Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 19:37

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 89  Następna strona
 Wybory 2010 
Autor Wiadomość
Post Re: Wybory 2010
Cytuj:
Znamy już honorowych członków komitetu wyborczego Bronisława Komorowskiego, a kto zna członków honorowych komitetu wyborczego Jarosława Kaczyńskiego?

Poznamy gdy ogłoszą.

Śr maja 05, 2010 22:06

Zgadza się Alus. Jestem pewna, że żaden z członków honorowych KW Jarosława Kaczyńskiego nie posługuje śię słownictwem typu: chamy, oszołomy psychole, nieudacznicy, bydło, tak jak honorowi czlonkowie KW Bronisława Komorowskiego

Cz maja 06, 2010 8:38
Gita2 napisał(a):
Zgadza się Alus. Jestem pewna, że żaden z członków honorowych KW Jarosława Kaczyńskiego nie posługuje śię słownictwem typu: chamy, oszołomy psychole, nieudacznicy, bydło, tak jak honorowi czlonkowie KW Bronisława Komorowskiego

Oni śpiewają tylko non stop "Gloria, Alleluja"...a ZOMO, łżeelity, chołota, ścierwojady to wyborowe hufce archaniołow.

Cz maja 06, 2010 8:50

A który z honorowtych czlonków KW Jarosława Kaczyńskiego posługuje sie takim słownictwem?
Zaczynasz gubić się droga Alus. Przystopuj, gdyż stałe stanie na warcie portalu powoduje zmęczenie.

Cz maja 06, 2010 9:34

http://wiadomosci.onet.pl/2165523,11,ko ... ,item.html

Poglądy Korwina-Mikke w pigułce.

Powrót monarchii, wszyscy to socjaliści, Barosso niedaleko do Hitlera i kilka innych ciekawych spostrzeżeń.

I jeszcze zapytany - że nie, żeby to dla emocji, ale że tak uważa.

Czemu kandyduje :?: Bo go w TV pokazują tylko, jak kandyduje.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz maja 06, 2010 9:54
Zobacz profil WWW

Korwin przynajmniej mówi inaczej niż cała reszta :P w sumie zastanawiam się nad głosowaniem na niego, choć wolałbym żeby nie wygrywał. Ale szans i tak nie ma, więc rozważam.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz maja 06, 2010 10:11
zbanowany na stałe

Cytuj:
- Zawsze dostawał Pan śladowe poparcie, więc skąd pomysł na kolejny start w wyborach?
- Chodzi o to, żeby ludzie mieli wybór, bo przecież to nie jest dla mnie, tylko dla ludzi.

A moze by zechcial zaplacic moje rachunki skoro taki dobry? Pajacuje jak zwykle. Jego poglady sa w polowie calkiem wzgledne, w polowie calkiem poronione.

Cz maja 06, 2010 10:19

To jest człowiek, któremu wydaje się, że powrót do monarchii (jakaś rewolucja - w jego rozumieniu: "Monarchia powstaje w ten sposób, że jeden zdolny, młody i silny człowiek z bandą zabijaków, którzy będą wierzyli w jego autorytet podbijają kraj i on mianuje się królem. Tak powstaje monarchia") jest lekiem na całe zło, którym to całym złem jest jakikolwiek przejaw socjalizmu - a więc jakakolwiek opieka socjalna.

Zatem - raczej niewykonalne.

Cz maja 06, 2010 10:24
Zobacz profil WWW

Akurat zupełnie się nie zgadzam, że zaznaczony pogląd jest pajacowaniem. Jest chyba oczywiste, że prezydentem zostaje się dla ludzi, a nie dla siebie ? A może nie jest oczywiste ? Może karierowiczostwo uważa się już za normę ?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz maja 06, 2010 10:25

Zatem wybierzmy Korwina - żeby dla ludzi przyznał czynne prawo wyborcze jedynie... szlachcie :?: i to tylko posesjonatom - po czym aby przeprowadził rewolucje i koronował się na króla :)

Cz maja 06, 2010 10:27
Zobacz profil WWW
zbanowany na stałe

Strzez nas Panie Boze przed bezinteresownym poswiecaniem sie innych dla naszego dobra. :)

Cz maja 06, 2010 10:29

Nie wszyscy podzielają pogląd, że ludziom potrzebne jest prawo głosu ;) Zresztą zdaje się go nie podzielać ok. połowy polskiego społeczeństwa, ta, która nie chodzi do wyborów ;) Jest to, oczywiście, skrajnie niemodne w dzisiejszych czasach, gdy z demokracji zrobiono niepodważalny dogmat. Podoba mi się m.in. właśnie to w Korwinie, że nie boi się podważać poglądów, które wszyscy uważają za oczywiste. I dlatego nie wygrywa, to jasne. Ale gdyby nie było takich jak on, wszyscy gdakalibyśmy tak samo, jak kury.

Cz maja 06, 2010 10:31

Cytuj:
Zresztą zdaje się go nie podzielać ok. połowy polskiego społeczeństwa, ta, która nie chodzi do wyborów

Bo leniwe są, proszę pana. Nie dlatego, że światopoglądowo demokracja im nie pasuje :)

Cytuj:
Podoba mi się m.in. właśnie to w Korwinie, że nie boi się podważać poglądów, które wszyscy uważają za oczywiste.

Ok, walczmy z bezmyślnością, uświadamiajmy ludziom, żeby z szarych komórek robili użytek nie tylko do liczenia pensji i przeliczania jej na fajki/piwo - ale także w innych kwestiach. Czy jednak wszelkie zmiany, jakie postuluje Korwin, słusznymi są :?:

Cz maja 06, 2010 11:30
Zobacz profil WWW
Gita2 napisał(a):
A który z honorowtych czlonków KW Jarosława Kaczyńskiego posługuje sie takim słownictwem?
Zaczynasz gubić się droga Alus. Przystopuj, gdyż stałe stanie na warcie portalu powoduje zmęczenie.

Cytuję tylko słowa kandydata na prezydenta.
Przecież najważniejsza postac to on, a nie honorowi człokowie.
I nie deprecjonują potencjalnych honorowych członków komitetu J. Kaczyńskiego, co Ty zrobiłaś w odniesieniu do komitetu Komorowskiego.
A ja Cie dla odmiany spytam - a który z komitetu J. kaczyńskiego może przedstawić podobną biografię do W. Bartoszewskiego?

Cz maja 06, 2010 11:49

Cytuj:
Bo leniwe są, proszę pana. Nie dlatego, że światopoglądowo demokracja im nie pasuje

Jeżeli czuję, że mi jest coś potrzebne, to się nie "lenię", tylko to robię, prawda ? ;) Znam ludzi, którym demokracja w rodzaju wyborów jest rzeczywiście potrzebna i Ci na wybory idą choćby im się nie wiem jak nie chciało. A generalnie większość ludzi ma nieco "rozbudowane" pojęcie o demokracji, zresztą zgodnie z obowiązującymi trendami. Dziś np. pojęcia "demokracji" właściwie nie odróżnia się od pojęć w stylu "wolność słowa" itp. Tymczasem do wolności słowa nie trzeba żadnej demokracji, a z drugiej strony demokracja wcale nie gwarantuje wolności słowa. Dla większości ludzi słowo "demokracja" oznacza "coś takiego co jest dobre"-więc trudno, żeby im światopoglądowo nie pasowała. Ludzie lubią wprawdzie wiedzieć, że mają wpływ na to kto rządzi - ale z jednej strony wielu nie wierzy w ten wpływ, a z drugiej wszystko im jedno czy mają wpływ na to kto rządzi, byle rządził dobrze. Nie mówię już o takich banałach, jak kierowanie się emocjami, teleturniejowe kampanie itp. Najczęściej się je tłumaczy jako "wypaczenia demokracji" - dokładnie identycznie, jak wcześniej wszystko tłumaczyło się "wypaczeniami socjalizmu". Tymczasem jest to prosty i oczywisty skutek wprowadzenia powszechnego prawa do głosowania. Właśnie pojawiają się postulaty, by prawo do głosowania przyznać 16- i mniej latkom (no co, szersze prawo do głosowania = więcej demokracji, a przecież "demokracja jest dobra", więc im więcej tym lepiej, nie ?) - czego prostym i oczywistym skutkiem będą kampanie wyborcze przypominające reklamy kierowane do 16- i mniej latków, i naprawdę trudno zrozumieć tych, którzy znowu będą się dziwić.

Cytuj:
Czy jednak wszelkie zmiany, jakie postuluje Korwin, słusznymi są

Ależ skąd, nie ma takiego człowieka, który we wszystkim miałby słuszność ;)

Cytuj:
a który z komitetu J. kaczyńskiego może przedstawić podobną biografię do W. Bartoszewskiego?

A jakie to ma znaczenie wobec skandalicznych wypowiedzi, jakimi W. Bartoszewski popisuje się co i rusz dzisiaj ?

Cz maja 06, 2010 11:57
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 89  Następna strona