Autor |
Wiadomość |
Roy Batty
|
 Re: Uwagi do moderacji II
Ukyo napisał(a): Mam pytanie do administracji. Czy na katolickim forum dopuszczane sa nicki sugerujące, ze piszący jest Bogiem i Ojczyzną w jednej osobie? Zakładajac ze traktujemy nasze nicki jako rzeczowniki imienne (czyli - tak jak imiona bądź przezwiaska poza internetem, które w jakiś sposób nas okreslają) nick BogiOjczyzna (wyrazy użyte w mianowniku) wydaje się być mocno nie na miejscu. Moze ten pan (pani) powinen zmienić nicka? viewtopic.php?f=37&t=24936 Do tego dodam fakt, że w powyższym temacie powinien pojawić sie jakis komentarz bo nie bardzo wiadomo o czym tam dyskutować. Moderacjo! Nawiązując do wystąpienia Pani z posta powyżej i uprzedzając Wasze ~ Moderatorów ~ pytania do mnie, niniejszym oświadczam, że nie jestem Royem Batty! Jako że ~ jak widzimy ~ znajdujemy się na forum, gdzie userzy widząc nicka "Bóg" czy "Ojczyzna" miewają wątpliwości co do autentyczności niniejszych informacji, spodziewając się ewentualnych pytań i wychodząc na przeciw Ich wątpliwościom kategorycznie oświadczam, że humanoidalny robot o świadomości zbliżonej do ludzkiej, którą doścignął w momencie swej śmierci nie jest ~ na miłość Boską(!) ~ mną lecz postacią fikcyjną. Moderacjo! zamieśćmy baner pouczający Użytkowników by nie traktowali dosłownie nicków internetowych. Dziś dopiero, pierwszy raz od 25 lat na maturze wprowadzono obowiązkową matematykę; jej brakiem przez tyleż lat, a w konsekwencji brakiem umiejętności ścisłego myślenia, tłumaczyłbym podejrzenia Użytkowników, że pośród nas, na naszym Forum forumują Bóg i Ojczyzna. Z pozdrowieniami dla Wszystkich czytających Niedosłowny Roy Batty
_________________ >>>>>>>>>> link <<<<<<<<<<<
|
Śr maja 05, 2010 20:10 |
|
|
|
 |
Ukyo
|
Hehe, Ukyo to japońskie imię męskie, ale przez to nie czuję się niższa i innej płci.  nie o to mi chodziło.  Po prostu uważam, ze uzywanie pewnych nazw jest nie na miejscu. Nie podoba mi się Bóg w czyims nicku i tyle. Uważam to za naduzycie, zwłaszcza na tym forum. Do innych nicków, nawet tych żartobliwych, mam stosunek taki jaki powinnam - to tylko internet. 
|
Śr maja 05, 2010 20:21 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
viewtopic.php?f=43&t=24939&start=0Zamknijcie to i zbanujcie debila, który to umieścił...
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Cz maja 06, 2010 10:05 |
|
|
|
 |
ToMu
|
Ukyo napisał(a): H Nie podoba mi się Bóg w czyims nicku i tyle. Uważam to za naduzycie, zwłaszcza na tym forum. Do innych nicków, nawet tych żartobliwych, mam stosunek taki jaki powinnam - to tylko internet.  Zatem co zrobić z człowieczkiem o nicku BógiOjczyzna memberlist.php?mode=viewprofile&u=22198 Moim zdaniem, również nie powinno być takich nicków na tym forum.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
Cz maja 06, 2010 10:08 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Z tym moga byc problemy. Mamy kolege o nicku Ókaż, prawdopodobnie Łukasz. A co jesli BógiOjczyzna to Bugi (od Ługi Bugi) Ojczyzna?  Komentuje bo uwazam, ze moderacja powinna wkraczac jedynie w szczegolnych przypadkach i lubie zwalczac pyche narodowa. 
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Cz maja 06, 2010 11:04 |
|
|
|
 |
ToMu
|
§ II pkt 7 jest jednoznaczny w regulaminie - uważam, że BógiOjczyzna pod niego podpada.
|
Cz maja 06, 2010 11:28 |
|
 |
Kamyk
|
Spokojnie, sprawa rzeczonego nicku czeka na rozpatrzenie 
|
Cz maja 06, 2010 12:49 |
|
 |
ToMu
|
Poprosimy o uzasadnienie na forum, o ile organ decyzyjny (?) uzna nick za dopuszczalny.
|
Pt maja 07, 2010 10:30 |
|
 |
saxon
|
Został poproszony o zmianę nicka.
|
Pt maja 07, 2010 12:01 |
|
 |
ToMu
|
A jednak Dobrzeee 
|
Pt maja 07, 2010 13:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
saxon napisał(a): Został poproszony o zmianę nicka. Najwidoczniej nie wszyscy respektują prośby.....kolejny wpis z niezmienionym nickiem.
|
Pt maja 07, 2010 17:13 |
|
 |
saxon
|
Alus - użytkownik sam nie może sobie zmienić nicka, procedura jest następująca: ja piszę PW prosząc o przesłanie mi nowego - dostaję odpowiedź i odpisuję podając termin zmiany przypominając, że od tego terminu logować się na nowym - i czekam też, aż wiadomość zostanie odczytana.
nowy nick został podany - i napisałem, że zmienię dzisiaj wieczorem - co za chwilę zrobię
EDIT:
zrobione
|
Pt maja 07, 2010 19:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
saxon napisał(a): Alus - użytkownik sam nie może sobie zmienić nicka, procedura jest następująca: ja piszę PW prosząc o przesłanie mi nowego - dostaję odpowiedź i odpisuję podając termin zmiany przypominając, że od tego terminu logować się na nowym - i czekam też, aż wiadomość zostanie odczytana.
nowy nick został podany - i napisałem, że zmienię dzisiaj wieczorem - co za chwilę zrobię
EDIT:
zrobione Dziękuję za odpowiedź, nie znałam procedury.
|
Pt maja 07, 2010 20:12 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
N maja 09, 2010 12:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Niejacy marskini w temacie "Polska bedzie wywyższona" obrażają naród a moderacja śpi 
|
Pn maja 17, 2010 7:36 |
|
|
|