Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 14:12

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 EGZORCYSTA papieski o.Gabriele Amorth w Polsce ! 
Autor Wiadomość

Post EGZORCYSTA papieski o.Gabriele Amorth w Polsce !
Pomyślałem, że warto o tym pogadać na forach katolickich bo to szokujące...
Słyszeliście o tym, że egzorcysta watykański twierdzi, że w Watykanie działa wśród kardynałów sekta satanistyczna?

Co więcej podobno o.Amorth ma niebawem przyjechać do Polski w ramach działaności Wspólnoty Katolików Charyzmatycy na kolejną z organizowanych przez nich konferencji.
Powstał nawet film z jego udziałem, widzieliście te jego wypowiedzi na:
http://www.charyzmatycy.pl ?

Śr maja 19, 2010 23:33

Masakryczne jest to, że problem z tym mają biskupi czy kardynałowie.

Jak to mówią, to jest jedno z największych zwycięstw Złego - że ludzie w niego nie wierzą, chowają go między bajki, straszą nim niegrzeczne dzieci. A równocześnie, z uporem przysłowiowym maniaka, robią wszystko aby on się naprawdę cieszył. Kłócą się, zabijają, obrażają, ośmieszają, napychają kiesę, i tak by długo wymieniać można było.

I jak tu oczekiwać od księży szeregowych, żeby uwrażliwiali na obecność i czujność Złego - kiedy ich zwierzchnicy sami to olewają :?: Jak przypominać o czujności wobec Szatana - gdy się o nim nie pamięta i samemu powątpiewa w jego istnienie :?:

Tu nie chodzi o doprowadzanie do jakieś psychozy i powszechnego lęku przed Złym. Ale o przypomnienie ludziom, że on ciągle jest i czyha sobie, aż człowiek coś głupiego zrobi.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Cz maja 20, 2010 8:45
Zobacz profil WWW

Post Re: EGZORCYSTA papieski o.Gabriele Amorth w Polsce !
Dokładnie!
Ciekawe co teraz powiedzą biskupi po zobaczeniu tego filmu, mam na myśli biskupów diecezji gdzie nie ma egzorcystrów lub jest ich za mało i ludzie z problemamy muszą czekać tygodniami aby dostać się na modlitwę

Cz maja 20, 2010 9:44
zbanowany na stałe

Z tym Zlym to powazny problem. Skoro i na szczyty Kosciola sie wdrapuje... . A co bedzie jak to wlasnie Wspolnota Charyzmatykow na czele z o. Amorthem opanowana? Przeciez to jedyni fachowcy, a kamuflaz idealny do szerzenia paniki.

Cz maja 20, 2010 9:55

Tak sobie myślę jak nieraz chrześcijanie oskarżają się nawzajem o to że ci to zatracili wiarę, wywala się krucjaty, jakieś wojny religijne. Nie chodzi mi aby znów o tym mówić, czy aby to banalizować, ale zamiast robić z innych braci i sióstr wrogów, warto zobaczyć że w tym objawia się działanie Złego. On atakował Jezusa, chciał zwieść Apostołów, a my przecież nie jesteśmy więksi od nich. Zamiast szukać winnych,gdy wszyscy jesteśmy jakoś winni, trzeba się modlić i pracować nad sobą.

Cz maja 20, 2010 11:15
zbanowany na stałe

Hierarchia koscielna, to rowniez ludzie. Przypuszczam, ze zawsze byla podzielona na stronnikow i przeciwnikow czegos. Wydaje sie to bardziej widoczne w ostatnim czasie. Czytajac czesto sprzeczne wypowiedzi biskupow mysle, ze mamy tu typowa walke "starego z nowym".
Obecny papiez chyba tez sie katolikom nie udal.

Cz maja 20, 2010 15:48
zbanowany na stałe

Szczerze mowiac jestem zdziwiony milczeniem katolikow. W tym temacie powinno wrzec! O. Amorth, to wybitny fachowiec z ogromnym stazem, wybrany przez ludzi rownie doswiadczonych. Skoro twierdzi, to co twierdzi, jak mozna wiecej uwagi poswiecac katastrofie smolenskiej niz dyskusji nad tym zagadnieniem? Nie przejmujecie sie? Wstyd Wam? A moze o diable rogatym macie takie samo zdanie jak ja? W takim wypadku nalezy co nieco zmienic w Kosciele.

Pt maja 21, 2010 16:55

Cytuj:
Jak to mówią, to jest jedno z największych zwycięstw Złego - że ludzie w niego nie wierzą,

Mam pytanie do ToMu lub innej osoby która wierzy w złego. Skoro zły jest przebiagły i zalezy mu na tym abysmy w niego nie wierzyli to dlaczego podczas egzorcyzmów zamiast cicho sobie pójśc gdzie indzień jak uparty osioł siedzi w czlowieku dając mnóstwo dowodów na swe istnienie i tak właściwie tym uporem nic nie osiągając ???

So maja 22, 2010 9:18
Zobacz profil WWW
zbanowany na stałe

Bo tak naprawde karmi się wiarą że ludzie w niego wierzą. W dodatku zależy mu na tym żeby w ludziach wzbudzić jaknajwięcej poczucia winy bo to jest bramą do otwarcia człowieka na nieczystości i zło. Strach przed nim to wieczna kontrola która skupia uwage nie na Bogu ale na jego przeciwniku i w ten sposób człowiek się oddala od Boga a o to chodzi diabłu by był człowiek jak najdalej od Boga i jak najbliżej samego diabła.

So maja 22, 2010 10:36

Cytuj:
Bo tak naprawde karmi się wiarą że ludzie w niego wierzą.

No tuż nie jarze - zalezy mu na tym aby w niego wierzyli, czy też zleży mu na tym aby niego nie wierzyli ????

So maja 22, 2010 10:38
Zobacz profil WWW
Myślę że mu wszystko jedno, chodzi o to, żeby nas odciągnąć od Boga. Jednych łatwiej przez strach, innych przez lekceważenie.

So maja 22, 2010 10:40

A czemu on taki zły - taka można powiedzieć esencja zła, czy właściwie koncetracja zła - o już wiem w taka koncetracja zła jak w czarnej dziurze koncentracja materii. I to ma być dzio dobrego Boga ??????

So maja 22, 2010 10:45
Zobacz profil WWW
Mnie się pytasz? Ja nie wiem. Osobiście nie jestem pewien, czy Bóg stworzył szatana i mówiąc szczerze ta pewność nie jest mi do niczego potrzebna.

So maja 22, 2010 10:46
zbanowany na stałe

Gdzieś już pisałem że diabeł siedzi we władzy kościelnej od I soboru więc ta sekta mnie nie dziwi. * co do diabła to uwielbia uwielbienie, gdy ludzie go uwielbiają, podziwiają, byle nie kochali. Naśladuje też Boga czasem jako antychryst, ale szybko się tym męczy i pokazuje swoje piekielne oblicze. Więc zależy mu by w niego wierzono a nie w Boga bo wtedy może powiedzieć * popatrz ilu we mnie uwierzyło, a jak niewielu w Ciebie i kto jest większym Bogiem ?

So maja 22, 2010 10:56

Liam a ty jesteś katolikiem? Ja mam pewność, że Bóg stworzył i Szatana. Najlepiej tłumaczy zło jako istote ostatnio mysl która stała sie modna wśród katolików i popularna. Otóż zło to brak dobra. Tak sie popularnie przyjęło mówić. Dzieki temu łatwo zobaczyć dzieło Boga - anioła który z woli swojej odszedł od Boga i Go znienawidził. Nie jest doskonałym złem bo nim nie może być w stosunku do Boga doskonałego dobra. Nie ma odpowiednika Bóg nieskończone dobro kontra Diabeł nieskończone zło. To kłamstwo. Szatan nie może być odpowiednio jak Bóg jako oponent nieograniczony w bezmiarze nieskończoności. :) Nie jest w końcu naszym Bogiem. :) To powinno być jasne. :P Ludzie popełniają bład tak stawiając swoje twerdzenia dualistycznie jakby dobro bez zła nie mogło istnieć. Bo taka jest konsekwencja tego myslenia.
A w linku jest tylko intro dopiero potem można ze strony przejśc do trailera. :)

więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...

So maja 22, 2010 11:34
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona