi 30, 2010 19:41

Post Re: Wybory 2010
Już trzy komitety zebrały 100tys. podpisów. Napieralski i Jurek są blisko. Brakuje im około 10tys.

Pt kwi 30, 2010 19:51
Pavl6 napisał(a):
http://www.livestream.com/wybory2010 - kanał, w którym prezentowane są filmy z wypowiedziami/spoty wyborcze kandydatów na Prezydenta RP. Warto zajrzeć. To mój pomysł. Dopiero ten kanał buduję, ale już jest ciekawie.

Po owocach ich poznacie - nie po spotach.

Pt kwi 30, 2010 22:52

Ale spoty też warto zobaczyć, żeby wiedzieć, jak wyglądają kandydaci i co chcą zrobić, bo niektórzy są bardzo nieznani, a może warto by było ich lepiej poznać.

So maja 01, 2010 15:21
Pavl6 napisał(a):
Ale spoty też warto zobaczyć, żeby wiedzieć, jak wyglądają kandydaci i co chcą zrobić, bo niektórzy są bardzo nieznani, a może warto by było ich lepiej poznać.

Mnie obchodzi co juz zrobili.
Kandydat na prezydenta to nie uczeń pierwszej klasy, który zaczyna nowe życie z carte blanche i postanowieniami, że będzie odrabiał zadania domowe.

So maja 01, 2010 21:44

Jest kilku kandydatów, którzy rzeczywiście nic nie zrobili, ale większość już się czymś zasłużyło, ale nie wszyscy są z tego znani. Np. Marek Jurek, kiedy jeszcze był Marszałkiem Sejmu czy w KRRiT na pewno zrobił dużo dobrego, czy Kornel Morawiecki, który był bodajże działaczem podziemia solidarnościowego.

N maja 02, 2010 9:26
Pavl6 napisał(a):
Jest kilku kandydatów, którzy rzeczywiście nic nie zrobili, ale większość już się czymś zasłużyło, ale nie wszyscy są z tego znani. Np. Marek Jurek, kiedy jeszcze był Marszałkiem Sejmu czy w KRRiT na pewno zrobił dużo dobrego, czy Kornel Morawiecki, który był bodajże działaczem podziemia solidarnościowego.

M. Jurek był działaczem opozycji i po 1989r non stop działa na rzecz kraju.
K. Morawiecki tylko BYŁ działaczem.....zresztą nie sądzę aby zebrał 100 tys. podpisów.

N maja 02, 2010 11:00

W dzisiejszym programie "Kawa na ławę", Marek Jurek powiedział, że ma 86 tysięcy podpisów poparcia, a więc jest nadzieja, że w ten majowy weekend wyborcy udzielą mu brakujących podpisów.
Myślę, że tak, gdyż w interesi PO jest to, aby Marek Jurek wystartową. Jest przecież głównym konkurentem Jarosław Kaczyńskiego.
Był moment, że zastanawiałam się czy nie oddać na niego głosu, teraz jestem pewna, że głosować będę na J.Kaczyńskiego.

N maja 02, 2010 11:12

Dla Marka Jurka zebranie 100tys. podpisów to już tylko formalność. Morawiecki rzeczywiście prawdopodobnie nie zdąży. Ja uważam, że dobrze by było w I turze głosować na Jurka, a w drugiej na Kaczyńskiego. Jeżeliby dużo wyborców, którzy nie lubią PIS-u i zagłosują na kogokolwiek, tylko nie Kaczyńskiego przekonało by się do Jurka, to być może wszedłby do drugiej tury z Kaczyńskim. Kaczyński też by dużo nie stracił, gdyby kilkaset jego wyborców poparło Jurka, a zawsze to byłyby większe szanse na dwóch dobrych kandydatów w II turze. Kto wie, czy Komorowski, jakby wszedł do II, to by się nie zmobilizował tak w kampanii, że by i wygrał? Poza tym Jurek ma moim zdaniem bardziej zbliżone poglądy do Ś.P. Lecha Kaczyńskiego.

N maja 02, 2010 19:08

Post Marek Jurek i Korwin-Mikke
Teraz poważnie rozważam głosowanie na Marka Jurka. Muszę zapoznać się z jego programem. Czy ktoś mógłby go streścić po własnej analizie, a także na podstawie wypowiedzi i działań rzeczywistych?

Jeśli chcemy, aby Korwin-Mikke kandydował, musimy się pośpieszyć. Nadal brakuje podpisów, a musi być 100 000. Oczywiście to nie zobowiązuje do głosowania, ale możemy mieć ciekawszą kampanię polityczną, więcej kandydatów, a nie tylko 2, o których media mówią najgłośniej. Szczegóły: http://partiawip.pl

N maja 02, 2010 23:02

Pavl6 napisał(a):
Dla Marka Jurka zebranie 100tys. podpisów to już tylko formalność. Morawiecki rzeczywiście prawdopodobnie nie zdąży. Ja uważam, że dobrze by było w I turze głosować na Jurka, a w drugiej na Kaczyńskiego. Jeżeliby dużo wyborców, którzy nie lubią PIS-u i zagłosują na kogokolwiek, tylko nie Kaczyńskiego przekonało by się do Jurka, to być może wszedłby do drugiej tury z Kaczyńskim. Kaczyński też by dużo nie stracił, gdyby kilkaset jego wyborców poparło Jurka, a zawsze to byłyby większe szanse na dwóch dobrych kandydatów w II turze. Kto wie, czy Komorowski, jakby wszedł do II, to by się nie zmobilizował tak w kampanii, że by i wygrał? Poza tym Jurek ma moim zdaniem bardziej zbliżone poglądy do Ś.P. Lecha Kaczyńskiego.

Ja podjęłam już decyzję , głosować będę w I i II turze na Jarosława Kaczyńskiego. Podpisałam juz listę poparcia dla tej kandydatury, ale nie to jest najważniejsze.
Jeszcze przed śmiercią ś.p. Lecha Kaczyńskiego uważałam, że Jarosław jest lepszym kandydatem na urząd prezydenta RP.
Poza tym nie bez znaczenia jest to,żeby Jarosław Kaczyński otrzymał więcej głosów niż Komorowski.

Pn maja 03, 2010 8:21

Komorowski moim zdaniem nie zagrozi Kaczyńskiemu bez względu na to, czy M.Jurek będzie miał 5, czy 15%. Jednak po to jest tylu kandydatów i dwie tury, żeby umiejętnie głosować i do II tury weszło dwóch prawych kandydatów, a nie tylko jeden. Jaki to byłby cios dla tych mniej prawych. Poza tym nie chcę głosować na kogoś, kogo partia układa się z postkomunistami w TVP (może jeszcze nie wszyscy wiedzą, ale TVP1 dla PIS-u, TVP2 dla SLD, a TVP Info do podziału, dlatego m.in. Pospieszalskiego przenieśli do PIS-owskiej części, czyli TVP1).

Co do programu Marka Jurka to ten tekst ciekawie ją opisuje (w odniesieniu do partii Marka Jurka, ale ona ma taki sam program): http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawica_Rz ... programowe

Pn maja 03, 2010 13:46

Cytuj:
Jeśli chcemy, aby Korwin-Mikke kandydował, musimy się pośpieszyć. Nadal brakuje podpisów, a musi być 100 000. Oczywiście to nie zobowiązuje do głosowania, ale możemy mieć ciekawszą kampanię polityczną, więcej kandydatów, a nie tylko 2, o których media mówią najgłośniej. Szczegóły: http://partiawip.pl

dokładnie tak. mam nadzieję, że uda mu się zebrać podpisy i przedstawi szerzej ludziom alternatywę dla obecnego stanu rzeczy. polecam zapoznać się z jego programem ;)

Pn maja 03, 2010 16:37

A więc głosuj Pavl6 na Marka Jurka, ja nie mam zamiaru Cię od tego odwodzić.

Pn maja 03, 2010 16:41

Post Re: Kandydaci są już wybrani
WebCM napisał(a):
Turą zerową są sondaże, którymi lud kieruje się, dokonując wyboru kandydata. Trzeba wreszcie z tym skończyć.

To może od razu skończyć też z pierwszą i drugą turą? A prezydenta będziesz wyznaczał Ty, skoro lud jest za ciemny, aby prawidłowo głosować.

Pn maja 03, 2010 21:40
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 89  Następna strona