Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 21:48

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 89  Następna strona
 Wybory 2010 
Autor Wiadomość

Ale spoty też warto zobaczyć, żeby wiedzieć, jak wyglądają kandydaci i co chcą zrobić, bo niektórzy są bardzo nieznani, a może warto by było ich lepiej poznać.

Nie "co chcą" - tylko o czym mówią, że niby chcą.

To, że ktoś obiecuje, oznacza że zrobi :?: Nie. Szczególnie w naszym kraju. Tym bardziej, gdy obietnice na pierwszy rzut oka wyglądają na marzenia ściętej głowy.

Teresse napisał(a):
Mnie obchodzi co juz zrobili.

Albo co o sobie mówi, reklamuje - a o czym zapomina.

Gita2 napisał(a):
W dzisiejszym programie "Kawa na ławę", Marek Jurek powiedział, że ma 86 tysięcy podpisów poparcia, a więc jest nadzieja, że w ten majowy weekend wyborcy udzielą mu brakujących podpisów.

Również mam nadzieję :) Na www http://prawicarzeczypospolitej.org/wsparcie nie ma jeszcze konkretów, czy się udało.

Gita2 napisał(a):
Myślę, że tak, gdyż w interesi PO jest to, aby Marek Jurek wystartową. Jest przecież głównym konkurentem Jarosław Kaczyńskiego.

1) Chyba "wystartował" :o
2) Myślę, że w interesie ludzi wierzących, katolików, jest aby właśnie Jurek wystartował. Owszem, PiSowi jest do jego poglądów bliżej zdecydowanie niż PO - ale nie oznacza to, że wyborcy powinni wesprzeć PiS.

Głosować powinno się na człowieka, konkretne poglądy - a nie na partię (szczególnie partię, która - aby zostać przy korycie - bawiła się w koalicje z Lepperami i Giertychami, najpierw twierdząc że nigdy to nie nastąpi).

Gita2 napisał(a):
Poza tym nie bez znaczenia jest to,żeby Jarosław Kaczyński otrzymał więcej głosów niż Komorowski.

Statystyki, sondaże. Głosuje się na tego, na kogo się chce, a nie kto straszy bardziej z tv/gazet/plakatów.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Wt maja 04, 2010 10:16
Zobacz profil WWW

Post Re: Wybory 2010
Cytuj:
Ksiądz podczas mszy zachęcał do poparcia J. Kaczyńskiego
Gazeta Lubuska | aktualizacja (09:32)

Ksiądz z Nowej Soli w woj. lubuskim zachęcał wiernych, by po mszy składali podpisy na listach poparcia Jarosława Kaczyńskiego. Agitację przedwyborczą skrytykował prezydent miasta - podaje "Gazeta Lubuska".

Na mszy z okazji 30-lecia "Solidarności" ksiądz zachęcał wiernych do głosowania na kandydata PiS. Zarówno związek nowosolskiej "Solidarności", jak i prezydent miasta odcięli się od politycznej agitacji.

"Gazeta Lubuska" donosi, że po tym, jak prezydent Nowej Soli Wadim Tyszkiewicz powiedział osobom siedzącym przy stolikach przed kościołem, że zbieranie podpisów na kandydata PiS jest niestosowne, wywiązała się gwałtowna wymiana zdań.

Tyszkiewicz opisał całą sytuację na swoim blogu. "Aparatczycy partyjni przy trzech stolikach wystawionych przed kościołem zbierali podpisy. Kilku krzepkich dziadków na moje słowa dezaprobaty dla upolityczniania kościoła zareagowało wobec mnie agresją i wyzwiskami" - czytamy na blogu. Prezydent Nowej Soli stwierdził krótko: "piękna msza święta (...) na koniec przerodziła się w polityczną hucpę".

(syl)

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... prasa.html

A takich obrazków to w żadnym wypadku być nie powinno.

Bez względu za kim by nie agitować.

Wt maja 04, 2010 11:20
Zobacz profil WWW

Co listy poparcia mają do głosowania? Chociaż ja uważam, że środowiska katolickie powinny namawiać do podpisywania wszystkim prawym kandydatom (tak, jak to mówi Pan Marek Jurek, czy Pan Cejrowski), a nie tylko jednemu. Wychodzi to samolubstwo PIS. Niby tacy święci, ale i tak zawsze ważniejsza władza (w Sejmie układali się z kim można było, a w TVP z postkomunistami z SLD). No, ale skoro ludzie chcą na nich głosować, to ja tylko mogę im pogratulować.

Wt maja 04, 2010 16:01

ToMu! Ksiądz mógł i powinien zachęcać do głosowania na przeciwnikówq invitro, a więc na Marka Jurka, lub Jarosława Kaczyńskiego.
Nie mógł zachęcać do głosowania na Komorowskiego, gdyż byloby to grzechem, tak jak grzechem jest popieranie invitro

Wt maja 04, 2010 22:22
Cytuj:
ToMu! Ksiądz mógł i powinien zachęcać do głosowania na przeciwnikówq invitro, a więc na Marka Jurka, lub Jarosława Kaczyńskiego.
Nie mógł zachęcać do głosowania na Komorowskiego, gdyż byloby to grzechem, tak jak grzechem jest popieranie invitro

Popieranie aborcji tez jest grzechem i skutkuje ekskomuniką - a J. Kaczyński jest zwolennikiem aktualnej ustawy.
Jak jesteśmy pryncypialni do w odniesieniu do wszystkich.
Pozostaje zatem TYLKO M. Jurek.

Wt maja 04, 2010 22:28
zbanowany na stałe

Cytuj:
Głosować powinno się na człowieka, konkretne poglądy - a nie na partię (szczególnie partię, która - aby zostać przy korycie - bawiła się w koalicje z Lepperami i Giertychami, najpierw twierdząc że nigdy to nie nastąpi)

Cytuj:
Co listy poparcia mają do głosowania? Chociaż ja uważam, że środowiska katolickie powinny namawiać do podpisywania wszystkim prawym kandydatom (tak, jak to mówi Pan Marek Jurek, czy Pan Cejrowski), a nie tylko jednemu. Wychodzi to samolubstwo PIS. Niby tacy święci, ale i tak zawsze ważniejsza władza (w Sejmie układali się z kim można było, a w TVP z postkomunistami z SLD). No, ale skoro ludzie chcą na nich głosować, to ja tylko mogę im pogratulować.

Głupota ludzka nie zna granic...

To PiS wybrał SO i LPR do sejmu? To PiS trzykrotnie! głosował przeciw rozwiązaniu tamtego sejmu???
To wreszcie PiS doprowadził do rozwiązania sejmu, w imię walki "o koryto"??
To M.Jurek nie był w PiS gdy ta miała kolicję z LPR i SO?
To nie PO brata się z SLD czy Giertych wspiera PO?, to kto jest najbardziej znienawidzonym wrogiem Leppera? Tusk? czy Kaczyński?
Co za "inteligencja", wypowiedzi niektórych forumowiczów, żenada.

Tak chcę głosować na Kaczyńskiego Jarosława, i mam nadzieję, że większość Polaków tak właśnie zagłosuje. :brawo: ;-)

Śr maja 05, 2010 7:40
Zobacz profil WWW
Cytuj:
Głupota ludzka nie zna granic...

To PiS wybrał SO i LPR do sejmu? To PiS trzykrotnie! głosował przeciw rozwiązaniu tamtego sejmu???
To wreszcie PiS doprowadził do rozwiązania sejmu, w imię walki "o koryto"??
To M.Jurek nie był w PiS gdy ta miała kolicję z LPR i SO?
To nie PO brata się z SLD czy Giertych wspiera PO?, to kto jest najbardziej znienawidzonym wrogiem Leppera? Tusk? czy Kaczyński?
Co za "inteligencja", wypowiedzi niektórych forumowiczów, żenada.

Tak chcę głosować na Kaczyńskiego Jarosława, i mam nadzieję, że większość Polaków tak właśnie zagłosuje. :brawo: ;-)

To PiS w obecności jedynej prawdziwie polskiej TVTrwam podpisywał pakta o sojuszu z SO i LPR.
To PiS musiał skapitulowac i zgodzić się na rozpisanie nowych wyborów, gdy nikt już nauczony przykrym doświadczeniem, nie chciał z PiSem wchodzić w żadne koalicje.
To PiS zawiązał sojusz z SLD, obie partie zawłaszczyły i rozparcerowały TVpubliczną....i to z tym pogardzanym, uosobieniem korupcji Czarzastym, Kwiatkowskim, zza pleców których wyłania się Rywin :D
Tusk nie obsciskiwał się z Lepperem jednoczesnie nasyłając na niego służby i montując aferę.
Nie wiem inteligencja czy głupota tak przeinaczać fakty, nie z przed wieków, ale rzeczywistośc w której wszyscy zyjemy i na codzień obserwujemy.

Śr maja 05, 2010 7:58
zbanowany na stałe

Alus ja Cię prosiłem...nawet powstrzymywałem się sam od komentowania Twoich idiotyzmów i kłamstw.
Ale widocznie Ty jako sierota po stalinie, nie umiesz inaczej.

Nikt nie twierdzi tutaj, ze koalicji z SO nie było, wystraczy? a co Ty podnosisz w swoim kolejnym idiotycznym poście. Gdybyśmy rozmawiali w "realu", bo o dyskusji mowy być nie może, zapewne ta rozmowa nie trwałaby wiecej niż 30 sekund. Twoje rozumienie jest tak samo nieudaczne jak rządyTwoich wybrańców.

Łżesz, ze ktoś "zmontował aferę", wyroki sądów są jednoznaczne...więc albo uważasz, ze to teoria spiskowa polskich sędziów, albo jesteś kłamcą i plotkarą, stawiam na to drugie

Śr maja 05, 2010 8:04
Zobacz profil WWW

Alus napisał(a):
Cytuj:

Popieranie aborcji tez jest grzechem i skutkuje ekskomuniką - a J. Kaczyński jest zwolennikiem aktualnej ustawy.
Jak jesteśmy pryncypialni do w odniesieniu do wszystkich.
Pozostaje zatem TYLKO M. Jurek.

Jasrosław Kaczyński nie chce byc świętszy od niektórych biskupów,
np. mój poprzedni pasterz kościoła gdańskiego-abp Gocłowski popierający PO, a więc również obowiązującą ustawę .
Widocznie Jarosław Kaczyński nie chce być świętszy od tego i kilku innych biskupów popierająch platformę.
Dzięki Bogu tych biskupów jest zdecydowanie mniej.

Śr maja 05, 2010 8:58
Cytuj:
Alus ja Cię prosiłem...nawet powstrzymywałem się sam od komentowania Twoich idiotyzmów i kłamstw.
Ale widocznie Ty jako sierota po stalinie, nie umiesz inaczej.

Nikt nie twierdzi tutaj, ze koalicji z SO nie było, wystraczy? a co Ty podnosisz w swoim kolejnym idiotycznym poście. Gdybyśmy rozmawiali w "realu", bo o dyskusji mowy być nie może, zapewne ta rozmowa nie trwałaby wiecej niż 30 sekund. Twoje rozumienie jest tak samo nieudaczne jak rządyTwoich wybrańców.

Łżesz, ze ktoś "zmontował aferę", wyroki sądów są jednoznaczne...więc albo uważasz, ze to teoria spiskowa polskich sędziów, albo jesteś kłamcą i plotkarą, stawiam na to drugie

Chrześcijańskie traktowanie sierot.
Gita - w kwestii in vitro biskupi też nie mówią jednym głosem.

Śr maja 05, 2010 9:48

No więc skąd Twoja sugestia, że należy głosować na Marka Jurka?Ja i moja rodzina głosować będziemy na Jarosława Kaczyńskiego i mam nadzieję, że wybory nie zostaną sfałszowane.
Wyniki podawanych sondaży są niewiarygodne i to może być sugestia, aby wynik dostosować do tych niewiarygodnych sondaży.
Dobrze, że będzie więcej niz czterech kandydatów, to spowoduje, że więcej osób będzie patrzyło sobie nawzajem na ręce.
Gorzej z drugą turą, tutaj możliwość sfałszowania jest większa.

Śr maja 05, 2010 9:55
Cytuj:
No więc skąd Twoja sugestia, że należy głosować na Marka Jurka?Ja i moja rodzina głosować będziemy na Jarosława Kaczyńskiego i mam nadzieję, że wybory nie zostaną sfałszowane.
Wyniki podawanych sondaży są niewiarygodne i to może być sugestia, aby wynik dostosować do tych niewiarygodnych sondaży.
Dobrze, że będzie więcej niz czterech kandydatów, to spowoduje, że więcej osób będzie patrzyło sobie nawzajem na ręce.
Gorzej z drugą turą, tutaj możliwość sfałszowania jest większa.

Nic nie sugeruję, każdy ma suwerenne prawo wybierać wedle własnego przekonania.
Wskazuję tylko, że argumentując wybór kierowaniem się nauką chrześcijańską, jedyny M. Jurek spełnia te wymogi.
Tyle tylko, że my wybierami nie Prymasa Polski a Prezydenta :)

Śr maja 05, 2010 10:12

Cytuj:
Tyle tylko, że my wybierami nie Prymasa Polski a Prezydenta :)
:? Nie przypuszczałam ,ż e przyjdzie mi się zgodzić z opinia Alus

Śr maja 05, 2010 10:59

Patrząc na to, co wyprawia PO w kwestii śledztwa, zastanawiam się nad głosowaniem na Kaczyńskiego. Nie po drodze mi z nim, ale mam poważne obawy, że nikt inny (a już ZWŁASZCZA Komorowski) nie będzie podejmował żadnych poważnych starań w celu wyjaśnienia katastrofy. Nie tylko jednak o to chodzi. Rząd obecnie każdego dnia udowadnia, że jest niezdolny do stawiania interesu państwa na pierwszym miejscu, do wzięcia odpowiedzialności za obywateli państwa przebywających zagranicą itp. Jestem przeświadczony, że w interesie bezpieczeństwa państwa leży odsunięcie PO od władzy. Ale, niestety, w interesie państwa nie leży również zwycięstwo Kaczyńskiego. Biję się z myślami.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr maja 05, 2010 11:20

Gita2 napisał(a):

Nie, moja droga.

Ksiądz nie miał prawa nakłaniać do głosowania na kogoś czy deklasować jakiegoś kandydata.

Ksiądz mógł i powinien wskazać, jakie wartości powinien wziąć pod uwagę katolik, idąc do głosowania. NIC więcej :!:

Śr maja 05, 2010 11:30
Zobacz profil WWW
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 89  Następna strona