Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 22:19

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 89  Następna strona
 Wybory 2010 
Autor Wiadomość

Post Re: Wybory 2010
Cytuj:
Moze sam sie zglos?

Na razie jestem za młody, ale w przyszłości kto wie, kto wie.. :D Choć boję się, że przeciwnicy zaczęliby mi wyciągać błędy młodości na forum wiara.pl :D

Cytuj:
No chyba, ze kandydaci na prezydenta musza miec nieskalany zyciorys

Nieskalanego nie muszą mieć, wystarczy tylko, by nie mieli w nich zdarzeń mogących budzić wątpliwości co do wpływu tychże na ich przyszłą prezydenturę.

Cytuj:
A tak na marginesie: ty nie masz zadnych "niezdrowych fascynacji"? I kto definiuje, jaka fascynacja jest "niezdrowa"?

Mam wiele :D W przypadku kandydata na prezydenta niezdrowe są np. te fascynacje, w wyniku których kandydat zapomina, że dbanie o niezależność wobec Rosji jest jednym z najważniejszych elementów polskiej racji stanu.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn cze 14, 2010 13:27
zbanowana na stałe

Alus napisał(a):
Poziom kultury w debacie to także przerywanie i wymiana argumentów.
Wczorajszy spektakl nie był debatą ale przepytywaniem.

od zawsze uczono mnie,że przerywanie innym to brak kultury.
Widocznie nie u każdego była edukacja.
każdy kandydat miał czas na własne wypowiedzi.

Cytuj:
za to nie pozwolono do dzisiejszej debaty u Lisa, tak wygląda pojmowanie demokracji, równych szans, w opcji telewizji pisowskiej :D :lol:

po co Lisowi debata? on ma w zwyczaju zapraszać PeOwców i im lizać buty.

Cytuj:
kandydat zapomina, że dbanie o niezależność wobec Rosji jest jednym z najważniejszych elementów polskiej racji stanu.

bo ja mam wrażenie,że oni by się nawet cieszyli z takiego stanu rzeczy, Tusk tak zachwyca się Rosją,że tutaj też chce wprowadzić Putinadę, już od tamtejszego uścisku ćwiczy przed lustrem odpowiednie miny i majestat.

Pn cze 14, 2010 13:38
Johnny99 napisał(a):
Cytuj:
Moze sam sie zglos?

Na razie jestem za młody, ale w przyszłości kto wie, kto wie.. :D Choć boję się, że przeciwnicy zaczęliby mi wyciągać błędy młodości na forum wiara.pl :D

Masz to jak w banku. Jak Kuba Bogu ....

Cytuj:
No chyba, ze kandydaci na prezydenta musza miec nieskalany zyciorys

Johnny99 napisał(a):
Nieskalanego nie muszą mieć, wystarczy tylko, by nie mieli w nich zdarzeń mogących budzić wątpliwości co do wpływu tychże na ich przyszłą prezydenturę.

No i o tym decydujesz ty, ktore zakrety w zyciorysie sa dla prezydenta niedopuszczalne. I dlatego mielismy np Prezydenta Lecha Walese, ktory Polske co prawda, delikatnie mowiac, kompromitowal na arenie miedzynarodowej, rozwalal politycznie od wewnatrz, ale byl "zasluzony" w walce z komuna i mial Nagrode Nobla.
Johnny99 napisał(a):
Cytuj:
A tak na marginesie: ty nie masz zadnych "niezdrowych fascynacji"? I kto definiuje, jaka fascynacja jest "niezdrowa"?

Mam wiele :D W przypadku kandydata na prezydenta niezdrowe są np. te fascynacje, w wyniku których kandydat zapomina, że dbanie o niezależność wobec Rosji jest jednym z najważniejszych elementów polskiej racji stanu.

Masz racje. Gdyby strzelal do Rosjan z ukrycia w mlodosci mialby wieksze szanse u ciebie :(
Czyli najlepiej pozostawac w nieustajacym konflikcie z sasiadami, nikomu nie ufac, do wszystkich strzelac.. To sluzy dobru panstwa i obywateli. Wszelkie proby pojednania sa z definicji oszustwem. Przebaczac nie musimy i wrecz nie powinnismy itp itd.
I to pisze chrzescijanin.

Pn cze 14, 2010 13:42
Cytuj:
od zawsze uczono mnie,że przerywanie innym to brak kultury.
Widocznie nie u każdego była edukacja.

Najwidoczniej - widać to często parlamencie, wybuczanie, wygwizdywanie, stało się normą.
W debacie politycznej zatem nie stanowi ewenementu.
Cytuj:
każdy kandydat miał czas na własne wypowiedzi.

Klasyczny monolog.

Cytuj:
po co Lisowi debata? on ma w zwyczaju zapraszać PeOwców i im lizać buty.

Kluzik Rostkowska, Poncylisz, Kowal zmienili barwy polityczne?

Cytuj:
bo ja mam wrażenie,że oni by się nawet cieszyli z takiego stanu rzeczy, Tusk tak zachwyca się Rosją,że tutaj też chce wprowadzić Putinadę, już od tamtejszego uścisku ćwiczy przed lustrem odpowiednie miny i majestat.

A Ty korygujesz osobiście te ćwiczenia? :D

Pn cze 14, 2010 14:04

Cytuj:
No i o tym decydujesz ty, ktore zakrety w zyciorysie sa dla prezydenta niedopuszczalne.

Oczywiście, jak każdy wyborca.

Cytuj:
I dlatego mielismy np Prezydenta Lecha Walese, ktory Polske co prawda, delikatnie mowiac, kompromitowal na arenie miedzynarodowej, rozwalal politycznie od wewnatrz, ale byl "zasluzony" w walce z komuna i mial Nagrode Nobla.

Nie bardzo rozumiem. Nawiasem mówiąc, Komorowski dziwnie mi przypomina Wałęsę, pod wieloma względami..

Cytuj:
Gdyby strzelal do Rosjan z ukrycia w mlodosci mialby wieksze szanse u ciebie

Za młody jest ;)

Cytuj:
Czyli najlepiej pozostawac w nieustajacym konflikcie z sasiadami, nikomu nie ufac, do wszystkich strzelac.. To sluzy dobru panstwa i obywateli. Wszelkie proby pojednania sa z definicji oszustwem. Przebaczac nie musimy i wrecz nie powinnismy itp itd.
I to pisze chrzescijanin.

Znaczy kto ? Bo ja nie przypominam sobie, bym coś z powyższego napisał.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn cze 14, 2010 14:20
Johnny99 napisał(a):
Może w jeżdżeniu na polowania wraz z przyjacielem Palikotem do Rosji i zawieranie tam myśliwskich przyjaźni z prominentnymi rosyjskimi (radzieckimi) wojskowymi i funkcjonariuszami służb specjalnych ? ;)

Twoim zdaniem Komorowski "zawarl podejrzane przyjaznie", tylko dlatego, ze spotykal byc moze tam "niewlasciwych" mysliwych. Lepiej gdyby z nimi nie rozmawial?
Jego polityka (moim zdaniem ograniczonego) zaufania (ale nie musi tego wywieszac na afisz publiczny) do Rosji bardziej mi sie podoba, niz zarzucanie wszystkim, ktorzy nie strzelaja do kazdego Rosjanina i Niemca "za pochodzenie" zdrady narodowej.

Pn cze 14, 2010 14:29

Cytuj:
Lepiej gdyby z nimi nie rozmawial?

No cóż, człowiek, który m.in. z ich powodu siedział w więzieniu, gdzie "za dom musiało mu wystarczyć zdjęcie dzieci" powinien się przynajmniej zastanowić, a już na pewno nie dawać po latach popisu "przyjaźni polsko-rosyjskiej".

Pn cze 14, 2010 14:32
Cytuj:
No cóż, człowiek, który m.in. z ich powodu siedział w więzieniu, gdzie "za dom musiało mu wystarczyć zdjęcie dzieci" powinien się przynajmniej zastanowić, a już na pewno nie dawać po latach popisu "przyjaźni polsko-rosyjskiej".

Gdyby polscy biskupi podobnie myśleli, nie wysłali słynnego listu "Przebaczamy i prosimy o przebaczenie..." pytanie gdzie znadowałaby się teraz Polaka?

Pn cze 14, 2010 14:37

Cytuj:
Gdyby polscy biskupi podobnie myśleli, nie wysłali słynnego listu "Przebaczamy i prosimy o przebaczenie..."

Widzisz jakąś różnicę między episkopatem Niemiec a Gazpromem i KGB ? :o

Wt cze 15, 2010 6:45

Jeśli ktoś uważa się za katolika - po przeczytaniu kwestionariusza GN - http://goscniedzielny.wiara.pl/?grupa=6 ... 1276080356 - powinien wiedzieć, na kogo głosować.

Nie odpisał im Olechowski - w końcu, zgodnie ze swoim hasłem - jest tak zajęty stawianiem na swój dobrobyt, że jakoś nie odpowiedział. Pozostali - zaskakująco (a może nie?) podobnie. Komorowski wszędzie jak mantrę podawał z uwzględnieniem katolickiej wrażliwości na X (podstaw jakikolwiek drażliwy temat), a Kaczyński z kolei wszystko by zwiększał, wszelkie świadczenia, żeby ludziom dobrze było... tylko że nie kosztem powiększenia podatków (czy jakoś tak). No ale to skąd? Z nieba nie spadnie. Pawlaka (choć kilka odpowiedzi, bardziej rozbudowanych niż innych, mnie zdziwiło pozytywnie) i Napieralskiego pomijam.

Poza tym - do przemyślenia - pół ostatniego felietonu M. Jurka nt. wyborów właśnie kawałek - http://goscniedzielny.wiara.pl/index.ph ... 8891&katg=

I komentarz, cięty i świetny, jak zwykle, F. Kucharczaka odnośnie tego, czym się kierować - http://goscniedzielny.wiara.pl/index.ph ... 1276080356

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Wt cze 15, 2010 12:31
Zobacz profil WWW

Piorunujący atak Wybor.. ekhem, znaczy, Konrada Niklewicza - Wyborcza to tylko kopiuje i wywala na pierwszą stronę bez żadnego komentarza - na Kaczyńskiego: Bawią Was prawdziwe i wymyślone wpadki Bronisława Komorowskiego? To pewnie zainteresuje Was to (wszyscy przecież wiemy, że z tymi wpadkami Bronka to jakoś tak.. no, w sumie są, ale przecież to pewnie i tak jakieś wymysły PiSowców!). Co ma nas zainteresować ? Monstrualna i kompromitująca wpadka Kaczyńskiego, który powiedział był, że będzie walczyć o zrównanie dopłat unijnych dla rolników (cytujemy jego odpowiednią wypowiedź), a przecież, hahaha, wszyscy wiemy, że już dawno rolnikom zagwarantowały to wredne komuchy (a macie, PISowcy!) w traktacie akcesyjnym (a wy durnie nie chcieliście podpisać, haha!), o czym można sobie poczytać tam i tam, a w ogóle to panie Jarosławie, niech pan walczy, teraz niech pan obieca wejście do Schengen (haha, to mi się udało, nie ? hłe hłe, ale z tego Kaczyńskiego głupek!). Całość tutaj:
http://wyborcza.pl/1,75248,8013588,Kacz ... _maja.html

Cóż, niech się POwiacy cieszą, w końcu spora część z nich i tak niczego innego na ten temat nie przeczyta. A my - rozsądni ludzie - nawet jeśli nie znamy się (jak ja) zupełnie na tej tematyce, spróbujmy jednak bardziej zgłębić temat. Sprawdźmy na początek wpis R. Ziemkiewicza z 30 maja (a więc już jakiś czas temu) pt. "Bajki dla grzecznych sołtysów" (http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2010/05/3 ... -soltysow/). Ziemkiewicz (który jest płatnikiem KRUS, więc raczej wie co mówi) krytykuje tam "demagogiczne gadki", serwowane rolnikom przez wszystkich "populistów" odwiedzających wsie, o "zaniżonym poziomie dopłat", w związku z którym trzeba "walczyć o dopłaty, jakie mają rolnicy w innych krajach i będę walczyć..".. kogo konkretnie krytykuje w tym akurat przypadku ? Kaczyńskiego ? Nie ! Bronisław Komorowski tak właśnie zachęcał rolników do swojej osoby podczas wizyty w Licheniu, ale to już tak ciekawe nie było dla szanownego entuzjasty i znawcy UE. Możemy następnie sprawdzić, o czym pisał krytyk (o tym, co zapisano w traktacie, że mianowicie jest plan o dociągnięciu do 100% w 2013 r. - nawiasem mówiąc wynika to jedynie z wykresików w przytoczonych tekstach, w samym tekście jest jak byk 2010r., ale może ja o czymś nie wiem), a o czym mówili zarówno Komorowski, jak i Kaczyński. A było to trochę coś innego. Wyjaśnienie znalazłem np. w wywiadzie dla portalspozywczy.pl udzielonym przez prof. Andrzeja Babuchowskiego, przedstawiciela RP w Komitecie Rolnym rady Unii Europejskiej (http://www.portalspozywczy.pl/finanse/a ... 28371.html):

Przedyskutowane zmiany mają szansę wejść w życie po roku 2013, w czasie nowej perspektywy finansowej. Obecnie dyskusja koncentruje się na pytaniu za co i ile płacić rolnikom w ramach płatności bezpośrednich, bo utrzymanie dotychczasowych systemów płatności opartych na danych historycznych wielkości produkcji jest nie do zaakceptowania z wielu obiektywnych względów. Proponuje się, żeby rolnikom płacić za szeroko pojęte usługi na rzecz społeczeństwa, ochronę środowiska, bioróżnorodności itp., ale przecież nie należy zapominać, że głównym zadaniem rolnictwa jest zapewnienie bezpieczeństwa żywnościowego.

I o tym, na mój rozum (jak mówiłem, nie znam się - ale z drugiej strony nie podejrzewałbym tak od razu rolników o to, że nie wiedzą, co już mają zagwarantowane, a czego jeszcze nie), mówił Kaczyński - zacytujmy zacytowaną przez Niklewicza (!) wypowiedź prezesa PiS: jako prezydent RP z całych sił będę zabiegał o to, żeby już w następnym budżecie Unii, w następnej perspektywie budżetowej w 2013 roku, polscy rolnicy otrzymywali to samo, co niemieccy czy francuscy. Czyli, oczywiście, jest (a raczej będzie) o co walczyć i zapewne to samo miał na myśli Komorowski. Ale co to komu przeszkadza ? Elektorat Komorowskiego i tak z rolnictwem ma niewiele wspólnego, a o tym, że Kaczyński to głupek i tak doskonale wiedzą.. można tylko pochwalić Wyborczą kolejny raz za wykonanie doskonałej roboty propagandowej.

Ostatnio edytowano Wt cze 15, 2010 12:39 przez Johnny99, łącznie edytowano 2 razy

Wt cze 15, 2010 12:36
Cytuj:
Widzisz jakąś różnicę między episkopatem Niemiec a Gazpromem i KGB ? :o

Widzę :)
List spierowany był do narodu niemieckiego na ręce episkopatu Kościoła niemieckiego.
Gazprom i KGB nie reprezentują Rosjan, których zresztą KGB mordowało przez lata.
Śmieszne byłoby odżegnywanie się od poprawnych stosunków z Rosją z racji Gazpromu i KGB.

Wt cze 15, 2010 12:38

Wpadek Bronka, dopiero co wspomnianych, ciąg dalszy :)

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html

- Ludzie myślą, że można głosować do 21 lub do 22. A można do której panie marszałku? - pytał dziennikarz .
- Tak jak... jak komisje... jak PKW... - odpowiedział niejasno Komorowski.
- Czyli do 20, prawda? - podsumował dziennikarz.

:D :D :D

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Wt cze 15, 2010 12:43
Zobacz profil WWW

Cytuj:
Gazprom i KGB nie reprezentują Rosjan, których zresztą KGB mordowało przez lata.

W związku z tym co ma wspólnego płaszczenie się przed Putinem i Gazpromem z pojednaniem z narodem rosyjskim ?

Cytuj:
Śmieszne byłoby odżegnywanie się od poprawnych stosunków z Rosją z racji Gazpromu i KGB.

A w jaki sposób chcesz utrzymywać polityczne stosunki z Rosją z pominięciem Gazpromu i kagiebisty Putina ?

Wt cze 15, 2010 12:55
Cytuj:
A w jaki sposób chcesz utrzymywać polityczne stosunki z Rosją z pominięciem Gazpromu i kagiebisty Putina ?

A dlaczego z pominieciem Putina?
W mniej - bardziej wolnych, ale jednak powszechnych wyborach wybranym.
Jakie mamy prawo kwestionować wybory Rosjan?
Gaz tez musimy kupować, a więc tolerować Gazprom.
Może kiedyś za lat kilka gdy wypali wydobycie gazu łupkowego będziemy mogli wypiąć się, aktualnie siła wyższa.....jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma :)

Wt cze 15, 2010 13:42
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 89  Następna strona