Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wybory 2010
Nie ważne na kogo, ważne by zagłosować. A nie się wymądzrać ze ten czy tamten jest be.
|
Pn maja 17, 2010 16:51 |
|
|
|
 |
mazli
|
Alus napisał(a): Główny opluwacz był więżniem obozu koncentracyjnego w Oświęciumu, uczestnikiem powstania warszawskiego, współzałożycielem "Żegoty", ratował Zydów z masowej eskterminacji, kilkakrotnie odbywał wyroki wieziena w PRL. I co z tego? Może Alus zaproponujesz i przedstawisz kryteria jakie należy spełnić, aby można było publicznie nazywać innych dewiantami psychicznymi, frustratami, pokręconymi wewnętrznie, zakompleksionymi wyładowującymi się na narodzie, nadającymi się do europosła psychiatry Klicha, pedofilami, nekrofilami, bydłem...
|
Pn maja 17, 2010 17:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cyryl napisał(a): jakoś dziwnym trafem autorytety szkodzą Polsce....... Tylko okreslonym grupom....Polska nie sprowadza się do autorytetów, ich zwolenników i przeciwników Cytuj: I co z tego? Może Alus zaproponujesz i przedstawisz kryteria jakie należy spełnić, aby można było publicznie nazywać innych dewiantami psychicznymi, frustratami, pokręconymi wewnętrznie, zakompleksionymi wyładowującymi się na narodzie, nadającymi się do europosła psychiatry Klicha, pedofilami, nekrofilami, bydłem... Przede wszystkim dokonałeś nieprzyzwoitego wycięcia postu, zmieniając tym sens mojej wypowiedzi. Nic nie upoważnia, ale może to być forma reakcji na oplucie, gwizdy, buczenie, na Powązkach w rocznicę wubuch powstania warszawskiego skierowane do Bartoszewskiego przez sympatyków Maciarewicza. I znów zmieniłeś sens wypowiedzi Bartoszewskiego... "jestem zarówno przeciwko pedofilii, jak i nekrofilii każdego rodzaju".... gdzie masz tu nazwanie kogokolwiek pedofilami?. Frustraci to słowko nagminnie używane przez wszystkie partie przeciw członkom innej.
|
Pn maja 17, 2010 17:25 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Bo widzisz mazli wedle starego przekadła "co za dużo to i świnia niechce" - pracownikom tvp też już się przejadło http://wiadomosci.onet.pl/2171365,11,ap ... ,item.html
|
Pn maja 17, 2010 17:40 |
|
 |
Pavl6
|
Oj przestańcie z tą wojną PIS-PO. Najlepsze, co powinniśmy teraz zrobić dla Polski to zagłosować na kogoś innego (ale całkiem spoza sejmu, a nie tylko spoza POPIS-u), dzięki czemu spór mógłby trochę ucichnąć i może w końcu w naszym kraju zrobiło by się lepiej.
|
Pn maja 17, 2010 17:54 |
|
|
|
 |
MarcinStroszek
|
Chodziło mi o sondaż na tym forum. Ciekawe jak u nas głosy się będą rozkładać 
_________________ Mój blog pisany w dialekcie górnośląskim - www.regional-silesia.blog.onet.pl
|
Pn maja 17, 2010 18:07 |
|
 |
Pavl6
|
Myślę, że tak: 50% PIS; 49,9 PO; 0,1 Prawica RP (to mój głos  ). 
|
Pn maja 17, 2010 18:48 |
|
 |
mazli
|
Alus napisał(a): I znów zmieniłeś sens wypowiedzi Bartoszewskiego... "jestem zarówno przeciwko pedofilii, jak i nekrofilii każdego rodzaju".... gdzie masz tu nazwanie kogokolwiek pedofilami?. "Jeśli Jarosław Kaczyński - a w ostatnich dniach już to się rozpoczęło - będzie wykorzystywał wielką stratę, jakiej doznał, jako argumentu wyborczego, wówczas będę musiał powiedzieć: jestem zarówno przeciwko pedofilii, jak i nekrofilii każdego rodzaju.Alus kto według Ciebie jest tutaj ukazany jako pedofil i nekrofil wykorzystujący tragedię?
|
Pn maja 17, 2010 19:10 |
|
 |
Elbrus
|
mazli napisał(a): jestem zarówno przeciwko pedofilii, jak i nekrofilii każdego rodzaju.[/i] "jestem zarówno przeciwko pedofilii [ TAK JAK BYŁEM DO TEJ PORY], jak i nekrofilii [czego mamy przykład teraz] każdego rodzaju [tutaj mamy przykład INNEGO rodzaju]". Tak zrozumiałem wypowiedź Bartoszewskiego. @Alus Czy jeśli ktoś nie jest prezydentem, ale bohaterem (w jakimś rodzaju), to czy można go nazwać chamem jeśli odzywa się po chamsku?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Pn maja 17, 2010 19:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Wpis z mojego bloga, lecz żeby nie spamować, nie podaję adresu .Kilka słów o naszych wspaniałych uczestnikach teleturnieju “Jeden z Dziesięciu” – wydanie specjalne. Tadeusza Sznuka tymczasowo zastąpił cały kraj. Bronisław Komorowski –nie chce ujawnić swego programu wyborczego, którego nie ma; wyraźnie brakuje mu stanowczości, ciągle żyje w cieniu swego mentora Donalda; kandydatów na prezydenta podzielił na I i II ligę – jest przekonany, że już wygrał wybory, swoje przekonanie opiera na sondażach; do promowania Jego kandydatury zaprosił tzw. „autorytety”, z których: jeden jest przeświadczony, że popiera kandydaturę Władysława, a nie Bronisława, jeden uważa, że to jest wojna – gra o wszystko, i że w tej wojnie nie są osamotnieni, bo mają przyjaciół w TVN-ie i innej prywatnej telewizji, jeden popiera Bronka, bo mu się podoba, jeden z autorytetów nie wie, dlaczego popiera Bronka, jeden uważa, że charyzmę posiadają psychopaci, a Bronek nie jest psychopatą; Jarosław Kaczyński – pragnie kontynuować pracę swego brata, która była gnojona przez cały okres Jego prezydentury; mocno osłabiony psychicznie i fizycznie po śmierci brata; w takim stanie emocjonalnym chce kierować 40-milionowym krajem; złośliwcy spekulują, że Pierwszą Damą chce uczynić swego kota; Janusz Korwin-Mikke – niepoprawny marzyciel, pragnie w Polsce stworzyć utopię, choć wie, że tego nie dokona; ma poparcie wśród internautów, którzy spamują informacjami o Nim wszelkie zakamarki Internetu; Andrzej Lepper – przejawiający nadnaturalne skłonności do dewiacji; skazany prawomocnym wyrokiem sądowym, nie może zasiąść w Sejmie – postanowił więc zostać prezydentem; Prezydent-przestępca o nadnaturalnych skłonnościach do dewiacji?; ma charakterystyczny śmiech, kojarzący się ze świniami; Grzegorz Napieralski –syn PZPR-owca, sam na szczęście nim nie był; Kandydat partii komunistycznej, która po 1989 roku dla niepoznaki przemianowała się na partię socjaldemokratyczną, jej członkowie są przeświadczeni, że Polacy nie wiedzą; zwolennicy Grzegorza namawiają do głosowania na Niego, bo ma ładną żonę; Waldemar Pawlak – drobny złodziejaszek; jest wplątany w zniknięcie jedynie 500-800 mln złotych z budżetu państwa; dwukrotny premier, który niczego nie dokonał; nie ma zalegalizowanego związku, co może nie spodobać się pewnej grupie religijnej; Andrzej Olechowski – doświadczony, lecz bez szczęścia; współtwórca PO; dwukrotnie startował w wyborach na prezydenta: raz Polski i raz Warszawy, w tych drugich przegrał z Lechem Kaczyńskim – biedny, teraz też przegra z Kaczyńskim. Jarosławem; Marek Jurek – nikt nie wie, które to Jego imię, a które nazwisko; swoją osobę promuje sloganem „Europa polskich rodzin”, Marek… tfu, Jurek… tfu… ma widocznie wysokie ambicje, pragnie samych polskich rodzin w Europie; Czyżby Obama mówił prawdę, że wszyscy jesteśmy Polakami?; Kornel Morawiecki – Gall Anonim; no dobrze, niektórzy wiedzą, że to założyciel Solidarności Walczącej; Bogusław Ziętek – Gall Anonim 2; pragnie podniesienia zasiłków dla bezrobotnych – spryciarz, chytrze chce zaskarbić tę najliczniejszą grupę społeczną w naszym kraju  ; A jakie są Wasze odczucia ?:).
|
Pn maja 17, 2010 20:31 |
|
 |
Elbrus
|
@Mariusz85 Coś trochę mało napisałeś o Jarosławie. Możnaby pomyśleć, że jest sławny tylko przez to, że jego brat zginął w zamachu. Co do Bogusława Ziętka... napisał list "solidarności" z Hugo Chávezem; jest nim niemalże zafascynowany. Mariusz85 napisał(a): Marek… tfu, Jurek… tfu… To mogłeś sobie darować. 
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
|
Pn maja 17, 2010 20:43 |
|
 |
toomex
|
Ja głosuję na JKM. Jedyny sensowny kandydat. Wolność gospodarcza to to, czego nam trzeba. A czmu państwo ma płacić za leni. którzy nie pracują, bo im sie panstowy garnuszek oplaca. Koniec z tym. Jak zmniejszy sie wydatki socjaln to bedzie mozna obnizyc podatki. Mniejsze podatki= wiecej pieniedzy u konsumentow i przedsiebiorcow=wiekzy popyt=wieksza podaz=wieksza produkcja=mniejsze bezrobocie= bogacenie sie Polaków. Nie rozumiem tych, którzy negują wolność rynkową i chcą zwiększenia wydatkow socjalnych...
|
Pn maja 17, 2010 21:42 |
|
 |
Elbrus
|
toomex napisał(a): Nie rozumiem tych, którzy negują wolność rynkową i chcą zwiększenia wydatkow socjalnych... Bo wielu ludzi boi się liberalizmu jako zakamuflowanego socjalizmu (pzdr *Julka*  ). Społeczeństwo woli gorsze a znane niż to co nieznane. Pan Janusz przecież często to podkreśla, że takie partie jak jego nie mają szans na poparie większe niż kilkanaście procent (czyli maksymalny próg osób, które mogą zrozumieć to, że liberalizm gospodarczy się opłaca).
|
Pn maja 17, 2010 21:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Oczywiście ten wpis był w wielu momentach sarkastyczny, więc jeśli mam napisać tak na poważnie, to jedynego kandydata, którego rozważam, to Janusz Korwin-Mikke. Reszta w ogóle się nie nadaje na ten urząd. Polacy powinni w końcu zrozumieć, że czas wybrać nową twarz. Niestety media skutecznie promują dwóch głównych kandydatów: Radio Maryja, TV Trwam, Nasz Dziennik Jarosława Kaczyńskiego, natomiast TVN, Onet, Gazeta Wyborcza Bronisława Komorowskiego. Dlatego jestem jak najbardziej za debatą wszystkich kandydatów, jednak Komorowskiemu jest to bardzo nie na rękę, zwykły tchórz  . Jeśli już miałbym w II turze wybierać między Kaczyńskim a Komorowskim, to zdecydowanie wybrałbym Kaczyńskiego, choć nie uważam, że jest gotowy objąć ten urząd.
|
Pn maja 17, 2010 21:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Elbrus napisał(a): @Alus Czy jeśli ktoś nie jest prezydentem, ale bohaterem (w jakimś rodzaju), to czy można go nazwać chamem jeśli odzywa się po chamsku? Jesli autentycznie po chamsku - ale nie według dowolnej interpretacji - to sam sobie nagrabił na określenie cham. Mariusz - nie nazwałabym posiadacza 7 milionowego majątku biednym.
|
Pn maja 17, 2010 22:10 |
|
|
|