Autor |
Wiadomość |
szumi
Moderator
|
 Re: Uwagi do moderacji II
Dodam tylko, że warto np. po zamieszczeniu odpowiedzi na jakieś OT'owe posty w innym wątku podać linka do tego postu w temacie, w którym toczyła się dyskusja. Wówczas osoby zainteresowane będą miały możliwość odpowiedzi na dane posty, gdyż nie każdy musi czytać wszystkie tematy.
_________________ Η αληθεια ελευθερωσει υμας...
Veritas liberabit vos...
Prawda was wyzwoli...
(J 8, 32b)
|
Pn maja 24, 2010 13:51 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
Czy mogę w takim razie prosić o ostrzeżenie dla mnie?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Pn maja 24, 2010 14:29 |
|
 |
szumi
Moderator
|
Prosić możesz. Ale myślę,że nie ma tym razem podstaw do użycia takiego środka. Ale na przyszłość proszę poinformować osobę, której słowa się cytuje w innym temacie (czy to w temacie z którego się przekleja teksty, czy na PW).
Myślę, że można uznać, spór za zakończony.
_________________ Η αληθεια ελευθερωσει υμας...
Veritas liberabit vos...
Prawda was wyzwoli...
(J 8, 32b)
|
Pn maja 24, 2010 14:48 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie mozna by tego jakos polaczyc w jedno? Ja?! niedlugo zalozy 100 tematow o tym samym... viewtopic.php?f=1&t=25145viewtopic.php?f=1&t=25147viewtopic.php?f=1&t=25139
|
Cz maja 27, 2010 17:19 |
|
 |
Elbrus
|
Czy jest w opcjach forum takie ustawienie, żeby można było pisać w zamkniętym temacie: viewtopic.php?p=523499#p523499  A może trzeba skorzystać z książeczki zawierającej cheat kody?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
|
Cz maja 27, 2010 23:34 |
|
|
|
 |
saxon
|
Elbrus napisał(a): Czy jest w opcjach forum takie ustawienie, żeby można było pisać w zamkniętym temacie Temat zamyka się właśnie po to, żeby w nim nie pisać 
|
Pt maja 28, 2010 7:11 |
|
 |
Elbrus
|
Jeśli dobrze zauważyłem, to temat był zamknięty dużo wcześniej, po czym WIST dopisał swoje pytanie z prośbą o odpowiedź. Nie bardzo widzę w tym sens, bo należy albo zakończyć dyskusję albo odblokować temat.
Ja tak to widzę (nic nie sugerując).
|
Pt maja 28, 2010 10:07 |
|
 |
igor
|
Elbrus napisał(a): Jeśli dobrze zauważyłem, to temat był zamknięty dużo wcześniej, po czym WIST dopisał swoje pytanie z prośbą o odpowiedź. Nie bardzo widzę w tym sens, bo należy albo zakończyć dyskusję albo odblokować temat. WIST jest moderatorem a każdy moderator może pisać także w zamkniętym wątku. Mogę tylko zgadywać, ale prawdopodobnie ktoś inny zamknął wątek a WIST tego nie zauważył i dopisał odpowiedź. Powiedziałbym, że zwykła sprawa i nie ma chyba potrzeby dalej jej roztrząsać 
|
Pt maja 28, 2010 14:19 |
|
 |
SweetChild
|
Uważam, że w wątku wyborczym igor grubo przesadził z wycinaniem postów. Jak mamy rozmawiać o kandydatach na prezydenta, gdy nie można komentować ich obecnych posunięć (np. kwestii zgłoszenia Marka Belki na prezesa NBP). I dlaczego dopuszczalna jest, niezamierzona ale jednak, dezinformacja (ostatni pozostawiony post): olila napisał(a): Waldemar Pawlak i inni eksperci twierdzą, że Belka będzie dusił gospodarkę podatkami, spowoduje jej dalsze spowolnienie i wzrost bezrobocia. a moje sprostowanie już poleciało?
|
Pn maja 31, 2010 11:12 |
|
 |
SweetChild
|
Na poparcie mojej tezy o wysokiej zależności między kandydaturą Belki a wyborami 2010 pozwolę sobie jeszcze przytoczyć słowa Gowina: Cytuj: Wysunięcie kandydatury Marka Belki na szefa NBP to zdaniem Jarosława Gowina autorski pomysł pełniącego obowiązki prezydenta Bronisława Komorowskiego. Poseł PO nie zaprzeczył przy tym, że oprócz walorów merytorycznych ekonomisty kandydat PO brał pod uwagę kontekst nadchodzących wyborów. - Co tutaj dużo mówić, trwa kampania wyborcza, to jest z tego punktu widzenia kandydatura korzystna dla marszałka - stwierdził.
|
Pn maja 31, 2010 11:35 |
|
 |
igor
|
1. Wątek "Wybory 2010" przerodził się w drugi wątek o aktualnych poczynaniach polityków. Uważam, że jeden taki wątek wystarczy ( viewtopic.php?f=37&t=23397). 2. Wątek o wyborach na razie został wyczyszczony pobieżnie. Na taki ruch zdecydowałem się po tym, jak dwukrotnie po swojej pierwszej interwencji zmuszony byłem usuwać posty kompletnie nie na temat. Wątek wymaga jeszcze niewielkich porządków - jeśli okaże się, że jakiś post został skasowany niepotrzebnie, to zostanie on przywrócony.
|
Pn maja 31, 2010 11:50 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
SweetChild napisał(a): Uważam, że w wątku wyborczym igor grubo przesadził z wycinaniem postów. Jak mamy rozmawiać o kandydatach na prezydenta, gdy nie można komentować ich obecnych posunięć (np. kwestii zgłoszenia Marka Belki na prezesa NBP). I dlaczego dopuszczalna jest, niezamierzona ale jednak, dezinformacja (ostatni pozostawiony post): olila napisał(a): Waldemar Pawlak i inni eksperci twierdzą, że Belka będzie dusił gospodarkę podatkami, spowoduje jej dalsze spowolnienie i wzrost bezrobocia. a moje sprostowanie już poleciało? Dwa słowa. Posunięcia moderacji, poszczególnych osób, są rozbieżne mocno. W tej sytuacji widzimy przykład, że moderator A tnie posty, bo nie na temat - bo userzy piszą za szeroko. A kilka tematów dalej moderator B (konkretnie Kamyk, bo to pamiętam) zamyka założone przeze mnie tematy, z celowo wskazanym w pierwszym poście, że wiem że dyskusja ogólna jest, ale chcę założyć osobny topik na jeden dany wątek. Bądź tu mądry, i pisz wiersze 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Pn maja 31, 2010 14:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Bardzo przepraszam, ale czy moderacja zasnela?: viewtopic.php?f=56&t=25187Moze chociaz przesuncie do innego dzialu?
|
Cz cze 03, 2010 19:44 |
|
 |
Elbrus
|
Czy można spodziewać się uzupełniania listy osobami świeżo zbanowanymi? Warto widzieć: kto za co.
|
N cze 06, 2010 14:38 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
No właśnie, za co poleciał Ja?! 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Pn cze 07, 2010 12:21 |
|
|
|