Autor |
Wiadomość |
Pavl6
|
 Re: Wybory 2010
eu_geniusz napisał(a): Dla wyborcy PiSu dobre jest wszystko co wymyśli umysł Kłamczyńskiego, nawet największe g...
Mam ogromną nadzieję, że wyborów nie wygra "Hodowca zwierząt futerkowych", na dodatek bolszewik Nie jestem wyborcą PIS-u. Nie popieram ani Komorowskiego, ani Kaczyńskiego, ale z tych dwóch lepszy jest ostatni. Poza tym, jak to powiedział Janusz Korwinn-Mikke (jego też nie popieram, chociaż lubię) za Komorowskim stoi mafia, która bardziej rozkrada Polskę(niż mafia stojąca za Kaczyńskim), dlatego właśnie JKM poparł Kaczyńskiego.
|
Pt lip 02, 2010 17:14 |
|
|
|
 |
olila
|
Można różnie oceniać i debatę i całą kampanię, ale ja przychyliłabym się do usłyszanej wczoraj opinii, że Kaczyński już wygrał. Nawet jeśli przegra w wyborach, to i tak wygrał. O ile dobrze pamiętam, tuż przed smoleńską katastrofą Lech Kaczyński w sondażach prezydenckich dostawał około dwudziestu paru procent a jego brat w ciągu dwóch miesięcy podwoił tę liczbę. Co by nie mówić, to jest naprawdę coś. Nawet gdyby nie został prezydentem – wygrał. To w dużej mierze również zasługa jego sztabu – nie urządzali kontrwieców, nie grozili nikomu rozstrzelaniem, nikogo nie obrażali, byli mili, spokojni, kompetentni i skuteczni. Zdarzyło się parę kontrowersyjnych wypowiedzi, więc nie jest to może wygrana w idealnym ale na pewno w dobrym stylu. Moim zdaniem oni i ich kandydat zasłużyli sobie na to, żeby te wybory wygrać.
Ostatnio edytowano Pt lip 02, 2010 19:12 przez olila, łącznie edytowano 1 raz
|
Pt lip 02, 2010 19:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja tylko napisze przed zamknięciem tematu. CHCECIE W PAŁACU KOTA CZY PALIKOTA? Wybór należy do WAS!!!
|
Pt lip 02, 2010 19:11 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Ja tylko napisze przed zamknięciem tematu. CHCECIE W PAŁACU KOTA CZY PALIKOTA? Wybór należy do WAS!!! Może inaczej czy chcemy Macierewicza lub Palikota....osobiście wolę pajaca - miewano na dworach błaznów  - niż ponurego, zawziętego śledczego dostrzegającego w każdym człowieku agenta, ubeka, zdrajcę.......
|
Pt lip 02, 2010 19:22 |
|
 |
pawis-66
|
A ja namawiam idźcie i zagłosujcie zgodnie z merytorycznymi argumentami. Jaka wizja Polski bardziej wam odpowiada. Jaka wizja prezydentury wam odpowiada. Tak jak do refleksji skłoniła mnie tragniczna katastrofa pod smoleńskiem odnośnie patriotyzmu tak powiem i w odniesieniu do kandydatów na prezydenta, każdy z nich jest patriotą. Swoje życie poświęcili Polsce i nie ma żadnych podstaw, zeby prawo do dobrego zdania w tym względzie im odbierać. Chciałbym nawet prosić byśmy o nich wyrażali się z szacunkiem, bo na szacunek obydwaj zasługują, a już na pewno nie zasługują na obrzucanie ich błotem i inwektywami. Mozna kogoś nie lubić, ja wady obydwu dostrzegam (swoje własne przede wszystkim  ), jednego z nich zdecydowanie mniej lubię, ale obydwu szanuję. Mam tylko prośbę do nas wszystkich. Rozliczajmy obydwie strony z ich obietnic bez względu na wynik wyborów. Zmiany języka w stosunku do myslących inaczej, bo Polska jest najważniejsza. Zgody i współpracy ze wszystkimi, którzy chcą dobra Polski, aby tę Polskę wspólnymi siłami budować. Idźmy wszyscy głosować i niech wygra ..... POLSKA.
_________________ Jezu, ufam Tobie
|
Pt lip 02, 2010 20:21 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: No i to jest prawda. Był komunistą, ale był także patriotą. Chciał silnej Polski, ale miał zły pomysł na jej wykonanie. To nie oznacza, że komunizm był dobry, bo był zły. Pod warunkiem, że zabicie S. Pyjasa i ks. Kotlarza uznamy tylko za zły pomysł http://mtrojnar.rzeszow.opoka.org.pl/ks ... n_kotlarz/
|
Pt lip 02, 2010 20:29 |
|
 |
pawis-66
|
Zdziwienie moje wzbudził fakt podany przez pana Komorowskiego, że jego przodkiem był prymas Komorowski? Ale pewnie to kolejne przejęzyczenie nic o potomkach prymasa nie doczytałem. Zapoznałem sie z tą postacia: http://www.archidiecezja.pl/pl/historia/arcybiskupi/poczet_arcybiskupow_gnieznienskich/adam_ignacy_komorowski.htmli odnajduje, że podobieństwo wskazuje, ze są pewnie blisko spokrewnieni. Dla oderwania się od tej ostrej mocnej polityki zapraszam do lektury i wyszukiwanie podobieństw. Wiele zdań można by zaadaptować przy niewielkiej korekcie dla opisania pana Komorowskiego współczesnego (tych pochlebnych również). Chocby podtytuły: "Skargi" "Prymas po znajomości"(czytaj kandydat na prezudenta) "Dobry mimo wszystko" Jednego jednak z całym przekonaniem mu nie życzę niespodziewanej śmierci. Niech żyje sto lat(niekoniecznie na stanowisku prezydenta) Zapraszam do lektury  . Ps. Do Alus: Gierek ich chyba nie zabił, nigdzie nie doczytałem że to był jego pomysł? Można mówic o współodpowiedzialności jako rządzącego, ale Twoje zdanie uważam za wielkie naduzycie.
|
Pt lip 02, 2010 20:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Ps. Do Alus: Gierek ich chyba nie zabił, nigdzie nie doczytałem że to był jego pomysł? Można mówic o współodpowiedzialności jako rządzącego, ale Twoje zdanie uważam za wielkie naduzycie. Jaruzelski też nikogo osobiście nie zabił - a więc także komunistyczny patriota. Powiedz tym tysiącom skatowanych robotników Radomia, rodzinie Pyjasa, ks. Kotlarza, że nic się w zasadzie nie stało - to komunistyczny patriota działał w interesie kraju. I ten komunistyczny patriota wpisał poprawkę do polskiej Konstystycji w 1976r o sojuszu PRL z ZSRR i o przewodniej roli PZPR.
|
Pt lip 02, 2010 20:55 |
|
 |
Witold
|
I przyznał najwyższe polskie odznaczenie wojskowe przywódcy ZSRR... naprawdę, dla przyszłego prezydenta Polski to powinien być wręcz autorytet 
|
Pt lip 02, 2010 21:25 |
|
 |
Gita2
|
Za półtorej godziny cisza wyborcza, kandydaci kończą swoje mordercze turne po Posce. Sprawiedliwie muszę przyznać, że w tym podziwiam obudwu jednakowo i zadaję sobie pytanie jak to można wytrzymać? Od wczesnego rana do późnych godzin wieczornych, cały czas w pełnej kondycji. Dzisiaj już widać zmęczenie na twarzach obydwu kandydatów, który przekonał więcej nieprzekonanych? To okaże się wieczorem w niedzielę. Czy wybory będą uczciwe?, to też pytanie, mam np. podejrzenia, że sympatycy Komorowskiego biorący zaświadczenia o głosowaniu poza miejscem zamieszkania mogą pokusić się o oszustwa. Techniki kopiowania zaświadczeń są obecnie na wysokim poziomie i z jednej mozna zrobić kilka, a potem wykorzystać w kilku punktach wyborczych. Chciałabym się mylić, ale jeśli w Brukseli dokonano oszustwa na ponad 90kart wyborczych, to wszystko jest możliwe.
|
Pt lip 02, 2010 21:49 |
|
 |
micked
|
Alus napisał(a): Może inaczej czy chcemy Macierewicza lub Palikota....osobiście wolę pajaca - miewano na dworach błaznów  - niż ponurego, zawziętego śledczego dostrzegającego w każdym człowieku agenta, ubeka, zdrajcę....... To chyba nie widziałaś na własne oczy Macierewicza, wcale nie jest ponury;-) a w porównaniu z Palikotem to wysoka kultura, wręcz arystokracja. A dostrzeganie "w każdym człowieku agenta" to Ty wymysliłaś, nie Macierewicz. eu_geniusz napisał(a): Ty lepiej posłuchaj jak pan Jarosław Kłamczyński wchodzi w tyłek bolszewikom. Ale to zrozumiałe, postępuje tak jak go tatuś wychował. Tak, przekręcanie nazwisk i tego typu argumenty to szczyt kultury i dobrego wychowania Jakoś poparcie „bolszewików” nie przeszkadza kontrkandydatowi Kaczyńskiego;-) A co do oceny, ktory z kandydatów częściej mija się z prawdą, przypomnijmy ostatnie kwiatki kandydata Platformy: 1. Umowa gazowa jest w trakcie negocjacji Faktycznie: negocjacje zakończyły się, umowa jest podpisana przez polską stronę (PGNiG) i czeka tylko na formalną akceptację rządu. 2. Kto obniżał podatki: tylko Marcinkiewicz. Faktycznie: Zyta Gilowska w rządzie Kaczyńskiego 3. Kto przywrócił waloryzację emerytur? Wg Komorowskiego PO, a PiS ponoć przez rok emerytom wyrównania nie płacił. Faktycznie: waloryzację wstrzymał SLD, a przywrócił ją rząd PiS (we wspomnianym 2007 roku waloryzację zastąpił dodatkami dla emerytów) 4. Rząd PO przeznaczył 500 mln PLN na rozwój Uniwersytetu w Rzeszowie Faktycznie: uniwersytet w Rzeszowie dostał te pieniądze z Programu Operacyjnego Rozwój Polski Wschodniej, opracowanego jeszcze przez rząd PiS 5. Twórca GROM generał Petelicki nie jest żołnierzem No comments SweetChild napisał(a): skoro przy rządach koalicji PiS-SO-LPR z prezydentem Kaczyńskim nie było katastrofy, Dla niektórych katastrofą była likwidacja WSI, instytucji niezwykle zasłużonej dla naszego życia politycznego, gospodarczego i medialnego. Trzeba przyznać Bronisławowi Komorowskiemu, że głosował przeciwko tej zbrodniczej decyzji  I jeszcze wypowiedź kandydata PO, która nie jest nawet śmieszna, ale po prostu tragiczna  : "jestem katolikiem, jestem konsekwentnie za życiem, a więc także za metodą in vitro i za finansowaniem tej metody w skali możliwej do przyjęcia przez budżet państwa”
|
Pt lip 02, 2010 22:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: To chyba nie widziałaś na żywo Macierewicza, wcale nie jest ponury;-) a w porównaniu z Palikotem to wysoka kultura, wręcz arystokracja. A dostrzeganie "w każdym człowieku agenta" to Ty wymysliłaś, nie Macierewicz. Ale nie ja zamknęłam drugiej częsci raportu o WSI, aby bzdurami nie narażać na kolejne przegrane procesy sądowe. Jak choćby wygrany proces A. Grajewskiego, M. Nowakowskiego, ujętych w I raporcie Macierewicza jako współpracownicy WSI. Pomimo prawomocnego wyroku p. Macierwicz nadał utrzymuje, że panowie byli tajnymi współpracownikami WSi. A płacimy wszyscy - bo zasądzone odszkodowania wypłaca MON. Cytuj: 2. Kto obniżał podatki: tylko Marcinkiewicz. Faktycznie: Zyta Gilowska w rządzie Kaczyńskiego Gotowy projekt trafił do sejmu 6 czerwca 2006r - gdy premierem był Marcinkiewicz. Przyjęty już za kadencji premiera J. Kaczyńskiego. Cytuj: 3. Kto przywrócił waloryzację emerytur? Wg Komorowskiego PO, a PiS ponoć przez rok emerytom wyrównania nie płacił. Faktycznie: waloryzację wstrzymał SLD, a przywrócił ją rząd PiS (we wspomnianym 2007 roku waloryzację zastąpił dodatkami dla emerytów) W 2007r waloryzacja 1,4%; 2008r - 6,7%; 2009r - 6,4%; 2010r - 4,7%.
|
Pt lip 02, 2010 22:39 |
|
 |
Kamyk
|
Temat zamykam ze względu na ciszę wyborczą
|
Pt lip 02, 2010 23:26 |
|
 |
Kamyk
|
Temat został odblokowany
|
N lip 04, 2010 20:22 |
|
 |
pawis-66
|
Po ogłoszeniu pierwszych sonadażowych wyników wyborów gratuluję panu Komorowskiemu i wszystkim jego zwolennikom,że udało sie przekonać do siebie większość polskiego społeczeństwa. Życzę wszystkiego najlepszego Komorowskiemu i Platformie, bo uważam, że Polska jest najważniejsza. Oby nie sprawdziła się reszta przepowiedni pana Jackowskiego. Czy na tym werdykcie demokracji skorzysta Polska, czy straci, będziemy obserwować przez te obiecane 500 dni. Powodzenia.
|
N lip 04, 2010 21:04 |
|
|
|