Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 22, 2025 4:55

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
 SPRAWA MEDJUGORIA 
Autor Wiadomość

Dlatego piszę dużą literą, bo nauczyli mnie w szkole, że imiona własne piszemy dużą literą. :)

Śr mar 09, 2005 20:28

Śr mar 09, 2005 21:04

Śr mar 09, 2005 21:11

Oczywiste jest, że objawienia Zjawy w Medjugoriu są niezgodne z nauką katolicką. :)

Jasna sprawa :D Przecież ta "Zjawa" nazwała "heretyckiego papieża" umiłowanym Synem :D Skompromitowała się w ten sposób kompletnie w oczach Konserwatysty :D

Śr mar 09, 2005 22:44

Niech was w żaden sposób nikt nie zwodzi, bo [dzień ten nie nadejdzie], dopóki nie przyjdzie najpierw odstępstwo* i nie objawi się człowiek grzechu, syn zatracenia*, 4 który się sprzeciwia i wynosi ponad wszystko, co nazywa się Bogiem lub tym, co odbiera cześć*, tak że zasiądzie w świątyni Boga* dowodząc, że sam jest Bogiem. 5 Czy nie pamiętacie, jak mówiłem wam o tym, gdy wśród was przebywałem? 6 * Wiecie, co go teraz powstrzymuje, aby objawił się w swoim czasie. 7 Albowiem już działa tajemnica bezbożności. Niech tylko ten, co teraz powstrzymuje, ustąpi miejsca, 8 wówczas ukaże się Niegodziwiec, którego Pan Jezus zgładzi tchnieniem swoich ust* i wniwecz obróci [samym] objawieniem swego przyjścia. 9 Pojawieniu się jego towarzyszyć będzie działanie szatana, z całą mocą, wśród znaków i fałszywych cudów

A może to chodzi o to co pisze św. Paweł?

Śr mar 09, 2005 22:47

Oczywiście jak zwykle Konserwatysta jest jedynym nieomylnym interpretatorem św. Pawła :D

Śr mar 09, 2005 22:48
"Pokój na świecie uratować może pokój w sercach ludzi" - orędzie Matki Bożej z Medjugorje.
Pięć warunków pokoju serca o które prosi Maryja:
1. Nawrócenie - pojednanie się z Bogiem i ludźmi.
2. Wiara - codziennie czytać Pismo Święte, które winno zajmować najważniejsze miejsce w domu chrześcijanina,
3. Eucharystia - comiesięczna spowiedź, częsta Komunia św, najczęstsze uczestnictwo we mszy św, adoracja Najświętszego Sakramentu.
4. Modlitwa - codziennie modlić się o pokój, odmawiać co dzień Różaniec, modlitwa sercem.
5. Post - we środy i piątki, najlepiej o chlebie i wodzie.
Co wg Ciebie jest w orędziu "fałszywym znakiem" szatana??????

Śr mar 09, 2005 23:15

"Pokój na świecie uratować może pokój w sercach ludzi" - orędzie Matki Bożej z Medjugorje.
Pięć warunków pokoju serca o które prosi Maryja:
1. Nawrócenie - pojednanie się z Bogiem i ludźmi.
2. Wiara - codziennie czytać Pismo Święte, które winno zajmować najważniejsze miejsce w domu chrześcijanina,
3. Eucharystia - comiesięczna spowiedź, częsta Komunia św, najczęstsze uczestnictwo we mszy św, adoracja Najświętszego Sakramentu.
4. Modlitwa - codziennie modlić się o pokój, odmawiać co dzień Różaniec, modlitwa sercem.
5. Post - we środy i piątki, najlepiej o chlebie i wodzie.
Co wg Ciebie jest w orędziu "fałszywym znakiem" szatana??????

To, że Zjawa mówi, że wszystkie religie są dobre.
http://medziugorie-prawda.webpark.pl/

Cz mar 10, 2005 16:11
Objawienia w Medjugorie rzeczywiście budzą wiele kontrowersji - i nie zostały uznane oficjalnie przez Kościół.
Zatem - należałoby je traktować jako "objawienia prywatne" - w które można, lecz nie trzeba wierzyć.
Ja osobiście ich nie uznaję.
pozdrówka :)

Cz mar 10, 2005 17:38

Unikajcie wszystkiego, co ma choćby pozór zła.
(1 List do Tesaloniczan 5:22)

"Objawienia" w Medjugorie mają zbyt wiele sprzeczności z Magisterium, że bez wątpienia nie pochodzą od Boga. :)

Cz mar 10, 2005 17:53
Podobnie jak kłótnie wśród "lefebrystów" - i próby mieszania przez nich w Kosciele :?

Cz mar 10, 2005 18:09
ddv163 - pierwsza zasada jaka obowiązuje przy rozpatrywaniu autentyczności objawień:PO ZAKOŃCZENIU.
Podałam link.
Konserwatysto
Zacytowałam autentyczne orędzia MB ale Ty wolisz nie czytać, bo z zasady jesteś na NIE.
"Sprzeczności z Magisterium: - podaj proszę jakie.[/b]

Cz mar 10, 2005 18:12
Przepraszam, ta małpeczka wskoczyła sama :o

Cz mar 10, 2005 18:14

"Pokój na świecie uratować może pokój w sercach ludzi" - orędzie Matki Bożej z Medjugorje. Co wg Ciebie jest w orędziu "fałszywym znakiem" szatana ?

Jak sama napisałaś, dopiero po zakończeniu objawień można je jednoznacznie ocenić, druga rzecz to to, że analiza samych wyjętych z całości kilku punktów to nie jest analiza całego objawienia. Trzeba przeanalizować wszystkie treści, żeby nie ulec złudzeniu. Szatan nie działa wprost - idiotą nie jest. Niczego tu nie sugeruję, po prostu mówię, że musi to być ostrożna analiza całości

Cz mar 10, 2005 18:29
"Moje drogie dzieci! Szatan jest tak potężny! Ze wszystkich sił chce pomieszać plany, jakie zaczęłam realizować razem z wami. Szatan silnie działa na świecie. Uważajcie!"...14.01.1985r.
Widząca Mirjana - która miała codzienne objawienia do grudnia 1982r - przeżyła straszne spotkanie z szatanem.
Kiedy oczekiwała na objawienie MB, ujrzała szatana. Usiłował ja uwieść obiecując, że tylko z nim będzie szczęśliwa - "Z Gospą będziesz nieszczęśliwa", przestrzegał. Przerażona dziewczyna zdołała jedynie powtarzać:"nie, nie".
Matka Boża powiedziała:"Przepraszam cię za to, ale musisz wiedzieć, jak działa szatan" i dodała:"Teraz jest czas szatana"....14.04.1982r.
Najlepszym sposobem p-ko szatanowi jest modlitwa.
"Dlatego dzieci, nie bójcie się. Jeżeli się modlicie, szatan nie może wam nic zaszkodzić, ponieważ jesteście dziećmi Bożymi i On nad wami czuwa. Módlcie się i niech różaniec będzie zawsze w waszych rękach jako znak dla szatana, że do Mnie należycie"... 25.02.1988r.
Matka Boża i Papież.
W czwartek 13.05.1982r, w rocznicę zamachu
na Papieża:"Jego wrogowie chcieli go zabić, ale Ja go obroniłam".
26.09.1982r poprzez widzących przesyła Papiezowi orędzie:
"Bądź ojcem wszystkich ludzi, nie tylko chrześcijan. Niestrudzenie i z odwagą rozpowszechniaj orędzie pokoju i miłości wśród ludzi. Bóg pozwala ci pokonać szatana".
Następne orędzie przesłane Papiezowi, 1983r:
"Pragnę powierzyć Papieżowi słowo, z którym przybyłam tutaj do Medjugorju:Pokój, który musi rozgłaszać wszędzie...niech jednoczy chrześcijan swoimi słowami i swoją nauką. Przede wszystkim między młodymi niech rozpowszechnia orędzia otrzymane od Boga Ojca podczas modlitwy, kiedy On go inspiruje".
Bardzo często wzywa do modlitwy za Papieża:"Który wiele cierpi i którego Bóg wybrał na te czasy"...25.08.1995r.
Na temat uznania objawień i Komisji:
"Ważne jest, by respektować władze Kościoła...Ale zanim Kościół się wypowie, konieczny jest wzrost duchowy, ponieważ nie może wypowiadać się w pośpiechu. Tak to się dzieje, że po urodzeniu następuje Chrzest, a potem Bierzmowanie. Kościół potwierdza to, co jest zrodzone z Boga. Musimy żyć i wzrastać w życiu duchowym ponaglanym przez te orędzia".

Cz mar 10, 2005 19:36
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona