Polska będzie wywyższona.
Autor |
Wiadomość |
Johnny99
|
 Re: Polska będzie wywyższona.
Ja tu nie widzę żadnej pobożności, tylko stosowanie symboliki religijnej dla nazwania uniesień patriotyczno-martyrologicznych.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt cze 08, 2010 12:23 |
|
|
|
 |
amadeus35
|
Peter napisał(a): No, Polska jest wywyższana non-stop  W XVIII wieku została tak wywyższona, że aż do XX wieku nie było jej na mapie. W XX wieku została najmocniej wywyższona w latach 1939-1945. Dosłowne wywyższenie stolicy naszego kraju nastąpiło natomiast we wczesnych latach 50: po tym, jak w 1944, już wówczas mocno zniszczona, została zrównana z ziemią, kilka lat później została wywyższona "prezentem" od Stalina. Dosłowne wywyższenie całego kraju nastąpiło ostatnio w 1997 i ma miejsce obecnie-konkretnie, podwyższeniu ulega poziom wód. Masz racje Peter i niech jeszcze bardziej Polacy celebruja obrzedy poganskie i balwochwalstwo to Pan Bog napewno Polske tak wywyzszy ze beda pamietac to do konca swojego istnienia ...... wlasnie teraz nadeszly potezne powodzie, plaga komarow, i patrzec jak wybuchnie za chwile epidemia i to wlasnie ma byc to wywyzszenie?? czy pokuta i cierpienie za balwochwalstwo i lamanie podstawych fundamentow chrzescijanskiej wiary??
_________________ Bog jest Miloscia :)
|
So cze 12, 2010 12:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
quas napisał(a): Nie będę wierzył i popierał czegoś, czego sam Watykan nie uznaje i co jest z góry niedorzeczne.
Mariusz, czy sugerujesz że JP2 był jedyną osobą w Watykanie która wierzyła i popierała objawienia Matki Boskiej. A może Twoim zdaniem robił to wbrew całemu Watykanowi. Całkiem niedawno w Fatimie był BenedyktXVI i modlił się do Matki Boskiej Fatimskiej, czy to też było niedorzeczne jak objawienie w 1917r. Przepraszam bardzo, my chyba rozmawiamy o wywyższeniu Polski przez Boga, a nie o Matce Boskiej Fatimskiej. Zwykle jak nie macie rozsądnych argumentów to wypisujecie rzeczy w ogólenie związane z tematem. Ciężko jest się porozumieć z fanatykami. Niby czemu Polska miałaby być wywyższona?
|
So cze 12, 2010 17:53 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
amadeus35 napisał(a): ...... wlasnie teraz nadeszly potezne powodzie, plaga komarow, i patrzec jak wybuchnie za chwile epidemia i to wlasnie ma byc to wywyzszenie?? Patrząc na ewangelie, życie i śmierć Jezusa, tak to może być to wywższenie. Mariusz85 napisał(a): Przepraszam bardzo, my chyba rozmawiamy o wywyższeniu Polski przez Boga, a nie o Matce Boskiej Fatimskiej. Mariusz tematy chyba pomyliłeś, bo ten jest właśnie o łaskach dla Polski od Matki Boskiej. Mariusz85 napisał(a): Zwykle jak nie macie rozsądnych argumentów to wypisujecie rzeczy w ogólenie związane z tematem. Nie będę wierzył i popierał czegoś, czego sam Watykan nie uznaje i co jest z góry niedorzeczne.Za Ty tym rozsądnym argumentem zwaliłeś mnie z krzesła. Możesz powiedzeć kiedy Watykan wyrzekł się tych objawien Maryjnych, bo chyba przegapiłem. I dlaczego nazywasz to niedorzecznością skoro i JP2 i B16 zawsze popierali te objawienia z tego co wiem, więc czemu twierdzisz że Watykan tego nieuznaje. Mariusz85 napisał(a): Niby czemu Polska miałaby być wywyższona? Właśnie dlatego. ,,Ja to królestwo wielce umiłowałam i wielkie rzeczy dlań zamierzam, ponieważ osobliwą miłością ku Mnie pałają jego synowie”.
|
N cze 13, 2010 10:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Przypominam, że o Polsce i "iskrze", która wyjdzie z naszego kraju przed paruzją mówi Jezus siostrze Faustynie.....oficjalnie uznane objawienia. "Wywyższenie" boskie nie przekłada się na ludzie postrzeganie w sensie materialnym, ale jako zadanie, misja na rzecz Boga i człowieka.
|
N cze 13, 2010 11:57 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
quas napisał(a): Mariusz tematy chyba pomyliłeś, bo ten jest właśnie o łaskach dla Polski od Matki Boskiej. Dobrze wiedzieć, że Maryja daje dodatkowo (niezależnie od Boga, bo) SWOJE łaski. Nie, żaden skrót myślowy - "od" znaczy "od".
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
N cze 13, 2010 13:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dobrze wiedzieć, że Maryja daje dodatkowo (niezależnie od Boga, bo) SWOJE łaski.A kto powiedział że niezależnie. Co nie zmienia faktu że są to słowa Matki jak i temat o łaskach od niej. Równie dobrze można się przyczepić że jak Matka Boska coś mówi to nie ona tylko Bóg tak naprawdę chce nam coś przekazać. ,,Ja to królestwo wielce umiłowałam i wielkie rzeczy dlań zamierzam....'' Matka Boska powinna wtedy powiedzieć że mówi w imieniu Boga. 
|
N cze 13, 2010 14:17 |
|
 |
Elbrus
|
quas napisał(a): ,,Ja to królestwo wielce umiłowałam i wielkie rzeczy dlań zamierzam....'' Matka Boska powinna wtedy powiedzieć że mówi w imieniu Boga.  No powinna, ale nie mówi. Jeśli ktoś w to wierzy, to niech wierzy, a jak będzie, to się Polacy przekonają //Chociaż, właściwie, każde zdarzenie będzie traktowane jako wywyższenie, //więc już dzisiaj można powiedzieć, że proroctwo na 100% się spełni.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
|
N cze 13, 2010 14:19 |
|
 |
buscador
|
quas napisał(a): Matka Boska powiedziała że dla Polski są przygotowane szczególne łaski i że będzie wywyższona przed ponownym przyjściem Jezusa. Czy nie sądzicie że dzieje się to właśnie na naszych oczach? Alus napisał(a): Przypominam, że o Polsce i "iskrze", która wyjdzie z naszego kraju przed paruzją mówi Jezus siostrze Faustynie.....oficjalnie uznane objawienia. "Wywyższenie" boskie nie przekłada się na ludzie postrzeganie w sensie materialnym, ale jako zadanie, misja na rzecz Boga i człowieka. Owszem już się dzieje na naszych oczach, tą iskrą która już wyszła z naszego kraju podobno jest Lucyna Łoboz z projektu Cheops, ona ma uratować nie tylko Polskę ale cały Świat. 
_________________ Nie wierzę w Boga którego istnienia można by dowieść
|
N cze 13, 2010 22:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Owszem już się dzieje na naszych oczach, tą iskrą która już wyszła z naszego kraju podobno jest Lucyna Łoboz z projektu Cheops, ona ma uratować nie tylko Polskę ale cały Świat.  Tyle, że owa zapowiedziana "iskra" nikogo nie będzie ratować 
|
Pn cze 14, 2010 15:20 |
|
 |
Elbrus
|
Alus napisał(a): Tyle, że owa zapowiedziana "iskra" nikogo nie będzie ratować Czy to ma być iskra zapalająca cysternę z benzyną?
|
Pn cze 14, 2010 15:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jak Was czytam, to po prostu mam wrażenie, że próbujecie się w ten sposób dowartościować i wyleczyć własne kompleksy. Żyjcie dalej w swoich wyobrażeniach i życzę sukcesów w leczeniu.
|
Pn cze 14, 2010 16:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Czy to ma być iskra zapalająca cysternę z benzyną? Przeczytaj "Dzienniczek" - polecam.
|
Pn cze 14, 2010 17:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
HEhe. Śmieszny już trochę jesteś Mariusz. Nie napinaj się tak bo pękniesz jak balon. Daj na luz  . Nie musisz wierzyć w objawienia maryjne ale nie siej bzdur że Watykan się ich wyrzekł. W swoich wyobrażeniach to sam żyjesz. (,,Nie będę wierzył i popierał czegoś, czego sam Watykan nie uznaje i co jest z góry niedorzeczne.''). Tak myślałem żę nie odpowiesz na moje pytanie. Dowartościowuj się ale nie takimi bzdurami których sam pózniej nie umiesz wytłumaczyć i żyj w swoim świecie dalej. Pozdro 
|
Śr cze 16, 2010 16:36 |
|
 |
amadeus35
|
Mariusz85 napisał(a): Jak Was czytam, to po prostu mam wrażenie, że próbujecie się w ten sposób dowartościować i wyleczyć własne kompleksy. Żyjcie dalej w swoich wyobrażeniach i życzę sukcesów w leczeniu. Jak masz z tym problem to nie czytaj..... no chyba ze jestes lekarzem ktory leczy:)
_________________ Bog jest Miloscia :)
|
N cze 20, 2010 11:59 |
|
|
|