Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 19:14

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Zagubiona!!! 
Autor Wiadomość
Post Re: Zagubiona!!!
ami napisał(a):
Witam.
Mam problem i nie wiem jak go rozwiązać.
Jestem mężatką. Szczęśliwą mężatką. Mam dwoje cudownych dzieci. Moja rodzina jest dla mnie najważniejsza, ale mimo to odczuwam w sercu dziwną pustkę. Naprawdę szczęśliwa czuję się tylko wtedy kiedy jestem blisko Boga. To znaczy kiedy jestem w kościele, na pielgrzymce, bądź modlę się w domu. Miłość do Boga stała się dla mnie czymś bardzo ważnym. Dzieje się tak już od kilku lat. Naprawdę nie wiem co się ze mną dzieje. Ludzie mówią mi że to powołanie. No być może. Ale niestety w moim przypadku to już nie możliwe. Mam niesamowitą potrzebę pomagania ludziom. To jest we mnie bardzo głęboko i nie umiem się tego pozbyć. Mój syn jest ministrantem, a córka należy do Dzieci Maryi. Jestem z nich bardzo dumna. Ja po prostu zaczynam bać się tej miłości. Jest ona tak wielka że aż mnie przeraża. Mój mąż mówi na mnie święta krowa. To przykre. On nie chodzi do kościoła. Kiedy ja nie pójdę raz do kościoła bo powiedzmy źle się czuję to dla mnie jest koniec świata. Proszę pomóżcie mi. Powiedzcie jak pogodzić tak wielką miłość do Boga z rodziną.

Znamy przypadki świętych, które po owdowieniu wstępowały do Zakonu- św. Jadwiga Śląska, św. Kinga, bł. Salomea, św. Rita, św. Joanna de Chantal. Trzy z nich były także matkami.

To oczywiscie nie znaczy, że masz czekać na owdowienie i odkładać życie na później. Ale dla Boga nie ma nic niemożliwego.

Teraz możesz wstąpić do III zakonu- czyli zakonu świeckich.

Jednak po pierwsze należy się wywiązać z obowiązków stanu- żeby religia nie stała się ucieczką od obowiązków.

Może warto porozmawiać z mądrym spowiednikiem, jesli taki jest w pobliżu?

Cz cze 10, 2010 23:02

Teresse napisał(a):
ami napisał(a):
Witam.
Mam problem i nie wiem jak go rozwiązać.
Jestem mężatką. Szczęśliwą mężatką. Mam dwoje cudownych dzieci. Moja rodzina jest dla mnie najważniejsza, ale mimo to odczuwam w sercu dziwną pustkę. Naprawdę szczęśliwa czuję się tylko wtedy kiedy jestem blisko Boga. To znaczy kiedy jestem w kościele, na pielgrzymce, bądź modlę się w domu. Miłość do Boga stała się dla mnie czymś bardzo ważnym. Dzieje się tak już od kilku lat. Naprawdę nie wiem co się ze mną dzieje. Ludzie mówią mi że to powołanie. No być może. Ale niestety w moim przypadku to już nie możliwe. Mam niesamowitą potrzebę pomagania ludziom. To jest we mnie bardzo głęboko i nie umiem się tego pozbyć. Mój syn jest ministrantem, a córka należy do Dzieci Maryi. Jestem z nich bardzo dumna. Ja po prostu zaczynam bać się tej miłości. Jest ona tak wielka że aż mnie przeraża. Mój mąż mówi na mnie święta krowa. To przykre. On nie chodzi do kościoła. Kiedy ja nie pójdę raz do kościoła bo powiedzmy źle się czuję to dla mnie jest koniec świata. Proszę pomóżcie mi. Powiedzcie jak pogodzić tak wielką miłość do Boga z rodziną.

Znamy przypadki świętych, które po owdowieniu wstępowały do Zakonu- św. Jadwiga Śląska, św. Kinga, bł. Salomea, św. Rita, św. Joanna de Chantal. Trzy z nich były także matkami.

To oczywiscie nie znaczy, że masz czekać na owdowienie i odkładać życie na później. Ale dla Boga nie ma nic niemożliwego.

Teraz możesz wstąpić do III zakonu- czyli zakonu świeckich.

Jednak po pierwsze należy się wywiązać z obowiązków stanu- żeby religia nie stała się ucieczką od obowiązków.

Może warto porozmawiać z mądrym spowiednikiem, jesli taki jest w pobliżu?

Jedynym naszym spowiednikiem jest Jesus Chrystus i nie rob dziewczynie wody z mozgu ...gdzie w Bibli przeczytalas ze te Panie ktore wymienilas sa swietymi???

Cz cze 10, 2010 23:13

amadeus35 napisał(a):
i nie rob dziewczynie wody z mozgu ...gdzie w Bibli
Jakbyś nie zauważył - jesteś na forum katolickim.
amadeus35 napisał(a):
gdzie w Bibli przeczytalas ze te Panie ktore wymienilas sa swietymi???
Bardziej wygłupić się nie mogłeś?

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Cz cze 10, 2010 23:17
Jakby juz się tak przyczepić to gdzie w Biblii przeczytałeś " Jezus Chrystus"?

Cz cze 10, 2010 23:19

Elbrus napisał(a):
amadeus35 napisał(a):
i nie rob dziewczynie wody z mozgu ...gdzie w Bibli
Jakbyś nie zauważył - jesteś na forum katolickim.
amadeus35 napisał(a):
Bardziej wygłupić się nie mogłeś?

Z tego co wiem to jestem na forum chrzescijanskim :) prosze mi pokazac gdzie wymienione przez ciebie osoby ``swiete `` ujete sa w Bibli i wskazane ze sa osobami Swietymi???

Pt cze 11, 2010 19:28

amadeus35 napisał(a):
prosze mi pokazac gdzie wymienione przez ciebie osoby ``swiete ``
ujete sa w Bibli i wskazane ze sa osobami Swietymi???
W Biblii nie ma nic napisane o tym, że którykolwiek z Dwunastu apostołów (prócz Judasza) umarł.
Czu udowodnisz (tylko na podstawie Biblii), że jest inaczej?

(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.

Pt cze 11, 2010 20:55

Cytuj:

A od kiedy w Biblii są wypisani wszyscy święci? Z tego co się orientuję, to osoba była uznana za osobę świętą to w KK osoba taka zostaje kanonizowana, a przed kanonizacją musi zostać beatyfikowana.

Pt cze 11, 2010 23:04

magi18 napisał(a):
Cytuj:

A od kiedy w Biblii są wypisani wszyscy święci? Z tego co się orientuję, to osoba była uznana za osobę świętą to w KK osoba taka zostaje kanonizowana, a przed kanonizacją musi zostać beatyfikowana.

Widze ze nie zrozumialas o czym pisze :) Kosciol Katolicki nie zostal upowazniony przez nikogo do oglaszania kogokolwiek swietym ....wrecz odwrotnie jest to w Bibli potepiane i zakazane , Jezus wlasnie przed takimi praktykami jakie beda robic faryzeusze ostrzegal :)

So cze 12, 2010 11:38

Elbrus napisał(a):
amadeus35 napisał(a):
prosze mi pokazac gdzie wymienione przez ciebie osoby ``swiete ``
ujete sa w Bibli i wskazane ze sa osobami Swietymi???
W Biblii nie ma nic napisane o tym, że którykolwiek z Dwunastu apostołów (prócz Judasza) umarł.
Czu udowodnisz (tylko na podstawie Biblii), że jest inaczej?

Elbrus mam propozycje :) wez Biblie do reki poszukaj sam i przeczytaj i to co przeczytasz bedzie dla ciebie dowodem..... :)

So cze 12, 2010 11:40

amadeus35 napisał(a):
wez Biblie do reki poszukaj sam i przeczytaj
Zrozum, że (oprócz proroctw) w Biblii nie możemy znaleźć rzeczy opisujących KONKRETNE WYDARZENIA z teraźniejszości.

Możemy się spierać o świętość życia jakiejś osoby, ale
nie odrzucać czegoś, tylko dlatego że nie ma tego w Biblii, bo to absurd.
Czy ty jesteś protestantem?
Bo widzę, że albo należysz do jakiegoś dziwnego zgromadzenia, albo myślisz zupełnie po swojemu.

(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.

So cze 12, 2010 13:07

Teresse napisał(a):
Jakby juz się tak przyczepić to gdzie w Biblii przeczytałeś " Jezus Chrystus"?

Wez Biblie do reki a napewno znajdziesz bez problemu :)

N cze 20, 2010 12:05

Elbrus napisał(a):
amadeus35 napisał(a):
wez Biblie do reki poszukaj sam i przeczytaj
Zrozum, że (oprócz proroctw) w Biblii nie możemy znaleźć rzeczy opisujących KONKRETNE WYDARZENIA z teraźniejszości.

Możemy się spierać o świętość życia jakiejś osoby, ale
nie odrzucać czegoś, tylko dlatego że nie ma tego w Biblii, bo to absurd.
Czy ty jesteś protestantem?
Bo widzę, że albo należysz do jakiegoś dziwnego zgromadzenia, albo myślisz zupełnie po swojemu.

Oczywiscie ze odrzucam to czego nie ma w Bibli przeciez nie bede dopisywal swoich historyiek czy czytal historyiki innych tylko dlatego ze swiat sie zmienia :) Kim jestem pytasz.....??? jestem Chrzescijaninem :)

N cze 20, 2010 12:08

Elburus. Nie podoba mi się w jaki sposób piszesz posty. Jeśli tylko ja tak uważam, to spoko. Ale jeśli ktoś inny podobnie stwierdzi, to weź zrób coś z tym. Wycinasz cytaty i w moim odczuciu bez kontekstu je komentujesz, osądzasz. Zupełnie z góry patrząc na człowieka. Taki wrogi charakterek czuć. Jakbyś pozjadał wszelkie rozumy. Wcale nie twierdzę, że nie jesteś mądry i inteligentny. Masz ponad 1800 postów, więc jesteś tutaj zadomowiony. Nikt Ci o tym nie powiedział? W taki sposób można udzielać się na jakimś forum technicznym bądź informatycznym, gdzie krok po kroku się analizuje treści. Tak jak w netykiecie jest zapisane, by nie pisać wszystkiego z dużej litery, bo to ludzi drażni. Mnie np. drażni taki sposób wypowiadania się(jest jeszcze tutaj ktoś kogo to drażni?). Postaraj się ująć jeden lub dwa cytaty i dać nieco dłuższą opinię na ich temat. To o wiele ładniej wygląda(przyjaźniej) i pokazuje, że jednak potrafisz formułować dłuższe wypowiedzi. Dłuższa wypowiedz precyzuje to co chcesz przekazać(choć nie zawsze, ale w tym wypadku tak).
Sory za oftopa, ale chciałem wiedzieć, czy tylko mnie to drażni. Dlatego nie wysłałem na priv.

edit. Jak już masz taki styl, to chociaż rozwiń te jednozdaniowe opinie do każdego cytatu. Nadaj trochę sensu do tych wypowiedzi. Chodzi mi głównie o posta na pierwszej stronie.

N cze 20, 2010 18:06
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2