Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 02, 2025 19:22

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 89  Następna strona
 Wybory 2010 
Autor Wiadomość
Post Re: Wybory 2010
ToMu napisał(a):
A z kolei cała partia - ma zwozić "poparcie" dla swojego kandydata - http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... prasa.html :)

A która partia nie organizuje tłumów, o ile ma na to fundusze? :D

Pt cze 11, 2010 10:43

Cytuj:
A skąd wiesz ile szampanów wypił wcześniej, mając wolny wgląd w tajemnice polityki prezydenta, i jak te tajemnice spożytkował?

A przeczytałaś mój post ? Szczególnie ten fragment, w którym piszę, że nie głosowałem na Kaczyńskiego m.in. z powodu jego "talentu" do wynajdywania sobie podejrzanych znajomych (o czym zresztą pisał Ziemkiewicz swego czasu) ?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt cze 11, 2010 10:48
Cytuj:
A przeczytałaś mój post ? Szczególnie ten fragment, w którym piszę, że nie głosowałem na Kaczyńskiego m.in. z powodu jego "talentu" do wynajdywania sobie podejrzanych znajomych (o czym zresztą pisał Ziemkiewicz swego czasu) ?

Czytałam :) ...ale jak wcześniej pisałam, ci sami ludzie od lat, tylko nazwy partii się zmieniają.
To i wynajdywanie podejrzanych znajomych uzasadnione.
Kto nie wejdzie we wzajemnie zależności, powiązania, koneksje, to odstaje na marginesie jak choćby K. Morawiecki.

Pt cze 11, 2010 10:57

ToMu napisał(a):
A z kolei cała partia - ma zwozić "poparcie" dla swojego kandydata - http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... prasa.html :)

A która partia nie organizuje tłumów, o ile ma na to fundusze? :D

Ale dyskretniej by można - a nie: pierwszy news rano na wp.pl

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pt cze 11, 2010 11:03
Zobacz profil WWW

Cytuj:
ale jak wcześniej pisałam, ci sami ludzie od lat, tylko nazwy partii się zmieniają.

Więc trzeba głosować na innych. Albo w ogóle.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt cze 11, 2010 11:16

Nie w ogóle. Bo jak nie głosujesz - to nie komentuj później, nie krytykuj - sam sobie odebrałeś prawo głosu.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pt cze 11, 2010 13:54
Zobacz profil WWW

Nie rozumiem, dlaczego brak udziału w wyborach miałby kogoś pozbawiać prawa do krytykowania. A mody na absolutny obowiązek głosowania nigdy nie rozumiałem - jeżeli ktoś uważa, że nie ma żadnego kandydata na którego zgodnie z sumieniem mógłby oddać głos, to absurdem jest twierdzić, że ten ktoś i tak ma obowiązek zagłosować, nawet wbrew swojemu sumieniu. Głosowanie nie jest aż tak wielką wartością.

Pt cze 11, 2010 14:04
Post Re:
ToMu napisał(a):
Nie w ogóle. Bo jak nie głosujesz - to nie komentuj później, nie krytykuj - sam sobie odebrałeś prawo głosu.

Jako obywatelka kraju mam obowiązek głosować :) ....komuniści pozbawili mnie tego przywileju, to w wolnej Polsce nie pozbawię się sama.
Zawsze jest jakiś wybór.
Choć głównych rywali Kaczyńskiego i Komorowskiego niewiele różni, vide ostatni GN "Kwestionariusz prezydencki" (jest całość w necie).

Pt cze 11, 2010 14:05

Oj zdecydujcie się - to w końcu to jest "przywilej" czy "obowiązek" ? ;)

Cytuj:
Zawsze jest jakiś wybór.

Nie, właśnie zazwyczaj nie ma żadnego wyboru. Ja się poczuwam w obowiązku głosować, choć nie ukrywam, że żaden z obecnych kandydatów w mojej opinii nie jest godny bycia prezydentem Polski. Więc również trochę nagnę swoje sumienie idąc do urny.. ale nie mogę tego wymagać od innych.

Pt cze 11, 2010 14:16
Johnny99 napisał(a):
Oj zdecydujcie się - to w końcu to jest "przywilej" czy "obowiązek" ? ;)

Obowiązek wobec własnego kraju i przywilej w odzyskanym wolnym kraju :)

Pt cze 11, 2010 14:22

Obowiązkiem wobec własnego kraju jest legitymizować wybory, których wynik w każdym wypadku będzie dla kraju niekorzystny ? Już prędzej bym przyznał, że należy iść i oddać nieważny głos.

Pt cze 11, 2010 14:26
A nie lepiej postarać się wypromować takiego kandydata, żeby w Twoim sumieniu był dla kraju korzystny? Zebrać ludzi, pomóc mu zdobyć określoną liczbę głosów i mieć "swojego"?

Pt cze 11, 2010 20:17

Alus,
Gdyby mnie pozwolono co miesiąc pobierać 19% odsetek od oszczędności 40 milionów ludzi, to myślę, że też udałoby mi się zniwelować niejeden deficyt. ;)
Życzę sobie i wszystkim, żeby moje wątpliwości odnośnie pana Belki okazały się bezpodstawne.

To co mi się ostatnio podoba w kampanii – chwilami daje się zaobserwować dyskusja polegająca na wymianie rzeczowych argumentów popartych konkretnymi faktami. To jest właśnie najbardziej potrzebne. I żeby podawano kompletne relacje z takiej wymiany zdań, nie tylko fragmenty korzystne dla jednego z kandydatów. Zdarzają się takie kompletne relacje też, ale nie zawsze niestety.

Wątpię aby ktokolwiek głosował z pełnym przekonaniem i całkowicie spokojnym sumieniem, ale lepiej głosować na kogoś, kto spełnia choć część naszych oczekiwań, niż nie idąc na wybory zwiększać szanse kogoś, kto tych oczekiwań nie spełnia w ogóle.

So cze 12, 2010 5:49
Cytuj:
Gdyby mnie pozwolono co miesiąc pobierać 19% odsetek od oszczędności 40 milionów ludzi, to myślę, że też udałoby mi się zniwelować niejeden deficyt. ;)
Życzę sobie i wszystkim, żeby moje wątpliwości odnośnie pana Belki okazały się bezpodstawne..

Jest takie powiedzenie "zanim gruby schudnie, to chudy zdechnie" - lepiej uszczuplić o 18% dochody zasobniejszych obywateli niż dopuścić do bankructwa kraju.

So cze 12, 2010 8:57

W Gościu Niedzielnym jest podany stosunek kandydatów do in vitro. Kaczyński rozmydla swoje stanowisko, a wyraźnie przeciw jest Jurek.

So cze 12, 2010 21:56
Zobacz profil WWW
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 89  Następna strona