Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 5
Cytuj: Nie każdy potrafi stanąc po stronie prawdy. Wczorajsza beatyfikacja ks.Jerzego Popiełuszki przypomniała nam, ze stanąć po stronie prawdy to nawet stracić życie. Tyle, że prawda bł. J. Popiełuszki nie jest prawdą PiS ani PO lub innej formacji - on głosił uniwersalną, ponad czasową, ponad partyjna prawde o człowieku i jego prawie do wolności. Czego nie każdy potrafi uszanowac - wczoraj w trakcie Mszy św betyfikacyjnej rozdawano nachalnie agitki J. Kaczyńskiego, a w procesji z relikwiami rozwijano zjadliwe transparenty "prawych Polaków".
|
Pn cze 07, 2010 8:37 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
 Re: Bezpieczeństwo energetyczne kraju
olila napisał(a): Trochę w bok od wyborów ale też ważne - temat ten stale porusza TV Trwam. Ostatnio podano tam informację o sprzedaży 52% akcji spółki Tauron. W Internecie przeczytałam, że rząd zamierza utrzymać kontrolę nad spółką – nie wiem w jaki sposób, skoro utraci większość akcji? Po obecnej ofercie prywatyzacyjnej Skarb Państwa nadal będzie zdecydowanie największym akcjonariuszem. Ponieważ sporo akcji trafi do drobnych inwestorów, którzy z reguły nie biorą udziału w Walnych Zgromadzeniach Akcjonariuszy, to SP ma duże szanse na wykonywanie ponad 50% głosów na WZA i praktyczną kontrolę nad spółką. olila napisał(a): P.S. Sweetchild - niech będzie wolnoć Tomku w swoim domku, ale najlepiej zgodnie z sumieniem. To oczywista oczywistość  Problem zaczyna się w momencie, gdy wariant optymalny ("najlepiej zgodnie z sumieniem") nie realizuje się. micked napisał(a): SweetChild napisał(a): Dla Jarosława Kaczyńskiego również, bo postawiono go w jednym szeregu z ZOMO  Trzy pierwsze wspomniane cytaty Donalda Tuska dotyczyły imiennie Kaczyńskiego, "ZOMO" nie dotyczyło imiennie nikogo. Ale jak już Tuska wykluczymy z szeregów ZOMO to okaże się, że tych szeregów praktycznie nie ma. A co to za Układ bez swoich bojówek? 
|
Pn cze 07, 2010 10:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Bezpieczeństwo energetyczne kraju
Cytuj: Po obecnej ofercie prywatyzacyjnej Skarb Państwa nadal będzie zdecydowanie największym akcjonariuszem. Ponieważ sporo akcji trafi do drobnych inwestorów, którzy z reguły nie biorą udziału w Walnych Zgromadzeniach Akcjonariuszy, to SP ma duże szanse na wykonywanie ponad 50% głosów na WZA i praktyczną kontrolę nad spółką. 20-25% dla indywidualnych nabywców, zapisy na akcje od 8.06 - zważywszy na udany debiut na giełdzie PZU chętnych będzie kilka razy więcej.
|
Pn cze 07, 2010 10:24 |
|
|
|
 |
*Julka*
zbanowana na stałe
|
Cytuj: Prawo i sprawiedliwość podstawą Twego tronu; łaskawość i wierność idą przed Tobą. (Ps 89,14) Pan miłuje prawo i sprawiedliwość, ziemia jest pełna jego łaski. (Ps 33,5)  Nawet Pan Bóg głosuje na PiS 
|
Pn cze 07, 2010 18:13 |
|
 |
*Julka*
zbanowana na stałe
|
http://wiadomosci.onet.pl/2181184,11,je ... ,item.htmlPanie premierze, ale dlaczego Pan nie chce ,by marudzić? sam Pan kazałeś zapamiętać " kto, co spie..ył " 
|
Pn cze 07, 2010 22:30 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
*Julka* napisał(a): http://wiadomosci.onet.pl/2181184,11,jeden_z_politykow_uparl_sie__aby_z_tragedii_robic_istote_kampanii,item.html Panie premierze, ale dlaczego Pan nie chce ,by marudzić? sam Pan kazałeś zapamiętać " kto, co spie..ył "  Pewnie Donek wzorem Wałęsy nasikał i spowodował powódź 
|
Pn cze 07, 2010 22:33 |
|
 |
vista88
|
wracając do tematu Bł. J. Popiełuszki... "Tyle, że prawda bł. J. Popiełuszki nie jest prawdą PiS ani PO lub innej formacji - on głosił uniwersalną, ponad czasową, ponad partyjna prawde o człowieku i jego prawie do wolności." osoba wyżej napisała, że głosił inną prawdę.. owszem, ale też czasy były inne. Jednak myślę, że jako katolicy, osoby wierzące - naszym obowiązkiem jest bronić godności człowieka, księdza, a przede wszystkim naszej wiary. Owszem, politycy są jacy są. Nie znamy ich osobiście. Z racji, że nasi przodkowie walczyli o wolną Polskę, między innymi oddając życie broniąc wartości, wiary, która jest w tradycji tego Narodu od początków jego istnienia, uważam, że naszym obowiązkiem jest pójść na wybory! I przede wszystkim zagłosować na ludzi, którzy bronią Polski!!!, życia i wartości. Nie ma ludzi idealnych, ale skoro mamy obowiązek zagłosowania to należy się z niego wywiązać. Natomiast biorąc pod uwagę fakt, że pewne partię głośno i wyraźnie stoją za in-vitro, eutanazją, sprowadzaniem obcokrajowców za wszelką cenę, pozbywania się polskości... powinniśmy iść na wybory i zagłosować na tych drugich, choćby dlatego, żeby przypadkiem nie wygrał ktoś, kogo poglądy są absolutnie sprzeczne z wiarą, również tą, którą głosił ks. Jerzy. Być może chaotycznie napisałam, ale mam 22 lata. I na prawdę boję się, że jak w końcu założę rodzinę, i daj Bóg będę mieć dzieci, to moje dzieci będą wracały całe i zdrowe. Ze sama nie będę bała sie pójść do sklepu. Dlatego teraz boję się liberałów i stwierdzenia "róbta co chceta". W związku z tym, pójdę na wybory i opowiem się za osobą, która nie chodzi do kościoła dla kamery i sławy, która broni rodziny, mówi NIe zabijaniu tych najsłabszych, a przede wszystkim jest Polakiem. Ks. Jerzy był księdzem, mówił piękne kazania, bo był Polakiem i bronił Polski!
|
Pn cze 07, 2010 23:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
vista88 napisał(a): wracając do tematu Bł. J. Popiełuszki... "Tyle, że prawda bł. J. Popiełuszki nie jest prawdą PiS ani PO lub innej formacji - on głosił uniwersalną, ponad czasową, ponad partyjna prawde o człowieku i jego prawie do wolności." osoba wyżej napisała, że głosił inną prawdę.. owszem, ale też czasy były inne. Jednak myślę, że jako katolicy, osoby wierzące - naszym obowiązkiem jest bronić godności człowieka, księdza, a przede wszystkim naszej wiary. Owszem, politycy są jacy są. Nie znamy ich osobiście. Z racji, że nasi przodkowie walczyli o wolną Polskę, między innymi oddając życie broniąc wartości, wiary, która jest w tradycji tego Narodu od początków jego istnienia, uważam, że naszym obowiązkiem jest pójść na wybory! I przede wszystkim zagłosować na ludzi, którzy bronią Polski!!!, życia i wartości. Nie ma ludzi idealnych, ale skoro mamy obowiązek zagłosowania to należy się z niego wywiązać. Natomiast biorąc pod uwagę fakt, że pewne partię głośno i wyraźnie stoją za in-vitro, eutanazją, sprowadzaniem obcokrajowców za wszelką cenę, pozbywania się polskości... powinniśmy iść na wybory i zagłosować na tych drugich, choćby dlatego, żeby przypadkiem nie wygrał ktoś, kogo poglądy są absolutnie sprzeczne z wiarą, również tą, którą głosił ks. Jerzy. Być może chaotycznie napisałam, ale mam 22 lata. I na prawdę boję się, że jak w końcu założę rodzinę, i daj Bóg będę mieć dzieci, to moje dzieci będą wracały całe i zdrowe. Ze sama nie będę bała sie pójść do sklepu. Dlatego teraz boję się liberałów i stwierdzenia "róbta co chceta". W związku z tym, pójdę na wybory i opowiem się za osobą, która nie chodzi do kościoła dla kamery i sławy, która broni rodziny, mówi NIe zabijaniu tych najsłabszych, a przede wszystkim jest Polakiem. Ks. Jerzy był księdzem, mówił piękne kazania, bo był Polakiem i bronił Polski! Jedynym, który spełnia te kryteria jest M. Jurek http://www.tvn24.pl/0,10944,,,poglady-k ... aport.htmlCzemu tylko brak troski o byt Polaków na emigracji - bo gdy w innych krajach też zechcą wywalać cudzoziemców - marny ich los.
|
Wt cze 08, 2010 7:42 |
|
 |
Johnny99
|
To, by wybory odbyły się w terminie, jest tak niezwykle istotne, że np. mieszkańcy gminy Wilków być może będą głosować w namiotach, dowożeni na miejsce amfibiami i pontonami: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... zenia.htmlKaczyński już zmądrzał i przestał się głupio sprzeciwiać ogłoszeniu stanu klęski żywiołowej. Kiedy przestaną się sprzeciwiać szanowni dbający o dobro obywateli rządzący ?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt cze 08, 2010 8:08 |
|
 |
Elbrus
|
Gita2 napisał(a): i wiedzą o tym równiez jego zagorzali zwolennicy jak np. Alus. Jednak kiedy czerpie sie osobiste korzyści z rządów obecnej koalicji udaje się, ze jest inaczej. Tak jak wcześniej pisałem - wyborcami Komorowskiego są: - komuniści, oficerowie SB, TW inwigilujący Kaczyńskiego, - aferałowie, liberałowie, przedsiębiorcy (post-komuniści), - hazardziści, Polsat, TVN, rodziny polityków PO, - Rosjanie, Niemcy, Bruksela (czyli w skrócie U.K.Ł.A.D.). *Julka* napisał(a): Nawet Pan Bóg głosuje na PiS Oczywiście, bo jest Polakiem (prawdziwym). vista88 napisał(a): sprowadzaniem obcokrajowców za wszelką cenę Pewnie - z własnej kieszeni dopłacą, żeby swoim zagranicznym mocodawcom uczynić zadość. vista88 napisał(a): Dlatego teraz boję się liberałów i stwierdzenia "róbta co chceta". Kuchenek mikrofalowych też się boisz (podgrzewajta co chceta)? vista88 napisał(a): W związku z tym, pójdę na wybory i opowiem się za osobą, która nie chodzi do kościoła dla kamery i sławy Tak twierdzi. vista88 napisał(a): a przede wszystkim jest Polakiem. To jest najmocniejszy argument przemawiający za czystym Polakiem.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
Ostatnio edytowano Wt cze 08, 2010 9:53 przez Elbrus, łącznie edytowano 1 raz
|
Wt cze 08, 2010 9:42 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: Tak jak wcześniej pisałem - wyborcami Komorowskiego są: - komuniści, oficerowie SB, TW inwigilujący Kaczyńskiego, - aferałowie, liberałowie, przedsiębiorcy (post-komuniści), - hazardziści, Polsat, TVN, rodziny polityków PO, - Rosjanie, Niemcy, Bruksela Rzecz jasna, nie tylko - ale gdyby przeprowadzić sondaż w tych grupach, Komorowski zapewne dostałby ponad 90%. Nikt tak nie boi się "powrotu IV RP", jak właśnie oni.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt cze 08, 2010 9:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Cytuj: Tak jak wcześniej pisałem - wyborcami Komorowskiego są: - komuniści, oficerowie SB, TW inwigilujący Kaczyńskiego, - aferałowie, liberałowie, przedsiębiorcy (post-komuniści), - hazardziści, Polsat, TVN, rodziny polityków PO, - Rosjanie, Niemcy, Bruksela Rzecz jasna, nie tylko - ale gdyby przeprowadzić sondaż w tych grupach, Komorowski zapewne dostałby ponad 90%. Nikt tak nie boi się "powrotu IV RP", jak właśnie oni. Wszak "na każdego można znaleźć haka" - więc wszyscy wyborcy Komorowskiego to aferzyści 
|
Wt cze 08, 2010 10:38 |
|
 |
Gita2
|
Johnny99 napisał(a): Cytuj: Tak jak wcześniej pisałem - wyborcami Komorowskiego są: - komuniści, oficerowie SB, TW inwigilujący Kaczyńskiego, - aferałowie, liberałowie, przedsiębiorcy (post-komuniści), - hazardziści, Polsat, TVN, rodziny polityków PO, - Rosjanie, Niemcy, Bruksela Rzecz jasna, nie tylko - ale gdyby przeprowadzić sondaż w tych grupach, Komorowski zapewne dostałby ponad 90%. Nikt tak nie boi się "powrotu IV RP", jak właśnie oni. Johnny! Pełna zgoda zarówno z cytatem, jak i z Twoją konkluzją.
|
Wt cze 08, 2010 10:38 |
|
 |
Johnny99
|
Cytuj: więc wszyscy wyborcy Komorowskiego to aferzyści Przeinaczanie mojej wypowiedzi w celu jej wyśmiania jest cienkie  Większość wyborców Komorowskiego (i każdego innego kandydata) to zwykli ludzie. Natomiast faktem jest, że "śmietanka", "Salon", "ludzie honoru" itp. TWarzystwo - które w skrócie zdefiniował Elbrus - szturmem głosuje na Komorowskiego (a właściwie po prostu na kandydata PO, ktokolwiek by nim nie był - choć z drugiej strony istnieje szereg powodów, dla których akurat Komorowski odpowiada im szczególnie, znacznie bardziej niż np. Tusk), bo najbardziej na świecie boi się powrotu "IV RP". Wcale się nie dziwię, że porządnym ludziom popierającym PO, jak np. Alus, ciężko to przyjąć do wiadomości, więc stosują strategie przeinaczania i wyśmiewania..
|
Wt cze 08, 2010 10:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Przeinaczanie mojej wypowiedzi w celu jej wyśmiania jest cienkie  Większość wyborców Komorowskiego (i każdego innego kandydata) to zwykli ludzie. Natomiast faktem jest, że "śmietanka", "Salon", "ludzie honoru" itp. TWarzystwo - które w skrócie zdefiniował Elbrus - szturmem głosuje na Komorowskiego (a właściwie po prostu na kandydata PO, ktokolwiek by nim nie był - choć z drugiej strony istnieje szereg powodów, dla których akurat Komorowski odpowiada im szczególnie, znacznie bardziej niż np. Tusk), bo najbardziej na świecie boi się powrotu "IV RP". Wcale się nie dziwię, że porządnym ludziom popierającym PO, jak np. Alus, ciężko to przyjąć do wiadomości, więc stosują strategie przeinaczania i wyśmiewania.. Może cienkie, ale osadzone w realiach, takie postrzeganie ludzi było typowe dla IVRP. Podobnie jak pogardliwe, a chyba podszyte jakim kompleksami, odniesienie "salon". Zapomniałeś o ludziach z "górnej półki" nie wychowywanych "na podwórku"?....jeśli tacy nie należą do "salonu" to stanowią rzeszę "prawych Polaków". Tyle, że nieprawi-kaprawi z PO nie wysuwaja kandydatury na RPO osoby popierającej związki homo - najwidoczniej podwórkowe wychowanie nie jest najgorsze, zważywszy, że 80% dzieci w PRL biegało z kluczykiem na szyi http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... kimi_.html
|
Wt cze 08, 2010 11:01 |
|
|
|