Autor |
Wiadomość |
pitong
|
 Re: NWO
generalnie wiele informacji, w tym odnośnie członków spotkań Grupy Bilferberg w poszczególnych latach pochodzi od właśnie takich ludzi u nich pracujących. A co do sposobu walki z opozycją, to wg mnie dlatego nie działają jak np. hitlerowcy, ponieważ historia pokazała, że świata siłą się nie podbije, więc robią to ekonomicznie, za nieświadomym zezwoleniem ludzi. Więc po co nas zwalczać, jeśli wystarczy w prosty sposób zdyskredytować? Chociaż z drugiej strony kilka dosyć znanych polskich stron mówiących o NWO ostatnio zniknęło bez śladu, a i nie tylko. Wszystkich, którzy mówią o jakichkolwiek przekrętach się dyskredytuje. za przykład podam sprawę pani Jane Burgermeister, która ujawniła wiele dowodów na to, że sprawa szczepień przeciwko rzekomej pandemii świńskiej grypy byłą gigantycznym, wielomiliardowym skokiem na kasę koc=ncernów farmaceutycznych, a same szczepionki są bardzo szkodliwe i były przypadki zgonów. Jej strona, www.theflucase.com została zinfiltrowana przez kogoś, kto najprawdopodobniej przejmował fundusze wpływające na jej konto. Zaczęła także dyskredytować Jane, a organy ścigania i sąd austriacki nie chcą pomóc. Jest to bardzo poważna sprawa, gdyż w USA już mówi się o pomyśle obowiązkowego szczepienia większości obywateli przeciwko grypie sezonowej, z tym, że w szczepiące miałyby sięteż znajdować te same przeciwciała co w szczepiące przeciwko świńskiej grypie. Naraża więc to na ryzyko utraty zdrowia bądź życia osób mających być zaszczepionymi. Więc gdyby sprawa szkodliwości szczepionek ucichła ni byłoby przeszkód we wprowadzenia tego obowiązku. A pomyślcie ile jest ludzi w Ameryce i ile można na tych szczepionkach zarobić. Co do polaków związanych ze sprawą NWO to np. sam klub Bilderberg został założóny przez polskiego adwokata, Józefa Retingera (polski dyplomata, doradca Gen. Władysława Sikorskiego – postać w Polsce mało znana w Europie powszechnie uznawany za pioniera idei integracji europejskiej – Był jednym z organizatorów Kongresu Haskiego 7-11.05.1948, roku na którym 750 delegatów z ponad 20 krajów europejskich spotkało się w Hadze, by pod honorowym przewodnictwem Winstona Churchilla dyskutować nad przyszłością współpracy europejskiej. Kongres położył fundamenty pod zjednoczenie Europy. Opowiedziano się za utworzeniem „Zgromadzenia Europejskiego”.) Wieloletnim członkiem tej grupy jest Andrzej Olechowski. Także Aleksander Kwaśniewski pojawił się na spotkaniu odbywającym się 5-8 czerwca 2008 w Chantilly, Virginia, USA. Dural mam prośbę, przestań być taki ironiczny. Jak nie chcesz poważnie dyskutować to nie musisz brać w ogóle udziału w dyskusji. Chciałbym, żeby było kulturalnie i bez prześmiewczej postawy, ponieważ to także świadczy o poziomie rozmówcy [mówię ogólnie]
|
Wt lip 06, 2010 12:11 |
|
|
|
 |
Witold
|
Dural napisał(a): Rosemayer, a moze Witold siedzi w "naczalstwie" NWO? Spostrzegli jak groznym przeciwnikiem jestes, to i chca by Cie szlak trafil. Kur..! Że też zawsze się znajdzie jakiś gadatliwy Dural i cały misterny plan się sypie.
|
Wt lip 06, 2010 12:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Sprawa szczepionek - mogą w niej "siedzieć" same firmy farmaceutyczne, które zarabiają na nich ciężkie pieniądze. To, że dzieje się w tej sferze coś podejrzanego nijak nie wiąże się wprost z NWO.
Tak swoją drogą - jak to ma być z grupą Bilderberg? Jedni mówią, że miał być to twór niezależny. Inni - że to zakamuflowani iluminaci/masoni/jedno i drugie. Jeszcze inni twierdzą, że to pochodna jakiejś supertajnej organizacji rządzącej od całych wieków. I wszystkie te wersje wśród zwolenników NWO. Ciężko mówić tu o jakiejś jednej spójnej teorii.
I jeszcze jedno - członkowie grupy B. rządzą jawnie światem czy też z cienia pociągają za sznurki? Bo tacy, powiedzmy Obama czy Bush, sprawowali realną władzę. A np. Olechowski... Cóż, co najwyżej można snuć domysły, czy jest jakąś polską szarą eminencją.
A, i co zdobywanie władzy ekonomicznej ma wspólnego ze zwalczaniem opozycji? Władza to jedno, a pozbywanie się przeciwników - drugie.
|
Wt lip 06, 2010 14:28 |
|
|
|
 |
pitong
|
Generalnie jest wiele teorii odnośnie szczegółów wprowadzenia NWO i samego pochodzenia pomysłu, ja też wiem swoje, ale to nie jest akurat najistotniejsze.. Mi chodzi, by przekazać wam samą ideę, że pewna grupa bardzo bogatych ludzi zakulisowo rządzi światem poprzez przywódzców państw, których mają w kieszeni i poprzez nisłychanie bogate, globalne koncerny wszelkiego rodzaju. A ich pobudki to już inna sprawa. Niestety dużą część ludzi rozpowszechniających wiedzę o NWO jest z kręgu new age i sam osobiście bardzo ostre dyskusje z nimi prowadzę. Na szczęście jest też spora liczba osób wierzących, ale także pośród nich jest wielu uważających, że Kościół jest narzędziem NWO i z nimi także polemizuje. I z tego wynika ta spora liczba wersji i to niekiedy bardzo skrajnych, dotyczących szczegółów planu NWO. Wielu niewidzi, że dlatego Kościół i chrześcijaństwo, w tym głównie katolicyzm, są tak gnębione, bo są nie na rękę "z góry" a całe new age jest pretendentem do ogólnoświatowej religii, którą chce się wprowadzić wraz z ogólnoświatowym rządem. Co do tych Polaków to tylko odpowiadałelm na pytanie durala odnośnie "umoczonych" ludzi z Polski. Trzeba wiedzieć, że większa część ludzi z tych spotkań jest tam jednorazowo, gdy akurat są do czegoś potrzebni, a prawdziwą władzę ma bardzo wąska grupa spośród tych ludzi. A co do samej Polski to i tak jak dla mnie łatwo zauważyć kto komu służy, ponieważ niestety szanowna Platworma Obywatelska jest na usługach zachodu i bynajmniej nie zauważyłęm ani przez moment żadnego działania mogącego realnie poprawić jakość życia Polaków jednocześnie nie odbierając nam suwerenności, którą już straciliśmy. Jak dla mnie to całe przystąpienie do UE to był cichy i nieświadomy dla większości rozbiór Polski a raczej wchłonięcie przez państwo moloch jakimś niegdyś było ZSRR, a teraz na mocy prawnej Unia Europejska. BTW to naprawdę śledząc informacje ze świata mam coraz bardziej klarowny obraz
|
Wt lip 06, 2010 14:44 |
|
 |
pitong
|
a co do ostatniego zdania Zethrik, to chodziło mi o to, że właśnie nie muszą zwalczać fizycznie opozycji, ponieważ mając takie wpływy, także wśród mediów, niesłychanie łatwo jest zdyskredytować kogokolwiek mówiącego coś, o czym sięnie mówi w wiadomościach [a o wielu rzeczach się nie mówi]. Natomiast jeśli ktoś ma niezbite dowody na coś jak wspomniana Jane Burgermeister, to wtedy może takiej osobie grozić niebezpieczeństwo, bądź całkowita dyskredytacja
|
Wt lip 06, 2010 14:48 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
pitong napisał(a): Generalnie jest wiele teorii odnośnie szczegółów wprowadzenia NWO i samego pochodzenia pomysłu, ja też wiem swoje, ale to nie jest akurat najistotniejsze.. Mi chodzi, by przekazać wam samą ideę, że pewna grupa bardzo bogatych ludzi zakulisowo rządzi światem poprzez przywódzców państw, których mają w kieszeni i poprzez nisłychanie bogate, globalne koncerny wszelkiego rodzaju. A ich pobudki to już inna sprawa. (...) I z tego wynika ta spora liczba wersji i to niekiedy bardzo skrajnych, dotyczących szczegółów planu NWO. A widzisz, i tu pojawia się pewien problem. Jak samemu napisałeś kiedyś wcześniej (cytuję): "Większość tak, jak np. reptilianie, nibiru i ogólnie cała sprawa z UFO jako kosmitami, 2012 o do każdego z tych zagadnień jest "milion" wersji i to jest dezinformacja. Ale sprawa NWO to cóż, jest wiele realnych przesłanek wg mnie do stwierdzenia, że to realne zagrożenie." Innymi słowy - jednym z Twych argumentów za NWO było to, że nie posiada "miliona wersji". Teraz zaś samemu przyznajesz, że nie jest to prawda. Tym samym możemy zrównać NWO z innymi teoriami spiskowymi dziejów, co do których istnieją jakieś przesłanki. Bo skoro żadna się nie wybija z tłumu, to nie wiemy, które są manipulacjami, a które rzeczywiste, czyż nie? Także ich pobudki wydają się być wszelkim "spiskowcom" doskonale znany - a raczej każdy z nich zdecydowanie potwierdza swoją wersję. pitong napisał(a): Co do tych Polaków to tylko odpowiadałelm na pytanie durala odnośnie "umoczonych" ludzi z Polski. Trzeba wiedzieć, że większa część ludzi z tych spotkań jest tam jednorazowo, gdy akurat są do czegoś potrzebni, a prawdziwą władzę ma bardzo wąska grupa spośród tych ludzi. Tak, wiem, ale pytaniem poszerzyłem tę kwestię. Czy wspomniani prezydenci mieli prawdziwą władzę? Czy mieli być to figuranci podstawieni przez "ludzi z cienia"? pitong napisał(a): A co do samej Polski to i tak jak dla mnie łatwo zauważyć kto komu służy, ponieważ niestety szanowna Platworma Obywatelska jest na usługach zachodu i bynajmniej nie zauważyłęm ani przez moment żadnego działania mogącego realnie poprawić jakość życia Polaków jednocześnie nie odbierając nam suwerenności, którą już straciliśmy. Jak dla mnie to całe przystąpienie do UE to był cichy i nieświadomy dla większości rozbiór Polski a raczej wchłonięcie przez państwo moloch jakimś niegdyś było ZSRR, a teraz na mocy prawnej Unia Europejska. PO rządzi dopiero od jakiegoś czasu. Wcześniej władzę miał PiS z koalicjantami. Jeszcze wcześniej - Kwaśniewski i spółka. UE też nie jest tworem idealnym, ale może być to klasyczny przykład przerostu ambicji nad możliwościami. Miało być dobrze, a sypie się i nie sprawdza, bo kraje członkowskie nie potrafią się dogadać. Mało to było w historii takich unii? /BTW: jasnowidz Jackowski przepowiedział rychłe posypanie się UE. Poczekamy ;P/ pitong napisał(a): Natomiast jeśli ktoś ma niezbite dowody na coś jak wspomniana Jane Burgermeister, to wtedy może takiej osobie grozić niebezpieczeństwo, bądź całkowita dyskredytacja Owszem, mogła mieć ona dowody i zostać zdyskryminowana. Nie przeczę. Ale przez firmy farmaceutyczne, bo na nie w pierwszej kolejności wszystko wskazuje. Pozwólcie, że w tym miejscu przytoczę słynną, a powszechnie szanowaną, brzytwę Okchama: "Nie należy wprowadzać nowych pojęć i założeń, jeśli nie ma się ku temu mocnych podstaw, a najprostsze rozwiązania teoretyczne, przyjmujące najmniejsza liczbę założeń, uważane są za najlepsze". I niestety, teoria NWO stoi z nią w sprzeczności, zwłaszcza jeśli chodzi o jej drugą część.
|
Wt lip 06, 2010 15:04 |
|
 |
Witold
|
Zethrik napisał(a): A np. Olechowski... Cóż, co najwyżej można snuć domysły, czy jest jakąś polską szarą eminencją. Kolejna ciekawostka. Członek grupy przejmującej kontrolę nad ludzkością startuje w wyborach prezydenckich i wszystko na co go stać to 6. miejsce z poparciem niecałe 1,5%. Takie przejmowanie władzy nad światem to oni sobie mogą... pitong napisał(a): Wszystkich, którzy mówią o jakichkolwiek przekrętach się dyskredytuje. za przykład podam sprawę pani Jane Burgermeister, która ujawniła wiele dowodów na to, że sprawa szczepień przeciwko rzekomej pandemii świńskiej grypy byłą gigantycznym, wielomiliardowym skokiem na kasę koc=ncernów farmaceutycznych, a same szczepionki są bardzo szkodliwe i były przypadki zgonów. Jeśli to ta sama Jane Burgemeister, która twierdzi, że części ofiar z 10 kwietnia w rzeczywistości wcale nie było w tym samolocie, to ja bym raczej uważał na to co mówi bo po prostu opowiada bajki, które sama na poczekaniu wymyśla. Czyli typowo dla tzw. "niezależnych źródeł". A pitong chyba o czymś zapomniał, więc mu przypomnę: Cytuj: pitong napisał(a): Poza tym jasno widać, że jesteś skrajnym lewakiem Ciężar dowodzenia oskarżenia spoczywa na oskarżającym, a brak dowodu jest równoznaczny z oszczerstwem. (Regulamin forum, §II, punkt 3.) Zatem słucham, dowodów na to że jestem wielbłądem, znaczy "lewakiem".
|
Wt lip 06, 2010 15:21 |
|
 |
pitong
|
wiem i Cie rozumiem, a także muszę przyznać, że nie wyrażam się zawsze na tyle jasno, bym nie musiał znowu tłumaczyć, mój błąd;)
"Większość tak, jak np. reptilianie, nibiru i ogólnie cała sprawa z UFO jako kosmitami, 2012 o do każdego z tych zagadnień jest "milion" wersji i to jest dezinformacja. Ale sprawa NWO to cóż, jest wiele realnych przesłanek wg mnie do stwierdzenia, że to realne zagrożenie." Cóż, nie napisałem dokładnie o co mi chodziło, ale też nie napisałem, że nie ma wielu wersji. Otóż z samym faktem NWO się zgadzamy [mówie o ludziach wierzących w to zagrożenie a raczej widzących je]. Niestety dezinformacja, za jaką postrzegam m.in. new age i wszystko z nim związane, bardzo mocno przeniknęła do grona walczących z NWO. A 99% o ile nie wszystkie odmienne wersje dot. wątku NWO wynikają z ideologi new age. Ale przez to, że jestem katolikiem nie biorę ich na poważnie więc stąd wynikneła sprzeczność w moim rozumowaniu, a raczej w tym, co napisałem. Skrót myślowy. To forum jest, uwazam, forum raczej w więkrzości chrześcijańskim, a ja się trzymam wersji "chrześcijańskiej". Bo ekonomiczny aspekt tematu podzielają wszyscy z "nas", natomiast ja widzę, że to wszystko jest ściśle powiązane z grupą osób praktkujących satanizm porozumiewając się ze złymi duchami, które im mówią. co robić, a tamci w ten czy inny sposób nakłąniają nie zdającą sobie z tego sprawy resztę bogaczy, a bogacze całe społeczeństwo. Taki "łańcuszek". Ale jak wspominałem chciałem się skupić na elementac "mniej kontrowersyjnych" jak aspekt ekonomiczny czy polityczny.
|
Wt lip 06, 2010 15:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Poczekaj, akurat kwestia liczby wersji ma tutaj znaczenie fundamentalne. Podstawy faktycznie są analogiczne, jednak każda wersja dochodzi do nich w inny sposób! Do tego nie zgodzę się, by wersje "niekanoniczne" pochodziły tylko z nurtu New Age. Ot, jak ta przysłana przez mariusz22. Czyli mamy wiele nurtów argumentacji. I tutaj posłużę się wypunktowaniem:
- Nie ma jednej stałej wersji teorii o NWO. - Wersje posiadają co najwyżej wspólne założenie, do którego dochodzą drogą odmiennych przesłanek. - Owe odmienne przesłanki bywają również z sobą nawzajem sprzeczne. - Nie posiadając jednej, wyjątkowo pewnej, linii argumentacji, nie możemy udowodnić prawdziwości podstawy teorii (założenia). - Nie mając podstawy teorii nie możemy twierdzić, że jest ona prawdziwa.
I tyle. No, może jeszcze to: Ty, jako katolik, nie bierzesz na poważnie teorii anty-kościelnej. Ale ateista odrzuca teorię "pro-kościelną" z identycznego powodu. Żaden z was na tej podstawie nie może stwierdzić, że jego wersja jest na 100% prawdziwa. Czysta logika.
|
Wt lip 06, 2010 15:38 |
|
 |
pitong
|
jak najbardziej prawda;) Napisałem już, że to, co mi się wydaje, że wiem, to może być zarówno prawda, albo g*wno prawda;) nie jestem na 100% przekonany ale już napisałem, że jak dla mnie jest wystarczająca ilość przesłąnek, by zaryzykować "wiarę" w ten problem, co w sumie nie jest żadnym ryzykiem, większym ryzykiem, na które sobie nie mogę pozwolić, jest dać się zmanipulować tv i całej reszcie i "robić swoje", podczas gdyby się miało okazać, że to prawda. Ale każdy ma inne zdanie, inne podejście do problemu i ja szanuję każde, o ile nie jest prześmiewcze i o ile szanuje moje podejście. A co do przesłanek samych w sobie, to ja nie widzę żadnych logicznych tłumaczących sprawę tak, jak new age-owcy, natomiast ateistyczna wersja od mojej różni się tylko tym, że nie ma w niej aspektu duchowego, religijnego. A poza tym ateiści to chyba najmniejsza grupa spośród ludzi z "mojego" kręgu "zainteresowań:P
|
Wt lip 06, 2010 15:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tylko że ateiści dokładają do swej wersji często to, że Kościół również jest we wszystko zamieszany. I argumentują to za pomocą przesłanek równie mocnych, jak pozostałe. Dlaczego więc, gdyby się uprzeć, mielibyśmy podchodzić do tego selektywnie: oczyścić Kościół z zarzutów i zostawić resztę? Albo całość (jeśli argumenty są tej samej "wagi") albo nic. Wybieranie z danej teorii tego, co pasuje naszemu światopoglądowi, jest takie... new-age'owskie  Dobrze, że nie traktujesz w sumie sprawy NWO bezkrytycznie. I widzisz, ja w NWO nie wierzę. Co nie przeszkadza mi podchodzić z pewnym dystansem do tego, co widzę w mediach. Też zgadzam się z tym, że mamy tu pewną manipulację ludźmi, ale z zupełnie innych powodów - sensacji, oglądalności, pewnej "mody" politycznej... Bez dołączania do tego jakiejś teorii spiskowej. Edit Tak, WIEM, Wikipedia nie jest pewnym źródłem wiedzy. Jednak tutaj: http://en.wikipedia.org/wiki/New_World_Order_(conspiracy_theory) widać, ile diametralnie różnych od siebie wersji tej teorii istnieje. Ciężko sądzić, by były one wyssane z palca, aby zatuszować tę jedyną słuszną... (Swoją drogą - zauważyliście, że gruba większość wersji pochodzi ze Stanów? Wynika z tego, że choć mają być w NWO uwikłani ludzie z całego świata, to tylko Amerykanie byli w stanie ich dojrzeć. Bystrzachy!  )
|
Wt lip 06, 2010 15:57 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Duzo z tego co chcialem napisac przedstawili szanowni poprzednicy, wiec moze z innej beczki. Do tej pory tak zwana tajemnica bankowa byla porownywalna z wojskowa. Dzialanie wielkiego kapitalu (a o takim przeciez mowimy)mozna bylo swietnie ukryc. Teraz, rowniez ze wzgledu na terroryzm, lody puszczaja. Wiele rzadow zaczyna WYMAGAC ujawniania kont bankowych. Jak wiec ma sie jedno do drugiego? Podtrzymuja bajke o grozbie zamachow, a jednoczesnie patrza na zagrozenie ujawnienia ta grosba spowodowane? Stworzyli system nasluchu mogacy wylapac wszystkie tranzakcje, przelewy itp. i co posadzili w stacjach nasluchowych samych swoich ludzi? To wszystkie armie na swiecie (bo tam siedza w wiekszosci pracownicy wojskowi) rowniez ich? Wlasciwie i dobrze, wojen nie bedzie. Kapital (kapitalisci) ma to do siebie, ze stara sie generowac nowe pieniadze. Jak juz bylo powiedziane to, ze rozne firmy farmaceutyczne rozdmuchowuja sprawe pandemii jest calkiem logiczne. Nie jest logicznym podejscie przecietnego obywatela dajacego sie kupic na farmazony. A tak sie dzieje codziennie. Ja zachowalem sobie na pamietke list, ktory dostalem od "panstwa", nawolujacy do zgloszenia sie na zastrzyk przeciwko ostatniej nibypandemii czegos tam. Wielu znajomych pobieglo z wywieszonymi jezorami, oni mieli bol ja mam pamiatke. Chorym nikt z nas nie jest. Nie wolno pozwolic innym myslec za siebie, to prawie zawsze konczy sie nieciekawie. Pisze to byscie rowniez Wy zechcieli spojrzec na sprawe NWO wlasnymi oczami. Moge sie zgodzic z istnieniem tajnych porozumien w ktorejs z galezi gospodarczej. Takie sa i takie sie zwalcza. Ale nie zgodze sie z globalnym, tajnym rzadem(?) manipulujacym wszystkim i wszedzie.
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Wt lip 06, 2010 16:23 |
|
 |
rosemayer
|
A co powiecie, na temat Bohemian Grove? http://www.youtube.com/watch?v=P_PAqT2J ... 1&index=10wcześniej oglądałem troszeczkę inny materiał tego samego reportera, gdzie był pokazany poźniej wywiad z politykiem który uczestniczył w tym letnim festiwalu i przyparty do muru zaczął się denerwować i nie chciał opowiadać na temat tego co tam robili. A chyba fakty mówią same za siebie, że jeśli biega się nago po lesie i składa ofiary "na niby" to cos jest nie tak? *pytanie tyczy się raczej zethrika i durala 
|
Śr lip 07, 2010 10:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie mam na razie czasu zgłębiać się w film, ale pragnę zwrócić tylko uwage na czasopisma na które powołuje się jego autor: Spy Magazine było magazynem satyrycznym. New York Post z kolei to popularny tabloid. To tak, jakby argumentować coś artykułami z Fakta czy innego Życia na Gorąco.
|
Śr lip 07, 2010 10:51 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Niestety, na temat "tego" gaju to ani ja, ani moje kolezanki nic nie wiemy (  ). Pierwsze slysze. Jak juz wspomnialem poznawanie tych wszystkich spiskow uwazam za strate czasu. Widze, ze ich motto to;"Weaving Spiders Come Not Here", no ale to zapewne dla kamuflazu. Co do klipu, jeszcze jedna kiepska podpucha. Okladka supertajnej ksiazki, zamazane zdjeca i nieodlaczny komentarz autora, ktory przeciez wie lepiej jak wszystko wlasciwie wyglada. Pojedz lub poczytaj o Haiti. Tam 90% ludzi wskarze Ci palcem sasiada zombi. Mowie powaznie, wiec w zombie tez mam wierzyc "bo mowia"? Dla mnie duzo wiekszym zagrozeniem jest powstawanie takich ruchow jak Kosciol Scientology z REALNYMI wplywami na spoleczenstwa. Moze Zethrik bedzie bardziej w temacie, poczekajmy.
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Śr lip 07, 2010 11:27 |
|
|
|