Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn wrz 29, 2025 21:02

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Bezkarność ludzi władzy 
Autor Wiadomość

Post Bezkarność ludzi władzy
Przeraziło mnie to co obejrzałem. To zdarzenie jest następnym świadectwem tego, że w Polsce są równi i równiejsi. Smutna jest też prawda o polskich "telewizyjnych autorytetach" i ich otoczeniu.
http://www.youtube.com/watch?v=CCOFbXvhOjU
Czy pokazywali to w TV?

Wt cze 22, 2010 16:20

Post Re: Bezkarność ludzi władzy
R6 napisał(a):
Przeraziło mnie to co obejrzałem. To zdarzenie jest następnym świadectwem tego, że w Polsce są równi i równiejsi. Smutna jest też prawda o polskich "telewizyjnych autorytetach" i ich otoczeniu.
Czy pokazywali to w TV?

Dodałbym jeszcze nocną zmianę.

Śr cze 23, 2010 0:49
R6 napisał(a):
Czy pokazywali to w TV?

Moment ataku pokazywały wszystkie media.
Równi i równiejsi byli, są i będą i dotyczy to wszystkich dziedzin życia.

Śr cze 23, 2010 7:55

Ogolnie pan prezes jest bezczelny skoro sie odwazyl na taki czyn na sali sadowej.
Nie jestem pewien czy ten dziennikarz jest niezalezny.
Zachowanie policji jest niedopuszczalne i karygodne. Wszyscy (policjanci), ktorzy nie zareagowali wlasciwie powinni stracic odznaki. Bez zaufania obywateli nie maja juz mandatu do pelnienia sluzby.
Wkladanie wszystkich "ludzi wladzy" do jednego worka jest naduzyciem.

Śr cze 23, 2010 15:34

Mazli, ja bym do Nocnej Zmiany dodała Solidarnych 2010, dokument o zaplanowanym przez rząd USA zamachu na WTC i Terminatora. :D

A tak powaznie to film skandaliczny i bardzo dobrze, zę został ujawniony. Szkoda tylko, ze po tylu latach chyba niemożliwe jest ujęcie sprawcy.

Cz cze 24, 2010 11:13
Cytuj:
A tak powaznie to film skandaliczny i bardzo dobrze, zę został ujawniony. Szkoda tylko, ze po tylu latach chyba niemożliwe jest ujęcie sprawcy.

Nie po latach, bo funkcjonował w sieci niemal następnego dnia po incydencie.
Sprawa powszechnie znana, ukazywana, opisywana w wszystkich mediach.
Filmik jest, świadkowie są, obdukcja lekarska jest, potencjalny sprawca Gulczyński Piotr szef instytutu Wałęsy jest...tylko nikt nie wniósł sprawy do sądu o ukaranie agresora.
Nie dziwne???....przecież Wałęsa nie jest tak wszechmocny, że ofira boi się wnieść pozew do sądu.

Cz cze 24, 2010 11:43

Ukyo napisał(a):
Mazli, ja bym do Nocnej Zmiany dodała Solidarnych 2010, dokument o zaplanowanym przez rząd USA zamachu na WTC i Terminatora. :D

Cóż za specyficzne poczucie humoru. Wiadomo, że obalenie rządu Olszewskiego i zatrzymanie lustracji jest wymysłem Kurskiego! Słyszałem też, iż to właśnie Kurski zmontował zamach na terminatora!

Cz cze 24, 2010 11:56

dlaczego nie podano prezesa do sądu?
zresztą szefa komisariatu też by można było.
dlaczego?

Cz cze 24, 2010 12:03
Cytuj:
Cóż za specyficzne poczucie humoru. Wiadomo, że obalenie rządu Olszewskiego i zatrzymanie lustracji jest wymysłem Kurskiego! Słyszałem też, iż to właśnie Kurski zmontował zamach na terminatora!

Podobne do poczucia humoru osób straszących Polaków nieszczęściem jakie niesie Polsce i światu masoneria i jednoczesne uwielbianie J. Olszewskiego, masona, który w ukryciu (PRL zakazywała działanlności masonów) w 1965r reaktywował lożę masońską Kopernik i do 1992r był jej wielkim mistrzem.

Cz cze 24, 2010 12:06
Cytuj:
dlaczego?

Musisz spytać poszkodowanego.
Wałęsa i jego otoczenie utrzymywało, że było żadnego ataku, a tylko prowokacja ludzi popierających rezysera Brauna, który przegrywał proces wytoczony mu przez Wałęsę o pomówienia.
Stara sprawa, powszechnie znana.

Cz cze 24, 2010 12:11

Cytuj:
Cytuj:
dlaczego?

Musisz spytać poszkodowanego.

I o to chodzi, w filie było dosyc sporo nerwowości, widoczna była chęć dowiedzenia się, dojścia do sprawiedliwości.
Ale gdy emocje opadły - kt miał się tym przejmować.
trzeba było iśc do sądu. To typowe dla wiekszości osób z naszego społeczeństwa (które mieni się jedynie obywatelskim). Duza gadać, krzyczeć, a potem nic.
Nie twierdzę, że to co zrobiła policja, strażnicy sadowi, tym bardziej prezes było dobre i powinno im ujść na sucho. Bynajmniej. Ale to poszkodowany powinien wnieść sprawę.

To podobnie jak PL i kraje Zachodu UE. Oni nie sa lepsi ale zamiast krzyczeć ida do sądu albo sporządzają odpowiednie umowy.

Cz cze 24, 2010 13:02

Alus napisał(a):
Cytuj:

Podobne do poczucia humoru osób straszących Polaków nieszczęściem jakie niesie Polsce i światu masoneria i jednoczesne uwielbianie J. Olszewskiego, masona, który w ukryciu (PRL zakazywała działanlności masonów) w 1965r reaktywował lożę masońską Kopernik i do 1992r był jej wielkim mistrzem.

Z tego co się orientuję sam Olszewski powiedział, że loża "Kopernik" była kamuflażem dla kontynuowania działalności konspiracyjnego Klubu Krzywego Koła. Tak czy siak, jaki związek ma to z nocnym obaleniem jego dobrze prosperującego rządu dążącego do lustracji która, jak sam przyznawał Niesiołowski, była zaszczytem dla postkomunistycznego państwa?

Cz cze 24, 2010 19:29

To, że Wałęsa to "świeta krowa" jest powszechnie wiadomo. Jego bezkarność to to nie tyle fakt otrzymania Nagrody Nobla, co głośne popieranie rządzącej partii.
Drugi bezkarny to Palikot, a trzeci Niesiołowski, te "święte krowy" bezkarnie opluwają, obrażają, a poszkodowani nie wnoszą sprawy do sądu, gdyż sądy też są przychylne obecnie rządzącej opcji.
Cierpliwość Polaków jest wzruszająca i to również wykorzystują bezkarni.
Są jednak przysłowia, a te są mądrością narodów:"Dopóty dzban wodę nosi dopóki sie ucho nie urwie", czas najwyższy, aby sprawiedliwośc została wymierzona do tej pory bezkarnym.

Pt cze 25, 2010 6:54
Cytuj:
Z tego co się orientuję sam Olszewski powiedział, że loża "Kopernik" była kamuflażem dla kontynuowania działalności konspiracyjnego Klubu Krzywego Koła. Tak czy siak, jaki związek ma to z nocnym obaleniem jego dobrze prosperującego rządu dążącego do lustracji która, jak sam przyznawał Niesiołowski, była zaszczytem dla postkomunistycznego państwa?

Ten dobrze prosperujący rząd przez 6 miesięcy - od czasu powołania do upadku - nieustannie miał problem ze skompletowaniem składu.
A jedyny efekt to lista Macierewicza.
Ale nie chodzi o rząd, ale o zakłamanie ludzi straszących masonerią, jednoczesnie uznając masona za najlepszego patriotę, obrońcę kraju.
Cytuj:
To, że Wałęsa to "świeta krowa" jest powszechnie wiadomo. Jego bezkarność to to nie tyle fakt otrzymania Nagrody Nobla, co głośne popieranie rządzącej partii.

Wszechmocny Wałęsa bezczelnie sam sobie przyznaje nagrodę Nobla :D
Cytuj:
Drugi bezkarny to Palikot, a trzeci Niesiołowski, te "święte krowy" bezkarnie opluwają, obrażają, a poszkodowani nie wnoszą sprawy do sądu, gdyż sądy też są przychylne obecnie rządzącej opcji.

Pytanie czemu zniknęli, zamilkli w kampanii J. Kaczyńskiego gołąbki pokoju - Kurski, Ziobro, Brudziński, Kempa....jedyne co im pozwolono to pośpiewac na estradzie :D
A sądy IVRP zasądzają wyroki na korzyść Niesiołowskiego....redemptoryści muszą przeprosić Niesiołowskiego za pomówienia.

Cytuj:
Są jednak przysłowia, a te są mądrością narodów:"Dopóty dzban wodę nosi dopóki sie ucho nie urwie", czas najwyższy, aby sprawiedliwośc została wymierzona do tej pory bezkarnym.

Pobity operator miał możliwość ukarać agresora - wszak incydent wydarzył się w epoce IVRP, gdy sądy "były przychylne rządzącej opcji".

Pt cze 25, 2010 8:18

Alus napisał(a):
A sądy IVRP zasądzają wyroki na korzyść Niesiołowskiego....redemptoryści muszą przeprosić Niesiołowskiego za pomówienia.
Bo sądy wyrokują na korzyść Platformy.

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Pt cze 25, 2010 9:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona