| 

|   | Strona 1 z 1 
 | [ Posty: 11 ] |  |  

| Autor | Wiadomość |  
			| Medyk-k 
   |   Szukam modlitwyWitam! Od dłuższego czasu poszukuję modlitwy do św. Michała Archanioła, mam problemy z uzyskaniem jej. Chodzi mi o długą wersje... Może ktoś tu ma...  ?

|  
			| N maja 23, 2010 16:44 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Silva 
   |   Re: Szukam modlitwyPytanie jaka wersja jest długa ;P Ja znam taką wersję modlitwy do niego:Święty Michale Archaniele wspomagaj nas w walce, a przeciw niegodziwości i zasadzkom złego ducha bądź naszą obroną. Oby go Bóg pogromić raczył, pokornie o to prosimy, a Ty, Wodzu niebieskich zastępów, szatana i inne duchy złe, które na zgubę dusz ludzkich po tym świecie krążą, mocą Bożą strąć do piekła. Amen A gdybyś chciał dłuższą modlitwę to mam też litanię i nowennę  _________________
 "Niech przeto ten, komu się zdaje, że stoi, baczy, aby nie upadł." (1 Kor 10, 12)

|  
			| N maja 23, 2010 18:04 | 

|  
		|  |  
			| Medyk-k 
   |   Re: Szukam modlitwyTo jest krótka wersja. Słyszałam o wiele, wiele dłuższą. Pytałam się w sklepikach katolickich i też nie mają tego czego szukam. "Szukajcie, a znajdziecie...", nie... ;p  

|  
			| N maja 23, 2010 18:41 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Anonim (konto usunięte) 

|   Re: Szukam modlitwyMedyk-k napisał(a): To jest krótka wersja. Słyszałam o wiele, wiele dłuższą. Pytałam się w sklepikach katolickich i też nie mają tego czego szukam. "Szukajcie, a znajdziecie...", nie... ;p  Podaną przez Silvę modlitwę ułożył papiez Leon XIII w 1886r, po osobistej wizji przyszłych nieszczęść XX wieku inspirowanych przez szatana.

|  
			| N maja 23, 2010 19:02 | 

|  
		|  |  
			| Silva 
   |   Re: Szukam modlitwyTak właśnie, i to jest jedyna wersja. Są tylko inne tłumaczenia, które różnią się w szczegółach ale są tej samej długości. Musisz mieć na myśli jakąś inną modlitwę, ale najwyraźniej ja jej nie znam. _________________
 "Niech przeto ten, komu się zdaje, że stoi, baczy, aby nie upadł." (1 Kor 10, 12)

|  
			| Pn maja 24, 2010 20:53 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Medyk-k 
   |   Re: Szukam modlitwySilva, znalazłam...   W poniedziałek, mam ją otrzymać...  

|  
			| Wt maja 25, 2010 4:36 | 

|  
		|  |  
			| Silva 
   |   Re: Szukam modlitwyTo się cieszę że znalazłaś    Wrzuć tu tekst, jestem ciekawa co to za modlitwa._________________

|  
			| Wt maja 25, 2010 20:43 | 

|  
		|  |  
			| ToMu 
   |  A może o tę Ci chodzi    Znam ją z ust śp. jednego z poprzednich proboszczów rodzinnej parafii:Święty Michale Archaniele, Książę i Wodzu zastępów anielskich, przybywaj na pomoc ludziom zagrożonym przez moce ciemności. Zostaliśmy stworzeni na obraz Boga, odkupieni życiem, śmiercią i zmartwychwstaniem Jego Syna Jezusa Chrystusa, a przez chrzest staliśmy się świątyniami Ducha Świętego. 
 Uproś nam siłę woli, abyśmy tej godności w sobie strzegli, broniąc się przed złem.

W Tobie, święty Michale, Kościół ma swego Stróża i Patrona. Ty prowadzisz zbawionych do niebieskiej szczęśliwości. Błagaj Boga Pokoju, aby zniweczył władzę szatana, siewcy zamętu i nie dozwolił mu trzymać ludzi w niewoli, ani szkodzić Kościołowi. Niech przez Ciebie Królowa Aniołów, Niewiasta obleczona w słońce zetrze głowę szatana i osłania swoje ziemskie dzieci przed jego złowrogim wpływem.

Obrońco chwały Najwyższego! Zanieś nasze prośby do Boga i wyjednaj nam Jego miłosierdzie. Amen.

Najświętsze Serce Jezusa - zmiłuj się nad nami!

Niepokalane Serce Maryi - bądź naszym ratunkiem!

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

|  
			| Śr maja 26, 2010 13:05 | 

|  
		|  |  
			| BoRy 
   |   Re: Szukam modlitwyW Imię Ojca, Syna i Ducha ŚwiętegoKsiążę najchwalebniejszy wojska niebieskiego,
 święty Michale Archaniele
 broń nas w walce przeciw księstwom i mocom,
 przeciw władcom ciemności tego świata
 oraz złym duchom, krążącym w przestworzach.
 Przybądź na pomoc ludziom,
 których Bóg stworzył na obraz i podobieństwo swoje
 oraz wykupił za wielką cenę z niewoli szatańskiej.
 Ciebie czci Kościół święty jako Stróża i Patrona;
 Tobie powierzył Pan odkupione dusze,
 byś je umieścił w niebieskiej szczęśliwości.
 Błagaj Boga pokoju,
 aby pod naszymi stopami starł szatana
 i nie pozwolił na trzymanie ludzi w niewoli i szkodzenie Kościołowi.
 Zanieś nasze prośby przed tron Najwyższego,
 aby rychło uprzedziło nas miłosierdzie Pańskie,
 i pochwyć smoka, węża starodawnego,
 który jest diabłem i szatanem,
 a związawszy go rzuć w przepaść,
 aby więcej nie zwodził narodów.

|  
			| N cze 06, 2010 17:44 | 

|  
		|  |  
			| Medyk-k 
   |   Re: Szukam modlitwyOto mi chodziło..., czyli modlitwa ToMu i Silva w "jednym"   Dzięki... Święty Michale Archaniele, Książę i Wodzu zastępów anielskich, przybywaj na pomoc ludziom zagrożonym przez moce ciemności. Zostaliśmy stworzeni na obraz Boga, odkupieni życiem, śmiercią i zmartwychwstaniem  Jezusa Chrystusa, Jego Syna a przez chrzest staliśmy się świątyniami Ducha Świętego.Uproś nam siłę woli, byśmy tej godności w sobie strzegli, broniąc się przed złem.W Tobie, święty Michale, Kościół ma swego Stróża i Patrona. Ty prowadzisz zbawionych do niebieskiej szczęśliwości. Błagaj Boga Pokoju, aby zniweczył władzę szatana, siewcy zamętu i nie dozwolił mu trzymać ludzi w niewoli, ani szkodzić Kościołowi. Niech przez Ciebie Królowa Aniołów, Niewiasta obleczona w słońce zetrze głowę szatana i osłania swoje  dzieci przed jego złowrogim wpływem. Obrońco chwały Najwyższego! Zanieś nasze prośby do Boga i wyjednaj nam Jego miłosierdzie. Amen. Święty Michale Archaniele broń nas w walce, przeciw niegodziwości i zasadzkom złego ducha bądź nam obroną, niech mu rozkaże Bóg pokornie prosimy, a Ty Książe wojska niebieskiego szatana i inne  duchy złe, które na zgubę dusz krążą po świecie, mocą Boą strąć do piekła Amen

|  
			| Pn cze 07, 2010 20:48 | 

|  
		|  |  
			| ToMu 
   | No to cieszę się, że mogłem pomóc.  Sentyment mam do tej modlitwy... Choć przypomniałem sobie ją po dobrych kilkunastu latach - aż dziw, że sporą część pamiętam  _________________
 Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

|  
			| Wt cze 08, 2010 14:33 | 

|  
		|  |  

|   | Strona 1 z 1 
 | [ Posty: 11 ] |  |  

|  | Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach