Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 9:56

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 89  Następna strona
 Wybory 2010 
Autor Wiadomość

Post Re: Wybory 2010
Pavl6 napisał(a):
Dobry wynik w tych wyborach pokaże potencjalnemu elektoratowi że MJ coś znaczy i spowoduje wzrost poparcia dla Prawicy RP, czyli zbliżenie do magicznej granicy 5%. On nie może cicho siedzieć, bo kompletnie o nim zapomną i nici z jakiegokolwiek dobrego wyniku w przyszłości. Popularność buduje się latami, a nie tylko na nią czeka.

Tyle że on nawet tych 5 % nie zdobędzie. Paradoks katolickiego kraju?

Pt cze 18, 2010 12:29

Post Jak zaoszczędzić 100 milionów
BioZ napisał(a):
Nie szczypcie się, głosujcie wg preferencji! Tym razem w Internecie jest to mocno akcentowane - nawet kandydaci w debacie na UW sami w czasie na promocję siebie raczej zachęcali by nie głosować po prostu wg sondażu czy wg jakichś lig, tylko wedle preferencji!

Święta racja. Ale mnie przyszedł do głowy pomysł możliwy do wykonania przez tych jeszcze nie zdecydowanych i tych zdecydowanych głosować na Kaczyńskiego (a może nie tylko?).

Może jednak by się udało zaoszczędzić te 100 milionów, o których mówił pan Komorowski, i załatwić te wybory w I turze? Ale niekoniecznie poprzez zwycięstwo tego kandydata, którego miał na myśli pan marszałek. Ja bym wolała jego głównego kontrkandydata. Co tu zrobić, żeby zmotywować ludzi, żeby wyszli w komplecie z domu i poszli na wybory? I żeby przedtem zapoznali się z materiałami umożliwiającymi podjęcie świadomej decyzji? Obejrzenie jednego programu informacyjnego dziennie, zawsze w jednej i tej samej stacji telewizyjnej to zdecydowanie za mało. Za chwilę cisza wyborcza ale przecież można pochodzić po Internecie, poczytać, rozejrzeć się, zastanowić i – oczywiście zagłosować na Jarka. :) Dziś usłyszałam opinię, że Kaczyński jest człowiekiem wsłuchanym w głosy ludzi, w głosy zwykłych obywateli. Moim zdaniem program Polski solidarnej tego dowodzi.

Wyjść z domu i wrzucić kartkę do urny – to tak niewiele a zarazem tak bardzo dużo. No, ja bym chciała żeby się udało, bo w końcu 100 milionów piechotą nie chodzi. Można by na przykład wspomóc szpital w Tarnobrzegu. :)

A propos ciszy – tutaj też będzie ogłoszona cisza wyborcza? Ja wybywam do poniedziałku.

Pt cze 18, 2010 12:48

Sel napisał(a):
Pavl6 napisał(a):
Dobry wynik w tych wyborach pokaże potencjalnemu elektoratowi że MJ coś znaczy i spowoduje wzrost poparcia dla Prawicy RP, czyli zbliżenie do magicznej granicy 5%. On nie może cicho siedzieć, bo kompletnie o nim zapomną i nici z jakiegokolwiek dobrego wyniku w przyszłości. Popularność buduje się latami, a nie tylko na nią czeka.

Tyle że on nawet tych 5 % nie zdobędzie. Paradoks katolickiego kraju?

Kolejny wróżbita? Dziś w TVP Info mówili o kandydatach tak, jakby już uzyskali jakiś wynik w wyborach i nic nie mogło tego zmienić. 5% jak najbardziej możliwe, ale możliwe też 0,1%.

Pt cze 18, 2010 16:32
zbanowana na stałe

nie wiem kto do TVP wpuścił Wielowieyską , zaprezentowała poziom godny " Gazety Wyborczej".
Poza tym mówienie,że " Komorowski pchał się do debaty w TVP", podczas,gdy on zwlekał specjalnie do ostatniej chwili i nazwał TVP" gniazdem os" jest co najmniej sprzeczne. I Pani Dominiko służba zdrowia to jest ważna rzecz... a premier też chodzi tylko do " swoich" mediów, więc się wyrównuje z Kaczyńskim.

Pt cze 18, 2010 20:50

Komorowski jedno mówi, a drugie robi:
http://www.youtube.com/watch?v=yxZsZU7v2_4

Niech Bóg nas uchroni przed takim prezydentem!

Pt cze 18, 2010 21:14
Cytuj:
Komorowski jedno mówi, a drugie robi:
http://www.youtube.com/watch?v=yxZsZU7v2_4

Niech Bóg nas uchroni przed takim prezydentem!

J. Kaczyński powiedział, że widzi potrzebę wprowadzenia stanu klęski zywiołowej przy trzeciej fali powodziowej.
Obaj zatem głowni pretendenci nie widzieli takiej potrzeby.

Pt cze 18, 2010 21:24

I m.in. dlatego ich nie popieram.

Pt cze 18, 2010 21:51
zbanowana na stałe

Cytuj:
Gniazdo os to, według Komorowskiego, TVP. Trzymając się tej retoryki, pozostałe stacje telewizyjne muszą być dla niego ulami ociekającymi miodem. Co ładnie ujął popierający go Andrzej Wajda: – Mamy przyjaciół w TVN, wspiera nas też druga prywatna telewizja.

Nie zapominajmy o " TVP też przejmiemy" i odwołaniu KRRiT .

Cytuj:
Niezwykle łagodny charakter kampanii podkreślają wszyscy komentatorzy. Świadczy o tym też język jej uczestników: – Kaczyński (...) sprawia wrażenie psychopatologicznego mordercy – ocenia Janusz Palikot. – Czy to ma być Polska podejrzliwców, (...) prowokatorów, agentów i żigolaków? – pyta Władysław Bartoszewski. – To jest wojna domowa! – diagnozuje Andrzej Wajda.

Zgoda buduje. Nic dodać, nic ująć.

Pt cze 18, 2010 21:57

Temat zamykam ze względu na ciszę wyborczą

So cze 19, 2010 9:08

Temat otwieram na nowo

N cze 20, 2010 21:40

osiris napisał(a):
Jeżeli okaże się prawdą że Komorowski ma tylko 41 % (to dla PO porażka) a Kaczyński aż 35% (to dla PiS-u jest sukces)
Jutro wszystko będzie jasne.

Zwycięstwo kandydata PO i porażka kandydata PiSu jest oczywiście porażką dla PO i sukcesem dla PiSu.

Typowe rozumowanie zwolennika PiS :)

N cze 20, 2010 22:49
zbanowana na stałe

od kiedy?

ponoć Komorowski wygrał w 10 województwach,zaś Jarek w 6...
najbardziej zaskoczyło mnie moje PiSowskie podkarpacie,które tym razem
poszło na przekór..

Pn cze 21, 2010 0:04

Witold napisał(a):
Zwycięstwo kandydata PO i porażka kandydata PiSu jest oczywiście porażką dla PO i sukcesem dla PiSu.

Typowe rozumowanie zwolennika PiS :)

Witold prawi o rozumowaniach zapominając z jakiego pułapu poparcia startował Komorowski a z jakiego Kaczyński.

Pn cze 21, 2010 0:51

Witold napisał(a):
osiris napisał(a):
Jeżeli okaże się prawdą że Komorowski ma tylko 41 % (to dla PO porażka) a Kaczyński aż 35% (to dla PiS-u jest sukces)

Ciekawostką jest to, że pierwsze wyniki sondaży w TVN były zupełnie inne: Komorowski prawie 46%, Kaczyński 33%, czyli znacząca kilkunastoprocentowa różnica. Dzięki temu komentatorzy mogli podkreślać "wysokie" zwycięstwo kandydata Platformy. W tak atakowanej przez Platformę za rzekomą nieobiektywność TVP wyniki były od początku dużo bliższe tym, które PKW podała rano.

Widać też ewidentne straty PiSu spowodowane sytuacją powodziową.
W gminie Wilków w 2007 roku PiS osiągnał 47.2 % głosów, Platforma tylko 8.4%. Tym razem frekwencja w tej gminie była dużo niższa ze zrozumiałych względów- ludzie, którzy przeżywają osobistą tragedię nie zawsze mają glowę do obywatelskich zachowań.

Pn cze 21, 2010 7:16

Wynik jest doskonały, nie pomogły nawet naciągane ponad wszelką przyzwoitość sondaże przychylnych mediów ;) Tusk wieczorem oddychał z ulgą - teraz pewnie trzęsie portkami ze strachu, bo zwycięstwo znowu wymyka się z rąk. Ja zaś wieczorem byłem przygnębiony (pomimo całkiem niezłego wyniku mojego kandydata - Olechowski i Pawłak dołączyli do grona "wyprzedzonych-przez-Korwina", czym ten pewnie będzie się szczycił do końca życia :D ale mimo wszystko liczyło się na więcej), teraz z największą przyjemnością pójdę do drugiej tury i zagłosuję przeciwko "człowiekowi spełnionemu".

Niestety, przegrał Marek Jurek i nie pomogło mu nawet poparcie najpoczytniejszego tygodnika w kraju. Wystawia to jak najgorsze świadectwo "katolickiemu" narodowi. Skandal.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn cze 21, 2010 7:48
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 89  Następna strona