Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 11:24

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1509 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 101  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5 
Autor Wiadomość

Post Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5
Alus napisał(a):
Obowiązki prezydenckie też będzie sprawował poprzez salon 24, Poncyljusza?

Hmmm, nie rozumiem przytyku. To ironia, żart, pochwała dla sztabu. Skąd ten atak od razu?? troche luzu..

So maja 15, 2010 16:04
zbanowana na stałe

Elbrus napisał(a):
Czyli jednak Bronek nie ma nic do gadania i niespełnione obietnice idą na konto Rudego.

różne strony- różne opinie

Cytuj:
Jeśli natomiast Kaczyński coś obiecywał, to idzie to na jego konto, racja?

a jak wg. Ciebie było do tej pory???

zagubiona_21 napisał(a):
Nawiasem Jarosław Kaczyński ma świetnych. Wywiad w salonie24 miodzio :brawo: :mrgreen:

każdy orze jak może. A Komorowski ma wideotekę i co?
skupiłabym się raczej na treści niż na otoczce.

So maja 15, 2010 16:05

*Julka* napisał(a):
różne strony- różne opinie

Julka czy Ty chcesz własnie powiedzieć, że Bronisław Komorowski jest kukiełka w rękach Donalda Tuska?? Bo jak nie, to nie rozumiem Twojej wypowiedzi...

No ja nie wiem czy wy poczucia humoru i dystansu nie macie. Julka dobra kampania to też sztuka...

So maja 15, 2010 16:11

zagubiona_21 napisał(a):
Kierownictwo nad Bronisławem Komorowskim posiada w jakim względzie bo nie rozumiem? Wspólna partia?
Bronisław Komorowski jest członkiem PO, a donald Tusk jest jej "szefem", więc
do tej pory premier miał wpływ (większy/mniejszy) na marszałka z wiadomych względów.
Może się to zmienić po wygraniu wyborów prezydenckich przez Komorowskiego (po uprzednim złożeniu legitymacji partyjnej).

*Julka* napisał(a):
Elbrus napisał(a):
Czyli jednak Bronek nie ma nic do gadania i niespełnione obietnice idą na konto Rudego.
Idą personalnie na obydwu .
Aha, czyli odpowiedzialnością za słowa i działania Kaczyńskiego
należy obciążyć także Leppera, Giertycha, Ziobrę, Kurskiego, Cymańskiego,
Kluzik-Roztkowską, Migalskiego, Cugowskiego (senator ;-) ) i wogóle
KAŻDEGO kto był w rządzie 2005/07 oraz w klubie/partii PIS od początku jej istnienia do dziś?
Fajnie... :razz:

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

So maja 15, 2010 16:13

Elbrus napisał(a):
Bronisław Komorowski jest członkiem PO, a donald Tusk jest jej "szefem", więc
do tej pory premier miał wpływ (większy/mniejszy) na marszałka z wiadomych względów.
Może się to zmienić po wygraniu wyborów prezydenckich przez Komorowskiego (po uprzednim złożeniu legitymacji partyjnej).

Rozumiem, chciałam tylko zapytać tym Julki o co jej chodzi dokładnie.
Myślę, że po wygraniu wyborów odpowiedzialność za decyzje słowa bedzie należeć do Komorowskiego, z reszta obecnie też tak jest. Wątpię, aby Tusk dyktował mu co ma robic....

So maja 15, 2010 16:17
zbanowana na stałe

Elbrus napisał(a):
C]Aha, czyli odpowiedzialnością za słowa i działania Kaczyńskiego
należy obciążyć także Leppera, Giertycha, Ziobrę, Kurskiego, Cymańskiego,
Kluzik-Roztkowską, Migalskiego, Cugowskiego (senator ;-) ) i wogóle
KAŻDEGO kto był w rządzie 2005/07 oraz w klubie/partii PIS od początku jej istnienia do dziś?
Fajnie... :razz:

odpowiedziałeś na zdanie przeze mnie zedytowane .
zresztą: dokonaj retrospekcji .
jeśli nie spisze się Komorowski to czy Tusk dalej będzie miał poparcie?
czy ludzie nie obarczą winą ich obydwu, a rząd nie zostanie wymieniony ??
bo w te stronę zazwyczaj to działa ...
tak samo będzie z Kaczyńskim. Jeśli zostanie prezydentem jego partia może liczyć
na poparcie w wyborach parlamentarnych.

zagubiona_21 napisał(a):

No ja nie wiem czy wy poczucia humoru i dystansu nie macie. Julka dobra kampania to też sztuka...

rozumiem,że chcesz przez to powiedzieć,że Komorowski jest sztukmistrzem? bo skoro nie jest konsekwentny w słowach ( pamiętam dni żałoby,gdy wspominał o tym ,że kampania ma być cicha i stonowana ) to ja się z Tobą nie zgodzę.

Tusk w dużym stopniu wpływa na Komorowskiego i to wiadomo nie od dziś :roll:
Czy to się zmieni po wyborach prezydenckich , jakby miał zostać owym prezydentem ( w co wątpię) i stanie się bardziej niezależny w opiniach i działaniach to się dopiero okaże.

So maja 15, 2010 16:22

Cytuj:
jeśli nie spisze się Komorowski to czy Tusk dalej będzie miał poparcie?
Tusk i tak nie ma "oszałamiającego" poparcia (jak to było jeszcze kilkanaście miesięcy temu).
Cytuj:
czy ludzie nie obarczą winą ich obydwu
Najwyżej może stracić poparcie (i może zaufanie/mocną pozycję w partii).
Cytuj:
rząd nie zostanie wymieniony ??
Zdziwiłbym się gdyby tak było.
Cytuj:
tak samo będzie z Kaczyńskim.
Jeśli zostanie prezydentem jego partia może liczyć na poparcie w wyborach parlamentarnych.
Jeśli będzie zbyt ostro "walczył o Polskę", to jego partia może stracić w sondażach (a po wyborach stracić x miejsc w parlamencie).

(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.

So maja 15, 2010 16:28

*Julka* napisał(a):
rozumiem,że chcesz przez to powiedzieć,że Komorowski jest sztukmistrzem? bo skoro nie jest konsekwentny w słowach ( pamiętam dni żałoby,gdy wspominał o tym ,że kampania ma być cicha i stonowana ) to ja się z Tobą nie zgodzę.

1) całość mojej wypowiedzi o kampanii odnosi się do wywiadu J. Kaczyńskiego
2) Mówiąc, że kampania jest sztuką miałam na myśli stwierdzenie ogólne, abstrahując od Komorowskiego, Tuska a nawet Polski
3) A kto jest konsekwentny w słowach? Który polityk? Ja nie znam żadnego. Cicha i stonowana kampania jest dla mnie bezsensem. Po żałobie mogłaby być "na poziomie" bez wzajemnych oskarżeń, obelg itd. Ale wszyscy są ludźmie, reagują emocjonalnie.
4) Nie interpretuj wypowiedzi innych jako atak na Twoje poglądy polityczne.

Wiem jedno gdyby według pomysłów braci Kaczyńskich pompować w czasie kryzysu pieniądze w gospodarke, gdyby zaakceptowano ich pomysły wydatków budżetowych typu wsparcie orkiestry radia itp., to dla Polski byłoby złe. Nie mówię, że premier Tusk uratował kraj i to dzięki niemu nie jest najgorzej, bo czuje, że zaraz ktoś mi to zarzuci...

So maja 15, 2010 16:35
zbanowana na stałe

no to uwierz mi,że niedługo będą wybory parlamentarne i to kogo wybiorą, będzie zależeć od wyboru Prezydenta, a przynajmniej w ogromnej mierze.
zależy też co masz na myśli mówiąc " ostra walka o Polskę" ... ja nie wiem ,co będzie potem , bo trzeba czekać, ale patrząc na deklaracje Komorowskiego bardziej wiarygodny w swoim zachowaniu wydaje się być P.Jarosław Kaczyński. Deklarujący cichą kampanię, a szerząc nagonkę ,rozszalałe niestety niekonsekwentne PO rzuca się na J.K jak na polującą zwierzynę, w obliczu czegoś takiego P.Komorowski ,który personalnie na każdym kroku atakuje J.K to jego kampania jest mało wiarygodna. A przynajmniej nieumiejętna.

zagubiona: ja rozumiem,że wg. Ciebie to w polityce nie ma miejsca dla człowieczeństwa, miejsca na emocje i wyrozumiałość dla ludzkiej tragedii, ale każdy prowadzi kampanię jak chce, jak widać ktoś kto nie opluwa, by wygrać jest wg. mnie bardziej wiarygodny i konsekwentny,a przede wszystkim,jeśli będzie taki dalej, ma szanse nie tylko na wygraną,ale na zmianę.
ja tylko wtrącę, że porozumienie może być możliwe tylko wtedy, gdy jedna partia nie będzie chciała porozumienia tylko w imię własnego dobra.

Ostatnio edytowano So maja 15, 2010 16:42 przez *Julka*, łącznie edytowano 1 raz

So maja 15, 2010 16:36

*Julka* napisał(a):
zagubiona: ja rozumiem,że wg. Ciebie to w polityce nie ma miejsca dla człowieczeństwa, miejsca na emocje i wyrozumiałość dla ludzkiej tragedii, ale każdy prowadzi kampanię jak chce, jak widać ktoś kto kto nie opluwa, by wygrać jest wg. mnie bardziej wiarygodny i konsekwentny.

Gdzie ja to napisałam??? Zakończę dyskusję, bo raczej nie chcesz zrozumieć, co piszę.
Powtórzę: Nie odbieraj wszystkiego jako atak na Twoje poglądy polityczne.

So maja 15, 2010 16:41
zbanowana na stałe

zagubiona, jakbym odbierała jako atak to wierz mi moje słowa byłyby mniej łagodne :D
natomiast Ty nie odbieraj mi prawa do interpretacji Twojego tekstu o salonie... w tym względzie możliwe ,że mam ograniczone poczucie humoru, albo ktoś sypie kiepskimi żartami.

So maja 15, 2010 16:43

Odbieram Ci prawo do nadinterpretacji :twisted: :lol:
Salonowi udzielił wywiadu J. Kaczyński więc jak Twoje słowa o braku szacunku do tragedii itd. mogły się do tego odnieść.

*Julka* napisał(a):
w tym względzie możliwe ,że mam ograniczone poczucie humoru, albo ktoś sypie kiepskimi żartami.

Kocham swoje żarty, wiele tracisz nie doceniając ich :evil: :lol: Wiesz mówienie żartobliwym tonem to jeszcze niekoniecznie sypanie żartami, ale przewrotnie powiem, że nie będę się spierać o aspekty merytoryczne, odbierając Ci tym prawo do riposty;) :twisted:
ach myślę, że moje kiepskie żarty jeszcze nie raz na tym forum zburzą Twoj spokój ducha. :cmok1:
przepraszam za OFF.

So maja 15, 2010 16:54
zbanowana na stałe

zagubiona_21 napisał(a):
Salonowi udzielił wywiadu J. Kaczyński więc jak Twoje słowa o braku szacunku do tragedii itd. mogły się do tego odnieść.

ale ja mówię o tym,że Jarosław Kaczyński ma prawo w ramach kampanii występować gdzie chce i jak chce. I nikt mu tego nie może zabronić. Dziwne,że tak ludzie przyczepiają się do
tego,że J.K jest taki małomówny i ogólnie odsunięty w swojej kampanii,że powinien przemawiać publicznie , a nie w internecie- po pierwsze on wcale nie wyklucza takiej możliwości ,właściwie planuje wyjść do ludzi, po drugie jego małomówność i zdystansowanie coś oznaczają i wcale nie muszą być tak zwaną dziś " nekrofilią" czy kampanią zza trumny. P.Komorowski również używa internetu- i nikt się go nie czepia, Pan Komorowski- woli atakować przeciwników niż wypowiadać się na inne tematy, ale tego nikt się nie przyczepi, bo w mojej własnej interpretacji ludzi drażni to ,że powalił wszystkich na kolana zdobywając 1 700 000 podpisów, ale przecież można inaczej prowadzić kampanię , niż szykanować przeciwnika na tak niskim poziomie- nie tylko tak się da, ale jednocześnie można wyjść z klasą i tym samym zdobyć poparcie. P.Kaczyński realizuje słowa P.Komorowskiego odnośnie cichej i stonowanej kampanii ,które to działania niekonsekwentnie P.Komorowski sam zaniechał. ( i to już mówię tak ogólnie ,żebyś nie pomyślała,że znów odbieram Twoje domniemane ataki)

Cytuj:

ach myślę, że moje kiepskie żarty jeszcze nie raz na tym forum zburzą Twoj spokój ducha.
przepraszam za OFF.

racja. wycieczki personalne ewentualnie na PW, choć może je sobie darujmy ;)

Ostatnio edytowano So maja 15, 2010 17:40 przez *Julka*, łącznie edytowano 1 raz

So maja 15, 2010 17:36

*Julka* napisał(a):
bo w mojej własnej interpretacji ludzi drażni to ,że powalił wszystkich na kolana zdobywając 1 700 000 podpisów
W twojej własnej interpretacji.
Niektórzy komentatorzy się ekscytują jak bokserzy w wadze ciężkiej zadają potężne i liczne ciosy, a
ci bardziej rzeczowi wskazują, że to były ciosy dość przewidywalne, a przynajmniej przyjmowane na gardę.

(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.

Ostatnio edytowano So maja 15, 2010 17:43 przez Elbrus, łącznie edytowano 2 razy

So maja 15, 2010 17:39
zbanowana na stałe

tak to bywa po prostu na arenie politycznej ( niestety).
Jak słuchałam wypowiedzi pozostałych " myśmy zebrali tylko wymagane podpisy, nie chcieliśmy się chwalić" hehe dobra dobra :D
PO musiało się jakoś obronić, bo w obliczu takiego fiaska w pierwszej rywalizacji o podpisy musiało poczuć się niebagatelnie zagrożone ,tylko ,że tak tez sobie nie pomagają :D

Ostatnio edytowano So maja 15, 2010 17:45 przez *Julka*, łącznie edytowano 1 raz

So maja 15, 2010 17:41
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1509 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 101  Następna strona