Autor |
Wiadomość |
Monteclarus
Dołączył(a): Cz lip 01, 2010 13:11 Posty: 317 Lokalizacja: Biała-Kolonia koło Suchowoli
|
 Re: NWO
Nie Witoldzie, jesteś dzieckiem monopolu informacyjnego, z czego wynika twój wrodzony wstręt do analiz elementów nieścisłych. Przykładem jest podłożony Ci pod nos materiał wiarygodnej BBC, co z nim zrobiłeś!
|
Pt lip 16, 2010 23:45 |
|
|
|
 |
Witold
|
Monteclarus napisał(a): Nie Witoldzie, jesteś dzieckiem monopolu informacyjnego, z czego wynika twój wrodzony wstręt do analiz elementów nieścisłych. Przykładem jest podłożony Ci pod nos materiał wiarygodnej BBC, co z nim zrobiłeś! Zastosowałem się do rady pitonga: pitong napisał(a): kto podda pod wątpliwość wiarygodność informacji podawanych przez np. CNN, BBC itd? Raczej mało się takich znajdzie. I co można dzięki temu osiągnąć? Można naciągać fakty, manipulować nimi, przeinaczać i nikt sięnie zorientuje? A na kożyść kogo? Największych darczyńców czy akcjonariuszy oczywiście... Ale spoko, widze, że większość z Was nie chce nawet spróbować się zastanowić i spojrzeć z tego punktu widzenia. Wasz wybór;) BBC to oficjalne masowe medium, zatem na pewno jest w rękach żydów i masonów i nie można mu wierzyć. Zdradziłeś sprawę, Monteclarus, dałeś sobie wyprać mózg przez BBC. A poważnie to co mnie obchodzi ten twój film? Ja już dostatecznie dużo widziałem tych cudacznych filmów i artykułów "dowodzących jednoznacznie" jedynej słusznej prawdy. Na co mi kolejny, w którym zresztą pierwsze poważne kłamstwo wyłapujemy w drugiej minucie? Czy ty myślisz że ja już nie słyszałem tych wszystkich cudów na kiju, o "kontrolowanym wyburzeniu", o tym że WTC7 uległo zniszczeniu a żaden inny pobliski budynek nie (co też jest nieprawdą), o tym jak to CNN czy tam BBC (!) podało wiadomość o zawaleniu WTC7 zanim to się stało, i tak dalej, i tak dalej... nic nowego. Ile można?
Ostatnio edytowano Pt lip 16, 2010 23:53 przez Witold, łącznie edytowano 1 raz
|
Pt lip 16, 2010 23:50 |
|
 |
Monteclarus
Dołączył(a): Cz lip 01, 2010 13:11 Posty: 317 Lokalizacja: Biała-Kolonia koło Suchowoli
|
Daniel86 napisał(a): Monteclarus napisał(a): -uzasadnienie napaści na Irak posiadaniem przez ten kraj Broni masowej zaglady , co okazalo sie fikcją Monteclarus, proszę napisz o tym coś więcej. Czy Amerykanie twierdzili, że w Iraku jest broń masowej zagłady czy tylko mieli takie podejrzenia? Iraku nie ma broni masowej zagłady". Znalazłem czego szukałes a ja wczesniej opisalem: za anglowikipedią Cytuj: "Powell addressed a plenary session of the United Nations Security Council on February 5, 2003 to argue in favor of military action. Citing numerous anonymous Iraqi defectors, Powell asserted that "there can be no doubt that Saddam Hussein has biological weapons and the capability to rapidly produce more, many more."[27] Powell also stated that there was "no doubt in my mind" that Hussein was working to obtain key components to produce nuclear weapons.[27]
|
Pt lip 16, 2010 23:53 |
|
|
|
 |
Monteclarus
|
Witold, popatrz na siebie z jaką agresją i jakimi pejoratywnymi okresleniami operujesz mówiąc o adwersarzach , ich dowodach ich światopoglądzie. skąd w tobie tyle zla i frustracji? to jest tajemnicze. Umiesz tylko gadać bzdury o wiewiórkach ale mądrzej odrzucić naszych argumentów nie potrafisz. Jedyną logiką twoich wypowiedzi jest wyszydzić i zakrzyczeć adwersarza, czy to ma uchodzić dorosłemu, posługującemu sie łacińskimi terminami mężczyźnie? Do Daniela aby szerzej zgłębić elementy relacji Neokonserwatystów(szczegółowiej skrzydła Jastrzębi) ze swiatem islamskim polecam http://en.wikipedia.org/wiki/The_Power_of_Nightmares
|
So lip 17, 2010 0:00 |
|
 |
Witold
|
Monteclarus napisał(a): Witold, popatrz na siebie z jaką agresją i jakimi pejoratywnymi okresleniami operujesz mówiąc o adwersarzach , ich dowodach ich światopoglądzie. Nie mam o wierzących w teorie spiskowe najwyższego mniemania i się z tym nie kryję. A to choćby dlatego że widzę bardzo proste mechanizmy, które sprawiają że te teorie są takie "atrakcyjne" i gdzieś tu chyba już o tym pisałem. Że już nie wspomnę o prymitywnych zagrywkach które są waszym znakiem rozpoznawczym, na czele z dogmatem, który brzmi mniej więcej tak: Jak ktoś nie wierzy w teorie spiskowe, to znaczy że ma mózg wyprany przez media. Nie należy wierzyć oficjalnym mediom i oficjalnym źródłom, bo one są na usługach żydów i masonów, więc działają na rzecz ich mrocznych celów. Należy natomiast absolutnie bezkrytycznie, bezmyślnie wręcz, wierzyć filmom, stronom, blogom, artykułom i szemranym osobistościom, które mówią że oficjalne źródła kłamią i propagują teorie spiskowe. Zwolennicy teorii spiskowych, którzy dokładnie tak się zachowują, zwykli ten schemat nazywać... "samodzielnym myśleniem". A wszyscy którzy się do niego nie stosują, mają mózgi wyprane przez media i nie potrafią myśleć samodzielnie. Filozofia reprezentowana przez pitonga i setki innych jemu podobnych. Cytuj: Umiesz tylko gadać bzdury o wiewiórkach ale mądrzej odrzucić naszych argumentów nie potrafisz.Jedyną logiką twoich wypowiedzi jest wyszydzić i zakrzyczeć adwersarza, czy to ma uchodzić dorosłemu, posługującemu sie łacińskimi terminami mężczyźnie? Waszych argumentów? To znaczy czego? O grupie Bilderberg niewiele wiadomo, więc na pewno chcą zniewolić ludzkość? Faktycznie, argument o powalającej mocy. Liczba artykułów o polityce się zmniejszyła w prasie w przeciągu ostatnich stu lat, więc... no właśnie, więc co? Ktoś tu pisał wcześniej o brzytwie Okhama. Teorie spiskowe są jej całkowitym zaprzeczeniem - tu wręcz chodzi o to, żeby wymyślać "byty ponad potrzebę", czy raczej wyciągać wnioski ponad potrzebę, wnioski które tak naprawdę z niczego nie wynikają. Albo ten cały Tillman i jego śmierć No i co? Ponoć to był wypadek, wy mówicie że zamordowano go bo za dużo gadał. No dobra, może to było zabójstwo na tle politycznym. I co z tego? Takie również w historii ludzkości nie są niczym nadzwyczajnym, a wy to próbujecie podciągnąć do dowodu na spisek jakich bliżej nieokreślonych "elit". Na czym polegać ma więc ten "argument" i za czym przemawiać? Na tym że władza postępuje jak to władza ma w zwyczaju od kiedy tylko istnieje cywilizacja ludzka? A wam się wydaje, że odkryliście Amerykę.
|
So lip 17, 2010 0:22 |
|
|
|
 |
pitong
|
z głupim i upartyw w tej głupocie nie pogadasz... Wystarczy chociażby porównać wypowiedzi witolda i także bardzo sceptycznego Zethrika. Kontrast pomiędzy bezmyśślnym wyśmiawaniem, a poważną dyskusją na poziomie.
|
So lip 17, 2010 10:27 |
|
 |
Witold
|
Parę postów wcześniej już ci wyliczyłem na czym polega twoja "dyskusja na poziomie", daruj sobie te gadki...
|
So lip 17, 2010 10:38 |
|
 |
Daniel86
|
To, że Amerykanie nie znaleźli w Iraku broni nuklearnej to nie dowód, że jej tam nie było i nie argument, że Amerykanie nie mieli prawa mieć takich podejrzeń. Przecież nie wszystko musi się udać pomimo tego, że jest to możliwe. Ja nie raz czegoś szukam i nie znajduję, a ktoś inny szuka tego samego, w tym samym miejscu i znajduje. Trudno jest znaleźć coś, co może być wszędzie.
Uważam, że Witold o grupie Bilderberg ma trochę racji. Na jakiej postawie uważacie, że istnienie grupy Bilderberg świadczy o NWO? Tylko na takiej, że jest ona tajna, a tajność to nie argument, a jedynie powód do podejrzeń. Jeśli jest ona tajna, to skąd wiadomo, co ona ukrywa? Może ona ukrywać NWO, ale równie dobrze może ukrywać zwykłe afery i przekręty nie mające żadnego związku z NWO. Może też równie dobrze ukrywać prawdziwe spiski. Równie dobrze tajność spotkań grupy Bilderberg może wynikać tylko z powodów bezpieczeństwa. Sami przecież pisaliście, że jest to strzeżone bardziej niż wizyta prezydenta USA. A tak w ogóle to już sama tajność jest moim zdaniem wątpliwa. Grupa Bilderberg niby jest tajna, a Wy o niej wiecie. Przecież gdyby ona naprawdę była taka tajna, to wątpię, byście coś o niej wiedzieli.
_________________ Pomóż klikając w serduszko! - Pajacyk, Okruszek, Polskie Serce i Pusta Miska
 Mi ne mortigas, mi ne ŝtelas, mi ne kredas...
|
So lip 17, 2010 14:32 |
|
 |
Witold
|
Jest tak tajna że ma nawet swoją stronę internetową http://www.bilderbergmeetings.org/index.php
|
So lip 17, 2010 14:50 |
|
 |
pitong
|
Dla zainteresowanych na poważnie tematem podaje lnk do pierwszej powstałęj pracy magisterskiej o NWO [oczywiście obroniona]: http://www.przeklej.pl/plik/polityka-we ... 80uh27d2j6
|
So lip 17, 2010 22:59 |
|
 |
Monteclarus
|
Daniel, A może wiesz kim był Jozef Retinger co robil jako doradca prezydenta Callesa, może wiesz że był najbliższym współpracownikiem Sikorskiego i wyjątkowo 4/07/43 nie mógł biedaczysko być na Gibraltarze. Może wiesz że był Znanym wolnomularzem. Najwięcej na temat tego założyciela bilderbergów, wiedział biskup polowy GAWLINA.
BISKUP napisał do Sikorskiego: Otoz Pan Retinger byl podczas Kulturkampfu w Meksyku w porozumieniu z wojującą z Kościołem organizacja, byl wówczas szara eminencja przy tzw GROMIE, czyli organizacji komunistyczno-rewolucyjnjej ktora służyła Callesowi (prezydent Meksyku) do zwalczania Kościoła Katolickiego….Sadze ze on, jako szara eminencja i jego działalność przy Prezydium Rady Ministrów może nam zaszkodzić
|
N lip 18, 2010 13:39 |
|
 |
pitong
|
książka bardzo poważnie, wnikliwie, konkretnie i wiarygodnie traktująca o NWO http://www.przeklej.pl/plik/new-world-o ... h-epperson
|
Pt paź 01, 2010 13:37 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
"Plik nie istnieje!", faktycznie tytul zachecajacy. 
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Pt paź 01, 2010 14:21 |
|
 |
Snufkin
zbanowany na stałe
|
|
Pt paź 01, 2010 14:27 |
|